Gönderen Konu: Jilson Bango  (Okunma sayısı 1647 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Jilson Bango
« : 03 Şubat 2025, 12:08:47 »
Jilson Bango, Fenerbahçe Beko da.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Ynt: Jilson Bango
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2025, 12:10:28 »
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak İspanya Ligi ekiplerinden Casademont Zaragoza forması giyen Angolalı pivot Jilson Bango (1999, 2.08) ile 2026-27 sezonunun sonuna dek anlaşmaya vardı.

Jilson Bango kimdir?

6 Ocak 1999 tarihinde Angola’nın Sumbe kentinde dünyaya gelen Jilson Bango, basketbol kariyerine 2018-19 sezonunda ülkesinin Marinha de Guerra ekibinde başladı. Bango, 2019-22 sezonları arasında ise Angola Ligi takımlarından Primeiro de Agosto formasıyla mücadele etti. Bango, 2021 ve 2022 yıllarında üst üste iki kez Angola Ligi normal sezonu MVP’si seçildi.

Başarılı uzun, Avrupa macerasına 2022 yılında Almanya’nın Braunschweig ekibinde başladı. Bango, bu takımdaki ilk sezonunda 9.4 sayı, 6.5 ribaund, 0.5 asist, 0.8 blok ortalamaları yakaladı.

Jilson Bango, Almanya’daki ikinci sezonunda ise etkileyici bir performansa imza attı. Bango, 2023-24 sezonunda Bundesliga’da 13.5 sayı, 7.1 ribaund, 1.0 asist, 1.6 blok ortalamaları tutturdu.

Angolalı oyuncumuz, Almanya’daki son sezon performansıyla birlikte İspanya Ligi ACB ekiplerinden Casademont Zaragoza’nın dikkatini çekti. 2024-25 sezonunun başında İspanya’ya transfer olan Bango, sezonunda geride kalan bölümünde ACB’de 13.9 sayı, 5.9 ribaund, 0.9 asist, 0.6 blok istatistikleri yakalarken, FIBA Europe Cup’ta ise 13.9 sayı, 5.7 ribaund, 0.5 asist, 0.8 blok istatistikleri tutturdu.

Bango, 2024-25 sezonunda Zaragoza formasıyla gösterdiği performansı Aralık ayında zirveye çıkarırken, İspanya Ligi’nin bu aydaki en değerli oyuncusu seçildi. Jilson Bango, Aralık ayında Zaragoza formasıyla oynadığı karşılaşmalarda 19.6 sayı (%64.2 2 sayı), 7.0 ribaund ve 23.4 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu.

Bango, aynı zamanda Angola Milli Takımı forması da giyiyor. Oyuncumuz, Angola ile 2023 Dünya Kupası’nda beş maçta süre aldı ve 9.4 sayı, 7.4 ribaund, 1.2 asist istatistikleri tutturdu. Bango, 2025 Afrika Kupası elemelerinde ise üç maça çıktı ve 18.0 sayı, 7.7 ribaund ortalamaları yakaladı.

Atletizmi, sahayı iyi koşabilmesi ve özellikle ikili oyunlar sonrası çember etrafındaki bitiriciliğiyle tanınan Jilson Bango, Avrupa basketbolunun yükselişte olan en önemli uzun oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Jilson Bango’ya hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2025, 12:27:00 »
bu başlık değerlenecek, yerimizi alalım.

hissiyatım şu ki; ligin en değerli savunmacılarından biri olacak, önümüzdeki 5-6 yıl formamızı giyecek bu arkadaş.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2025, 13:33:11 »
İnşallah çok büyük işler yapar da bizi Avrupa şampiyonu filan yapar bu arkadaş. Bir numaradan kurtaramadık, buradan kurtarırsak bir ihtimal daha var.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2025, 13:39:54 »
Güzel bi vibe alıyorum bu tripoddan, başarılar dileyelim.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2025, 13:50:42 »
Iskenderin ne dediği önemli değil. Kim gelse siviyor o. Bana motleyi animsatiyor.  En azından hücumda. Umarım katki verir. 1>0 dedik mays için de adam 1'lik bile oynamadi. İnşallah bu öyle olmaz.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2025, 14:32:51 »
Biraz youtube videolarını izledim ve edindiğim izlenim. "Orta ve uzun mesafe şutu yok sayılır. Bitiriciliği tamamen potaya atak üzerine. Hücumda çok çabuk içeriye devriliyor ve doğru pas gelirse smaç ağırlıklı sayı üretiyor. Asistten ziyade sürekli potaya bakıyor. Öyle ki 3 sayı çizgisi civarında aldığı topları bile hızlı ayakları yüzünden potaya atak ederek sonuçlandırmaya çalışıyor.

Kısacası portföyümüzde olmayan bir oyuncu eklemesi yaptık. Umarım çabuk adapte olur istenilen katkıyı yapar. Hayırlı olsun.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2025, 15:25:56 »
Şimdi bu adamı ligde oynatamayacak mıyız?

Eric-Hall
Gudu-Baldwin-Melih
Tarık-Colson
Nigel-Metecan
Bango-Sertaç

Göze hoş geliyor şu kadro lig için.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2025, 15:34:44 »
İnşallah çok büyük işler yapar da bizi Avrupa şampiyonu filan yapar bu arkadaş. Bir numaradan kurtaramadık, buradan kurtarırsak bir ihtimal daha var.
Errick ve Guduric bu şekilde devam ederse bizim takım net f4 takımı seviyesinde. Bango da Errick kadar katkı verirse çok şey değişir lehimize. Kaldı ki Sertaç ve Melli de gayet iyi katkı veriyor.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2025, 15:34:55 »
Bu sezon sadece EL de oynayabilecek malesef
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimiçi Murat

• Üye
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2025, 16:15:27 »
Hayırlısı olsun. İnşallah EL ilk senesinde yüzük taksın. Skylar Mays başkalarının oldu, Mayıs bizim olsun ;D
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2025, 16:15:39 Gönderen: Murat »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2025, 17:21:00 »
Iskenderin ne dediği önemli değil. Kim gelse siviyor o. Bana motleyi animsatiyor.  En azından hücumda. Umarım katki verir. 1>0 dedik mays için de adam 1'lik bile oynamadi. İnşallah bu öyle olmaz.

benim beğendiğim, kötü çıkan kaç tane oyuncu gördün ki 15 senedir? :)

en son mccollum’u beğeniyorum diye sallıyordun bana, seyrediyoruz kendisini. :)

bango’nun alakası yok motley ile.
motley hücum pivotu, her şekilde sayı atabilir ama savunması sıkıntılı.
bango ise hücumda sıfır. topu hareketsiz aldığında hiçbir şey üretemiyor. motley’in aksine savunmada iyi ve kısanın karşısında durma konusunda avrupa’nın en iyilerinden olacağını düşünüyorum.

transfer başlığında şöyle anlatmıştım bango’yu. merak eden bakabilir.

zaragoza’nın, porto ve tofaş ile oynadığı maçlara göz attım. bango’yu özetleyecek kadar gördüm.

hücum

hücumda sıfır. topu hareketsiz aldığı zaman hiçbir şey üretemiyor. parmak hassasiyeti yok, yumuşak bir bitiriciliği yok. sayı atabilmesi için çember altında boş kalması lazım.

hücumda iyi olduğu nokta, çok çabuk devrilmesi. pops mensah-bonsu’nun yarım perde üzeri devrilmeleri bango’da da var. bu özelliği avantaj mı yoksa dezavantaj mı getiriyor tartışılır. ters eşleşme neredeyse hiç bulamıyor çünkü. gerçi bulsa da sırtı dönük bir şey üretecek yeteneği yok. ayrıca ball-handler’a da ters eşleşme imkanı doğmuyor böyle olunca.

savunma

müthiş bir savunmacı. savunmanın her türlüsünü euroleague seviyesinde bile kusursuz denecek seviyede yapıyor. ayakları çok çabuk, kısaya geçilmiyor. nunn ve walker dahil karşısında duramayacağı kısa yok. wingspan 2.23 arkadaşta. ayakları da çabuk olunca müthiş bir penetre, pnr ve cut savunması çıkıyor ortaya. atışı bozuyor rahatlıkla. boyalı alanda bonga olan takıma kolay kolay drive edemezsin, potaya cut edemezsin. bozar o atışı.

tek savunma handikabı, adam değişme savunmasına fazla odaklandığı zaman, ikili oyunlarda perde çıkışı paralel dripling yapan guardı çizgiye dek takip ediyor, 2 vs 1 imkanı doğuyor devrilen uzuna yardım geldiğinde. show up’tan adamına zamanında dönmeyi öğrenmesi lazım bu tür durumlarda.

fiziği ince lakin ayakları çok çabuk. kuvvet eksiği görmedim ama elit euroleague uzunlarına karşı görmek lazım. ayak çabukluğu ribaundlarda iyi pozisyon almasını sağlıyor. inceliğine rağmen ribaund zaafı oluşturacak boxout eksiği yok.

mental

saha görüşünü beğendim. pas vermede ciddi sıkıntıları var ama görmesi gereken adamı görüyor. he, pasları bazen tembel veriyor, bazen yanlış açıyla veriyor, bazen topun hızını ayarlayamıyor ama doğru oyuncuyu görmekte sorunu yok.

özet

şu haliyle takıma ne katar denirse, bence 5 numaradaki savunma problemlerimizi tümüyle çözer.

hücumda sıfır desem de, ikili oyun, hücum ribaundu, cut, rakip uzun yardıma gidince içerde boş kalmak gibi opsiyonlarla 6-7 sayı ortalaması tutturur.

iyi transfer olacağını düşünüyorum. hayırlısı…
[/quoted]
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2025, 17:22:24 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2025, 17:28:36 »
Ekpe Udoh'un bizde gerçekleştirdiklerinin 4'te 3'ünü versin kabulümdür. Hoş gelmiş.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2025, 17:54:57 »
Ekpe Udoh'un bizde gerçekleştirdiklerinin 4'te 3'ünü versin kabulümdür. Hoş gelmiş.
Yapma hocam, Ekpe nin kendisi bile nba'e dönmeyip kalsaydı anca o kadarını verirdi. Bence 1/4 üne okey olmalıyız, ne dersin? :)
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2025, 17:55:22 Gönderen: friend-chip »

Çevrimiçi Murat

• Üye
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2025, 19:29:34 »
Yapma hocam, Ekpe nin kendisi bile nba'e dönmeyip kalsaydı anca o kadarını verirdi. Bence 1/4 üne okey olmalıyız, ne dersin? :)
Bence 2/4 üne bağlayalım. :D