Genel olarak hücumda çok kötü oynadığımız, özellikle Emma'nın standartları altında oynadığı, kesinlikle kötü oynamadı bu arada, en başta muhteşem savunma yaptı, fark 7 sayıyken kritik 2 basketi var, kritik 2 asisti var yine, yine aslında kötü değildi ama standartları altındaydı sadece, kıtadışılardan birinin basket-faul pozisyonu dışında sahaya oluk oluk bıraktığı, Tilbe diye bir oyuncusunun sahaya her adım attığında bir Gs forması giymediğinin kaldığı ki seneye bizim formamıza giymesin de ne yaparsa yapsın, birkaç tane aleyhimize çok kolay faul düdüklerinin çıktığı maçı kazanmak ne olursa olsun önemliydi.
Normalde Emma'dan sonra en önemli oyuncumuz Gabby ama şu anki takım itibariyle ve takımın zaafları itibariyle en az Gabby kadar önemli bizim için Allemand. Bugün onu inanılmaz aradık, pasörlüğünü, hücum aklını, top elinde değilken de topsuz oyunu oynayabilmesini çok aradık ama bugün en çok savunma ribaundlarında aradık. Pozisyonu için fiziklli, iyi bir ribaundçu Allemand, bugün çok fazla hücum ribaundu verdik ama uzunlardan çok kısaların ribaundlara yardım etmemesinden oldu bu durum. Allemand o ribaundu aldığında hücuma da yansıyordu bu durum, daha fazla hızlı hücum sayıları buluyorduk, yani aslında Allemand'ın olmaması 2 yerde birden zaaf yarattı bize.
Atkins'i kadroda görüp Allemand'ı görmeyince çok sevindim bugün açıkçası. Çünkü bazı oyuncuların değeri yokluğunda çok daha iyi anlaşılır, biz çok boş lakap takarız, her önüne gelene efsane, şu, bu deriz ama elin adamları boşuna lakap takmaz, Allemand boşuna point god lakabını almadı. Ha Allemand'ın 7-8 asistinin yanında 15-20 sayı atılması da bekleniyorsa daha çok bekler bu beklentiyi yaratanlar. Öyle bir oyuncu değil Allemand ki her şeyi yapan gerçek manada bir oyun kurucu dünyada yok şu an zaten. Plum oyun kurucu değil, 2 numara, yıllardır dünyanın en iyi 1 numaraları görülen oyuncular Vandersloot ve Chelsea Gray'di dünyada. Bu oyuncuları herkes tanıyordur zaten, bunu yapabilecek tek isim Caitlin Clark ama hem zaten gelmez buraya hem de henüz potansiyelinin %10 verimliliğinde falan oynuyor.
Ekrem Memnum iyi bir savunma koçu, felaket bir hücum koçu, en iyi takımları bile hücum edemiyordu. Garnier çok iyi bir savunma koçu, vasat altı bir hücum koçu. Zaten yarattığı çok iyi savunma takımlarıyla yıllarca finale çıktı ama hücum sorunları ve karşısında hem hücumu hem savunmayı belli seviyede yapabilen rakiplerin olmasından yıllarca finalde kaybetti hep. Çok beğenilen Ekrem'den 10 kere daha iyi koçtur, biz sadece kendi penceremizden bakıyoruz, rakip penceresinden bakınca öyle büyük hatalar yapıyor ki Ekrem Memnun, bizde olsa denilcek şeyleri hayal dahi edemiyorum. Bugün maçı o verdi bize. Hücumda o açıdan yetenekli oyunculara ihtiyacımız var, 2 numara eksikliğini bir keza daha yaşadığımız maç oldu, bir kısa oyuncunun hücum tarzı Garnier'e ne kadar uzak olabilirse o kadar uzak tarzı var Atkins'in. Doğru ismi transfer etmek gerekiyor, yoksa final 4 sıkıntıya girebilir.
Zandalasini her zaman kötü ve verimsiz basketbolcuydu ama iyice sıradan bir Avrupalı oyuncuya dönüşmüş durumda.