Gönderen Konu: Sarunas Jasikevicius  (Okunma sayısı 9821 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
Ynt: Sarunas Jasikevicius
« Yanıtla #105 : 14 Şubat 2025, 00:19:13 »
👀 "Saras'ın bu yönü, zekasının ve yeteneklerinin bir laneti"

🔥 Nigel Hayes-Davis, Saras Jasikevicius'ta Barcelona günlerine göre değişen şeyleri anlattı:

"Bence artık işlere daha az karışıyor. Bence artık oyunculara daha çok güveniyor, oyunculara oynamalarına daha çok izin veriyor. Kurallar ve istediği şeyler konusunda eskisi kadar katı değil. Hep dediğim üzere bence bu yönü, zekasının ve oyunculuk günlerindeki yeteneklerinin bir laneti.

Dolayısıyla koç olduğunda ‘yapılacak doğru şeyi biliyorum çünkü çok akıllıyım ve ayrıca oyuncuyken doğru şeyleri yapıyordum çünkü çok iyiydim’ gibiydi. Bazen koçluk yaparken bir şeyi izliyor ve… Bunu geçen gün idmanda Devon’a da söyledim, pick and roll oynayan bir oyuncuya bir şeyi doğru yapmadığı için bağırıyordu. O an ‘Devon, bu adam EuroLeague tarihinin en iyi oyun kurucularından biri. Şu an bağırıyor çünkü biri pick and roll’da onun yapabileceği bir şeyi yapmıyor’ dedim.

Şu an ‘tamam, belki de biraz geri adım atmalıyım’ diye düşünmeye başladığını hissediyorum. Zalgiris ve Barcelona günlerine kıyasla çok daha sakin. Bu durum, bence bir insan ve koç olarak öğrenebilmesi ve gelişebilmesi adına onun için bir lütuf."

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #106 : 14 Şubat 2025, 11:33:57 »

🔥 Nigel Hayes-Davis, Saras Jasikevicius'ta Barcelona günlerine göre değişen şeyleri anlattı:

"Bence artık işlere daha az karışıyor. Bence artık oyunculara daha çok güveniyor, oyunculara oynamalarına daha çok izin veriyor. Kurallar ve istediği şeyler konusunda eskisi kadar katı değil. Hep dediğim üzere bence bu yönü, zekasının ve oyunculuk günlerindeki yeteneklerinin bir laneti.

Dolayısıyla koç olduğunda ‘yapılacak doğru şeyi biliyorum çünkü çok akıllıyım ve ayrıca oyuncuyken doğru şeyleri yapıyordum çünkü çok iyiydim’ gibiydi. Bazen koçluk yaparken bir şeyi izliyor ve… Bunu geçen gün idmanda Devon’a da söyledim, pick and roll oynayan bir oyuncuya bir şeyi doğru yapmadığı için bağırıyordu. O an ‘Devon, bu adam EuroLeague tarihinin en iyi oyun kurucularından biri. Şu an bağırıyor çünkü biri pick and roll’da onun yapabileceği bir şeyi yapmıyor’ dedim.

Şu an ‘tamam, belki de biraz geri adım atmalıyım’ diye düşünmeye başladığını hissediyorum. Zalgiris ve Barcelona günlerine kıyasla çok daha sakin. Bu durum, bence bir insan ve koç olarak öğrenebilmesi ve gelişebilmesi adına onun için bir lütuf."
Mikemmel, hem koçun değişimine dair, hem Hayes'in algı derinliği bağlamında.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #107 : 14 Şubat 2025, 12:14:09 »
Hayesin böyle bir yorumu varsa gayet olumlu bir gelişme. En azından saras ile ilgili içeriden ve birinci ağızdan değişimi yönünde net bir bilgi almis olduk. Ben ve benim gibi düşünen, saras ile ilgili belirli yargıları olan kitlenin de kafasındaki soru işaretlerine dair bir aydınlatma oldu bu. Umarım dediği değişim ve gelişimi devam eder. O vakit en büyük destekçisi ben olurum..

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #108 : 14 Şubat 2025, 16:19:45 »

Dolayısıyla koç olduğunda ‘yapılacak doğru şeyi biliyorum çünkü çok akıllıyım ve ayrıca oyuncuyken doğru şeyleri yapıyordum çünkü çok iyiydim’ gibiydi. Bazen koçluk yaparken bir şeyi izliyor ve… Bunu geçen gün idmanda Devon’a da söyledim, pick and roll oynayan bir oyuncuya bir şeyi doğru yapmadığı için bağırıyordu. O an ‘Devon, bu adam EuroLeague tarihinin en iyi oyun kurucularından biri. Şu an bağırıyor çünkü biri pick and roll’da onun yapabileceği bir şeyi yapmıyor’ dedim.

Şu an ‘tamam, belki de biraz geri adım atmalıyım’ diye düşünmeye başladığını hissediyorum. Zalgiris ve Barcelona günlerine kıyasla çok daha sakin. Bu durum, bence bir insan ve koç olarak öğrenebilmesi ve gelişebilmesi adına onun için bir lütuf."

Ben de bunu paylaşmaya gelmiştim. Okuduğum zaman çok mutlu oldum.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2025, 16:20:00 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #109 : 16 Şubat 2025, 18:24:25 »
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da almış olsak süpüre süpüre gidiyor hoca. Boban fantazisi yaktı bizi o maçta da.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #110 : 16 Şubat 2025, 18:25:08 »
Yaklaşık 14 ayda enkaz olarak aldığı(göreve geldiğinde takım play in potasının dışındaydı) Fenerbahçe kariyeri:

2 Türkiye Kupası Şampiyonluğu
1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
1 Euroleague Final 4'u

Devamı da çok yakında...

Haterlarına inat adını altın harflerle yazdıracak hocam sezonlar geçtikçe...
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #111 : 16 Şubat 2025, 21:09:19 »
Bir babadır bizim için. Respect.

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
« Yanıtla #112 : 16 Şubat 2025, 21:11:09 »
Arka arkaya yenilgilerde nasıl sövdüysek şimdi de hakkını verelim. Hocam getir şu kupayı bize bu sene.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #113 : 16 Şubat 2025, 21:53:34 »
obradovic demek panathinaikos demektir.

saras demek inşallah fenerbahçe demek olacaktır.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #114 : 16 Şubat 2025, 22:24:05 »

Sevdim bunu, bir motto olarak alıyorum.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #115 : 16 Şubat 2025, 22:30:01 »
Burada da dursun; “Satranç ustası” bir koçumuz var!

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #116 : 16 Şubat 2025, 22:36:52 »

Bizdeyken efsaneydi ama gittikten sonraki tavırları ile gözümden çok düştü. İnşallah dediğin gibi olur.

Çevrimdışı Murat

• Üye
« Yanıtla #117 : 16 Şubat 2025, 23:22:45 »
Saras geldiğinden bu yana alabileceği 5 kupadan (1 i Euroleague olmak üzere) 3 ünü aldı. Kazanamadığı Euroleague ve CBK kupaları. İnşallah onlarda bu sene olur diyelim. Ligde tabiki. Bunlar olursa , inşallah, istatistiki olarak en başarılı hoca konumuna gelir.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2025, 05:48:39 Gönderen: Murat »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #118 : 17 Şubat 2025, 01:24:04 »
Başarılarına sözüm yok. Rezil takımı vezir etti. Fakat Hayes gibi bir star varken bu takımın Avrupa şampiyonu olmaması, olamaması bence ayıptır. Tamam katkı veriyor ama sezon ortası alınan 38 yaşında bir guard, çaylak bir oyun kurucu, 35 yaşında bir pivot, sakatlığı sonrası çok gerilemiş bir başka pivot, alınıp gönderilen 2.20 metre, basketbolu bırakıp aktörlüğe başlayan bir başka pivot... Filan. Transferleri de bunlar adamın.

Bazı şeyleri aşıp yeteneğe prim vermesi, olmayan ve olmayacak olanda da inat etmemesi gerekiyor bence. Sonuncu takımın ertesi sene şampiyon olduğu bir lig burası. Senelerdir inşa ola ola o inşaat bir bitmedi.

Ben seneye iyi oyuncular ve Avrupa kupası istiyorum artık. Doğru düzgün transferler yapar umarım.

Koçun iyisi de böyle oluyor belli oluyor bence. Sahada Kasparov olmaya gerek yok.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2025, 01:25:36 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #119 : 17 Şubat 2025, 09:44:43 »
Başarılarına sözüm yok. Rezil takımı vezir etti. Fakat Hayes gibi bir star varken bu takımın Avrupa şampiyonu olmaması, olamaması bence ayıptır. Tamam katkı veriyor ama sezon ortası alınan 38 yaşında bir guard, çaylak bir oyun kurucu, 35 yaşında bir pivot, sakatlığı sonrası çok gerilemiş bir başka pivot, alınıp gönderilen 2.20 metre, basketbolu bırakıp aktörlüğe başlayan bir başka pivot... Filan. Transferleri de bunlar adamın.

Bazı şeyleri aşıp yeteneğe prim vermesi, olmayan ve olmayacak olanda da inat etmemesi gerekiyor bence. Sonuncu takımın ertesi sene şampiyon olduğu bir lig burası. Senelerdir inşa ola ola o inşaat bir bitmedi.

Ben seneye iyi oyuncular ve Avrupa kupası istiyorum artık. Doğru düzgün transferler yapar umarım.

Koçun iyisi de böyle oluyor belli oluyor bence. Sahada Kasparov olmaya gerek yok.
Yapı sorumlusu, şube yönetimidir. İnşa etmesi için bir adama uygun çalışma ortamı ve eline kaliteli malzeme vermesi gereken de yine şube yönetimidir.

Dikkat çekici olan şey, takımın Türkiye Kupasını 2.viteste, zorlanmadan aldığı maçın üzerinden daha 24 saat bile geçmeden, spesifik isimler üzerinden takımın koçunu eleştirme biçiminiz!

Hadi, işler yolunda gitmediğinde Fenerbahçenin başarısızlığını sindiremiyorsunuz. Bunu anlıyorum, destekliyorum ve aynı safta olduğumuzu düşünüyorum, buna karşın kupa almışken yaşadığınız bu sindirimsizlik de ne oluyor, safınız mı değişti? Niyet mi okuyalım, yoksa siz mi birşeyler söylemek istersiniz? Mesela herhangi bir Türk takımı hiç satranç oynamadan, önüne geleni devire devire bir avrupa kupası getirse, o çok arzuladığınız avrupa şampiyonluğu hazımsızlığınızı giderir miydi?