Gönderen Konu: Fenerbahçe | Euroleague Women 2024-2025  (Okunma sayısı 5349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
Ynt: Fenerbahçe | Euroleague Women 2024-2025
« Yanıtla #135 : 19 Aralık 2024, 01:20:44 »
Fiebich Valencia'yla anlaştı demişlerdi, biz neden düşünmedik anlamıyorum, bunun altındada Danabaş çıkar, sanki çok biliyormuş gibi herşeye karışıyor,
Atkins'i tanımam ama Danabaş Mc Bride'nin yerine aldık deyince iyi dedik, eline su  bile dökemez bence,
Bu sene alabilmek için çok geç ama seneye Elif-Mc Cowan gibi hem ligde hem Euroleaguede oynayacak oyuncu lazım.
Tina'ya gelince kimse onu düşünmemişti zaten, beko transferleri gibi emri vaki oldu. Ama dediğin gibi en azından geldiğinden bu yana belkide en kötü maçı, o boyda iri kadının uzattığı elinden top kaptırdı ya, bu saatten sonra Tina'nın gideceğini sanmadığımdan onun atıcılığından yararlanmak lazım.
Gabby konusunda aynı düşünüyoruz ama kimseye anlatamıyorsun, bugün Emma ve Gabby sayesinde kurtardık, bugün Allemand da iyiydi ama en  kritik zamanlarda Olcay Değişikliği işi zorlaştırdı.
Anlatıyorum ama kimse anlamıyor, bu maçlar ite kaka gider önemli olan final fourlar, kaç kez sonda kaybettik, Ummc nin olmaması bizi güçlü yaptı, ama ben Ayşeylede - Fatmaylada alırım mantığı olduğu an Sopron zihniyeti çıkar tıkar tıkacı.

Çevrimdışı Fbkolik

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #136 : 19 Aralık 2024, 02:03:38 »
Fiebich Valencia'yla anlaştı demişlerdi, biz neden düşünmedik anlamıyorum, bunun altındada Danabaş çıkar, sanki çok biliyormuş gibi herşeye karışıyor,
Atkins'i tanımam ama Danabaş Mc Bride'nin yerine aldık deyince iyi dedik, eline su  bile dökemez bence,
Bu sene alabilmek için çok geç ama seneye Elif-Mc Cowan gibi hem ligde hem Euroleaguede oynayacak oyuncu lazım.
Tina'ya gelince kimse onu düşünmemişti zaten, beko transferleri gibi emri vaki oldu. Ama dediğin gibi en azından geldiğinden bu yana belkide en kötü maçı, o boyda iri kadının uzattığı elinden top kaptırdı ya, bu saatten sonra Tina'nın gideceğini sanmadığımdan onun atıcılığından yararlanmak lazım.
Gabby konusunda aynı düşünüyoruz ama kimseye anlatamıyorsun, bugün Emma ve Gabby sayesinde kurtardık, bugün Allemand da iyiydi ama en  kritik zamanlarda Olcay Değişikliği işi zorlaştırdı.
Anlatıyorum ama kimse anlamıyor, bu maçlar ite kaka gider önemli olan final fourlar, kaç kez sonda kaybettik, Ummc nin olmaması bizi güçlü yaptı, ama ben Ayşeylede - Fatmaylada alırım mantığı olduğu an Sopron zihniyeti çıkar tıkar tıkacı.
Evimizde Sopron'a da kaybettikten sonra Ayşe'yle de Fatma'yla da kazanırız demesi gereken son takımız :)
Kurduğun kadro ve oyuncularının üst seviyedeki verimliliği final 4'da çok önemli, Iagupova gibi, Satou Sabally(son 2 senede daha verimli hale getirdi oyununu) gibi 2 ucu keskin bıçak oyuncuları ana oyuncular yaparsan eğer o kupayı kendi sahanda 10 bin kişilik taraftarın önünde de oynasan, Sopron'a karşı da oynasan kazanamazsın kolay kolay. Ama Meesseman ile Collier ile Stewart ile cehennemden de çıkarsın. Iagupova'ya 30 dk topu teslim eden takımın iyi basketbol oynayabilme ihtimali yok zaten, Valencia'nın kadrosu oranında bu kadar kötü basketbol oynamasına şaşırmıyorum o yüzden. Ha bu Iagupova'nın kötü oyuncu olduğundan değil, bence çok verimsiz oyuncu ama kötü oyuncu değil, oyun tarzı gereği ve top elinde değilken topsuz oyunda çok kötü olması, topsuz oyunu hiç oynayamaması yüzünden takım kötü gözüküyor. Topu teslim ettiğinde de üst seviye maçlarda asisti kadar top kaybı yapıyor. Iagupova çıkıp 30 atabilir, maçı alabilir ama Iagupova'sı olan takım iyi basketbol, doğru basketbol oynayamaz, nasıl oynasın kadın zaten bütün kritik maçlarda 7 top kaybı yapıyor.

Geçen ve ondan öncesi seneki takım çok iyi takımdı, 1-2 oyuncunun kötü performanslarını rahatlıkla kaldırabilcek takımlardı. Bu seneki takım biraz daha farklı, takımın işleyebilmesi için bütün oyuncuların işlerini iyi yapması lazım, öyle bir zorunluluk var şu kadroda. Eğer bir oyuncu aksarsa diğer oyuncular yapmadığı ya da yapamadığı işlerden dolayı eleştirilir. Domino taşı gibi, bir oyuncu devrilirse herkes devrilir, takım kötü gözükür. Gabby penetre etmezse Atkins neden penetre edemiyor denir, Atkins şut atmazsa hayatı boyunca %20'yle üçlük atan Gabby neden üçlük atamıyor denilir, Allemand doğru oyun kuruculuk yapmazsa Atkins neden oyun kuramıyor denilir, yani bir oyuncudaki eksiklik eleştirileri başka tarafa yönlendirir. Allemand ve Gabby genel olarak çoğu maçta işlerini iyi yapıyorlar zaten, yapamayan tek isim Atkins. Atkins kendi işini de yapamadığı için başlıyor tüm sorunlar. Sevgi Atkins yerine oyuna girdiğinde takımın oyunu 2-3 katına çıkıyorsa burda bir problem var. Oyun tarzı gereği her maç çıkıp 20 atabilecek bir oyuncu değil zaten Atkins, sadece şut atarak her maç 20 atamazsın ama işin kötü tarafı gerek olduğu zaman yapması gereken işleri de yapamıyor. Atkins'in şu oyununu nasıl absorbe ederiz, kariyeri boyunca skorer olmayan Allemand daha fazla skor üretcek de Gabby hem oyun kurcak, hem penetre etcek, hem şut sokcak, hem skor üretcek de ancak öyle olur. Ama Allemand'tan Kelsey Plum, Gabby'den de Stewart ya da Collier performansı beklemek olur bu. Hangisi daha doğru, Allah'a dua edip kritik maçlarda bu oyunculardan bu performansı beklemek mi yoksa kangren parçayı tespit edip yerine doğru ismi koyarak herkesin kendi işini en iyi şekilde yapmasını sağlamak mı? Karar yönetimde, doğru hamle yapılmazsa 2 dayanak noktamız geriye kalıyor. Emma'ya sahip olmak ve rakiplerin de yeterince iyi olmaması.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2024, 02:18:16 Gönderen: Fbkolik »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #137 : 19 Aralık 2024, 07:09:49 »
Beğenmediğiniz Gabby ve Emma maçı kurtarıyor
Gabbyi beğenmeyen basketbol falan izlemesin. Konuşmuş olmak için konuşuyor skor taraftarları.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2024, 07:10:16 Gönderen: iloturo »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #138 : 19 Aralık 2024, 13:50:17 »
Sadece bu maç özelinde yazmıyorum maalesef vurup geçme gibi bir özelliğimiz yok. Uzun süredir gözlemlediğim şey, rakipler tam düşmek üzereyken tembel paslarla veya saçma sapan tercihlerle -ve kimi zaman da gereksiz rotasyonla- onları maç içinde tutunmalarına izin veriyoruz. Bizim enerjimizi de tüketiyor bu durum. Çukurova maçında kupaya mal oluyordu az kalsın.

Emma Meesseman'ı izlemek büyük zevk, her zaman her yerde, tayy-i zamân - tayy-i mekân. Önüne konmalı 3 yıllık sözleşme...

Abi takımın kadrosu derin değil, milletin beğenmediği Allemand çıkınca Olcay giriyor. Böyle fark olur mu? Meeseman yerine Badiane giriyor. Badiane kim? Garnier'in manevi kızı falan galiba. Sevgi yerine Atkins giriyor ki Amerikalı oyuncu Türk oyuncuyu yedekliyor, olacak iş değil. Gabby çıkınca ise kim giriyor ben de bilmiyorum. Yani diyeceğim o ki takımda istikrarlı , yeri garanti 3 tane oyuncu var. Meesseman, Gabby ve Allemand. Milletin de işi gücü yok bu oyunculardan Gabby ve Allemand'ı eleştirip duruyor. Sanki muhteşem bir kadromuz var gibi. Şu an ana rotasyon oyuncusu olan sevgi geçen yıl 40 sayı fark attığımız final maçında son 2 dakika falan oynamıştı düşün artık. Bizim takviye yapmamız şart oğlu şart. Yıllar önce gsnin eurolague şampiyonluğunda finale kadar yanlışım yoksa 18'de 18 galibiyetle geldik. Final maçında , yani en önemli ve telafisi olmayan maçta gümledik. Bu sene de bu senaryo olası. Her yerde namağlup gidiyoruz ama patlama riski her maç kendisini hissettiriyor. Bizden yine fersah fersah iyi bir takım yok. Valencia, Prag ve Mersin. Başka da takım göremiyorum. Takviye yaparsak ki bu takımların da yapması olası bir kaç adım öne çıkarız. Gidip 3-4 aylığına Jones, Fiebich, Clark, A'ja artık kim kaldıysa boştaki top oyuncu, bunlardan 1-2 tanesini ikna etmeleri lazım. Saras'ın bayan versiyonu Garnier'in kendi takımımı kuracağım diyerek gönderdiği Howard ve Anderson'un en önemli oyuncuları olduğu Mersin'e euroleague'i verirlerse yazıklar olsun derim.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #139 : 19 Aralık 2024, 14:40:22 »
Abi takımın kadrosu derin değil, milletin beğenmediği Allemand çıkınca Olcay giriyor. Böyle fark olur mu? Meeseman yerine Badiane giriyor. Badiane kim? Garnier'in manevi kızı falan galiba. Sevgi yerine Atkins giriyor ki Amerikalı oyuncu Türk oyuncuyu yedekliyor, olacak iş değil. Gabby çıkınca ise kim giriyor ben de bilmiyorum. Yani diyeceğim o ki takımda istikrarlı , yeri garanti 3 tane oyuncu var. Meesseman, Gabby ve Allemand. Milletin de işi gücü yok bu oyunculardan Gabby ve Allemand'ı eleştirip duruyor. Sanki muhteşem bir kadromuz var gibi. Şu an ana rotasyon oyuncusu olan sevgi geçen yıl 40 sayı fark attığımız final maçında son 2 dakika falan oynamıştı düşün artık. Bizim takviye yapmamız şart oğlu şart. Yıllar önce gsnin eurolague şampiyonluğunda finale kadar yanlışım yoksa 18'de 18 galibiyetle geldik. Final maçında , yani en önemli ve telafisi olmayan maçta gümledik. Bu sene de bu senaryo olası. Her yerde namağlup gidiyoruz ama patlama riski her maç kendisini hissettiriyor. Bizden yine fersah fersah iyi bir takım yok. Valencia, Prag ve Mersin. Başka da takım göremiyorum. Takviye yaparsak ki bu takımların da yapması olası bir kaç adım öne çıkarız. Gidip 3-4 aylığına Jones, Fiebich, Clark, A'ja artık kim kaldıysa boştaki top oyuncu, bunlardan 1-2 tanesini ikna etmeleri lazım. Saras'ın bayan versiyonu Garnier'in kendi takımımı kuracağım diyerek gönderdiği Howard ve Anderson'un en önemli oyuncuları olduğu Mersin'e euroleague'i verirlerse yazıklar olsun derim.

Yazıp dillendirmek istemedim ama benim de en büyük korkum bu. Izdırabı çok büyük olur, ikinci büyük travmaya sebebiyet verir. Mevcut kadronun finale çıkması durumunda sırf şu korkudan açıp izlemem maçı heralde. Geçen yıl yarı final maçında McBride'ın zor üçlüğü girmese gümlüyorduk zaten. Öte yandan bu yıl herhangi bir yıl değil, üçleme yapacaksın, tarihe geçeceksin.

Meesseman'ın da bir insan evladı olduğunu unutmuş görünüyorlar. Umarım takviye gelir.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #140 : 19 Aralık 2024, 14:46:47 »
İnternetten baktım ama kafam karıştı. Grupların ilk dörtleri çapraz eşleşmeyecek mi? Bilen var mı yeni formatı?

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #141 : 19 Aralık 2024, 16:44:00 »
Gabbyi beğenmeyen basketbol falan izlemesin. Konuşmuş olmak için konuşuyor skor taraftarları.

Üstüme alınmadım ama Gabbynin performansı ile ilgili geçmişte yorum yaptığım için netlik adına yazayım istedim. Gabby nin performansını Emma gibi bir standartta sürekli kılması gerekiyor anlamında yazmıştım. Netekim son maçlarda o beklentiyi karşılar bir seviyeye büründü. Böyle devam.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2024, 16:45:33 Gönderen: Murat »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #142 : 19 Aralık 2024, 16:53:09 »
Üstüme alınmadım ama Gabbynin performansı ile ilgili geçmişte yorum yaptığım için netlik adına yazayım istedim. Gabby nin performansını Emma gibi bir standartta sürekli kılması gerekiyor anlamında yazmıştım. Netekim son maçlarda o beklentiyi karşılar bir seviyeye büründü. Böyle devam.
Abi bir kaç maçlık eleştirilebilir. Gününde olmaz, başka rahatsızlıkları olabilir vs. Emma da 8-9 sayı ile maç bitirebiliyor. Hersey skor ve anlık yaşamaya bağlı olmamalı. Bu kadın iyi bir kadın. Avrupa basketbolunu geçtim WNBA'de dahi belirli bir saygınlığı olan bir kadın ki Seattle ile Wnba'e döndüğünde tüm salon ayakta alkışladı onu. Alleman da öyle. Avrupanın bence en iyi pg'ı. İyilik tabi kişiye göre değişebilir ama bir maçtan sonra çıkıp Allemand "0" sayı diye performans kollamaya gerek yok. Net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki Collier bize  gelmeden çoğu kişi ismini bile bilmiyordu burada. Hatta f4 ilk maçında da ortalama bir performansı vardı hatırlarsan. Mcbride sayesinde kazandık o maçı ama finalde bir anda efsane oldu, herkes Collier demeye başladı. Şimdi vaktim yok da senin varsa Gabby ile ilgili söylenenlere geçmiş sayfalara dönüp bakabilirsin. Gabby ve Allemand yerine 3 tane isim sayamazlar avrupada. Sallarken de mesnetli sallamak lazım.

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
« Yanıtla #143 : 19 Aralık 2024, 21:57:54 »
Abi bir kaç maçlık eleştirilebilir. Gününde olmaz, başka rahatsızlıkları olabilir vs. Emma da 8-9 sayı ile maç bitirebiliyor. Hersey skor ve anlık yaşamaya bağlı olmamalı. Bu kadın iyi bir kadın. Avrupa basketbolunu geçtim WNBA'de dahi belirli bir saygınlığı olan bir kadın ki Seattle ile Wnba'e döndüğünde tüm salon ayakta alkışladı onu. Alleman da öyle. Avrupanın bence en iyi pg'ı. İyilik tabi kişiye göre değişebilir ama bir maçtan sonra çıkıp Allemand "0" sayı diye performans kollamaya gerek yok. Net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki Collier bize  gelmeden çoğu kişi ismini bile bilmiyordu burada. Hatta f4 ilk maçında da ortalama bir performansı vardı hatırlarsan. Mcbride sayesinde kazandık o maçı ama finalde bir anda efsane oldu, herkes Collier demeye başladı. Şimdi vaktim yok da senin varsa Gabby ile ilgili söylenenlere geçmiş sayfalara dönüp bakabilirsin. Gabby ve Allemand yerine 3 tane isim sayamazlar avrupada. Sallarken de mesnetli sallamak lazım.
Dikkatimi çeken Emma sayıda-Ribaunda-Asiste Gabby'den fazla nasıl Mvp Gabby olmuş bilgilendirebilirmisin?

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #144 : 19 Aralık 2024, 22:19:34 »
Dikkatimi çeken Emma sayıda-Ribaunda-Asiste Gabby'den fazla nasıl Mvp Gabby olmuş bilgilendirebilirmisin?
Şut yüzdesi, top çalma, blok vs hepsi etkili verimlilik puanında.