Gönderen Konu: Talen Horton-Tucker  (Okunma sayısı 2016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
Talen Horton-Tucker
« : 20 Eylül 2025, 11:13:33 »
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Birleşik Amerikalı guard Talen Horton-Tucker (2000, 1.93, G) ile iki yıllık anlaşmaya vardı.

Talen Horton-Tucker kimdir?

25 Kasım 2000 tarihinde Chicago’da dünyaya gelen Talen Horton-Tucker, basketbol kariyerine 2018 yılında kolej ligi ekiplerinden Iowa State ile başladı.

Kolejdeki ilk sezonunda forma giydiği 35 maçın 34’üne ilk beşte başlayarak 11.8 sayı, 4.9 ribaund, 2.3 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları tutturan Horton-Tucker, aynı zamanda 19 maçta çift haneli sayılarda skor üretti ve altı karşılaşmada 20 sayının üzerinde skor buldu.

2019 yazında NBA Draft’ına katılma kararı alan ve Orlando Magic tarafından 46. sıradan seçilen Talen, ardından Los Angeles Lakers’a takaslandı.

2019-20 sezonunu NBA’de Los Angeles Lakers ve G-League ekiplerinden South Bay Lakers’ta geçiren başarılı guard, G-League’de 38 maçta 18.1 sayı, 6.3 ribaund ve 3.9 asist; NBA’de ise 6 karşılaşmada 5.7 sayı, 1.2 ribaund ve 1 asist ortalamaları yakaladı. Horton-Tucker, bu sezonda Lakers formasıyla NBA şampiyonluğu da yaşadı.

2020-21 sezonunda Los Angeles Lakers formasıyla NBA’de 65 maça çıkan Horton-Tucker, 9.0 sayı, 2.6 ribaund ve 2.8 asist istatistikleri yakalarken, 2021-22 sezonunda ise yine Lakers formasıyla 60 karşılaşmada boy gösterdi ve 10.0 sayı, 3.2 ribaund, 2.7 asist ortalamaları tutturdu.

Lakers’ta geçirdiği başarılı dönemin ardından 2022-23 sezonunda Utah Jazz’a geçen Horton-Tucker, burada da 65 maçta parkeye çıkarken, 10.7 sayı, 3.2 ribaund, 3.8 asist ortalamalarına erişti. 2023-24 sezonunu da Jazz formasıyla geçiren Horton-Tucker, bu dönemde de 51 maçta forma giyerek 10.1 sayı, 2.4 ribaund, 3.5 asist ortalamalarına ulaştı.

Lakers ve Jazz formalarıyla geçirdiği beş sezonda 247 maçta forma giyen Horton-Tucker, bu süreçte 9.8 sayı, 2.8 ribaund, 3.1 asist ve 21.1 dakika ortalamalarına erişerek oldukça istikrarlı bir kariyer çizdi. Horton-Tucker bu süreçte 21 maçta 20 sayı ve üzerinde skor üretirken, sekiz maçta da double-double yaparak dikkat çekmişti.

Başarılı guard, 2024-25 sezonunu ise Chicago Bulls formasıyla geçirirken, bu dönemde 58 maçta 6.5 sayı, 1.7 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları tutturdu.

Genç yaşına rağmen NBA’de 305 maça çıkan ve guard pozisyonunda forma giyen Horton-Tucker, güçlü fiziğinin yanı sıra hem skorer hem de top yönlendirici bir isim olarak tanınıyor.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Talen Horton-Tucker’a hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
Ynt: Talen Horton-Tucker
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2025, 11:18:11 »
2 yıl olması ilginç

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2025, 11:25:26 »
Hayırlı olsun. İhtiyacımız olan bir profil gibi duruyor.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2025, 11:25:36 Gönderen: Semazen »
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2025, 12:40:14 »
2 yıllık anlaşmaya imza atmış olması güzel bence, belli ki kendine avrupa basketbolunda bi yer edinmek istiyo, hemen nba e kaçış yolu aramayacak gibi duruyo kontratına bakılırsa. Fazlasıyla umutluyum bu transferden
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Semazen

• Üye
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2025, 12:49:48 »
Gelen 3 Amerikalı içerisinde en fazla katkıyı verecek isim olacak gibi hissediyorum.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2025, 13:06:03 »
Hayırlı olsun, kontrat süresi da en az bir EL şampiyonlugu olsun inşallah

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2025, 22:38:19 »
İsmi ilk açıklandığında videolarına baktım da öküz gibi fiziği dışında hiç heyecanlandırmamıştı beni. TOFAŞ deplasmanında güzel ışık verdi. Fiziğinin gücünü biliyor ve kullanıyor, durdurulması gerçekten zor.

Bir de parkede liderlik istiyor bu. Daha Avrupa'daki ilk maçında liderliğe soyundu, her topu kullandı, sayı ya da asist yaptı. Potaya her gidişinden bize ekmek çıkarır.

Skyler Mays'i hatırlayın, adam oyuna hiç girememişti sezon boyu. THT ilk maçtan ''ben buraya oynamaya geldim'' mesajını verdi.

Valla ben çok umutlandım da Wade-THT-Wilbo üçlüsünü düşününce topu nasıl paylaşıcaz bakalım.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2025, 22:40:36 »
İsmi ilk açıklandığında videolarına baktım da öküz gibi fiziği dışında hiç heyecanlandırmamıştı beni. TOFAŞ deplasmanında güzel ışık verdi. Fiziğinin gücünü biliyor ve kullanıyor, durdurulması gerçekten zor.

Bir de parkede liderlik istiyor bu. Daha Avrupa'daki ilk maçında liderliğe soyundu, her topu kullandı, sayı ya da asist yaptı. Potaya her gidişinden bize ekmek çıkarır.

Skyler Mays'i hatırlayın, adam oyuna hiç girememişti sezon boyu. THT ilk maçtan ''ben buraya oynamaya geldim'' mesajını verdi.

Valla ben çok umutlandım da Wade-THT-Wilbo üçlüsünü düşününce topu nasıl paylaşıcaz bakalım.

Tek endişem ego savaşına girmeleri...

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2025, 22:45:06 »
Tek endişem ego savaşına girmeleri...

Sanmıyorum Saras izin versin, yoksa büyük kaybederiz.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2025, 22:49:09 »
driblinglerini filtrelemesi gerekiyor biraz. onu da hallederse elit bi euroleague oyuncusu olacak bu bariz.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2025, 01:20:02 »
Biraz abartayım. İzlerken zaman zaman Luka Doncic'e benzettim.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2025, 10:34:43 »
İlk maçtan verdiği izlenim şu: Kendisini Saras'a bırakırsa tadı damağımızda kalacak ve NBA'e ciddi kontratla dönecek bi performans, kafasına göre takılırsa Lonie Walker sendromu-takım kaybderken düzenli 20+ skor vs. İlk olasılık ağır basıyor gibi zira daha ilk maçtan fiziksel olarak haksız rekabet olacağını ortaya koyup takımı da oynatabileceğini gösterdi. Fakat topu hep elinde istemesi, Wade ile süreleri paylaşacakları anlamına geliyor bana kalırsa, bi arada zor.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2025, 16:52:34 »
Baldwin, Hall, Jantunen ve Tarık'la birlikte takımın en iyi 5 oyuncusundan biri diyebilir miyiz?

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #13 : 29 Eylül 2025, 09:17:28 »
Baldwin, Hall, Jantunen ve Tarık'la birlikte takımın en iyi 5 oyuncusundan biri diyebilir miyiz?
Bence bunun için çok erken. Ayrıca Jantunen iyi hoş da, ilk 5'e ne ara girdi? İlk 5 listesi için Aralıkta alıntı yapmak için bu mesajı yazıyorum.
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #14 : 29 Eylül 2025, 12:06:15 »
 Tht baya faydalı olacak gibi acayip fizik var herifte, ama koca bir ama var eğer bu motivasyon istikrar sağlarsa başarılı olur yoksa günlük patlamalar işe yaramaz, ha bunu sağlarsa da Euroleaguede haksız rekabet olur bu adam nunn gibi.