Gönderen Konu: Fenerbahçe | Euroleague (2025-26 Sezonu)  (Okunma sayısı 91825 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Euroleague (2025-26 Sezonu)
« Yanıtla #1665 : 14 Mayıs 2026, 01:19:51 »
Nunn-sloukas-nigel-lessortun toplam maaşı Fenerbahçe'nin toplam oyuncu maaşı kadar.(cedi juacho shorts dinos grant ve kovdukları holmes u da hesaba katınca nerdeyse x2 Fenerbahçe bütçesi oluyo 🤣)

Haa keza devasa bütçelerle fiyasko yaşayan hapoel/barça/armani/efes ve niceleri. Bu sayede anlıyoruz ki şube yönetimi-koç-teknik ekip-oyuncular bu şartlarda inanılmaz işler yapıyo bu sezonda da...
Hazır yıldız olarak aldığımız tek oyuncu  Baldwin, veteran Nando'yu saymıyorum, kimsenin yüzüne bakmadığı Birch'le oynuyoruz. Saras hakikaten çok büyük hoca.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #1666 : 14 Mayıs 2026, 01:57:16 »
O kadar alıştırıldık ki şu bütçe ile f4 yapmak normal geliyor. Hakikaten çok büyük başarıya imza attık kimilerinin ancak rüyası olabilecek zaferler bunlar. Teknik ekibinden oyuncusuna malzemecisinden taraftarına herkese ayrı ayrı teşekkürler.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1667 : 14 Mayıs 2026, 02:05:09 »
Çok güzel maç oldu. Sonucu ise çok daha güzel oldu.  Badio çok büyük oynadı. Valencia'yı tebrik etmek lazım. Son hafta rakip seçebilirlerdi. Hiç bu işlere girişmediler ve sonunda da söke söke adlarını F4'e yazdırdılar. Başta koçları olmak üzere büyük bir tebriği hak ediyorlar. Maç açık ara Nunn'a yazar. Sloukas'ı çok aradı Pana. Play offta 5 maçlık seri oynamak zor iş. Belli ki iki tarafında götü çıkmış. Valencia kaç boş üçlük kaçırdı, sayamadım. Yine Cedi ve Nunn normalda bitirecekleri pozisyonları bitiremediler yorgunluktaN. Demem o ki Birch Dede bizi büyük bir tehlikeden esirgedi ve İstanbul'a getirmeden bitirdi seriyi. Bugün Melli ile birlikte nefes almakta zorlandıkları sekanslar oldu BJK maçında.

Lafım buradakilere değil. F4'e kalmayı kolay zanneden, normal bir şeymiş gibi gören Fenerlilere ki hatırı sayılır miktarda bu türeden bir profil var. Bu iş sadece bütçeyle, yıldızlarla olmuyor. Nigel Nigel diye yırtındılar, al işte biz Atina'da sahada olacağız, Nigel olmayacak. Nigel'a da kızmayın, belki de kariyerinin son kontratında güzel tokatladı Pana'yı. Tıpıkı Micic gibi. Demem o ki euroleague'den NBA'ye gidip geri dönen ve NBA oyuncusu markasıyla yüksek kontrat kovalayan oyuncu tipinden uzak durmak lazım. Yanlış anlaşılmasın, Pana'yı maçta tutan sonradan giren Yunan çocukla birlikte Nigel idi.  Fark şu ki eskiden vezirdi, şimdi piyon. Biz F4 oynarken davar güdecek vezirlerle dolu Pana. Dubai'yi, Hapoel'i, Milano'yu saymıyorum bile.

Birkaç cümle de Cedi için yazmak isterim. Git ve o şanlı taraftarınla Yunan liginde bir Yunan finali oyna şimdi. Beden dili, şaklabanlıkları falan tam GS oyuncusu olmuş gibi. Bir gün b gelme ihtimali olmasına karşı yazıyorum bunları.

Öngörülerim:

Ergin istifa eder, 2 yıllığına Efes ile anlaşır, ardından GS'nin başına geçer.

Pana 3 yıllığına Obradovic ile anlaşır, ikinci evi Atina'da zaten. Bu üç yıl içerisinde bir kez daha euroleague'i kazanıp şampiyonluk sayısını 10 yapar. İlk işi Nunn'ı siktir etmek olur diye düşünüyorum.

Saras 3 yıl bizde, en az bir kez daha euroleague'i kazanırız onunla diye düşünüyorum ama bu yıl mı olur onu bilmiyorum. 3 yıl sonra Obra'dan boşalan yere, Pana'nın başına Saras geçer.

F4'e gelince... Euroleague'i eğer Olympiakos kazanırsa OAKA'da birçok intihar vukuu bulacaktır Atina'da. Başkanlarını inme inecektir. Bu sebeple istemeye istemeye de olsa bizim yenmemizi isteyeceklerdir yarı finalde. Onları bu kabustan kurtaracağımızı düşünüyorum. Yarı finalde seyirci sayımız 1000'i geçmez ama finale çıkarsak ve öbür taraftan RM gelirse salonda 4000-5000 civarında seyircimiz olacaktır diye düşünüyorum. Valencia çıkarsa finale aç oldukları için Valencialılar yükleneceklerdir biletlere. Benim nazarımda biz şampiyon olalım da salonda 100 Fenerli olsa da yeter.

« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2026, 02:07:48 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1668 : 14 Mayıs 2026, 02:06:49 »
O kadar alıştırıldık ki şu bütçe ile f4 yapmak normal geliyor. Hakikaten çok büyük başarıya imza attık kimilerinin ancak rüyası olabilecek zaferler bunlar. Teknik ekibinden oyuncusuna malzemecisinden taraftarına herkese ayrı ayrı teşekkürler.

Basketbol şubesine gönül verenler olarak kırmalıyız bu algıyı. Her yerde sosyal medyada, dağa taşa yazmalıyız KOLAY OLMADIĞINI BU İŞİN...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1669 : 14 Mayıs 2026, 08:32:23 »
F4 eşleşmeleri belli olduğuna göre;

Olympiacos vs Fenerbahçe Beko mu yoksa Valencia vs Real Madrid mi? Buyurun ankete!
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #1670 : 14 Mayıs 2026, 09:19:23 »
basketbolu seven tarafsız biri olsam, kupayı olympiacos’un almasını isterdim.

old school basketbolun bittiği,
eski tarz guardların, eski model pivotların, eski sistemlerin bugünün atletizminde yeri olmadığı saçmalıklarını bolca duyduğumuz şu günlerde,

old school guard ve old school pivot ile old school basketbol oynayarak 5 senelerdir üst üste f4 yapıyorlar.

tarafsız gözle bakınca kupa onların hakkı artık.

bizim maçın galibi şampiyon olur umarım.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #1671 : 14 Mayıs 2026, 09:42:28 »
Old scholl modası geçmiş.Modern basketbolü oynayan Valencia biz bile yaratıcı kısa arıyoruz.Valencia tam İlhan Beyin kafasındaki takım.Kabız walkup 2-3lük atacak diye dokuz doğuran Oli taraftarları.Tabi Evansın sakatlanması hiç kullanamaları onlar için kötü oldu.Kariyeri bitti diyenlerde var Evansa.Mckisiç falan sıradan adamlar bir yere kadar getirir a 4lü finalde tutabilir ama yılardır şampiyonluk gelmemesi kendilerinin suçu.Uzun manyağı ama yaratıcı kısa yok.Dorsey-Fournier-Vezenkov oynarsa.Artık oyatmamak üzerine kurulu basketbol gidiyor savunma önemli ama tek başına kurtarmayabiliyor.
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2026, 09:43:26 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Ynt: Üst üste 3. kez, toplamda 8. kez Final Four!!!
« Yanıtla #1672 : 14 Mayıs 2026, 09:45:07 »
kaybettiğimiz 3. maçta zalgiris 30 ribaund aldı biz 29, birch-silva ikilisinin boyalı alanda kullandığı top sayısı da 3.

dünkü maçta ise ribaundlar 40-25 bizim lehimize ve birch-silva ikilisinin boyalı alanda kullandığı top sayısı 13.

arada sadece 48 saat var.  saras’ın her maç sonrası altını ısrarla çizdiği detaylar bunlar işte. bu yüzden fenerbahçe’yi bir seride 3 kez yenmek çok zor.
Ben bunu okumayı kaçırmışım, harika bir tespit.
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #1673 : 14 Mayıs 2026, 10:05:02 »
Old scholl modası geçmiş.Modern basketbolü oynayan Valencia biz bile yaratıcı kısa arıyoruz.Valencia tam İlhan Beyin kafasındaki takım.Kabız walkup 2-3lük atacak diye dokuz doğuran Oli taraftarları.Tabi Evansın sakatlanması hiç kullanamaları onlar için kötü oldu.Kariyeri bitti diyenlerde var Evansa.Mckisiç falan sıradan adamlar bir yere kadar getirir a 4lü finalde tutabilir ama yılardır şampiyonluk gelmemesi kendilerinin suçu.Uzun manyağı ama yaratıcı kısa yok.Dorsey-Fournier-Vezenkov oynarsa.Artık oyatmamak üzerine kurulu basketbol gidiyor savunma önemli ama tek başına kurtarmayabiliyor.

15 sene önce saras, spanoulis, papaloukas, diamantidis, prigioni, rakocevic, navarro, huertas, kaukenas, teodosic, de colo, llull, serrod, rubio, ukic oynuyordu ligde.

bunların en vasatı ukic şu an oynasa 4 milyon euro kontrat alırdı.

bu seviyelerde guard yetişmiyor artık avrupa’da.
en son micic geldi, 2 kez f4 mvp oldu.

şu oyuncuların herhangi birini seçenekler arasına koy bakalım,
yaratıcı kısayı bunlara tercih eden bir tek coach çıkar mı. :)

adama soracaksın saras, diamantidis, teodosic vs. mi verelim sana; nunn, larkin, james, tht falan mı,
gülmekten cevap veremez.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1674 : 15 Mayıs 2026, 16:51:16 »
Pana F4'te yok. Ergin'in coaching'i ve yaptıkları ortada. Kendi oyuncuları için dedikleri, su şişesini fırlatması, rakip koça sarması; yaz yaz bitmez. Yazılan çizilenler ve konuşulanlar özelde Ergin'in genelde ise GS'nin ne kadar güçlü bir lobiye sahip olduğunu gösterir nitelikte. Aşağıda linkini paylaşacağım videonun 22. dakikasından itibaren izleyin lütfen. Konu Pana - Valencia maçı, burada bile Saras'a gömmüşler. Eskiden kenar yönetimimizdeymiş bu arkadaş bir de...

https://www.youtube.com/watch?v=sSyvHgAAjlc

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1675 : 16 Mayıs 2026, 11:57:07 »
Final-Four'da yer alacak hakemler belli oldu!

Mehdi Difallah
Luka Kardum
Milos Koljensic
Olegs Latisevs
Robert Lottermoser
Milan Nedovic
Carlos Peruga
Sreten Radovic

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1676 : 16 Mayıs 2026, 14:20:27 »
Final-Four'da yer alacak hakemler belli oldu!

Mehdi Difallah
Luka Kardum
Milos Koljensic
Olegs Latisevs
Robert Lottermoser
Milan Nedovic
Carlos Peruga
Sreten Radovic

Ben yazacaktım, sen paylaşmışsın. Kanaatim -elbette yanlışlanabilir- Euroleague Mehdi, Lottermoser ve Peruga isimli deccallerden ikisini bizim maça verirse Olympiakos'u, RM maçına verirse RM'i istiyor demektir. Umarım sakin kalabiliriz. Son Zalgris maçları güzel prova oldu ama Baldwin'in üzerine gideceklerdir. Maçın ilk çeyreğinde Birch ve Melli'yi ikilemeleri senaryosu da çok mümkün. X faktör(ler) şart oğlu şart...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1677 : 16 Mayıs 2026, 14:31:37 »
Normalde erken konuşup atmayı tutmayı sevmem de beklenen yorumlar gelmiş, hayırlı olsun şimdiden inşallah...

Chima Moneke’nin Final Four hakkındaki yorumları:

“Valencia’yı destekliyorum..

Olympiakos kazanmak için favori.”

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1678 : 16 Mayıs 2026, 14:33:53 »
Damir Javor yok neyseki

Çaptan düştü bit eniği. Aslına bakarsan keşke olsaydı. Sıraladığım üç isim çok daha tehlikeli. Mehdi ve Lottermoser kısmen ihtiyatlı çalacaklardır yine, çünkü sicilleri bozuk. En büyük korkum Perugia. İspanyol olduğu için yarı finalde kesin bizim maçta.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1679 : 16 Mayıs 2026, 14:34:23 »
Ben yazacaktım, sen paylaşmışsın. Kanaatim -elbette yanlışlanabilir- Euroleague Mehdi, Lottermoser ve Peruga isimli deccallerden ikisini bizim maça verirse Olympiakos'u, RM maçına verirse RM'i istiyor demektir. Umarım sakin kalabiliriz. Son Zalgris maçları güzel prova oldu ama Baldwin'in üzerine gideceklerdir. Maçın ilk çeyreğinde Birch ve Melli'yi ikilemeleri senaryosu da çok mümkün. X faktör(ler) şart oğlu şart...
İspanyol hakemin F4'te olması saçmalık. Banko bizim maçı yönetecektir.
Damir Javor yok neyseki.