Gönderen Konu: 2025 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe(II)  (Okunma sayısı 122278 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Panathinaikos - Fenerbahçe Beko | Euroleague 25. Hafta Maçı
« Yanıtla #1350 : 05 Şubat 2025, 10:07:17 »
Takım çatır çatır mücadele etti hiç geri adım atmadı sonuna kadar mücadele etti ve kazanmayı bence pao dan daha fazla haketti. Son 2 yıldır bence yunanlar eurolegue yönetimi tarafından fazlasıyla ittiriliyo fazlasıyla kollanıyo. Olayı 2 takımın rekabetine döktüler iyice. Bu taraflı tutumu her 2 maçta da iliklerimize kadar hissettik. Oly yi ona rağmen çift haneyle yendik. Paoyu son salise basketiyle elimizden kaçırdık.

Bence bu maçın son 2 pozisyondan ötürü günahı birine yazılacaksa ben %20 guduric %80 hayese yazarım.

Guduric saçma bi top kaybı yaşadı ama sonunda yine son top ve 11 saniye bizdeydi.

Bence saras çok temiz bi set çizmiş yine.

Nigel kahramanlığa soyunmayıp sol forvette bomboş bekleyen gudurice topu paslasa, 2-3 saniye daha geçecek ve guduric boşboş bi şut kullanacaktı. Yada savunmanın dengesi tamamen bozulduğu için belki penetre edip faul alacaktı.

Ama nigelda muhtelemen ben bu takımın en iyisiyim yıldızım egosuyla ve eline paoyu son topta oakada yıkma fırsatı da geçmişken ajandasına bi çentik daha atmak için böyle bi egoistlik yaptı.

haa  O şut Girse şuan hepimiz 10 sayfa nigel güzellemesi yapmıştık. Ama bence hatalı egoistce bi tercih yaptı. Topu bomboş bekleyen gudurice paslamalıydı. bu sayede hem süre iyice erirdi ve o boşboş net şut elimize geçerdi.

Sağlık olsun ben kendi adıma takımdan razıyım. Hem oly hem pao deplasmanları bana aşırı ümit verdi. Bu takıma verimli şekilde baldwin ve bangoda dahil olabilirse bence ne oly den ne de paodan bi eksik yanımız olmaz. O kupa için bizim de onlar kadar şansımız olur.

Rus takımlarının, daha doğrusu Cska’nın ihracının ardından palazlandılar yine. Mevzu 90’lı yıllara dönmeye başladı. Ortada ilginç bir paradoks var. Euroleague in kurulma sebebi Yunan ve Sırp lobisini tımar etmekti. Bir başka ifade ile İspanyol ve kısmen Rus basketbolunu koruma ve kollama cemiyeti kurmaktı. Güç döndü dolaştı, ilk Pana maçında, Olympiakos maçında ve dün akşam gördüğümüz gibi Yunan lobisinin eline geçti.

Nigel’ın egosunu anlayabiliyorum. O ego olmasa bu türden bir performans ortaya çıkmazdı.Fakat rakibe süre bırakacak bir şekilde şut kullanmak ve o kalan sürede de faul yapmak temel basketbol bilgisini sorgulatacak cinsten. Adrenalin diyelim hadi ama pahalıya mal oluyor işte. Umarım ders çıkartır. Tek başına mı kahraman olacak, takımla birlikte mi, sezonun kaderini belirleyecek soru.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1351 : 05 Şubat 2025, 10:10:40 »

Rus takımlarının, daha doğrusu Cska’nın ihracının ardından palazlandılar yine. Mevzu 90’lı yıllara dönmeye başladı. Ortada ilginç bir paradoks var. Euroleague in kurulma sebebi Yunan ve Sırp lobisini tımar etmekti. Bir başka ifade ile İspanyol ve kısmen Rus basketbolunu koruma ve kollama cemiyeti kurmaktı. Güç döndü dolaştı, ilk Pana maçında, Olympiakos maçında ve dün akşam gördüğümüz gibi Yunan lobisinin eline geçti.

Nigel’ın egosunu anlayabiliyorum. O ego olmasa bu türden bir performans ortaya çıkmazdı.Fakat rakibe süre bırakacak bir şekilde şut kullanmak ve o kalan sürede de faul yapmak temel basketbol bilgisini sorgulatacak cinsten. Adrenalin diyelim hadi ama pahalıya mal oluyor işte. Umarım ders çıkartır. Tek başına mı kahraman olacak, takımla birlikte mi, sezonun kaderini belirleyecek soru.

Yakın tarihte örneği var. Guduriç'in kedi olalı ilk defa bir fare yakaladığı oli maçının son anında kaldırıp 3 saniye kala şutu atmış ve takımı öne geçirmişti. Sonrası malum o 3 saniyede sloukastan 3'lüğü yedik ve yenildik. Açıkçası Nigel'ın o yaptığı faule çok kızamadım zira uzatmada büyük ihtimal yine yenilecektik. Nunn'ın şovu niteliğinde bir 5 dk izlerdik. Bu eziyetten kurtulduk. Tek trajik olan kaybetme şeklimiz oldu yine. Yine yeni yeniden. Şu tarz mağlubiyetler hiç bitmiyor.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1352 : 05 Şubat 2025, 10:11:41 »
Alın size mücadeleci takım. Hernangomeze o şutları attıran, son saniyelerde parkeyi bulayan Nigel'ın kredisinden yediği bir maç oldu. Guduric'in Pao deplasmanında kötü oynamaya hakkı var, ama üstüne Real maçında kendi evinde kötü oynayamaz. Onun için ispat ve istikrar maçı Real... Mc Collum, sen neymişsin be abi! Günün performansına bakarsak son top Hall'un hakkıydı.

Her şeye rağmen, bizim gard rotasyonumuz eksikti, onların pivot. Kısacası iki takımın da yan pozisyonlarında eksik olduğu maçı saçmalıktan kaybettik. Ama umutlarımız tap taze ve takımın boyunu, huyunu, suyunu, tavanını gördük.
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ynt: Panathinaikos 91 - 90 Fenerbahçe Beko | Euroleague 25. Hafta Maçı
« Yanıtla #1353 : 05 Şubat 2025, 10:34:12 »
Takım çatır çatır mücadele etti hiç geri adım atmadı sonuna kadar mücadele etti ve kazanmayı bence pao dan daha fazla haketti. Son 2 yıldır bence yunanlar eurolegue yönetimi tarafından fazlasıyla ittiriliyo fazlasıyla kollanıyo. Olayı 2 takımın rekabetine döktüler iyice. Bu taraflı tutumu her 2 maçta da iliklerimize kadar hissettik. Oly yi ona rağmen çift haneyle yendik. Paoyu son salise basketiyle elimizden kaçırdık.

Bence bu maçın son 2 pozisyondan ötürü günahı birine yazılacaksa ben %20 guduric %80 hayese yazarım.

Guduric saçma bi top kaybı yaşadı ama sonunda yine son top ve 11 saniye bizdeydi.

Bence saras çok temiz bi set çizmiş yine.

Nigel kahramanlığa soyunmayıp sol forvette bomboş bekleyen gudurice topu paslasa, 2-3 saniye daha geçecek ve guduric boşboş bi şut kullanacaktı. Yada savunmanın dengesi tamamen bozulduğu için belki penetre edip faul alacaktı.

Ama nigelda muhtelemen ben bu takımın en iyisiyim yıldızım egosuyla ve eline paoyu son topta oakada yıkma fırsatı da geçmişken ajandasına bi çentik daha atmak için böyle bi egoistlik yaptı.

haa  O şut Girse şuan hepimiz 10 sayfa nigel güzellemesi yapmıştık. Ama bence hatalı egoistce bi tercih yaptı. Topu bomboş bekleyen gudurice paslamalıydı. bu sayede hem süre iyice erirdi ve o boşboş net şut elimize geçerdi.

Sağlık olsun ben kendi adıma takımdan razıyım. Hem oly hem pao deplasmanları bana aşırı ümit verdi. Bu takıma verimli şekilde baldwin ve bangoda dahil olabilirse bence ne oly den ne de paodan bi eksik yanımız olmaz. O kupa için bizim de onlar kadar şansımız olur.
Eline sağlık kardeşim, benim yerime de özetlemişsin.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
Ynt: Fenerbahçe Beko-Real Madrid | Euroleague 26. Hafta Maçı
« Yanıtla #1354 : 05 Şubat 2025, 11:01:08 »
mutlaka kazanmalıyız

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Ynt: Panathinaikos 91 - 90 Fenerbahçe Beko | Euroleague 25. Hafta Maçı
« Yanıtla #1355 : 05 Şubat 2025, 12:57:16 »
Üzülmemek elde değil. Hele ki neredeyse kazanmayı garantilediğimiz bir maçı bu şekilde vermek.  Ya ben basketbolla alakası olmayan birisi olarak özellikle son hücumda " aman süreyi iyi kullanın, erken atış yapmayın" diye tepinirken yıllardır basketbolun içerisinde olan ve bunu en iyi bilen birisi olarak Hayes'in attığı top nasıl açıklanır? Hayır yani çok boş kalır atarsın, o da değil. Resmen topu fırlattı ve potaya dahi değmeyen topta son salisler olduğunu bile bile adama temas etmek nedir?

Tamam, hakemler adil değildi, Guduriç o son topu daha iyi kullanabilirdi... vs. vs. Ama maç berabere iken o hücum öyle sonlanmamalıydı. Yani şu maçı alsak o kadar güzel olacaktı ki. Hem Pana'ya hayat verdik, hem demoralize olduk, hem yarın çıkacağımız Real maçında olası bir yenilgi ile o kadar da önemli olmayacak bir şansı kaybettik.

Her şeye rağmen verilen mücadele ve oyun için teşekkür etmek lazım. Son olarak da Tarık attığı bir üçlük dışında oyunca yokken Dyshawn Pierre'e neden hiç düşünülmüyor. Şayet bir sakatlığı yoksa bu da sorgulanmalı bence.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
« Yanıtla #1356 : 05 Şubat 2025, 13:00:55 »
Pana maçını kazanmış olsak çok önemsenmeyecek bir maçtı. Lakin şimdi kesin kazanmamız gereken bir maç.  Pana maçının psikolojisi bakalım takım üzerinde nasıl bir etki bırakacak. Umarım bu maçta sergileyeceğimiz performans ve alacağımız galibiyetle tekrar öz güvenimizi kazanır ve yeni bir başlangıç yaparız.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1357 : 05 Şubat 2025, 13:43:42 »
Yalnız dünkü maçta dozier tavaresi felaket poster yapmış.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
« Yanıtla #1358 : 05 Şubat 2025, 13:48:15 »
Real de Mario Hezonja, Monaco maçında hakemlere yoğun itirazı nedeniyle 5.000 avro para ve  maç oynamama cezası almış. Şayet ekstra bir değişiklik olmazsa yarın oynayacağımız maçta olmayacakmış.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #1359 : 05 Şubat 2025, 13:54:35 »
Hezonja nın olmayışı bizim için önemli bi avantaj.
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1360 : 05 Şubat 2025, 16:53:15 »
Yakın tarihte örneği var. Guduriç'in kedi olalı ilk defa bir fare yakaladığı oli maçının son anında kaldırıp 3 saniye kala şutu atmış ve takımı öne geçirmişti. Sonrası malum o 3 saniyede sloukastan 3'lüğü yedik ve yenildik. Açıkçası Nigel'ın o yaptığı faule çok kızamadım zira uzatmada büyük ihtimal yine yenilecektik. Nunn'ın şovu niteliğinde bir 5 dk izlerdik. Bu eziyetten kurtulduk. Tek trajik olan kaybetme şeklimiz oldu yine. Yine yeni yeniden. Şu tarz mağlubiyetler hiç bitmiyor.

Ağbi eleştirilerinin büyük bölümünde haklısın; takım kimyası, oyun kurucu yokluğu vesaire. Öte yandan dün gece doğrandık. Adam gibi hakem üçlüsü olsa son 1 dakikaya en az 9-10 sayı farkla girerdik. Çalınmayan fauller normalimiz oldu zaten de iki tane basket faul yarattılar, çlınmayan stepsler, ayakla müdahaleler çabası.  Olympiakos maçında da doğramaya çalıştılar, 36 serbest atış kullandı Olympiakos, saçma sapan tercihler yapmadığımız için o maçı kazandık. Hülasa en büyük sorun lobimizin olmaması. Lobimiz olmadığı müddetçe Nunn sende olsa da çok fazla bir şey değişmeyecek. Yaşanmışı var. De Colo CSKA'da iken çalan düdüklere bak, bizim formamızı terletirken çalmayan düdüklere bak. Moskova'da burnundan oluk oluk kan akmıştı, daha ne diyeyim. En büyük sorunumuz sahipsizliğimiz...

Çevrimdışı eyb12

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2024-25 Sezonu)
« Yanıtla #1361 : 06 Şubat 2025, 18:28:07 »
Beyler ben biraz milattan önce sayılırım , Ferhan baras kaptan ken Spor sergide izlemeye başladım bu oyunu.
Modern basket falan bilmiyorum ama her ne olursa olsun gudurice maçın karar anlarında top getirtmem son 3-5 maçtır tamam iyi eyvallah ama getirtmem  direksiyonu asla ona vermem, bu konuda hocaya da kızgınim

Maç sert gidiyor neden hiç birazcık olsun D.Pierree şans vermezsin biraz onun savunmasından sırtı dönuk oyununda ve  rib gucunden yararlanmazsın
Adamın gece hayatı varmış hiç oynatmayacaksan keşke gönderseydik o zaman yani başka adam alırdık , nasılsa adam gönderip adam almaya alışkın takım

Nigel şimdi hatırlamadığım bir maçta yine aynı şeyi yaptı son topta üçlük attı oysa O gün bizi ikilik de yetiyordu ha o gün soktu Kahraman oldu en azından bari kendi kullanacaksa da iki üç saniye sonra kullanmalıydı

Wade Baldwin asla oyun kurucu oynamaz o 2 numara oynar İnşallah takıma döndüğünde faydalı olur sakatlanana kadar çok kötüydü onu maccabiden çok iyi tanıyorum ,

Takımda aslında anadan doğma guard diyebileceğimiz Zagars var , diğer hepsi devsirme guard , ama çocuk daha tıfıl oaka gibi bir deplasmanda zorlanır tabii ama yetenekli çocuk biraz daha ağırlık çalışması kuvvetlenmesi lazım basketbol aklı var ama bence

Hall benim çok şaşırtıyor şu anda en iyi kısa savunması yapan adamımız top getirmeleri de idare ediyor ayrıca son maçta şutları da girdi hep böyle oynasa süper olur

Beni bir şaşırtan da Sertaç itiraf ediyorum umudu kesmiştim ondan son haftalarda gerçekten iyi

Form durumlarında tabii ki Yükseliş alçalış hepsi olur bunlar normal hepsi mükemmel süper formda oynayamaz hiçbir zaman Biberovicin biraz toparlanması lazım

B.Colson çok iyi niyetli bir oyuncu Maccabi de  daha iyiydi bu da gayet normal adam bildiğimiz Amerikan basketçisi atlet koş koş o şekilde oynamaya alışık gerçi sene başında aldığımızda sevinmiştim, aslında maccabiden Brown ve Nebo yu da almalıydık, o takım final four'da şampiyon olan pao yu elinden kaçırdı Baldwin sakatlanmasa gergin f4 görmezdi . Brown pao da kötü bu sezon , Nebo ise armanide kötü sakatlandı

Wilbekin bu saatten sonra zor dikiş tutar zaten Türk statüsünde olmazsa hiçbir esprisi yok ve çok büyük para aldı bu yüzden onun için gelecek senin için bence düşünülmemeli

Neyse daha bu köprünün altından çok sular akar bu akşam bir real'i yenelim de , Bango da İnşallah çabuk adapte olup takıma katkı verir.
Bol şanslar
HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK FENERBAHÇE
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2025, 18:32:28 Gönderen: eyb12 »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1362 : 06 Şubat 2025, 20:16:25 »
Musa da yok.
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #1363 : 06 Şubat 2025, 20:41:09 »
Erick çok ama çok değerli bir ekleme oldu.
Keşke kardeşi  C.J'de Pistons'a takaslansa :(

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #1364 : 06 Şubat 2025, 20:47:16 »
Bomboş şutları sokamıyoruz. Neyse şut ritmimizi bulduğumuz anda maçı kazanırız diye düşünüyorum.