Gönderen Konu: Skylar Mays  (Okunma sayısı 3498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
Skylar Mays
« : 18 Ekim 2024, 12:00:02 »
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son dört sezonda NBA ekiplerinden Atlanta Hawks, Portland Trail Blazers ve Los Angeles Lakers formaları giyen Birleşik Amerikalı guard Skylar Mays (1997, 1.93) ile 2024-25 sezonunun sonuna dek anlaşmaya vardı.

Skylar Mays kimdir?

5 Eylül 1997 tarihinde Louisiana’da dünyaya gelen Skylar Mays, kolej kariyerinde Louisiana State University forması giydi. 2016-2020 yılları arasında LSU Tigers organizasyonunda başarılı bir performans sergileyen Mays, özellikle mezun olduğu 2019-2020 sezonundaki 16.7 sayı, 5.0 ribaund, 3.2 asist ortalamalarıyla dikkat çekiyordu.

2020 yazında ikinci tur 50. sıradan Atlanta Hawks tarafından draft edilen Mays, 2020-22 arasında Atlanta Hawks ile NBA deneyimi yaşarken, aynı zamanda College Park Skyhawks ile G-League’de de mücadele etti.

2022-23 ve 2023-24 sezonlarında NBA’de Portland Trail Blazers ve Los Angeles Lakers formaları giyen Skylar Mays, G-League’de ise Delaware Blue Coats, Mexico City Capitanes ve South Bay Lakers takımlarıyla mücadele etti.

Birleşik Amerikalı oyuncu, 2024-25 sezonu başında ise NBA ekiplerinden Minnesota Timberwolves’un kadrosunda yer alıyordu.

Başarılı guard, kariyeri boyunca 105 NBA karşılaşmasında forma giyerken, bu müsabakalarda 4.3 sayı, 1.7 asist, 1.2 ribaund ortalamaları tutturdu.

Skylar Mays’in NBA kariyerindeki istatistikleri şu şekildeydi:

2020-21 (Atlanta Hawks): 33 maç, 8.2 dakika, 3.8 sayı, 0.9 asist, 1.1 ribaund
2021-22 (Atlanta Hawks): 28 maç, 7.9 dakika, 2.9 sayı, 0.6 asist, 0.9 ribaund
2022-23 (Portland Trail Blazers): 6 maç, 31.5 dakika, 15.3 sayı, 8.3 asist, 3.2 ribaund
2023-24 (Portland Trail Blazers): 21 maç, 17.0 dakika, 6.3 sayı, 3.6 asist, 1.8 ribaund
2023-24 (Los Angeles Lakers): 17 maç, 4.5 dakika, 1.3 sayı, 0.6 asist, 0.4 ribaund

Mays, NBA kariyerindeki en etkili maçlardan birini 9 Kasım 2023 tarihinde Portland formasıyla Sacramento Kings’e karşı oynarken, bu müsabakada 18 sayı ve 11 asist istatistikleri üretti.

Her iki guard pozisyonunda da forma giyebilen Skylar Mays, saha görüşü ve pas kabiliyetinin yanı sıra gerektiği anlarda skora katkı yapabilen bir isim.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Skylar Mays’e hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu bir sezon yaşamasını temenni ediyoruz.
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Skylar Mays
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2024, 12:14:49 »
Hayırlı ve başarılı olsun inşallah

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2024, 12:20:42 »
Anlaşmanın 1 yıllık olması Wilbekin dönünceye kadar anlamı taşıyor.  Mays'ın sonraki sezon piyasa yapabilmesi için buradaki performansı belirleyici olacak. Kimbilir, belki bu durum lehimize bile olabilir.  Hayırlı olsun diyelim.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2024, 13:41:47 »
Hayırlı olsun, güzel ekleme oldu kağıt üstünde. Umarım başarılı olup uzun yıllar devam edeceğimiz bir oyuncu olur.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2024, 14:39:41 »
atalari pamuk tarlalarindan olan adama guvenirim ben, ama bu subenin almis olmasi urkutuyor beni.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #5 : 18 Ekim 2024, 17:40:13 »
İsmail Şenol Mays ile ilgili küçük bi analız yapmış:

Fenerbahçe Beko, Ekim ortası itibarıyla alınabilecek en iyi oyunculardan birini aldı. Şahsen favori oyuncularımdan biri Skylar Mays. Peki ne katabilir, riskler nelerdir? Göz atalım.

Skylar Mays mükemmel bir top savunmacısı. Baskıyı harika yapar. İçgüdüleri muazzamdır, pas kanallarına baskıyı iyi becerir. İki şekilde de top çalma konusunda yeteneklidir. 1.98 kulaç uzunluğuyla, kalınlığıyla özellikle adam değişme savunmasında çok işe yarar. Temastan korkmaz.

Hücumda fiziğini çembere gitmek için kullanır. Patlayıcı ilk adımı olmasa da, topu doğru yere vurur. Güçlü olması ve farklı hızlarda oynayabilmesiyle, hep penetre için yolunu buluyor. İyi bir çember bitiricisi. İki eliyle de rahat bitirebiliyor. Serbest atış yüzdesi çok yüksek.

Çok zeki bir oyuncu. İkili oyunlarda doğru kararı verebiliyor. Bu açıdan yeteneklerinin Avrupa’ya uyarlanabilir olduğunu düşünüyorum. Pozisyon okumayı biliyor. Fakat dribling üstü şutu çok iyi değil. Düşük yüzdeyle atıyor ve bunu da çok kullanmıyor.

Skylar Mays, profesyonel kariyerinin beşinci yılında. Geçmiş dört yılı toplam üç NBA, dört G-League takımında geçirdi. Hem keskin bir düzene geçiş, hem de rekabetçi bir takıma geçiş için zamana ihtiyacı olacak.

Mays oyun kurabilir, fakat Fenerbahçe yeni bir Nick Calathes almadı. Mays skor atabilir, fakat yeni bir Scottie Wilbekin de almadı. Oyuncuları birbirine benzetmeyi çok sevmiyorum, fakat illa birine benzetilecekse, yıllarca Türkiye’de oynamış Jamon Gordon’ı tercih ederdim.

İdeali, Devon Hall ve Mays gibi iki top yönlendirici guard’ın başka iki oyun kurucunun yanında oynaması olurdu. Mays-Jasikevicius ikilisinin çok iyi bir ilişki kuracağını düşünüyorum. Keşke yaz idmanlarını hocayla birlikte geçirebilseydi. Şimdi bir adaptasyon süreci gerekecek.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #6 : 18 Ekim 2024, 21:10:38 »
440 bin dolar kazanacakmış. milleti bedavaya oynatma sevdamız beni benden alıyor.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2024, 08:32:54 »
Saben Lee de eklense takıma, toplam maliyetleri, serbest kalma bedeli dahil 700k civarı olacakmış. Bu şube beni bitiriyor. Bari Onuralp'e gidin.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #8 : 19 Ekim 2024, 11:03:28 »
Saben Lee de eklense takıma, toplam maliyetleri, serbest kalma bedeli dahil 700k civarı olacakmış. Bu şube beni bitiriyor. Bari Onuralp'e gidin.

Saben lee maccabiye aylık 75bin $ a imza attı abi, 10 aylık kontrat ve bonservisi dahil toplam maliyeti 900bin dolar.

Skylar yarı maliyetine geldi ama günün sonunda kim daha çok katkı verir kim daha ihtiyacmış onun önemi olacak, muhasebecilik kısmını yönetim düşünsün:)

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #9 : 19 Ekim 2024, 11:34:37 »
Saben lee maccabiye aylık 75bin $ a imza attı abi, 10 aylık kontrat ve bonservisi dahil toplam maliyeti 900bin dolar.

Skylar yarı maliyetine geldi ama günün sonunda kim daha çok katkı verir kim daha ihtiyacmış onun önemi olacak, muhasebecilik kısmını yönetim düşünsün:)
En doğrusu o kardeşim, yöntim düşünsün. Onuralp'i soruşuzdur umarım.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2024, 12:15:29 »
İsmail Şenol Mays ile ilgili küçük bi analız yapmış:

Fenerbahçe Beko, Ekim ortası itibarıyla alınabilecek en iyi oyunculardan birini aldı. Şahsen favori oyuncularımdan biri Skylar Mays. Peki ne katabilir, riskler nelerdir? Göz atalım.

Skylar Mays mükemmel bir top savunmacısı. Baskıyı harika yapar. İçgüdüleri muazzamdır, pas kanallarına baskıyı iyi becerir. İki şekilde de top çalma konusunda yeteneklidir. 1.98 kulaç uzunluğuyla, kalınlığıyla özellikle adam değişme savunmasında çok işe yarar. Temastan korkmaz.

Hücumda fiziğini çembere gitmek için kullanır. Patlayıcı ilk adımı olmasa da, topu doğru yere vurur. Güçlü olması ve farklı hızlarda oynayabilmesiyle, hep penetre için yolunu buluyor. İyi bir çember bitiricisi. İki eliyle de rahat bitirebiliyor. Serbest atış yüzdesi çok yüksek.

Çok zeki bir oyuncu. İkili oyunlarda doğru kararı verebiliyor. Bu açıdan yeteneklerinin Avrupa’ya uyarlanabilir olduğunu düşünüyorum. Pozisyon okumayı biliyor. Fakat dribling üstü şutu çok iyi değil. Düşük yüzdeyle atıyor ve bunu da çok kullanmıyor.

Skylar Mays, profesyonel kariyerinin beşinci yılında. Geçmiş dört yılı toplam üç NBA, dört G-League takımında geçirdi. Hem keskin bir düzene geçiş, hem de rekabetçi bir takıma geçiş için zamana ihtiyacı olacak.

Mays oyun kurabilir, fakat Fenerbahçe yeni bir Nick Calathes almadı. Mays skor atabilir, fakat yeni bir Scottie Wilbekin de almadı. Oyuncuları birbirine benzetmeyi çok sevmiyorum, fakat illa birine benzetilecekse, yıllarca Türkiye’de oynamış Jamon Gordon’ı tercih ederdim.

İdeali, Devon Hall ve Mays gibi iki top yönlendirici guard’ın başka iki oyun kurucunun yanında oynaması olurdu. Mays-Jasikevicius ikilisinin çok iyi bir ilişki kuracağını düşünüyorum. Keşke yaz idmanlarını hocayla birlikte geçirebilseydi. Şimdi bir adaptasyon süreci gerekecek.

bir insanin favori oyuncularindan birinin mays olmasi icin insanin ya menajer yalakasi/elemani ya gerizekali olmasi gerekli.
ulan maysi portland fanlari bile hatirlamiyor.

bu arada mays avrupa basketboluna uyumlu olabilecek ender gardlardan, o kisimda katiliyorum ama uyum zor is. umarim basarili olur.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #11 : 27 Ekim 2024, 18:26:22 »
Daçka tabi bi eurolegue takımı kalitesi ve sertliğinde olamaz ama bence yine de bu maçta yaptıklarıyla ümit verdi. Potaya çok sağlam giden ve yüksek yüzdeyle bitiren bi profil çizdi. Bu bizim takım özelinde önemli bi eksiğimiz. İçeri penetre ederken de gözü kapalı gitmiyo, sıkıştırma geldiği an boş oyuncuyu da çok net bulabiliyo.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 27 Ekim 2024, 21:10:37 »
Daçka tabi bi eurolegue takımı kalitesi ve sertliğinde olamaz ama bence yine de bu maçta yaptıklarıyla ümit verdi. Potaya çok sağlam giden ve yüksek yüzdeyle bitiren bi profil çizdi. Bu bizim takım özelinde önemli bi eksiğimiz. İçeri penetre ederken de gözü kapalı gitmiyo, sıkıştırma geldiği an boş oyuncuyu da çok net bulabiliyo.
Bu tesbitler iç rahatlatıcı. Geçen maç öncesi koç Murat Didin de içerden aldığı bilgiyi paylaşmıştı. Bunları birleştirince umudumuz artıyor. Had bakalım uzunu da bulsunlar da Mays bizim oldu Mayıs'ta bizim olsun inşallah diyelim.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #13 : 28 Ekim 2024, 14:40:55 »
Başlangıç için umut verdi hepimize. Diğer oyuncular sayı bulduğunda sevinmesi çok hoşuma gidiyor, takım oyuncusu havası var. Potaya korkusuzca gidişleri de güzel.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #14 : 30 Ekim 2024, 11:07:57 »
Ayağının tozuyla iki maçta kendini gösterdi, bu arkadaşın kumaşı iyi ve orta vadede işimize çok yarayacak gibi. Koç Saras net olarak tam 1 numara istemiyor, bu adam da sistemine uyuyor. Raul Neto da uyarmış...
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis