Gönderen Konu: Partizan - Fenerbahçe Beko | Euroleague 12. Hafta  (Okunma sayısı 979 defa)

myildirim ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Ynt: Partizan - Fenerbahçe Beko | Euroleague 12. Hafta
« Yanıtla #30 : Bugün, 11:41:47 »
Yenebileceğimize dair bir inancım vardı ama böyle bir oyun ile olacağı hiç aklımdan geçmemişti. Bu sezonun en etkili basketbolunu oynadık. Tarık, Jantunen, Melli, Colson gibi oyuncularımıza ilk kez müsait pozisyonda şut attırdık. Böyle devam ettiğimiz müddetçe her maçın favorisiyiz. Tek canımı sıkan kısım pota altı zafiyetimiz. Tyrique Jones kaç tane smaç vurdu hatırlamıyorum. Orada biraz daha caydırıcılığımız olsa tadından yenmeyecek.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #31 : Bugün, 13:13:03 »
Bir tarihçi olarak yıllardır anlatamadığım bir şey var. Yoruma girmeden olan biteni yazacağım sadece.

Yıl 1402, yer bugün Mürted Ovası olarak adlandırılan bölge. Timur karşısında Bayezıd'ı savaşın ortasında dımdızlak bırakan askerlerin tamamı Türkmen oymaklarına mensuptu. Savaşın sonuna kadar Bayezıd'ın yanında savaşan askerler ise Sırptır. Keza eşi Sırp Kralı'nın kızıydı. Ben bunu iki tarafın radikallerine de anlatamam.  O pankartı açan sığırlara anlat bunu, sana saldırırlar yalan konuşuyon diye.

Lafı şuraya getireceğim, her ülkenin manyağı da var insan olanı da. Öte taraftan dünya yeni bir çıldırma dönemine girdi. İsrail'in yaptıklarını bütün dünya izliyor, izlemekle kalmıyor, destek veriyor hatta. Detayına girmeyeyim, petrolünün %40'ını kim temin ediyor, o petrolün güvenliğini kim sağlıyor, bir bakın derim. Takip ettiniz mi bilmiyorum, iç savaş esnasında İtalya'dan, Kanada'dan, Amerika'dan zenginler ücret ödeyerek sniperlık yapmışlar. Yani ücretine mukabil insan öldürmenin zevkini yaşamışler. Hülasa çivisi çıktı dünyanın.

Pankarta verdiğiniz tepki çok haklı, milli-dini aidiyetlerimden bağımsız bir İNSAN olarak sonuna kadar arkasındayım. Öte yandan onların cevabı da hazır. Zamanın Türk gazetelerinden birinde çalışan bir muhabir "cephede bir Sırp öldürdüm" diye manşet haber yapmıştı. Çetnik adı verilen bu katil sürüsü de işledikleri katliamları meşru göstermek için bunu dile getirmişlerdi yıllarca.

En güzel cevabı sahada Fenerbahçe verdi, dürüp soksunlar bir taraflarına...

Konuyu dallandırmak istemiyorum ama bu Ankara mevzus enteresan, Türkistan bölgesine gittiğimde Tirmun etkilerini daha net gördüm, o dönemde objektif olarak bakarsak biz kaşınmışız, Timur elinden geldiğince olayı durdurmaya çalışrıken kibirli davranmışız adam bizi Türklüğümüzü kaybetmekle itham etmiş bunun sonucunda da bir çok Türkmen beyi de desteklememiş bizi zaten Türkler Timur tarafında toplanmış.

Ama bundan bağımsız olarak böyle yapılması da milli bilinç açısından iyi oluyor arada böyle şoklamalar toplum için iyidir. Ben aşırı milliyetçi birisi değilim ancak Ulus ve millet bilincini kaybeden toplumlar kaybetmeye mahkumdur.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #32 : Bugün, 13:30:05 »
Takımı toplayıp bi arada tutmasıda mükemmel tucker’ı sürekli uyarıyor şunu yap bunu yapma gibi dünde 3.çeyrek partizan ritim bulunca takımı topladı uyarılar yaptı sürekli saras’ın sözleşmesi konuşuyoruz ama d.hall’un sözleşmeside uzatılmalı acil

Evet takımın lideri rolune girmeye çalışıyor Baldwin ama takımın lideri uzunda Melli kısa da Hall, katettiği mesafe inanılmaz.