Çok güzel maç oldu. Sonucu ise çok daha güzel oldu. Badio çok büyük oynadı. Valencia'yı tebrik etmek lazım. Son hafta rakip seçebilirlerdi. Hiç bu işlere girişmediler ve sonunda da söke söke adlarını F4'e yazdırdılar. Başta koçları olmak üzere büyük bir tebriği hak ediyorlar. Maç açık ara Nunn'a yazar. Sloukas'ı çok aradı Pana. Play offta 5 maçlık seri oynamak zor iş. Belli ki iki tarafında götü çıkmış. Valencia kaç boş üçlük kaçırdı, sayamadım. Yine Cedi ve Nunn normalda bitirecekleri pozisyonları bitiremediler yorgunluktaN. Demem o ki Birch Dede bizi büyük bir tehlikeden esirgedi ve İstanbul'a getirmeden bitirdi seriyi. Bugün Melli ile birlikte nefes almakta zorlandıkları sekanslar oldu BJK maçında.
Lafım buradakilere değil. F4'e kalmayı kolay zanneden, normal bir şeymiş gibi gören Fenerlilere ki hatırı sayılır miktarda bu türeden bir profil var. Bu iş sadece bütçeyle, yıldızlarla olmuyor. Nigel Nigel diye yırtındılar, al işte biz Atina'da sahada olacağız, Nigel olmayacak. Nigel'a da kızmayın, belki de kariyerinin son kontratında güzel tokatladı Pana'yı. Tıpıkı Micic gibi. Demem o ki euroleague'den NBA'ye gidip geri dönen ve NBA oyuncusu markasıyla yüksek kontrat kovalayan oyuncu tipinden uzak durmak lazım. Yanlış anlaşılmasın, Pana'yı maçta tutan sonradan giren Yunan çocukla birlikte Nigel idi. Fark şu ki eskiden vezirdi, şimdi piyon. Biz F4 oynarken davar güdecek vezirlerle dolu Pana. Dubai'yi, Hapoel'i, Milano'yu saymıyorum bile.
Birkaç cümle de Cedi için yazmak isterim. Git ve o şanlı taraftarınla Yunan liginde bir Yunan finali oyna şimdi. Beden dili, şaklabanlıkları falan tam GS oyuncusu olmuş gibi. Bir gün b gelme ihtimali olmasına karşı yazıyorum bunları.
Öngörülerim:
Ergin istifa eder, 2 yıllığına Efes ile anlaşır, ardından GS'nin başına geçer.
Pana 3 yıllığına Obradovic ile anlaşır, ikinci evi Atina'da zaten. Bu üç yıl içerisinde bir kez daha euroleague'i kazanıp şampiyonluk sayısını 10 yapar. İlk işi Nunn'ı siktir etmek olur diye düşünüyorum.
Saras 3 yıl bizde, en az bir kez daha euroleague'i kazanırız onunla diye düşünüyorum ama bu yıl mı olur onu bilmiyorum. 3 yıl sonra Obra'dan boşalan yere, Pana'nın başına Saras geçer.
F4'e gelince... Euroleague'i eğer Olympiakos kazanırsa OAKA'da birçok intihar vukuu bulacaktır Atina'da. Başkanlarını inme inecektir. Bu sebeple istemeye istemeye de olsa bizim yenmemizi isteyeceklerdir yarı finalde. Onları bu kabustan kurtaracağımızı düşünüyorum. Yarı finalde seyirci sayımız 1000'i geçmez ama finale çıkarsak ve öbür taraftan RM gelirse salonda 4000-5000 civarında seyircimiz olacaktır diye düşünüyorum. Valencia çıkarsa finale aç oldukları için Valencialılar yükleneceklerdir biletlere. Benim nazarımda biz şampiyon olalım da salonda 100 Fenerli olsa da yeter.