Ben şer aramıyorum. Nerede demişim şer arıyorum falan. Ne demek istediğimi iyi anlamak lazım. Takımın durumu kötü diyorum. Mevcut duruma da denemeler ,setler, asılmamalar, rotasyonlar vs kulp bulamıyorum. Yani iyi tarafından bakamıyorum. Obra zamanında play off öncesi tüm takım tam kadro lig maçlarına çıkardık. Hatta unutulmaz bir antep maçı vardı, ilk yarı 20 küsür fark yiyip geri döndüğümüz. Udoh, vesely, bogdan, datome, sloukas hepsi oynuyordu yanılmıyorsam. Rotasyon falan yapmazdı oralarda obra. Tam takım form tutmaya bakardı. Saçma sapan laubalilikler yüzünden eurolague'de ilk 4 ve saha avantajı gitti, ligde de yine saha avantajı gitti. Kolay dururken zoru seçtik, bakalım göreceğiz sarasın neyi ne kadar denediğini monaco maçlarında
Abi Obra zamanında senin sene başı planlaman nasıl dengeliydi, kim yoksa muadili çıkar görevini yapardı, sen niye bakıyorsun o döneme. Kaldı ki bu dönem de tam olarak Sarasın dönemi diyemem, adamın eski oyuncuları olmasa (Hayes, Calathes, Sertaç) belki bu durumda bile olamayabilirdik.
Bu senenin özelinde söylüyorum, biz yüksek enerjiyle oynadığımız maçlarda varız. Türkiye kupasında bunu gördük, İspanya turunda gördük. Biraz enerjimiz düştüğünde başta ön alan baskısı sonra pota altı etkinliğimizle sıradanlaşıyoruz. Bunu da Efes maçlarında, son dönem EL maçlarında gördük. Misal, Partizan ile eşleşseydik eminim Obra bize karşı pozisyon sayısını düşürmeye çalışıp, set hücumuna zorlardı bizi.
Sözün özü; bence Saras takımdaki enerjiyi tekrar sağlayacak ve tempolu oynamayı düşünecek, seriyi istanbulda bitirmeyi hedefleyecek. Uzayan seri bizi F4 dışına iter. Bu nedenle ankette 1-3 ü seçtim.