Gönderen Konu: Skylar Mays  (Okunma sayısı 3457 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Ynt: Skylar Mays
« Yanıtla #30 : 19 Kasım 2024, 11:43:09 »
Oyuncu vurdumduymaz değil bu güzel bir haslet, kenarda da ucluklere seviniyor setlere ve takım arkadaşlarına alışmaya çalışıyor, çalışkanlığı devam ederse ve mental olarak iyiyse Avrupa'da ses getirecek potansiyel var, Aralık ayı belirleyici olacak

Çevrimdışı myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #31 : 19 Kasım 2024, 13:22:09 »
Ha sunu da eklemek lazim. Mays acisindan cok sansli bir donem. Bu kadar sakatlik olmasa bu olcude sans bulamazdi. Veya hoca bu kadar ugrasmazdi onun icin.

Yanlış bir bakış açısı, Baldwin ve Hall oynuyorken de Mays 5-10 dk bandında da olsa her maç şans bulmuştu, süreleri sıfırlanan Zagars idi, şans doğduysa ona doğdu diyebiliriz.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #32 : 19 Kasım 2024, 14:18:34 »
Mays bu gecis doneminde cok bocaliyor. Bana Larkin ve Punter in ilk senelerinde yasadiklarini hatirlatiyor. Ozellile Larkin in.

Bir Larkin olabilecegini sanmiyorum, sonucta larkinin daha oncesinde de bilinen bir patlayiciligi vardi. Ama su an sahadaki halleri efesteki ilk yillanrina benziyor. Her duzen disina ciktiginda, her set oyununu yada savunmasinda bocaladiginda kenara alindigindan... isyan noktasindaydi Larkin. 
Hatta hatilayalim kontratini fes etmeye calismisti Efes, ama olmamisti o donem. Sonrasi malum, once setleri oynamaya basladi sonra da ona set cizilmeye baslandi.... Sonucta ta 3 sampiyonluk getirdi.

Mays de, hoca da su anda mutsuz. Mac icinde kendi oyununu oynamak istiyor, setlere bagli kalmak sacma geliyor tahminen .... vs vs vs ...

Bu kirilma noktasindan cikabilecek mi.. Alisabilir mi? yoksa bir kac hafta sonra tamamen kenarda mi kalacak.... bekleyip gorecegiz.

Larkin ile Micic set falan oynamadı abi. Ergin'in kendi ifadesi var. Serbestlik verdim onlara diye. Sahaya çıkıp kafalarına göre takıldılar. Ergin çalıştırdığı her takımda bunu yapıyor. Arroyo ile gsde yaptı, Nunn ile Pana'da. Esasında o kadar basit ki herifin koçluğu. Doğru pozisyonlara doğru isimler ve sahada da iki lider oyun kurucu ile her istediğini yapıyor. Ergin'in yıllardır izliyoruz, bir tane özel setini bilen var mi?

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #33 : 20 Kasım 2024, 04:10:42 »
Larkin ile Micic set falan oynamadı abi. Ergin'in kendi ifadesi var. Serbestlik verdim onlara diye. Sahaya çıkıp kafalarına göre takıldılar. Ergin çalıştırdığı her takımda bunu yapıyor. Arroyo ile gsde yaptı, Nunn ile Pana'da. Esasında o kadar basit ki herifin koçluğu. Doğru pozisyonlara doğru isimler ve sahada da iki lider oyun kurucu ile her istediğini yapıyor. Ergin'in yıllardır izliyoruz, bir tane özel setini bilen var mi?

• Abi 4 kisi koselere acildiklari standart yayilim vardi.
    onun disinda asansor kapisi denen set vardi,
    sirali perde vardi
    iki koseye acilip sahte perde ile uzunu actiklari set vardi.... vs vs vs
Yani vardi abi setleri. Serbestlik yoktu demiyorum ama kendi setleri de vardi.

Zaten bu tur yetenekli oyuncularda da dogrusu bu bence. Gerektiginde sete sadik kaliyorlardi, oyun sikisir yada set tutmazsa sapkadan tavsan cikariyorlardi.

Mays in yetenek skalasini biliyorum diyemem, ama once setlere uymayi ogrenmeden suresi artmayacak o kesin.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #34 : 20 Kasım 2024, 04:23:05 »
Yanlış bir bakış açısı, Baldwin ve Hall oynuyorken de Mays 5-10 dk bandında da olsa her maç şans bulmuştu, süreleri sıfırlanan Zagars idi, şans doğduysa ona doğdu diyebiliriz.

Tam anlatamadim belki kendimi. Zagarsin suresinin artmasi konusunda haklisin. Bence gelen sansi cok mukemmel kullandi su ana kadar.

Mays ise suresini arttiramadi. Hatta azalirdi ama oyuncu olmadigindan mecburiyetten azalmadi. Bu da onun sansi. Sonucta ilk geldiginde sahada sure vermek normal. Ama setleri bozuyor, hatta sanki oynamak istemiyor. Elde Baldwin, Hall varken son haftalardaki stres anlarinda hic aklina gelmezdi hocanin.

Bak mesela Motley oynamaya calisiyordu seti ama hata yapiyordu, anlamiyordu vs.
Mays o havayi vermiyor. Disardan bakarken sanki "ne seti kardesim, birakin oynayalim" havasi veriyor vucut dili.

NBA den gelen Amerikalilarin gecis donemi bu ne yazik ki. Mays bu gecisi yapacak yetenege ve zekaya sahip. Daha cok Pisikolojik bir esik gibi geliyor bana, umarim atlatir.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #35 : 20 Kasım 2024, 09:20:20 »
Asıl soru şu olmalı;
Oyun kurucu pozisyonuna düşünülen profil, uyum sorunu yaşayacağın bir karakterle mi dolmalı yoksa avrupalı tercih edilirse bu sorunlar daha mı az olur?

Bu sorunun yanıtı aslında bizim bu konuda önceden bir çalışma yaptığımızı ama muvaffak olamadığımızı gösterir nitelikte. Skyler, kesinlikle bir uyum sorunu yaşayacağı bilinerek alındı. Hatta bu süre uzun da sürebilir. Bunun yanında avrupada genç sayılabilecek yaşta sanırım Nenad Dimitrijević ve Madar dışında Zagars var şu an. Birini denedik, biri zaten bizde, birini de elimizden kaçırdık, Milona kaptı. Yaşlısı (N the Brick C) da vardı ama tercih edilmedi. Mays'in mart-nisana kadar kredisi olması gerekir.

Her şeye rağmen kötü bir izlenim vermiyor, iyi niyetli ama zamana ihtiyacı var.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #36 : 20 Kasım 2024, 11:30:35 »
  • Abi 4 kisi koselere acildiklari standart yayilim vardi.
    onun disinda asansor kapisi denen set vardi,
    sirali perde vardi
    iki koseye acilip sahte perde ile uzunu actiklari set vardi.... vs vs vs
Yani vardi abi setleri. Serbestlik yoktu demiyorum ama kendi setleri de vardi.

Zaten bu tur yetenekli oyuncularda da dogrusu bu bence. Gerektiginde sete sadik kaliyorlardi, oyun sikisir yada set tutmazsa sapkadan tavsan cikariyorlardi.

Mays in yetenek skalasini biliyorum diyemem, ama once setlere uymayi ogrenmeden suresi artmayacak o kesin.
Abi 4 kişi köşelere açıldıklari yayılım dediğin micic ve larkini birebir oynattiklari setti. Bunun nesi ozel set. Neyse bu konuda anlaşamayız. Adamın yaptığı tek şey doğru profilleri doğru pozisyonlara yerleştirmek. Kadro mühendisliği çok iyi. Bu konuda hakkını vermek lazım.
Maysin skalasini falan bilmiyorum ben de. Dahasi maysin hiç bir şeyini bilmiyorum. Bilenler de videolarına bakıp atıp tutanlar. İyi dediğin adam.gelir kadroya girer katkısını verir, sonra da rolunu alir. Bir tek bizde oluyor bu aylarca süren uyum süreleri. Bekleyip bekleyip bundan olmuyor diyip sene sonu göndeririz büyük ihtimal. Umarım yanılırım.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #37 : 20 Kasım 2024, 12:30:34 »
Abi 4 kişi köşelere açıldıklari yayılım dediğin micic ve larkini birebir oynattiklari setti. Bunun nesi ozel set. Neyse bu konuda anlaşamayız. Adamın yaptığı tek şey doğru profilleri doğru pozisyonlara yerleştirmek. Kadro mühendisliği çok iyi. Bu konuda hakkını vermek lazım.
Maysin skalasini falan bilmiyorum ben de. Dahasi maysin hiç bir şeyini bilmiyorum. Bilenler de videolarına bakıp atıp tutanlar. İyi dediğin adam.gelir kadroya girer katkısını verir, sonra da rolunu alir. Bir tek bizde oluyor bu aylarca süren uyum süreleri. Bekleyip bekleyip bundan olmuyor diyip sene sonu göndeririz büyük ihtimal. Umarım yanılırım.
İki tip koç var Avrupa basketbolunun en üstünde: Ergin tipi iyi oyuncuyu seçip serbestlik üzerinden kazanan. Saras, Obra vs. gibi teknik detaylarla kazanan. Ergin tipi koçlar git gide avantajlı hale geldiler çünkü azıcık yüksek kalite oyuncu buldunmu sıradanlaşan Avrupa'da hemen fark yaratıyorsun.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #38 : 20 Kasım 2024, 12:46:44 »
İki tip koç var Avrupa basketbolunun en üstünde: Ergin tipi iyi oyuncuyu seçip serbestlik üzerinden kazanan. Saras, Obra vs. gibi teknik detaylarla kazanan. Ergin tipi koçlar git gide avantajlı hale geldiler çünkü azıcık yüksek kalite oyuncu buldunmu sıradanlaşan Avrupa'da hemen fark yaratıyorsun.
Tüm koşullar eşit olduğunda teknik detaylarla oynayanın kazanacağına inansam da diğer profil git gide daha fazla zemin kazanıyor Avrupa basketbolunda.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #39 : 20 Kasım 2024, 13:55:00 »
Saras gibi adamlar kıla yüne takılıp düşük profil oyuncular aldığı için asla denk TAKIMLAR kuramıyorlar.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #40 : 20 Kasım 2024, 21:16:35 »
yalnız elinde özgürlük vereceği oyuncu varsa, yıldızlarına özgürlük vermeyi obradovic getirdi denebilir avrupa’ya.
o seviyede oyuncu olmayınca, vermiyor.

diğer yandan, oyun kurucu avrupalı olur. amerikalı’dan oyun kurucu olmaz. amerikalı oyun kurucuyla bir yere varılmaz.

obradovic gibi adam ne hale geldi amerikalı guardlar yüzünden partizan’da. geçen hafta açıklama yapmıştı topu eline vereceğim guard yok diye.

amerikalı’dan guard olmaz euroleague’de.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2024, 21:19:20 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #41 : 13 Aralık 2024, 14:27:50 »
Bundan sonra NBA den oyuncu gelmesin. Buna verilen şans Erten Gazi'ye verilse bir ilerleme kaydeder, belli dakikalarda katkı sağlardı.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #42 : 13 Aralık 2024, 16:03:17 »
Hiç mi gururun yok senin. Nba'den geldim bir süre oynadim kalitemi göstermeliyim farkimi ortaya koymaliyim deyip hiç mi hırs yapmaz bir insan veya haybiyeden mi orda oynadın farkını gösterebileceğin bir vasfın yok mu.

Adamlar Walker, Nunn çeker bizim kaderimize de böyleleri düşer.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #43 : 13 Aralık 2024, 16:29:54 »
Hiç mi gururun yok senin. Nba'den geldim bir süre oynadim kalitemi göstermeliyim farkimi ortaya koymaliyim deyip hiç mi hırs yapmaz bir insan veya haybiyeden mi orda oynadın farkını gösterebileceğin bir vasfın yok mu.

Adamlar Walker, Nunn çeker bizim kaderimize de böyleleri düşer.

Doğru oyuncu olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte gelinen nokta itibariyle en son kızılacak adam. Mevcut koçumuzun muamelesi ortada. İlk yarının son 3 saniyesi kenara çekiyor, maç 20 sayıya gelince da sahaya atıyor. Oyuncu böyle kazanılmaz. Hatta var olanı da kaybedersin. Amerikalı oyuncuların Avrupa'ya alışma süreci ve ilk senelerinde neler yaşadıkları hususunda Nigel'ın röportajını dinlemekte yarar var.

https://www.youtube.com/watch?v=DQE0VcZeIuQ

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #44 : 13 Aralık 2024, 20:10:55 »
Adam oyuna giriyor, bir hata yapıyor, bir şut sokamıyor bakıyorsun 1 dakika dolmadan dışarıda.

Skylar mays iyi oyuncudur kötü oyuncudur bilemem ama bu kadar da kötü olmadıgı da aşikar. Ama antrenörü Saras olan bir takımın Skylardan fayda görmeyeceği bariz. Stephen Curry gelse onu da yanlış sut seçiminde alır kenara.

Lonie Walker elbetteki yetenek kıstası Skylar ile aynı değil, ama oynadıgı ilk 2 maçta öyle böyle sıçmadı. Top kayıpları mı dersin sokamadığı şutlar mı... Hatta  Zalgrisin o iki maçı kaybetmesinin nedeni Walker üzerinde ısrar etmeleri idi. Aynı şekilde Walker zalgris hücum düzenine aslında uygun bir adam da değil, düzen dışı skorer.

Saras ise illa istediği uygulanacak kafasında. Hataya tahammülü yok.

Skylar en iyi maçını daha 2.maçında maccabiye karşı oynadı. Saras ile antreman sayısı arttıkça muhtemelen oyun özgüvenini iyice kaybetti.
Maç başı 6 dk oynayan, bir hata yapınca beni kenara alacak psikolojisiyle hiçbir oyuncu başarılı olamaz.

Oyuncular hata yapar, gerekirse maçın kaybedilmesine de yol açabilir. Ama bir oyuncu böyle forma girer, böyle hatalarını fark eder.

Saras hakkında Obranın çakma kopyası diyeceğim forumdan banlanırım lol
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2024, 12:13:32 Gönderen: Tgezer »