Gönderen Konu: Chris Silva  (Okunma sayısı 513 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Chris Silva
« : 03 Ocak 2026, 12:09:25 »
Chris Silva Fenerbahçe Beko da.
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Ynt: Chris Silva
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2026, 12:12:47 »
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak AEK forması giyen Gabonlu pivot Chris Silva (1996 - 2.03 - P) ile 1+1 yıllık anlaşmaya varmıştır.

Chris Silva kimdir?

19 Eylül 1996 yılında Libreville, Gabon’da dünyaya gelen Chris Silva, 15 yaşına geldiğinde Gabon Erkek Milli Takımı’nın formasını giyen babası tarafından eğitimi için Amerika’ya gönderildi. Amerika’daki basketbol hayatına Roselle Lisesi’nde başlayan Silva, son sınıfta eyalet şampiyonluğu kazanan takımın bir parçasıydı.

Lisenin ardından South Carolina Gamecocks ile sözleşme imzaladı. 2017’de Final Four oynama başarısı gösteren Gamecocks’ta 37 maçın tamamında ilk beşte yer aldı. 2018 yılında Güneydoğu Konferansı’nda üç önemli başarı elde etti. Yılın Ortak Savunma Oyuncusu ödülünü kazanan Silva, Güneydoğu Konferansı’nda birinci takıma seçilirken yılın savunma takımında da yer aldı. Chris Silva, kolej kariyerinde blok, ribaund ve enerji katkısıyla dikkat çekti.

2019-20 sezonunda Miami Heat ile iki yönlü (two-way) kontrat imzalayan Gabonlu pivot, 2020 NBA Finalleri’nde Miami Heat forması ile Los Angeles Lakers’a karşı mücadele etti.

Sırasıyla Miami Heat (2019-21), Sacramento Kings (2021), Iowa Wolves (2021), Minnesota Timberwolves (2021), Miami Heat (2021-22), Iowa Wolves (2022), College Park Skyhawks (2022-23), Dallas Mavericks (2023), College Park Skyhawks (2023-24), Piratas de Quebradillas (Porto Riko/2024), Mets de Guaynabo (Porto Riko/2024), Bnei Herzliya (İsrail/2024-25), AEK (2025).

2025 yazında Yunanistan ekiplerinden AEK ile sözleşme imzalayan Chris Silva, üç kez haftanın oyuncusu seçildi. 2025-26 sezonunda AEK formasıyla beş Basketbol Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Gabonlu oyuncu, 14.8 sayı, 8.0 ribaund, 1.8 asist ve 21 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu. Uluslararası turnuvalarda Gabon Milli Takımı’nın formasını giyen Chris Silva, FIBA AfroBasket Elemeleri’nde oynadığı üç maçta 25.0 sayı, 14.7 ribaund, 4.0 asist ve 29.3 verimlilik ortalamaları ile oynadı.

Chris Silva, son olarak 2025-26 sezonunda Basketbol Şampiyonlar Ligi Grup Aşaması’nın en değerli oyuncusu seçildi.

Yüksek enerjisi, ribaund sezgisi, pota altı savunması ve blok tehdidi ile oynadığı tüm takımlarda ön plana çıkan Chris Silva, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın başarısı için ter dökecek.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Chris Silva’ya hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun Çubuklu formamız altında nice başarılar yaşamasını temenni ediyoruz.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2026, 12:14:58 »
Hayırlı olsun.Tıpkı Tucker gibi kendi pozisyonunda farklı meziyetleri olan bir oyuncu. Hırslı yapısı ile taraftarın sevebileceği bir oyuncu izlenimi var bende. Tek korkum birkaç yerde disiplin sorunu olan birisi gibi iddialarda bulunulmuş olması. Şayet koç ve takım arkadaşları ile sorun yaşamazsa çok faydalı olacağına inanıyorum.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2026, 16:49:32 »
Hayırlı olsun.Tıpkı Tucker gibi kendi pozisyonunda farklı meziyetleri olan bir oyuncu. Hırslı yapısı ile taraftarın sevebileceği bir oyuncu izlenimi var bende. Tek korkum birkaç yerde disiplin sorunu olan birisi gibi iddialarda bulunulmuş olması. Şayet koç ve takım arkadaşları ile sorun yaşamazsa çok faydalı olacağına inanıyorum.

Anlaşmadan önce Saras ile uzun uzun konuştuğu, Olympiakos'un teklifini reddettiği söyleniyor. Nereye geldiğinin farkında izlenimi bıraktı bende.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #4 : 03 Ocak 2026, 17:39:20 »
Embiid'e benziyor herif

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2026, 21:26:08 »
Embiid'e benziyor herif
Zehirli ok geldi  :)

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2026, 14:27:59 »
Embiid'e benziyor herif

Aabi aabii. :D

Mentalitesini beğendim. NCAA'deki yılın savunmacısı seçildiği döneme dönmesi dileğiyle.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2026, 14:53:38 »
Aabi aabii. :D

Mentalitesini beğendim. NCAA'deki yılın savunmacısı seçildiği döneme dönmesi dileğiyle.

Bizle adı çıkana kadar oyuncuyu hiç duymamıştım izlememiştim. Ama basketbol bilgisine güvendiğim bazı kişiler karakterini de çok övüyo, çok çalışkan çok tutkulu, saha dışında çok pozitif uyumlu bi karakter olduğunu söylüyolar. Umarım hem saha içi hem saha dışı bizi yükseltecek biri olur
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #8 : 04 Ocak 2026, 17:20:31 »
Bizle adı çıkana kadar oyuncuyu hiç duymamıştım izlememiştim. Ama basketbol bilgisine güvendiğim bazı kişiler karakterini de çok övüyo, çok çalışkan çok tutkulu, saha dışında çok pozitif uyumlu bi karakter olduğunu söylüyolar. Umarım hem saha içi hem saha dışı bizi yükseltecek biri olur
Noice 8)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #9 : 04 Ocak 2026, 17:32:33 »
Bir oyuncuda daha başka ne aranırki?
İnşallah faydalı olur.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2026, 22:11:43 »
Ben şu ana kadar ki performansından tatmin oldum açıkcası. sarasın savunma düzenini ögrenmesi zaman alacaktır ve bu süre zarfında savunmada aksayacaktır ama hucum tarafında oldukça etkili gözüküyo, en azından elimizde olmayan bi hucum alternatifi olacak. Gerek p&r gerekse potaya yakın sırtı dönük aldığında oldukça çabuk ve güçlü gözüküyo, çoğu zaman faulle teması almasına ragmen dengeli bitirip basket faul cıkarabiliyo, güçlü ve hızlı bi uzun olduğu için oldukça sık faule maruz kalıyo ve çok yüksek yüzde ile faulleri atıyo. Bugun bahçesehir maçında 11 kez çizgiye geldi 9 isabet buldu.

Aek da oynarkende istatistiklerine bakmıştım maç başına yaklaşık 5 kere çizgiye gelip %85 isabet bulmuştu. Bence gelecek sene özelinde de iyi bi back up uzun bulduk.
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...