Gönderen Konu: Fenerbahçe | Euroleague (2025-26 Sezonu)  (Okunma sayısı 20809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Partizan - Fenerbahçe Beko | Euroleague 12. Hafta
« Yanıtla #330 : 22 Kasım 2025, 02:54:01 »
Bizi alıştırdığı için gözden kaçırıyoruz. En azından ben kaçırıyorum diyeyim. Devin Hall:

Sahada kaldığı süre: 27.35, 9 sayı, 6 asist, 4 ribaund, 0 top kaybı. O kadar topu elinde tutan adamın sıfır top kaybıyla oynaması müthiş.

F4'teki gizli MVP'liğini düşünecek olursak son 2 yılın en büyük transferi, özellikle de verilen para alınan verim bağlamında...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #331 : 22 Kasım 2025, 03:00:05 »
O tezahüratı bilmiyorum abi bugün pankart maçın başlamasıyla açıldı 5 dk falan kaldı biz bu tarz bir şey yapsak linç ediliriz üstüne seyirciye ceza gelir bakalım partizana ne yaptırım olacak muhtemelen sadece para cezası

Yazmışlar sosyal medyada:

“svaki turcin zna, svaka bula zna, da je obilic srpski sin, zaklao murata!”  = “her türk bilir. sırp oğlu obiliç'in murat'ı nasıl hançerlediğini!”

İlk çeyreği izleyememiştim. Açtım baktım sırf şu saçmalık için. 0-14 başlangıcı güzel cevap olmuş. Bağırsınlar sabaha kadar...
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2025, 03:05:53 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #332 : 22 Kasım 2025, 09:21:31 »
Avrupa kıtasının Türk düşmanlığını görünce zamanında ecdat iyi silkmiş bunları. Terbiyemi bozmak istedim afedersiniz.

osmanlı sikmediği için böyle yapıyorlar.
sikse şu an yunanca, sırpça, ermenice diye dil konuşulmuyordu dünyada.
fethettiği yerlerin halkını asimile etmemek en büyük hatasıdır osmanlı’nın.

cevap olarak, türk f16’larının bombaladığı belgrad’ın merkezindeki binalardan birinin görselini yapmak yeter bu ibnelere.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2025, 09:23:04 Gönderen: pikenrol »

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #333 : 22 Kasım 2025, 09:45:11 »
Bizi alıştırdığı için gözden kaçırıyoruz. En azından ben kaçırıyorum diyeyim. Devin Hall:

Sahada kaldığı süre: 27.35, 9 sayı, 6 asist, 4 ribaund, 0 top kaybı. O kadar topu elinde tutan adamın sıfır top kaybıyla oynaması müthiş.

F4'teki gizli MVP'liğini düşünecek olursak son 2 yılın en büyük transferi, özellikle de verilen para alınan verim bağlamında...
Takımı toplayıp bi arada tutmasıda mükemmel tucker’ı sürekli uyarıyor şunu yap bunu yapma gibi dünde 3.çeyrek partizan ritim bulunca takımı topladı uyarılar yaptı sürekli saras’ın sözleşmesi konuşuyoruz ama d.hall’un sözleşmeside uzatılmalı acil
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2025, 09:45:32 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #334 : 22 Kasım 2025, 11:02:53 »
Tebrikler takıma, zorlu deplasman fikstürü öncesi kritik bir eşik maçıydı, deplasmanda ilk kez reaksiyon verebildi takım bu sezon sonunda yine savunmamızla ekstra yardımlarımızla enerjimizle, fizikselliğimizle kendimizi hatırladık, her umutlandıklarında suikastçi yavşak oblicicin köpeklerini susturabildik ve yenildiklerini erken kabullendirdik buz kesti salon her seferinde, unutamadıkları murat hüdavendigarın torunlarını bir kez daha acı acı hatırlattık kendilerine.

Jantunen fin bir kardeşimiz ama soğukkanlıdan buz adamlıktan öte takımın yukarı ivmelenmesiyle beraber şut ritmini buldu bugün ilginç, umarım böyle devam eder savunmada biraz özgüvene ihtiyacı var en azından geçilse de doğru yönlendirmeler yapabilir. Önünde topu yere vurabilen net bir 4 numarayla daha rahat, baskıdan uzak şekilde daha iyi hissedecektir. Horton’un zamana ihtiyacı var avrupa basketbolunu öğrendikçe çok daha iyi olacağına inanıyorum, artık fazla zorlamamayı ve topu doğru zamanda yere vurmayı kavrıyor gibi yavaş yavaş, savunma azmi de gayet iyiydi. Bbj ve Bacot’un ise üst seviyede bize büyük katkı sunabileceklerine hala inancım yok, upgrade etmemiz lazım onları kadroda fazla yer işgal etmeden diye düşünüyorum, umarım yanılırım tabi, bbj için sakatlık dolayısıyla biraz daha zaman lazım denebilir, haksızlık etmeyelim çok süre kaçırdı takımla çalışma konusunda maalesef bacota göre.

Hall konusunda da övgüler yazılmış zaten, tekrar etmeyeyim performanstan bağımsız özellikle yenilere sürekli pozisyonlarda anlatması, insiyatif alması büyük karakter özelliği, sezon başından beri onun için de yeni kontrat gündemi olmasına rağmen hala uzatılmaması çok canımı sıkıyor, umarım benim kuruntumdur, böyle müthiş beklenmedik etki yaratan harika bir takım karakteri oyuncumuza ne istiyorsa maaş olarak verilmeli daha fazla zaman kaybetmeden uzatılmalı, piranalar kapıda bekliyordur onun için de, bir büyük değerimizi daha pintiliğinizden kaybetmeye tahammülümüz yok, sabrımızı sınamayın!

Güzel bir oyunla bolognayı da geçerek kasım ayını kusursuz tamamlamış olacağız inşallah, sonrasında umarım zorlu fikstür öncesi beklediğimiz eklemeler de gelir takıma bir an önce adaptasyon işi çözülür, gelişerek devam dileğiyle.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #335 : 22 Kasım 2025, 11:41:47 »
Yenebileceğimize dair bir inancım vardı ama böyle bir oyun ile olacağı hiç aklımdan geçmemişti. Bu sezonun en etkili basketbolunu oynadık. Tarık, Jantunen, Melli, Colson gibi oyuncularımıza ilk kez müsait pozisyonda şut attırdık. Böyle devam ettiğimiz müddetçe her maçın favorisiyiz. Tek canımı sıkan kısım pota altı zafiyetimiz. Tyrique Jones kaç tane smaç vurdu hatırlamıyorum. Orada biraz daha caydırıcılığımız olsa tadından yenmeyecek.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #336 : 22 Kasım 2025, 13:13:03 »
Bir tarihçi olarak yıllardır anlatamadığım bir şey var. Yoruma girmeden olan biteni yazacağım sadece.

Yıl 1402, yer bugün Mürted Ovası olarak adlandırılan bölge. Timur karşısında Bayezıd'ı savaşın ortasında dımdızlak bırakan askerlerin tamamı Türkmen oymaklarına mensuptu. Savaşın sonuna kadar Bayezıd'ın yanında savaşan askerler ise Sırptır. Keza eşi Sırp Kralı'nın kızıydı. Ben bunu iki tarafın radikallerine de anlatamam.  O pankartı açan sığırlara anlat bunu, sana saldırırlar yalan konuşuyon diye.

Lafı şuraya getireceğim, her ülkenin manyağı da var insan olanı da. Öte taraftan dünya yeni bir çıldırma dönemine girdi. İsrail'in yaptıklarını bütün dünya izliyor, izlemekle kalmıyor, destek veriyor hatta. Detayına girmeyeyim, petrolünün %40'ını kim temin ediyor, o petrolün güvenliğini kim sağlıyor, bir bakın derim. Takip ettiniz mi bilmiyorum, iç savaş esnasında İtalya'dan, Kanada'dan, Amerika'dan zenginler ücret ödeyerek sniperlık yapmışlar. Yani ücretine mukabil insan öldürmenin zevkini yaşamışler. Hülasa çivisi çıktı dünyanın.

Pankarta verdiğiniz tepki çok haklı, milli-dini aidiyetlerimden bağımsız bir İNSAN olarak sonuna kadar arkasındayım. Öte yandan onların cevabı da hazır. Zamanın Türk gazetelerinden birinde çalışan bir muhabir "cephede bir Sırp öldürdüm" diye manşet haber yapmıştı. Çetnik adı verilen bu katil sürüsü de işledikleri katliamları meşru göstermek için bunu dile getirmişlerdi yıllarca.

En güzel cevabı sahada Fenerbahçe verdi, dürüp soksunlar bir taraflarına...

Konuyu dallandırmak istemiyorum ama bu Ankara mevzus enteresan, Türkistan bölgesine gittiğimde Tirmun etkilerini daha net gördüm, o dönemde objektif olarak bakarsak biz kaşınmışız, Timur elinden geldiğince olayı durdurmaya çalışrıken kibirli davranmışız adam bizi Türklüğümüzü kaybetmekle itham etmiş bunun sonucunda da bir çok Türkmen beyi de desteklememiş bizi zaten Türkler Timur tarafında toplanmış.

Ama bundan bağımsız olarak böyle yapılması da milli bilinç açısından iyi oluyor arada böyle şoklamalar toplum için iyidir. Ben aşırı milliyetçi birisi değilim ancak Ulus ve millet bilincini kaybeden toplumlar kaybetmeye mahkumdur.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #337 : 22 Kasım 2025, 13:30:05 »
Takımı toplayıp bi arada tutmasıda mükemmel tucker’ı sürekli uyarıyor şunu yap bunu yapma gibi dünde 3.çeyrek partizan ritim bulunca takımı topladı uyarılar yaptı sürekli saras’ın sözleşmesi konuşuyoruz ama d.hall’un sözleşmeside uzatılmalı acil

Evet takımın lideri rolune girmeye çalışıyor Baldwin ama takımın lideri uzunda Melli kısa da Hall, katettiği mesafe inanılmaz.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #338 : 22 Kasım 2025, 18:58:13 »
Hapoel maçındaki savunmayı yapalım, devrede biter.
Ne dediysek o. 8)

Şaka bi yana, güzel oldu bu. Jantunen de kendine geldi, THT zaten olacak artık, belli. Geriye Bacot ve BB kaldı.

Obra hocamdan da geçmiş artık, seneye bence bıraksın, Yunanistan'da barını açsın.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #339 : 22 Kasım 2025, 20:05:13 »
Konuyu dallandırmak istemiyorum ama bu Ankara mevzus enteresan, Türkistan bölgesine gittiğimde Tirmun etkilerini daha net gördüm, o dönemde objektif olarak bakarsak biz kaşınmışız, Timur elinden geldiğince olayı durdurmaya çalışrıken kibirli davranmışız adam bizi Türklüğümüzü kaybetmekle itham etmiş bunun sonucunda da bir çok Türkmen beyi de desteklememiş bizi zaten Türkler Timur tarafında toplanmış.

Ama bundan bağımsız olarak böyle yapılması da milli bilinç açısından iyi oluyor arada böyle şoklamalar toplum için iyidir. Ben aşırı milliyetçi birisi değilim ancak Ulus ve millet bilincini kaybeden toplumlar kaybetmeye mahkumdur.

Ağbi dikkat çekmek istediğim husus başka idi. O dönemlerde "millet" mefhumu yok idi, bir başka ifadeyle "bugünkü anlamda bir millet mefhumu yoktu." Kişisel, hanedan ya da farklı grupların ve ittifakların çıkarları ön planda idi ve bu belirlerdi olayların akışını. Bu konu özelinde olayı "hanedan merkezli" bir bakış açısıyla değerlendirirsen "ihanet" dersin. Türkmenlerin gözünden bakarsan çok başka.

Sırbistan'daki ideolojik zehirlenme 1987-88'lere kadar gider. Yazacaklarım Vamık Volkan'ın "Körü Körüne İnanç" başlıklı kitabında konuyla ilgili olarak yapılan analizin özetidir. Karajic ve Milosevic dediğim yıllarda bir propaganda başlatıyor. Kime ait olduğu belli olmayan bir iskeleti Sultan Murad'ı hançerleyen elemanın iskeleti diye köy köy dolaştırıyorlar. Slogan da şu: "Önümüzdeki yıl, yani 1989, Kosava Savaşı'nın 600. yıl dönümü, Sırp çocuğu, titre ve kendine gel, yoksa seni tekrardan devşirecekler." Beyinler böyle böyle yıkanıyor. Bunların Arkan diye bir komutanı var. Kızılyıldız'ın "Delice" isimli taraftar gruplarına silah dağıtarak paramiliter gruplar organize ediyor. Ki bu gruplardaki elemanların hepsinin beyni bahsettiğim ideoloji ile yıkanmış. Srebrenica katliamını bu manyaklar yaptı. Bunun çok daha büyük ölçekte olanını İsrail yapıyor şimdi ki onların yarattığı ideolojik mit 600 yıldan da fazla, 3000 yıllık mavalların üzerine inşa edilmiş.

Yaptıkları manyaklık, kesinlikle ceza verilmeli. Vermezlerse burada da birileri başka görseller açar ki ben bu işi de sağlıklı bulmuyorum. O kadar meraklıysanız aryan mavallarına 12 Sırpla çıksaydınız sahaya madem. Bizdeki karşılığı da 12 Türkle sahaya çıkmaya denk gelir. Euroleague her geçen gün kendi itibarını ayaklar altına seriyor. Geçtim hakem işlerini, Rus takımlarının ihracı, galibiyet silmeler, İsrail takımlarının durumu, çifte standart, dün akşamki rezilliğe izin verilmesi... Say say bitmez...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Fenerbahçe Beko 66-64 Virtus Bologna | Euroleague 13. Hafta
« Yanıtla #340 : 24 Kasım 2025, 09:11:54 »
25 Kasım 2025 Salı günü saat 20:45 de evimizde Carsen Edward'sı ağırlıyoruz. Bakalım ne kadar delirecek...
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2025, 23:19:56 Gönderen: friend-chip »
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ynt: Fenerbahçe Beko-Virtus Bologna | Euroleague 13. Hafta
« Yanıtla #341 : 24 Kasım 2025, 09:15:32 »
Çift maç değil galiba hocam. Yeneriz rahat fakat.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #342 : 24 Kasım 2025, 09:17:41 »
Çift maç değil galiba hocam. Yeneriz rahat fakat.
Milli maçlar girmiş araya, haklısın. Oly maçı Aralıkta...
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #343 : 24 Kasım 2025, 15:38:49 »
Tehlikeli maç. İlk çeyrek yine çok önemli. Sevindirici haber Kenar ve oyuncular bunun farkında artık.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #344 : 24 Kasım 2025, 17:35:19 »
Hapoel ve Partizan maçlarından sonra takıma güvenim arttı. Belki zaman zaman zorlanırız ama sonunda kazanan taraf oluruz.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.