Gönderen Konu: Fenerbahçe | Euroleague (2025-26 Sezonu)  (Okunma sayısı 32533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Sahadaki üç süzmenin düdüklerine ve THT'nin dallamalığına rağmen bir yerlerde geri döneceğimizden emindim. Hiç endişe etmedim. Melli'nin iki üçlüğü ve Baldwin'in havada döndüğü turnikede resmen orgazm oldum.

Melli ile kontrat, Hall ile kontrat. Melli'ye on yıl sonrası için de Koç olarak da kontrat. Şu insanı Fenerbahçe formasıyla izlemek büyük şans. Milano'nun basketbol aklına Melli ve Hall'den çıktıkları için müteşekkirim. Ne kadar teşekkür etsek azdır.

THT'nin ilk 19 dakikası çok efektifti. İlk yarı yine bir itirazı var. Saras kenara çekip uyardı ama dinlemedi maalesef. İlk yarı sonunda saçmalayacağına dair emareler gösterdi zaten. Hayrımıza olduğunu düşünüyorum. Bu maçtan sonra hakemlere de dikkat edecektir. İkinci yarı dinlendi, umarım enerjisi BJK maçında patlar Pazar akşamı.

THT atıldıktan sonra Tarık'ın gösterdiği performans üzerine düşünmek lazım, iki mevzu arasında bir neden sonuç ilişkisi var mı diye. Melli'den sonra ikinci adam Tarık geri dönüşümüzde.

Bonzie tutuk başladı ama iyi bitirdi. Baldwin saçmaladığı 2-3 dakikalık bir sekans dışında çok iyiydi. Yalan yok, hiç umudum yoktu ama sabredilirse Boston olacak gibi, en azından suratı Bacot gibi değil, istiyor çocuk. Crunch time dışında kullanılmalı bol bol. Birch'de pek anlam veremediğim bir agresiflik vardı. Yeni stili -bizim jenerasyon çok iyi bilir- Calvin'e benzemiş ki bir dönemler Türk basketboluna damga vurmuştu.

Ve Saras hocam. Dürüst olayım geçen yıl bu zamanlarda saydırdığım çok oldu sana. Affet! Şu takım bu kadar kötü transfer politikasına rağmen geçen yıl 4 kupa aldıysa ve şu anda ilk dörteyse söylenecek fazla bir şey yok. Saras'a yazar! Hocam sen yine de De Colo gibi at hırsızlarını sokma şu kulübe.

Taraftar bu şubeye çok daha fazla sahip çıkmalı

Çevrimdışı eu_kobe

• Üye
  • Yer: antalya
Normalde sezona Brandon Boston gibi başlayan amerikalı kısalar asla üzerine koyamıyorlar ve sezon sonu onvo büyükçekmeceyle falan anlaşıyorlardı ama Brandon Boston’da ciddi bi öğrenmek için uğraşı var mimikleri, tavırları, çabası sezon başına göre 180 derece değişti. Kafaya koymuş oynamayı. Bunda bence Tucker’ın mentalitesiyle ona da mentörlük yaptığını düşünüyorum.Bu yüzden ekstra olarak kendini daha da geliştirip takımda iyice yer edinmesini istiyorum. İstikrarlı dış şut katkısı verirse savunmayı çözse bile çok iyi olur.

Baskoniadaki omoruyi de değişik bir adammış. Bennett fiziği var topa yere vurabiliyor. O fizikle gitti mi çok karşısında durabilecek biri olmuyor. Beğendim adamı

Savunma gayreti gerçekten çok arttı. Yorum yapmak için erken ne kadar öğrendi bilmiyorum ama çabalamaya başladı.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
Çok gururlandırıyorlar bizi.
Oyunda ciddileştiğimiz zaman rakip dağılıyor.
Ezdik resmen.
En gıcık olduğum deplasmandı. Çok uyuz bir rakip.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
Ynt: Fenerbahçe | Euroleague (2025-26 Sezonu)
« Yanıtla #543 : 03 Ocak 2026, 01:06:22 »
Bu akşam Allah Olympiakos'tan yanaydı. Hakemler çok uğraştı son 2-3 dakikada ama hala beğenmiyor hazret. Umarım play offta birbirleriyle eşleşirler.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Helal olsun takıma. Başta Baldwin olmak üzere Melli, Colson ve Tarık'ın etkili oyunuyla kazandık. Tucker da çıkana kadar en iyilerden biriydi.
Bu sezon kaçıncı geri dönüş galibiyeti oldu bu?

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #545 : 03 Ocak 2026, 10:32:47 »
Bu akşam Allah Olympiakos'tan yanaydı. Hakemler çok uğraştı son 2-3 dakikada ama hala beğenmiyor hazret. Umarım play offta birbirleriyle eşleşirler.
Bir hayalim var!
Atina’da yapılacak f4 de, yarı finalde Oly ve finalde Pana yı yenerek kupa kaldırmak, herhalde bu kupa yı kazanmanın en Nirvana’ya ulaşma şekli olmalı…

Çok uzun yıllar “efsane” diye anlatılır.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2026, 10:33:11 Gönderen: friend-chip »
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
5 senedir yenildiğimiz bir deplasmanda hele de birçoğu kalp kırıcı skorlarla olunca ister istemez çekiniyordum. Maçın başından itibaren Baskonya olağanüstü bir üçlük yüzdesi yakalayınca yine kaybedeceğiz diye düşünmedim değil. Ama Baskonya'nın tüm hamlesine karşılık verdik. Özellikle Melli'nin olağanüstü çabası ve liderliği takdire şayandı.

Maçtan sonra baktım sadece 4 top kaybı ile maçı tamamlamışız. Bu muazzam bir gelişme, umarım bunu devam ettiririz. Maçın  başında % 60 ile üçlük atan Baskonya'nın üçlük yüzdesi maç sonunda %32 ye düşerken biz % 50 ile bitirmişiz. Asistlerde 16 ya 13, top çalmada 2 ye 4, blokta 1 e 3 üstünlüğümüz var.

Oyuncular bazında Bacot ve Jantunen haricinde herkes çok güzel katkı yaptı. Jantunen, doğru planlama ve beklenti ile yine kabul edilebilir ama Bacot maalesef umutsuz vaka görünümünde. Oradaki eksikliği de umarım Chris Silva ile doldururuz.

Talen Horton Tucker, kendine has özellikleri ile değerli bir oyuncu. Ama o atıldıktan sonraki top paylaşımı, akıcı oyun ve farklı skorumuz kafamı karıştırmadı değil.

Bütün olumsuzluklara karşılık bulunduğumuz konum gayet güzel. İşin sevindirici yanı son günlerde takım olarak sürekli pozitife giden bir görüntümüz var. Şu anda tek dileğim sağlıklı kalabilmek.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Bu kazanma şekli rakibi en çok kıran, bozan ve mental olarak zorlayan tür! Önce kazanacaklarına inanırlar, sonra yavaş yavaş özgüvenlerini kaybederler, en sonunda havlu atarlar…

Tam aksine, kazanırken sen de güçlenirsin. Ne olursa olsun,  ben istersem kazanırım hissi ile güçlendikçe güçlenirsin. Rakibin bozuldukça sen kendi mental gücünü öyle yukarı çekersin ki, ne atsam girecek hissi yaşarsın.

Parkede gördüğüm takım bana bunu hissettirdi. En azından sporculuk dönemimde bana böyle oluyordu :)

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
O seri yarın bitiyor hocam. :D
Biz bunları hep köşemizde yazdık. 8)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #549 : 03 Ocak 2026, 14:59:24 »
Bir hayalim var!
Atina’da yapılacak f4 de, yarı finalde Oly ve finalde Pana yı yenerek kupa kaldırmak, herhalde bu kupa yı kazanmanın en Nirvana’ya ulaşma şekli olmalı…

Çok uzun yıllar “efsane” diye anlatılır.

Ağbi o hayali ben de kurdum sezon başında. Gerçekçi bakacak olursak tek maçta sekebiliriz ama iki maç üst üste izin verirler mi bilmiyorum. Aşağıdaki paylaşımım Pana'nın şampiyon olduğu 2024 sezonu ile ilgili:

2 Mayıs 2024 Maccabi Pana play off serisi 4. maç hakemleri: Ilija Belosevic, Mehdi Difallah, Milan Nedovic

7 Mayıs 2024 Maccabi Pana play off serisi 5. maç hakemleri: Ilija Belosevic, Emin Mogulkoc, Mehdi Difallah

24 Mayıs 2024 Fenerbahçe Pana F4 yarı final maçı hakemleri: Ilija Belosevic, Carlos Peruga, Mehdi Difallah

26 Mayıs 2024 Real Madrid Pana F4 final maçı hakemleri: Fernando Rocha, Ilija Belosevic, Mehdi Difallah

Şimdi denilebilir ki geçen yıl nasıl şampiyon olduk. Benim izahatım şu şekilde ki F4 öncesinde oynanan Efes Pana play off serisi boyunca Pana'nın manya başkanı euroleague hakemleri hakkında ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Hatta öyle ki hakemler ortak bir basın açıklaması yayınlayarak böyle devam ederse çekileceklerini dile getirdiler. Bizm maçta nötrdüler, etliye sütlüye pek karışmadılar.

Hülasa Atina'da F4 maçlarında iki Yunan takımını üst üste yenmek çok zor gözüküyor. Saha içinde çok ama çok güçlü olmak gerekiyor. Güçlülükten kastım 12 oyuncunun 12'sinin de maç değiştirebilecek potansiyelde olması.

Dolayısıyla ben hayalimi revize ettim. Pana ve Olympiakos'un play offta ya da F4 yarı finalinde eşleşmesi çok güzel olur. Finalde tek maç vurup geçme şansımız olabilir. Olympiakos'u mental anlamda zayıf buluyorum. Euroleague'de oynadıkları son 10 Panathinaikos maçını kazanmalarına karşın bütün final maçları kaybettiler. Maç içinde çok çabuk paniğe kapılabiliyorlar. Monaco yarı finalini, RM finalini, Yunan ligi finallerini bu şekilde kaybettiler.

Umarım sizin versiyon olur. Ama önce F4'te olabilmek önemli. F4'e kalırsak herkes korksun zaten bizden.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #550 : 03 Ocak 2026, 18:49:15 »
2016-2018 sürecindeki kadronun hepimize hissettirdiği bir şey vardı; "fark ne olursa olsun kazanırız kaybederiz ama bir yerde geri döneceğiz..." Bu kadro da bu duyguyu vermeye başladı bana ki geçtiğimiz yıl şampiyon olan kadro da dahil uzun zamandır bunu hissetmemiştim. Sene nasıl biter ondan bağımsız gerekli bir iki eklemeyle bu kadro 3-4 yıl korunmalı, veteranları da dahil. Koyun Melli'nin ve Hall'ün önüne üçer yıllık kontrat daha Sarasla beraber...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Fenerbahçe Beko 88-80 Olympiacos | Euroleague 2025-26 Sezonu 20.Hafta
« Yanıtla #551 : 05 Ocak 2026, 09:30:03 »
06 Ocak 2026 Salı günü saat 20:45 de evimizde yunan temsilcisini ağırlıyoruz. Erteleme maçı oynanmadan, rövanş geldi bile... Çift maç haftasının ilk mücadelesinde, Pana karşısında deplasmanda aldığı galibiyetle hem moralli hem de formda bir Oly ile karşılaşacağız. Takımımıza başarılar diliyoruz.
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2026, 10:52:41 Gönderen: friend-chip »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe Beko-Olympiacos | Euroleague 2025-26 Sezonu 20.Hafta
« Yanıtla #552 : 05 Ocak 2026, 09:59:38 »
6 Ocak Salı

20:00 Fenerbahçe Opet - Nesibe Aydın
20:00 Budowlani Lodz - Fenerbahçe Medicana
20:30 Fenerbahçe - Samsunspor
20.45 Fenerbahçe Beko - Olympiakos

Değişik bir fikstür

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #553 : 05 Ocak 2026, 11:06:39 »
6 Ocak Salı

20:00 Fenerbahçe Opet - Nesibe Aydın
20:00 Budowlani Lodz - Fenerbahçe Medicana
20:30 Fenerbahçe - Samsunspor
20.45 Fenerbahçe Beko - Olympiakos

Değişik bir fikstür
20:00 Fenerbahçe Opet - Nesibe Aydın - Tablet
20:00 Budowlani Lodz - Fenerbahçe Medicana - Cep Telefonu
20:30 Fenerbahçe - Samsunspor - TV
20.45 Fenerbahçe Beko - Olympiakos - PC

İki göz iki kulak yeter mi, o da yeteneğe bağlı :)

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #554 : 05 Ocak 2026, 11:30:15 »
20:00 Fenerbahçe Opet - Nesibe Aydın - Tablet
20:00 Budowlani Lodz - Fenerbahçe Medicana - Cep Telefonu
20:30 Fenerbahçe - Samsunspor - TV
20.45 Fenerbahçe Beko - Olympiakos - PC

İki göz iki kulak yeter mi, o da yeteneğe bağlı :)
:D :D :D
Kara deryalarda bir FENERsin!