Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Süper Ligi (2022-23 Sezonu)  (Okunma sayısı 95948 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
Ynt: Fenerbahçe Beko:62 Anadolu Efes:71 | Cumhurbaşkanlığı Kupası
« Yanıtla #150 : 29 Eylül 2022, 11:52:26 »
düne dair beğendiğim tek şey pota altı hücumlarımız.yıllardır 14 saniyelik hücumlarda ilk topu uzuna çıkararak zaman kaybettiğimizi düşünürdüm,dün 4 kez 1-2 saniyede tek pasla üçlük attık.tek olumlu taraf bu setlerdi bence.

Çevrimdışı Enver Tarcan

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • İnadına Fener
« Yanıtla #151 : 29 Eylül 2022, 12:49:45 »
yanindaki oyuncuya bagli ... yanindaki de hareketli 4-5 olacagi icin bence one cikacaktir. Tek basina 5 numara da oynatirsan yanina da hayes koyarsan sadece yazik edersin ...

Sonucta Bjelica nin gelecegi seviyeye bagli olacak Motley den alacagimiz fayda.... Zaten Motley nin yanina akla gelen 3-4 isim varsa biri Bjelica digeri Vesely idi.
Nemanja 5 oynuyor mu? Bizim sorunumuz 5 numarayı domine edecek oyuncumuzun yokluğu. Motley geldikten sonra Milutinov denmişti hatırlarsan (alınsaydı diye demiyorum, oyuncu profili o olmalıydı diye diyorum). Sonra bir anda bu kadro yapılanması unutuldu ve Nemanja’ya gidildi. Ben o zaman da yazmıştım, bu dangozlar Motley’i Vesely’nin rolü için alıyorlar 5 numaraya diye.

Ziziç bile olurmuş, ama biz ne yaptık, gittik Jekiri’yi aldık.

5 numaraya oyuncu bulmazsak bu taraftar ve şubenin başındakiler İtoudis’i yer; Obradoviç’i, Kokoşkov’u, Sasha’yı yedikleri gibi…
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2022, 12:53:21 Gönderen: Enver Tarcan »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #152 : 29 Eylül 2022, 14:16:59 »
Ergin bu 5 yabancı yerine tamamen ikinci 5 yabancı ile çıksa maça (Larkin, Dunston, Polonara, Bryant ve Pleiss) maçı yine alırdı. Pleiss MVP olurdu bu sefer. Bizimki de çıkarabileceği en çapsız 5'i çıkarmayı başardı maça. Ben bu koçları anlamıyorum. Yemin ediyorum, kafalarından ne geçiyor anlamıyorum. Dedik ki Calathes ve Pierre ile maça çıkamazsın. İkisi de şut özürlü diye. Adam inadına gibi çıktı. Sonra bir ara 16da 2'ydik. Ya biz bir bok anlamıyoruz yada koç olunca beyin fonksiyonları farklı çalışıyor. Ben de koç olsam herhalde çıkarabileceğim en kabız 5'i sahaya sürerdim.

Bizim koçlar hep "önlem" ve "tedbir"ci de ondan. Rakip bizden daha iyi, biliyorlar bunu ve onları durdurmak için plan yapıyorlar sürekli. Yok şurada switch yaparım, burada büyük kalırım. Aga şu takımın ipini bir salın artık. Sayı atmadan maç kazanamazsın. Nerede yetenek fakiri bir kabız var, bu takıma alınıyor ve yetenekli oyunculara tercih ediliyor. Valla gına geldi.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #153 : 29 Eylül 2022, 14:22:41 »
Nemanja 5 oynuyor mu? Bizim sorunumuz 5 numarayı domine edecek oyuncumuzun yokluğu. Motley geldikten sonra Milutinov denmişti hatırlarsan (alınsaydı diye demiyorum, oyuncu profili o olmalıydı diye diyorum). Sonra bir anda bu kadro yapılanması unutuldu ve Nemanja’ya gidildi. Ben o zaman da yazmıştım, bu dangozlar Motley’i Vesely’nin rolü için alıyorlar 5 numaraya diye.

Ziziç bile olurmuş, ama biz ne yaptık, gittik Jekiri’yi aldık.

5 numaraya oyuncu bulmazsak bu taraftar ve şubenin başındakiler İtoudis’i yer; Obradoviç’i, Kokoşkov’u, Sasha’yı yedikleri gibi…

Valla son yillarda 4-5 oynuyor. Hatta hucumundan cok savunmasiyla tutundu son 2 yildir.
Evet Klasik 5 degil ve zaten bu nedenle yan yana iyi olma sansi var. Hem Motley ile klasik 5 yanyana cok hantal olur ve pick and roll larda delik desik oluruz. Hem de hucumlarda tikanabilirdik.

Ama ikisinin de 4-5 olmasi rahatlatacak.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #154 : 29 Eylül 2022, 14:32:10 »
bjelica geçen sezon hep 5 oynadı gsw’de ortalama 20-22 dk civarı.

Çevrimdışı Enver Tarcan

• Üye
  • İnadına Fener
« Yanıtla #155 : 29 Eylül 2022, 14:42:24 »
Hem Motley ile klasik 5 yanyana cok hantal olur ve pick and roll larda delik desik oluruz. Hem de hucumlarda tikanabilirdik.

Ama ikisinin de 4-5 olmasi rahatlatacak.
Yazdıklarından şunu anlıyorum; Motley-Jekiri-Booker üçlüsünden hangi kombinasyonu çıkarırsan çıkar, savunmada delik deşik olacağız… Nemanja için de yağmur duasına çıkacağız ki her şeyi yapsın, swiss army knife  :P

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #156 : 29 Eylül 2022, 14:51:28 »
Yazdıklarından şunu anlıyorum; Motley-Jekiri-Booker üçlüsünden hangi kombinasyonu çıkarırsan çıkar, savunmada delik deşik olacağız… Nemanja için de yağmur duasına çıkacağız ki her şeyi yapsın, swiss army knife  :P

Yok abi onu demiyorum ... Bana kalsa Vesely Motley yapar Ahmet i de elde tutardim. Mobil uzun kavrami ikiside ...

Vesely olmadigi icin dedim acaba Davies yada Hines a mi gidecegiz.... O da olmadi. Ama sapkadan tavsan cikti bir mobil uzun daha dustu piyasaya. Bjelica.

Bence iki mobil uzun, oyunu hizlandirmayi becerebilirsek hem savunma hem hucum anlaminda rakiplerin cozum bulmakta zorlanacaklari bir denklem olur.

Guduric Wilbekin Edwards
    Motley Bjelica

Guzel 5. Ama oturmasi icin kilit Wilbekin Guduric ve Bjelica nin arasindaki uyumun olusmasi.

Motley, Pierre ve digerleri de tamalayici olacak.

Bu arada yanlis anlasilmasin, bu kadro final 4 yapar demiyorum. Ama en azindan guzel basketbol izletir ve top 8 yapar...

Çevrimdışı Enver Tarcan

• Üye
  • İnadına Fener
« Yanıtla #157 : 29 Eylül 2022, 15:00:02 »
Yok abi onu demiyorum ... Bana kalsa Vesely Motley yapar Ahmet i de elde tutardim. Mobil uzun kavrami ikiside ...

Vesely olmadigi icin dedim acaba Davies yada Hines a mi gidecegiz.... O da olmadi. Ama sapkadan tavsan cikti bir mobil uzun daha dustu piyasaya. Bjelica.

Bence iki mobil uzun, oyunu hizlandirmayi becerebilirsek hem savunma hem hucum anlaminda rakiplerin cozum bulmakta zorlanacaklari bir denklem olur.

Guduric Wilbekin Edwards
    Motley Bjelica

Guzel 5. Ama oturmasi icin kilit Wilbekin Guduric ve Bjelica nin arasindaki uyumun olusmasi.

Motley, Pierre ve digerleri de tamalayici olacak.

Bu arada yanlis anlasilmasin, bu kadro final 4 yapar demiyorum. Ama en azindan guzel basketbol izletir ve top 8 yapar...
Umarım benim bilmediğim bir şeyleri yaparlar da iyi basketbol izleriz. Ne diyim…

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #158 : 29 Eylül 2022, 15:08:35 »
Ama en azindan guzel basketbol izletir ve top 8 yapar...
bence zaten bu sezon için euroleague’de hedef bu olmalı.sezon sonu top8 yapıp bu kadroya 2 eklemeyle final four hatta uzun vadede şampiyon olabilecek bir sistem kurmak esas hedef olursa başarı gelir.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #159 : 29 Eylül 2022, 15:16:46 »
bence zaten bu sezon için euroleague’de hedef bu olmalı.sezon sonu top8 yapıp bu kadroya 2 eklemeyle final four hatta uzun vadede şampiyon olabilecek bir sistem kurmak esas hedef olursa başarı gelir.
efe basari icin basketbol sube yonetimin de koklu degisiklik sart.... Iceriden gelen koku hos degil.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #160 : 29 Eylül 2022, 15:19:43 »
Sevgili kardeşim geç bu uzun vadeli işleri. Baskette adam gibi kadro kurarsan başarı gelir. Calathes baya iyi para alıyordur bizden. Bu adama verilecek para ile başka alternatifler alınamaz mıydı? Jekiri, Hayes. Bunlara verilen para direkt olarak çöpe giden para. Alma iki tane kazma, git al Milutinovu. Adam CSKA'dan geliyor. 1 tane oyuncu getirmiyor bize. Dalga mı geçiyor anlamıyorum ki?

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #161 : 29 Eylül 2022, 15:35:45 »
Sevgili kardeşim geç bu uzun vadeli işleri. Baskette adam gibi kadro kurarsan başarı gelir. Calathes baya iyi para alıyordur bizden. Bu adama verilecek para ile başka alternatifler alınamaz mıydı? Jekiri, Hayes. Bunlara verilen para direkt olarak çöpe giden para. Alma iki tane kazma, git al Milutinovu. Adam CSKA'dan geliyor. 1 tane oyuncu getirmiyor bize. Dalga mı geçiyor anlamıyorum ki?
abi biz o parayı bas al işlerini yapamıyoruz.her yıl 2 tane overpaid oyuncumuz var banko.o yüzden bizim gibi bir takım ancak 2-3 yıllık plan dahilinde başarılı olabilir.bu sene top8 yaparsın seneye calathes ve jekiri yerine güncelleme koyarsın f4 takımı olursun.piyasada pangos vardı pahalı diye girmediler bile büyük ihtimalle.ben merak ediyorum calathes ve pangos arasındaki maaş farkını mesela.ya da booker’a verecek 1.3 dolar var da milutinov’a mı yok? her sene böyle hatalar yapıyoruz o yüzden uzun vadede başarı planı bizim için en doğrusu.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #162 : 29 Eylül 2022, 15:50:42 »
Bizim oyuncu bütçesi 12-13 civarı deniyor. İlk 10'a girer mi Eurolig'de ?

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #163 : 29 Eylül 2022, 16:27:27 »
abi biz o parayı bas al işlerini yapamıyoruz.her yıl 2 tane overpaid oyuncumuz var banko.o yüzden bizim gibi bir takım ancak 2-3 yıllık plan dahilinde başarılı olabilir. bu sene top8 yaparsın seneye calathes ve jekiri yerine güncelleme koyarsın f4 takımı olursun.piyasada pangos vardı pahalı diye girmediler bile büyük ihtimalle.ben merak ediyorum calathes ve pangos arasındaki maaş farkını mesela.ya da booker’a verecek 1.3 dolar var da milutinov’a mı yok? her sene böyle hatalar yapıyoruz o yüzden uzun vadede başarı planı bizim için en doğrusu.

O iş tam olarak öyle olmuyor işte. Üstüne koyamıyorsun. Bak şampiyon takım tamamen dağıldı. Vesely varken Bjelica gelemedi mesela. De Colo tutulamadı takımda. Henry tam takıma alıştı yerine Calathes geldi. Seneye bakarsın Edwards müthiş bir sezon geçirir, yanına adam alalım derken bir bakmışsın Edward Barcelonada. Bizde 2-3 yıllık plan olmaz. Olmamalı da. Ponitka boştaydı, karşıyaka ile bile adı geçti. Gidip almadık. Adam CSKA'dan oyuncu getirmedi. Voightman alınamaz mıydı? Hayes alındı. Vesely, Decolo, Henry'den ciddi bütçe açığı çıktı ortaya. Nerede kime gitti paralar.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #164 : 29 Eylül 2022, 17:22:04 »
gsli derya ve sertaç show.  1 vesely yerine 1 erdal 1 geyik.