Gönderen Konu: Fenerbahçe Euroleague Finalinde!!!  (Okunma sayısı 3396 defa)

ertuğrul, aBouT, efeovic, BenFener46, cansipor17, kumral26, Av.Asım ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Ergin, Saras'ı 6 maçtır yeniyor.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Ergin Ataman ve Sarunas Jasikevicius arasındaki rekabet, Avrupa basketbolunun son yıllarına damga vuran önemli bir çekişmedir. İki deneyimli başantrenör, Ataman'ın Anadolu Efes ve Panathinaikos, Jasikevicius'un ise Zalgiris, Barcelona ve Fenerbahçe Beko dönemlerinde karşı karşıya gelmiştir.
Rekabetin Durumu:
Karşılaşma İstatistikleri: Ataman ve Jasikevicius'un takımları toplamda 17 kez karşılaştı. Bu maçlarda Ergin Ataman'ın takımları 12 galibiyet elde ederken, Sarunas Jasikevicius'un takımları 5 galibiyet aldı.

Final Four Buluşmaları: Rekabet, üç kez THY EuroLeague Dörtlü Finali'nde sahne aldı:
2020-2021 Sezonu: Anadolu Efes (Ataman) ile Barcelona (Jasikevicius) finalde karşılaştı. Ataman'ın Anadolu Efes'i maçı kazanarak şampiyon oldu.

2023-2024 Sezonu: Panathinaikos (Ataman) ile Fenerbahçe Beko (Jasikevicius) yarı finalde karşılaştı. Ataman'ın Panathinaikos'u bu maçı kazanarak finale yükseldi ve ardından EuroLeague şampiyonluğunu elde etti.

2024-2025 Sezonu: Abu Dabi'de 23-25 Mayıs 2025'te düzenlenecek Dörtlü Final'de Fenerbahçe Beko ile Panathinaikos AKTOR yeniden karşı karşıya gelecek. Bu, rekabetin üçüncü Dörtlü Final buluşması olacak.

Jasikevicius'un Fenerbahçe Dönemi: Jasikevicius, Aralık 2023'te Fenerbahçe Beko'nun başına geçtiğinden beri Ataman'ın Panathinaikos'una karşı oynadığı 4 maçı da kaybetti. Bu durum, Ataman'ın Jasikevicius karşısındaki üstünlüğünü pekiştiriyor.

Taktiksel ve Kişisel Çekişme:
Ataman, guard odaklı ikili oyunlara dayalı hücum sistemiyle bilinirken, Jasikevicius daha kontrollü ve takım odaklı bir basketbol felsefesi benimsiyor.

Rekabet, saha dışında da zaman zaman gerginliklerle gündeme geldi. Örneğin, 2022'de Anadolu Efes'in Barcelona'yı 96-86 yendiği maç sonrası Jasikevicius, Ataman'ı antrenmanlarını kaydetmekle suçladı. Ataman bu iddiayı sert bir şekilde reddederek Jasikevicius'tan özür veya istifa talep etti.

Güncel Durum:
23-25 Mayıs 2025'te Abu Dabi'deki Dörtlü Final maçıyla bu rekabet yeniden sahne alacak. Ataman, geçmişteki üstünlüğünü sürdürmeye çalışırken, Jasikevicius Fenerbahçe Beko ile Ataman'a karşı ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Bu maç, sadece takımların değil, iki koçun taktik savaşının da büyük bir sınavı olacak.

Not: Ataman'ın genel üstünlüğü, istatistiklere ve Dörtlü Final başarılarına dayanıyor, ancak Jasikevicius'un Fenerbahçe ile yeni bir ivme yakalaması, rekabetin seyrini değiştirebilir.

Çevrimdışı enkaya

• Üye
  • Yer: manisa
Açıkcası ben kupa falan istemiyorum buralara kadar bence en büyük emek Saras'ta , takım olgusuyla buralara gelebildik pana gibi yıldızlar karması değildik o yüzden Saras'ın Ergin'e karşı olumsuz istatistiğini kırması, Ergin'in o beynime çivi gibi çakılan sevimsiz gülüşünü görmemek adına bu maçı almamız lazım varsın finalde oly e yenilelim ben takımdan razı olurum. Zaten pana bizi geçerse finalde oly i geçmelerine izin verilmeyeceği belli...
« Son Düzenleme: Bugün, 12:45:49 Gönderen: enkaya »

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
mehdi ve lottermoser sıkıntılı

ulan iki herifi söyledik ikisini de bize atamışlar, bu şube yönetimiyle iyi geldi saras ve basketbolcular, sıfır lobi sıfır yetkinlik, iş bilmezlik

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
Ben biraz koclar eslesmesinde takimlarin kadro gücünün öne ciktigini dusunuyorum.

Sarasin zalgris-barcelona-fenerbahce

Erginin efes-pana

Bu takimlar arasinda butce olarak efes ve pana cok agir basiyor.O yuzden ben sarasin ergine karsi aldigi galibiyet sayisinin fazla bile oldugunu dusunuyorum.

Bu pencereden bakarsak obradovicin hali ortada partizanla eurocupta bile kupa alamadi euroleagude senelerdir basarisi yok sebebi cok belli butceye dayaniyor.

Bu gun ku maca gelirsek sezon boyunca cok konustuk bu takimda ki uzun problemine cok degindik bu macta umarim lessort cok oynayamaz ve bence zaten sakatlik donusu oldugundan oturu yuzde yuzuyle oynayamaz.Onlar kadro olarak cok yukari seviyedelerdi fakat sezon icindeki sakatliklar ve anlasmazliklar ile geri geldiler.

Biz ise sezon icinde buyuyerek oyuncu performanslarini arttirarak,takim ici uyumu yakalayarak geldik.Maca iyi savunma ile baslarsak ve kirilgan olmazsak ve nunn veya bir x faktorun cildirmadigi senaryoda ben kazanacagimizi dusunuyorum.Tüm kalbim bu güzel takimla.

Çevrimiçi BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
Geçen sene umut vermeyen, Monaco'yu Calathes'in kendisinin bile inanmadığı üçlükler sayesinde f4'e kalmis ve misyonunu tamamlamis daha yüksek beklenti içine girmedigimiz bir kadromuz vardi. Şimdi öne çıkabilecek alternatifi bol oyuncu grubumuz var. Baldwin olmazsa Errick Nigel olmazsa Colson Tarık Guduric Pierre... Çok umutluyum karşı tarafin Efes maçındaki yetersizlikleri daha da umutlandiriyor. Bu sene o sene ve Saras'in artik kupa alma zamani da geldi. Şans yanında olsun takım.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
Haydi bol şans takım
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı göktürk77

• Üye
  • Yer: ötüken ormanından
iyi başladık sonunuda iyi bitirelim

Çevrimdışı göktürk77

• Üye
  • Yer: ötüken ormanından
tavşak hakemler başladılar yine dogramaya

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
sertacin hic oynamamasi lazim

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
Sertaç siktir git ya

Çevrimdışı south

• Üye
Baldwin tarih marih veriyodun hiç bi bok yapmadın aptal herif

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
Şu son top girmese iyiydi

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Kaçan boş üçlükler ve Baldwin yaktı bizi
« Son Düzenleme: Bugün, 18:47:02 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Son üç dakikayı o kadar kötü oynadık ki... O kadar kötü...