Gönderen Konu: Sarunas Jasikevicius  (Okunma sayısı 9821 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Sarunas Jasikevicius
« Yanıtla #120 : 17 Şubat 2025, 09:51:15 »
Son bir kaç haftadır eleştirenleri susturdu koç. Sezarın hakkı sezara. Şu aşamada alkışı hakediyor. Hayes'in açıklamaları da bunu teyit ediyor. Umarım sezonu da aynı şekilde bitirir de hep beraber alkışlarız.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #121 : 17 Şubat 2025, 11:35:50 »
Yapı sorumlusu, şube yönetimidir. İnşa etmesi için bir adama uygun çalışma ortamı ve eline kaliteli malzeme vermesi gereken de yine şube yönetimidir.

Dikkat çekici olan şey, takımın Türkiye Kupasını 2.viteste, zorlanmadan aldığı maçın üzerinden daha 24 saat bile geçmeden, spesifik isimler üzerinden takımın koçunu eleştirme biçiminiz!

Hadi, işler yolunda gitmediğinde Fenerbahçenin başarısızlığını sindiremiyorsunuz. Bunu anlıyorum, destekliyorum ve aynı safta olduğumuzu düşünüyorum, buna karşın kupa almışken yaşadığınız bu sindirimsizlik de ne oluyor, safınız mı değişti? Niyet mi okuyalım, yoksa siz mi birşeyler söylemek istersiniz? Mesela herhangi bir Türk takımı hiç satranç oynamadan, önüne geleni devire devire bir avrupa kupası getirse, o çok arzuladığınız avrupa şampiyonluğu hazımsızlığınızı giderir miydi?

Ne anlatıyon baba sen hazımsızlık fllan. Fikrimizi söylüyoruz. Bu takımın standardı Avrupa kupasıdır. İsterse ligde de şampiyon olsun, seneye yine anlamsız transferler yaparsa eleştiririm yine. McCollum piyangosu olmasa çok sıkıntılı bir sezon olacaktı. Bunu görüyoruz ve uyarıyoruz.

Benim her yerde dediklerime herkes bir kulp takıyor, iyice alıştınız ama sezon sonu herkes benim dediğime gelir. İnşallah gelmez, o zaman ben herkesten mutlu olurum.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2025, 11:40:05 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #122 : 17 Şubat 2025, 12:51:11 »
Ne anlatıyon baba sen hazımsızlık fllan. Fikrimizi söylüyoruz. Bu takımın standardı Avrupa kupasıdır. İsterse ligde de şampiyon olsun, seneye yine anlamsız transferler yaparsa eleştiririm yine. McCollum piyangosu olmasa çok sıkıntılı bir sezon olacaktı. Bunu görüyoruz ve uyarıyoruz.

Benim her yerde dediklerime herkes bir kulp takıyor, iyice alıştınız ama sezon sonu herkes benim dediğime gelir. İnşallah gelmez, o zaman ben herkesten mutlu olurum.

Şu tutarlılıktan dolayı zaten herkes senin dediğine gelmek zorunda, değil mi?

Maçtan önce:
Maalesef çok sıkıntılı geçer maç Baldwin varsa. Yazık.

Maçın sonucu belli olunca:
Hiç sıkıntı çekmeyiz demiştik...

Valla muazzam rahatlık bu, aynı sayfada bu mesajlar üstelik.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #123 : 17 Şubat 2025, 13:33:41 »

Yani amacım eleştirmek diyorsun. Ne yaptığının ne elde ettiğinin bunu hangi şartlarda yaptığının ne önemi var, eğer transferler belirlediğ im/imiz "standart" a göre yapılmazsa algıyı transferler üzerine yoğunlaştırırım, yok olmadı Saras üzerine biraz giderim diyorsun herhalde? Hatta öyle transferler yapmalı ki, ağzıyla kuş tutsa da bir tanesi bile defolu çıksa, yine onu bu yüzden eleştirir, algıyla koçu vs haksız çıkaracak şekle de getirebilirim mi diyorsun yoksa? Ben anlamadım ne diyorsun, ne anlatmak istiyorsun?
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #124 : 17 Şubat 2025, 13:35:03 »
Şu tutarlılıktan dolayı zaten herkes senin dediğine gelmek zorunda, değil mi?

Maçtan önce:
Maçın sonucu belli olunca:
Valla muazzam rahatlık bu, aynı sayfada bu mesajlar üstelik.

Boş yapma Umut, espri yaptığımı biliyorsun, bu bir. İkincisi, Baldwin tahmin ettiğim gibi çok kötü oynadı. Eee?

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #125 : 17 Şubat 2025, 13:36:11 »
Yani amacım eleştirmek diyorsun. Ne yaptığının ne elde ettiğinin bunu hangi şartlarda yaptığının ne önemi var, eğer transferler belirlediğ im/imiz "standart" a göre yapılmazsa algıyı transferler üzerine yoğunlaştırırım, yok olmadı Saras üzerine biraz giderim diyorsun herhalde? Hatta öyle transferler yapmalı ki, ağzıyla kuş tutsa da bir tanesi bile defolu çıksa, yine onu bu yüzden eleştirir, algıyla koçu vs haksız çıkaracak şekle de getirebilirim mi diyorsun yoksa? Ben anlamadım ne diyorsun, ne anlatmak istiyorsun?

Anlamıyorsanız yapabileceğim bir şey yok. 3 sene daha Zagars ile Nunn'a karşı filan oynayınca anlarsınız herhalde. Başarılar.

Benim eleştirdiğim transferler bile belli, Colson ve Baldwin beklediğim gibi katkı vermese de adamı eleştirmedim, doğru transferlerdi çünkü. Colson en azından fiziksellik katıp faydalı da oluyor. Ama Boban, Mays, Zagars ısrarı, bula bula Birch'ü bulmak, Ömer'i istememek, bunlarda eleştirdim. Hall beğenilmez iken ben doğru yapıda iş yapacağını söyledim, şu an yapıyor da.

Fakat bu takımın yetenek tavanı yükselmez ise Avrupa'da başarı imkansız. Ben bunu söylüyorum.

Kupa kazandıktan sonra söylenmez diyorsan... Ligi kazandığımız gün de yazacağım aynısını, hazır olun şimdiden.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2025, 13:41:40 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #126 : 17 Şubat 2025, 14:35:52 »
Anlamıyorsanız yapabileceğim bir şey yok.
Bir şey yapmana gerek yok zaten. Anladım ben...

Kupa kazandıktan sonra söylenmez diyorsan... Ligi kazandığımız gün de yazacağım aynısını, hazır olun şimdiden.
Hazırım.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #127 : 17 Şubat 2025, 15:46:02 »
Tartışıyorsunuz da burda Saras'a en ağır giydiren benimdir sanırım.

Açıkça söyleyeyim, çok da farklı bir noktada değilim. Hücumda sâdece 3'lük atmaya dayalı bir oyun sistemimiz var, bunu kabûl edemem ben. Öyle bir an gelir ve şutlar girmez ki F4'e bile kalamayabiliriz. Kimse bu tehlikeyi konuşmuyor, çok şaşıyorum.

Transfer desen, sıçıp batırdı mı? Evet. Adam daha düne kadar ''transfer istemiyorum'' dedi yahu, takım deli gibi uzun sıkıntısı çekiyordu ki bence hâlâ çekiyor. Bango'ya bakıcaz, inşallah işe yarar.

Bitik Birch ve Marjanovic'e güvenip yola çıkmak kimse kusura bakmasın da övülecek değil, yerilecek bir hamle. Saras o periyotta dua etsin iyi niyetle her yere koşan Melli'ye, dua etsin Sertaç'ın kendisini aşan performansına. Haa ben hâlâ Sertaç'ın ipiyle kuyuya inmem. Saras efendi mâdem uzun rotasyonuna güveniyordu, mâdem transfer istemiyordu ne diye Boban'ı şutlayıp Bango'yu aldırdı.

Transferler onun onayıyla yapılıyor. Ne diye kapalı kutu Mays'e onay verdi. Hadi onay verdi, ne diye Zagars'a verdiği şansları Mays'e tanımadı. Son bi kumar oynadı ve Errick'e onay verdi. Yeminle takımı ipten aldı geldiğinden beri. Takıma getirdiği enerji ve oluşturduğu sinerji sâyesinde her noktada üst seviyeye çıktık.

Evet savunmada iyiyiz ama takımın çekirdeği İtoudis'e âit ve benzeri savunmayı geçen sezon da yapıyorduk çoğu zaman. Bu takımın mühendisliği ne kadar Saras'a âit bi düşünün bakalım. Getirdiği Wade, Bonzie, Birch ve Boban'dan adam gibi katkı veren Bonzie oldu ki o da her maç değil. Takım uzun zamandır Gudu, Tarık ve Nigel'ın sırtında gidiyor.

Şutlar girdiği sürece varız, doğal olarak Saras da var. Şutlar gimeyince neler olduğunu Monaco, Barca maçlarından biliyoruz, hatta Alba Berlin maçının ilk 3 çeyreğini de unutmuş değilim ben.

İnşallah şutlar girer ve şampiyon oluruz, ne diyeyim. Burda öve öve bitiremeyen arkadaşlar kapımızın kenarında duran tehlikenin farkında değil.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #128 : 17 Şubat 2025, 17:25:22 »
kimi getirip kimi getirmediğini bilmiyoruz açıkçası belki de boban mays gibi adamları getirecekseniz transfer falan istemiyorum diye sitem etmiş de olabilir, bunları kimse konuşmadığı müddetçe bilemeyeceğiz ama Saras gibi savunma manyağı birinin Boban'ı istediğine beni kimse inandıramaz

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #129 : 17 Şubat 2025, 17:28:16 »
Bu arada Hall beklediğimden iyi katkı veriyor, şutlar girmeyince Eurolegue'de kimse kimseyi yenemez Nunn şutu girmese sloukas girmese Larkin girmese Micic girmese....vs burada farklı alternatiflerin olması önemli, bizim takım şutor bir takım guduric gününde olmasa Tarık olabilir Mccollum olmasa Hayes olabilir, Hall olmasa Baldwin olabilir

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #130 : 17 Şubat 2025, 17:49:29 »
Bu arada Hall beklediğimden iyi katkı veriyor, şutlar girmeyince Eurolegue'de kimse kimseyi yenemez Nunn şutu girmese sloukas girmese Larkin girmese Micic girmese....vs burada farklı alternatiflerin olması önemli, bizim takım şutor bir takım guduric gününde olmasa Tarık olabilir Mccollum olmasa Hayes olabilir, Hall olmasa Baldwin olabilir
Baldwin de olmazsa Zagars olabilir ama bence hocanın zaten uzunlar üzerinden bir çalışması vardır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #131 : 17 Şubat 2025, 18:09:11 »
Tartışıyorsunuz da burda Saras'a en ağır giydiren benimdir sanırım.

Açıkça söyleyeyim, çok da farklı bir noktada değilim. Hücumda sâdece 3'lük atmaya dayalı bir oyun sistemimiz var, bunu kabûl edemem ben. Öyle bir an gelir ve şutlar girmez ki F4'e bile kalamayabiliriz. Kimse bu tehlikeyi konuşmuyor, çok şaşıyorum.

Transfer desen, sıçıp batırdı mı? Evet. Adam daha düne kadar ''transfer istemiyorum'' dedi yahu, takım deli gibi uzun sıkıntısı çekiyordu ki bence hâlâ çekiyor. Bango'ya bakıcaz, inşallah işe yarar.

Bitik Birch ve Marjanovic'e güvenip yola çıkmak kimse kusura bakmasın da övülecek değil, yerilecek bir hamle. Saras o periyotta dua etsin iyi niyetle her yere koşan Melli'ye, dua etsin Sertaç'ın kendisini aşan performansına. Haa ben hâlâ Sertaç'ın ipiyle kuyuya inmem. Saras efendi mâdem uzun rotasyonuna güveniyordu, mâdem transfer istemiyordu ne diye Boban'ı şutlayıp Bango'yu aldırdı.

Transferler onun onayıyla yapılıyor. Ne diye kapalı kutu Mays'e onay verdi. Hadi onay verdi, ne diye Zagars'a verdiği şansları Mays'e tanımadı. Son bi kumar oynadı ve Errick'e onay verdi. Yeminle takımı ipten aldı geldiğinden beri. Takıma getirdiği enerji ve oluşturduğu sinerji sâyesinde her noktada üst seviyeye çıktık.

Evet savunmada iyiyiz ama takımın çekirdeği İtoudis'e âit ve benzeri savunmayı geçen sezon da yapıyorduk çoğu zaman. Bu takımın mühendisliği ne kadar Saras'a âit bi düşünün bakalım. Getirdiği Wade, Bonzie, Birch ve Boban'dan adam gibi katkı veren Bonzie oldu ki o da her maç değil. Takım uzun zamandır Gudu, Tarık ve Nigel'ın sırtında gidiyor.

Şutlar girdiği sürece varız, doğal olarak Saras da var. Şutlar gimeyince neler olduğunu Monaco, Barca maçlarından biliyoruz, hatta Alba Berlin maçının ilk 3 çeyreğini de unutmuş değilim ben.

İnşallah şutlar girer ve şampiyon oluruz, ne diyeyim. Burda öve öve bitiremeyen arkadaşlar kapımızın kenarında duran tehlikenin farkında değil.

Erdal hocam, geçenlerde bir başlık altında istatistiki bir çalışma yaptım. Takımın 3 sayı bulma potansiyeli hakkında. Aşağıda detayları mevcut. Takımın karakteristiği 5 dışarda oynamaya evrilmiş durumda. Saras basketbolu bu zaten. Samanic kaybına o yüzden çok üzülmüştüm. Sen Sarası değil, Saras basketbolunu sevmiyor olabilirsin :) Bak mesela bu oyun tipini "iloturo" hocam yıllardır söyler. Larkin li Micic li Ergin in oynattığı basketbolu biz niye oynayamıyoruz diye. Bizim sistemimiz biraz da forvet tabanlı güçlendirilmiş bir sistem. Modern çağ basketbolunun bu ya da buna benzer olduğu söylenir. KAtılırsın, katılmazsın. Ben kişisel olarak daha taş gibi, savunma basketbolu severim ama oynatılmak istenen oyunu anlıyorum ve kabul ediyorum. Bizi bu oyun da muvaffak edecektir, inşallah.

"Bir deli kuyuya taş atıyor, 40 akıllı çıkaramıyor." Oluşturulan pek çok algıdan sadece bir tanesi senin takıldığın. Madrid, Pana, Oly maçları top seviye maçlarda öyle aman aman bir yüzden yok. Hiç birinde de ezilmedin. Bununla birlikte Barça partizan maçlarında formsuzluğun paçalardan akıyordu, sonuç ortada. EL nin en iyi savunma rate' i olan Zalgiris ve Kızılyıldız maçlarında neredeyse 2 sayı atışı yüzdesi gibi atmışız. Bunun nedeni ne biliyor musun? Nedeni 3 lük atışlarının çoğu asist üzerinden geliyor. Doğru hücum, doğru zamanlama. Top takımlara karşı, iyi savunma yapan takımlara karşı eğer skor üretemezsek, biz de fizikli 5 ler le oyunu kilitliyoruz. Elbette her maç işler yolunda gitmeyebilir, ama her iyi gitmediğinde dış atış yüzdemizin buna sebep gösterilmesi, o kuyuya atılan taşlardan dolayıdır, senin yüzünden değil... Bak Son 10 maçın istatistiğini paylaşıyorum aşağıda, sen karar ver tehlike midir nedir diye. Bence olsa olsa rakip takım için tehlikedir. Biz formda olduğumuz müddetçe, atışlar kaçsa da, dış atış yüzdemiz düşse de, oyunda var olmamamız için bir neden göremiyorum. Dersen ki bu takım nasıl formda olur, HAH! işte bu da Saras'ın çözeceği bir mesele. Takım form tutamıyorsa, o zaman vurun abalıya...

Takım   3pt %
Madrid %38,2
Pana %37,5
Bologna %58,6
Oly %34,4
Zalgiris %46,2
Kızılyıldız %55
Alba %38,5
Efes %46,2
Partizan %27,8
Barça %23,3

Son dönemde takım ile ilgili olarak şöyle bir kanı oluştu. Takım üç sayılık atışlarda yüksek yüzdeyle atarsa kazanırız, atamazsa kaybederiz diye. Bir süredir aklımda olan ve fırsat kolladığım bir istatistiki çalışmayı tamamladım. Sizlerde de paylaşmak istiyorum. Buna göre takımın 3 sayı atışı bizim günlük şans zarımız mı yoksa takımın karakteristiği ile ilgili bir fikir mi veriyor diye merakımı giderdim. Buyurun;

Basketbolcu            Local             Euroleague      Euro Cup / NBA           Potansiyel      ORT %    3pt Top Kullanma Adedi     Top Kull. %   SONUÇ
Errick Mc Collum      43,40%                37,60%          35,60%                     43,40%         40,00%                        2                           6%                  2,3%
Wade Baldwin           25,00%                 32,50%                                        39,10%         32,20%                        3                          9%                 2,8%
Scottie Wilbekin               
Skylar Mays           25,00%                 29,40%           34,50%                     35,00%         30,98%                        1                          3%                 0,9%
Melih Mahmutoğlu   40,58%                39,90%                                            50,00%         43,49%                       1                          3%                1,2%
Mert Ekşioğlu               
Devon Hall               34,48%               36,40%                                            38,50%        36,46%                        2                          6%               2,1%
Marko Guduric         53,85%                39,00%                                             47,70%        46,85%                       4                        11%              5,4%
Arturs Zagars           37,50%                27,50%           31,00%                      37,50%        33,38%                       3                          9%               2,9%
Metecan Birsen               
Nicolo Melli                55,00%              37,50%                                              45,00%        45,83%                      2                          6%               2,6%
Nigel Hayes Davies     39,06%               39,80%            43,20%                     45,90%         41,99%                     6                         17%               7,2%
Tarık Biberovic            46,88%               42,60%                                            53,00%         47,49%                     5                         14%              6,8%
Dyshawn Pierre                                     38,50%                                            38,50%         38,50%                     1                           3%              1,1%
Bonzie Colson            54,76%                37,60%           45,90%                       38,70%        44,24%                     3                           9%              3,8%
Sertaç Şanlı               44,44%                32,60%           33,30%                       38,00%        37,09%                     2                           6%              2,1%
Khem Birch               
                                                                                                                                                                       35                      100%              41%
Tablo hakkında bilgiler;
-Tablo, subjective veriler de içermektedir (e.g. top kullanma adedi, potansiyel %).
-Yerel lig 2024-2025 verisi alındı.
-Euroleague tüm zamanlar verisi alınmıştır.
-Euro cup / NBA tüm zamanlar verisi alınmıştır.
-Potansiyel, en iyi sezonunda ya da ortalamayı etkilemesin diye uçuk % ler varsa en iyiye yakın yüzdeler alınmıştır.
-Ortalama, bu 4 % lik verinin aritmetik ortalamasıdır.
-Maçlarda ortalama kullanılan top adedidir (3pt)
-Sonuç, kullanılan top yüzdesinin takım içerisindeki 3 lük yüzdesi içindeki oranıdır.
-Dip toplam %41, maçlarda takımın ortalama 3 sayı atışından elde edebilme ihtimali olan yüzdeliktir.

ÖZETLE: Wilbekin, Mert, Metecan ve Birch kapsam dışında tutulmuştur. Takımda genel olarak bakıldığında Birch hariç herkesin 3 pt potansiyeli mevcuttur.  Takımın bu kadar çok 3pt kullanıyor olmasını sebebi bu alandaki yüksek % beklentisi olabilir. %94 ü, yay gerisinden min %30, max %47 ortalamayla skor üretme gücü var. Maçlarda max 35 adet 3pt atış kullandığımız varsayımıyla total sayılarımızın yaklaşık 32 si ile 50 si aralığında 3pt skor potansiyeli mevcut. Bu rakam tabiki değişkenlik gösterebilir. Daha az 3pt kullanılan maçlarda zaten yenilmişiz. Bu da şunu gösteriyor, formsuz olduğumuz dönemlerde koç güçlü kasımız olan dış şuta gitmeyip, çözümü ya savunma sertliğinde aramış olmalı ya da 2pt sayılarla oyuna tutunmuş olmalı. Bu alanla ilgili istatistik mutlaka veri sağlıyordur ama burada bu bilgi verilmiyor. Son olarak, mevcut kadronun kısadan çok hatta play maker oyun kurucudan çok blokçu - ribauntçu, boyalı alanda itiş kakışı yapabilen, hücumda tüm işi smaç olan bir uzun alması durumunda net olarak işin savunma kısmı ve 2pt yüzdesi kısmındaki eksikliğini kapatmış olacaktır.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #132 : 17 Şubat 2025, 19:25:56 »
üçlük sokarsak kazanıyoruz olayı boş muhabbet. üçlük dışında oyun planı yok falan boş muhabbet.

283 üçlük sokmuşuz bu yıl.
231 tanesi asist üzerinden gelmiş bunların.
asist üzeri soktuğumuz üçlüklerin bütüne oranı %82.

fb tv’de program yapan okan baytın güzel istatistikler çıkarmış. program linkine ve detaylara şuradan bakabilir isteyen.

https://x.com/furkanzengin/status/1889015599696601397?s=46
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2025, 19:31:15 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Av.Asım

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #133 : 18 Şubat 2025, 10:30:21 »
Uzun sıkıntısı denmiş, hatalı transferler denmiş ama işin aslı öyle mi gerçekten? Bango'dan daha katkı almadan takım tıkır tıkır işliyor. Pazarda alınabilecek en iyi oyuncu Fernando gibiydi onun da bir numarası yokmuş. Şu alınsaydı daha iyi olurdu diyebileceğimiz bir isim yok. Skylar Mays için bile onun yerine alınabilecek en iyi oyuncu Saban Lee onu da gördük Manisa'ya geri dönmüş orada top sektiriyor. Pazarda olmayan oyunculardan fantezi kadroları kurup onlarla mevcudu mukayese ederek sabaha kadar eleştirin de bir temeli yok.

Bireyselliğe dayalı Ergin'in takımını konuşuyor olsak üçlük muhabbetini anlarım da bizim taktiğe dayalı bir oyunumuz var ve sokamadığımızda da koç çözümler arıyor ve bulduğunu da gördük.
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2025, 10:37:32 Gönderen: Av.Asım »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #134 : 18 Şubat 2025, 13:12:25 »
üçlük sokarsak kazanıyoruz olayı boş muhabbet. üçlük dışında oyun planı yok falan boş muhabbet.

283 üçlük sokmuşuz bu yıl.
231 tanesi asist üzerinden gelmiş bunların.
asist üzeri soktuğumuz üçlüklerin bütüne oranı %82.

fb tv’de program yapan okan baytın güzel istatistikler çıkarmış. program linkine ve detaylara şuradan bakabilir isteyen.

https://x.com/furkanzengin/status/1889015599696601397?s=46
Tam olarak bunu anlatmak istiyordum, teşekkür ederim, harika bir istatistik. Okanı takip ediyorum, ben kaçırmışım bunu.