Gönderen Konu: Fenerbahçe 2. Kez Euroleague Şampiyonu!!!  (Okunma sayısı 8036 defa)

Ero1907 ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
Ynt: Fenerbahçe 2. Kez Euroleague Şampiyonu!!!
« Yanıtla #255 : 27 Mayıs 2025, 12:07:08 »
Sezon boyu ve F4'te olup bitenler, final maçının istatistiklerinde gördüklerim beni kendimi sorgulamaya sevk etti. Sene başında birileri bana dese ki "klasik 1 ve 5 numaralarımız olmaksızın 7 asistle euroleague finali kazanacağız" muhtemelen sinkaflı bir cevap verirdim. Ortada bir gerçek var ki bu şekilde şampiyon olduk. Ortaya çıkan sonuç bana "Old school" kafa ya da gençlerin tabiriyle bir "boomer" olduğumu hissettirdi. Hem takım oyununu oynayabilen hem de gerektiğinde işi bireysele vurabilen bir takım yaratılmış. Sonuç olarak işin psikolojisi dışında taktik-teknik bağlamda yazmama kararı aldım.

7 asist mevzusunu belki yanlış yazılmıştır, bir hata vardır diye farklı farklı mecralarda kontrol ettim. Hala şaşkınım.
ertan bey, saras kaybettiği f4 lerde şunu gördü, f4 te yeteneğin varsa fark yaratıyorsun, çünkü koçlar işi tamamen birebire döküyor. bakınız, monaco oli maçı. oli de buna cevap verebilen tek oyuncu fournier oldu. ama bizde gudu, wade, mc collum ve x faktör hall vardı. tabii olağan şüpheli hayes vardı. biz hem panaya hem monacoya farklı oyuncuları ortaya çıkartarak cevap verebildik.
ayrıca bunu ergin yıllar önce çözdüğü için takımlarını buna göre kurar hatırlarsınız hem efeste hem de pana da bu yetenek setleri sayesinde kupları aldı. efeste larkin micic pana da nunn sloukas sayesinde. daha eskiye gidelim bunun dibine kadar yaşayan takım 2014 macabi şampiyonluğu, hickman ve rice ile gelen şampiyonluk. spaonolis bunu olimpiakosa karşı kullandı sertlik ve swicth üzerinden tamamen oyunu birebire yıkma işe yaradı ama bizim takım ona göre kurulduğu için yemedi. sevgiler.

Çevrimdışı mbatalcelik

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #256 : 27 Mayıs 2025, 12:08:50 »
Bu takım bize çok şey anlatıyor olması gerekiyor.
Gerçekten ilk 7 8(ruslar olsa ilk 10 bile zor) e girmeyen bir bütçe ile taraftar tarafından takımın çogunun vasat bulunduğu yerde, takım kültürü ve antrenör kaltesiyle nerelere geldiğinin göstergesiydi.

Taraftar olarak şunu unutmamamız gerekiyor. takım gene kritik oyuncularını kaybedecek ve biz bölgesinin en iyi, pozisyonu için kusuru olmayan oyuncuları gene alamıcaz.
Gene potansiyeline ve azmine yatırım yapılan oyuncular alınacak. Sezonu göz önünde iyi bitirmiş top 5 takımın istediği oyuncuları almaya bile yaklaşamıcaz. (tj shorts gibi).
Bu sebeple gelene çöp muamelesi çekmemek lazım. Bu takımda Saras olduğu sürece sahada herşeyini veren oyuncular olacak.
Yakın tarihin en underdog şampiyonlugu oldu. Muazzam bir iş. playoff ve f4 da döve döve yendik. 0 tesadüf var bu işte. Çok büyük emek var.
Birde bu şampiyonlukta bence en büyük emeği olan Nigel a çok büyük bir veda yapılması gerekiyor.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2025, 12:10:57 Gönderen: mbatalcelik »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #257 : 27 Mayıs 2025, 12:18:28 »
Sezon boyu ve F4'te olup bitenler, final maçının istatistiklerinde gördüklerim beni kendimi sorgulamaya sevk etti. Sene başında birileri bana dese ki "klasik 1 ve 5 numaralarımız olmaksızın 7 asistle euroleague finali kazanacağız" muhtemelen sinkaflı bir cevap verirdim. Ortada bir gerçek var ki bu şekilde şampiyon olduk. Ortaya çıkan sonuç bana "Old school" kafa ya da gençlerin tabiriyle bir "boomer" olduğumu hissettirdi. Hem takım oyununu oynayabilen hem de gerektiğinde işi bireysele vurabilen bir takım yaratılmış. Sonuç olarak işin psikolojisi dışında taktik-teknik bağlamda yazmama kararı aldım.

7 asist mevzusunu belki yanlış yazılmıştır, bir hata vardır diye farklı farklı mecralarda kontrol ettim. Hala şaşkınım.

ertan bey, saras kaybettiği f4 lerde şunu gördü, f4 te yeteneğin varsa fark yaratıyorsun, çünkü koçlar işi tamamen birebire döküyor. bakınız, monaco oli maçı. oli de buna cevap verebilen tek oyuncu fournier oldu. ama bizde gudu, wade, mc collum ve x faktör hall vardı. tabii olağan şüpheli hayes vardı. biz hem panaya hem monacoya farklı oyuncuları ortaya çıkartarak cevap verebildik.
ayrıca bunu ergin yıllar önce çözdüğü için takımlarını buna göre kurar hatırlarsınız hem efeste hem de pana da bu yetenek setleri sayesinde kupları aldı. efeste larkin micic pana da nunn sloukas sayesinde. daha eskiye gidelim bunun dibine kadar yaşayan takım 2014 macabi şampiyonluğu, hickman ve rice ile gelen şampiyonluk. spaonolis bunu olimpiakosa karşı kullandı sertlik ve swicth üzerinden tamamen oyunu birebire yıkma işe yaradı ama bizim takım ona göre kurulduğu için yemedi. sevgiler.
Harika bir tespit ve son derece doğru bir yanıt.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2025, 12:20:06 Gönderen: friend-chip »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #258 : 27 Mayıs 2025, 12:37:27 »
wilbekin, guduric, baldwin, hall, colson, hayes, melli.

bireysel kalite olarak ligin en iyi 2-3 kadrosundan biri bu.

vala takım kurgusuna herkesten çok salladığım sezon başı dönemde bile bu kadronun ligin en iyi 2-3 kadrosundan biri olduğunu düşünüyordum.

kağıt üzerinde 1 ve 5 eksiği vardı ama guduric ile melli o eksiği kapattlılar saha içinde.

bu takım underdog değildi f4’da, çok net, tartışmasız, ağır favoriydi.

pao maçı öncesi twitter’da space’de konuşuyorduk, şöyle bir şey demiştim.

“ilk çeyreğin sonu ile ikinci çeyreğin başı arasında farkı çift haneye dayarız, sonra elbette pao geri dönmek için zorlar ama kırılmayız. bu sezon bu takım hiçbir maçta kırılmadı. ligin uzak ara en sert ve en çirkef takımıyız.”

burada yazdıklarımda da zaten hiçbir endişe yoktu şampiyon olacağımızdan.

sertlik konusunda da, çirkeflik konusunda da, mental sağlamlıkta da en iyisi bizdik.

oyun olarak en doğrusu biz miydik bilmiyorum ama takım kafada kazanmıştı zaten şampiyonluğu. o rahatlık vardı herkeste başından beri.

Çevrimdışı eyb12

• Üye
« Yanıtla #259 : 27 Mayıs 2025, 23:32:59 »
Bütün sezon şube yönetimini yerden yere vurdum sarasin bazen hata yaptığını takımın yetersiz olduğunu düşündüm ama hepsini bana yedirdiler helal olsun onlar şampiyon olsun ben yemem yutarım

Çevrimdışı eyb12

• Üye
« Yanıtla #260 : 27 Mayıs 2025, 23:33:59 »
Gerçekten büyük karakter koydular hepsini helal olsun bu arada nigel'in top dışarı çıkmaması için o uçuşu herhalde dünyada en ikonik spor fotoğrafları arasına girecek

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #261 : 28 Mayıs 2025, 13:26:56 »
Hala inanmıyorum gerçekten şampiyon mu olduk  ;D

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #262 : 28 Mayıs 2025, 14:26:28 »
Çok önce yazacaktım ama  şampiyon olunca güme gitti doğal olarak. Kim seçti bilmiyorum, F4'teki her iki maça da AC DC'nin Thunderstruck şarkısı ile çıktık. Acayip şaşaalı ve havalı oldu. En azından ben canlı canlı çok yükseldim. Chicago Bulls'un sahaya çıktığı Alan Parsons eseri Sirus'tan sonra gördüğüm en görkemli sahaya çıkış şarkısı oldu benim için. Kim seçtiyse kutluyorum.

Ataşehir'de de kullanılmalı. Kesinlikle kullanılmalı.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2025, 14:33:05 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #263 : 28 Mayıs 2025, 15:27:51 »

Utkan Şahin'i dinledim. 7 asistin tamamı ilk yarıda imiş. İkinci yarı asistimiz yokmuş. İki kat inanılmaz kılıyor yapılan işi...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #264 : 28 Mayıs 2025, 15:49:39 »
İbrahim Kutluay "Pana, Oly ve Monaco kadroları bir araya gelse, 12 kişilik kadro çıkarsalar, bizim bu kadromuzu yine de yenemezlerdi, biz daha uçakta iken kupayı kazanacağımıza inandık" Adam son 3-4 aydır resmen 7 den 70'e hepimize mentör oldu...
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2025, 17:22:31 Gönderen: friend-chip »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #265 : 28 Mayıs 2025, 15:57:21 »
Yalnız Monaco, eğer kültürü gereği ateşli taraftarı olan bir camia olsa, bize ne kadar çok bilenirlerdi! Önce F4 den ettik, bir yıl sonra kupadan ettik. Ne zaman karşımıza çıksalar hep mutsuz oldular...

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #266 : 28 Mayıs 2025, 16:00:00 »
"Mike James, EuroLeague'de:

❌ 2016'da Fenerbahçe'ye yarı finalde kaybetti
❌ 2017'de Fenerbahçe'ye çeyrek finalde kaybetti
❌ 2024'de Fenerbahçe'ye çeyrek finalde kaybetti
❌ 2025'de Fenerbahçe'ye finalde kaybetti"

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #267 : 28 Mayıs 2025, 16:19:38 »
"Mike James, EuroLeague'de:

❌ 2016'da Fenerbahçe'ye yarı finalde kaybetti
❌ 2017'de Fenerbahçe'ye çeyrek finalde kaybetti
❌ 2024'de Fenerbahçe'ye çeyrek finalde kaybetti
❌ 2025'de Fenerbahçe'ye finalde kaybetti"
mıke james bunu pek dert etmiyor.  ;D

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #268 : 28 Mayıs 2025, 17:03:24 »
Bu sene çetin geçecek! Saras vs Spanoulis…
Vay be bi flash back yapayım dedim. Tee kasımda yazmışım, Sarasın sayfasında...

Bence önümüzdeki yıllarda gerek Monacoda, eğer Monaco kıymet bilmezse Oly de Saras vs Spaonulis kapışmasını çok göreceğiz. Biz elimizdekinin kıymetini bilelim de, varsın karşımızdaki rakip hep değişsin.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2025, 17:04:03 Gönderen: friend-chip »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #269 : 28 Mayıs 2025, 17:07:05 »
saras vs spanoulis çekişmesi pao vs oly rekabeti içinde olmasın da. :)

dimitris denen herifle çalışacağını hiç sanmıyorum saras’ın. yoksa işimiz zordu.