Bir dizi ciddi anlamda sorunlu(sağ dizi) birçok maçtan sonra özel terapi görüyo ağrılarını azaltmak için. Zaten o sebeple çoğu zaman 15-16 dk üzerinde süre alamıyo. Bu sezon sadece 7 maçta 20dk üzeri süre aldı birazda rotasyondaki darlık mecburiyetiyle. Geçen sene f4te pao maçı sonrası(o maçta çok eforlu oynamıştı), finalde oynayabilmek için 48 saat full bakıma girmişti
Valla sürekli kendimi övüyor gibi olacağım ama yıllardır aynı diz sorunları bende de var. Dizimde kısmi menisküs yırtığı, tendon yırtığı, tendinit olmasına karşılık 10 yıldır hergün plajda 3 saat kadar plaj voleybolu oynuyorum. Ağrımıyor mu? Elbette ağrıyor. Ama bir şeyi gerçekten çok seviyor ve istiyorsanız bir şekilde oluyor. Ha performans % 90 değil 30 oluyor ama biraz kalite ve tecrübe varsa o açığı kapatıyorsunuz.
Geçen ay ağrılar iyice artıp hareket kabiliyetim azalınca tekrar doktora gittim ve MR sonucu:
-Suprapatellar bursada ve eklem aralağında mayi izlendi
-Patellar kartilajda grade 1 kondromalazi izlenmiştir
-Femur distalde, tibia paraksimalde dejenerasyon izlendi
-ACL ödem izlendi
Buna rağmen hergün yarım saat kadar bacak kaslarımı kuvvetlendirmek için özel egzersiz yapıyorum ve voleybola devam ediyorum. Şu var ki güçlendirme yapıp maça çıkınca ağrı %60-70 azalıyor.
Hep şunu söylüyorum, ben 63 yaşında ve özel doktor, fizyoterapist olmadan bu işi yapıyorsam 30 lu yaşlarda ve her türlü imkana sahip sporcuların haydi haydi yapması lazım.
İkimiz de Alanyadayız. Ben hergün öğleden sonra Kleopatra 6 numaralı beachdeyim. Zamanın olursa bir ara buyur gel canlı olarak performansımı gör