Gönderen Konu: Barcelona 78-82 Fenerbahçe Beko | Euroleague 2025-26 Sezonu 26.Hafta  (Okunma sayısı 979 defa)

kenz, iloturo ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
Sonunda be. Kazanmak çok önemliydi özellikle tepe takımların puan kaybettiği bir haftada. Tebrikler takım yine mutlu uyumamızı sağlayacaksınız. Oyunumuz inanılmaz umut veriyor en önemlisi bu.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
Bence biraz kafalar çift maç haftasına olmasına gitti , nasıl olsa aldık kafasına girdik maçı bıraktık . ama şahsi fikrim son periyot hakemlerde ciddi destek oldu bu duruma, az kalsın büyük bi tokat yiyoduk ama bi şekilde maçın sonunu kapatmayı başardık
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Hücum ribauntları ve top kayıpları canımızı yakacaktı az kalsın.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
Bu takım baştacı.
Ne olursa olsun geri vites yok.
Hakemleri de parkeye yapıştırdık.

Çevrimdışı myildirim

• Üye
EL tarihinin en büyük skandalına imza attı rezil kepaze hakem triosu, dua etsinler barça sahada kazanamadı yoksa galibiyet masada el değiştirecekti, bu kadar açık net bir kuralı resmi itiraz yapmamıza rağmen nasıl çiğnediler ekran başında resmen donakaldım, olacak iş değil.

Paralel evrende NBA maçı yönetiyoruz falan mı sandı bu mallar nedir challange ile faulü değiştirdiler resmen, mevzunun defensive semicircle ile yakından uzaktan alakası olmamasına karşın sözde ondan izleme yapıldığı geldi ekrana, veselynin ayaklar başından beri hareketli zaten durmuyor ki hiçbir zaman yani pozisyonda. Ekrana bile gitmemesi lazım challange kullanılabilecek bir pozisyon değil bu. Bravo ama hoca hemen gereğini yaptı, barcanın da ritmini kırmış oldu aynı zamanda.

Kazanmamıza rağmen klüp çok sert şekilde bir açıklama yayınlamalı senelerdir doğrandığımız yetmedi herifler bir de çocukların bile farkında olacağı kadar basit bir kural hatası yapıyor üstüne resmen şaka gibi yönetiliyor bu rezil lig, EL İNSAF YA!

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
Sabahtan beri moralimiz çok bozuktu futbol yüzünden bu maç üstüne kante enfes oldu

Bir kötü İspanya serisi daha tarihe gömüldü.

Fenerbahçe, 8 yıl aradan sonra Barcelona'dan galibiyetle dönüyor ✅

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Monaco 4 maçtır, Hapoel 3 maçtır, Real 2 maçtır mağlup. Biz 5 maçtır galip

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
​Normal Şartlar Altında 25-30 sayı ile bitecek maçı 4 sayı ile zor kazanmamız Euroleague'in ne kadar mide bulandırıcı bir organizasyon olduğunun kanıtıdır, son çeyreği 8 kişi oynadılar resmen. O kadar gözleri dönmüş ki kural hatası bile yaptılar. Koç Saras olduktan sonra ben 3 yıl üst üste de euroleague şampiyonluğu beklerim ama defalarca gördüğümüz üzere öyle yürümüyor işler. Hakemi de yendik falan diye düşünmeyin 3/3 soksalar üç atışta muhtemelen mağlubiyet konuşuyorduk şu an. Ki şu an sakin kalabildiysem Lottermoser itinin ismini görünce direk mağlubiyet yazmamdandır bu maça...

Fenerbahçe buraya neden yatırım yapıyor, hadi yaptı biz -en azından ben- niye takip ediyoruz, cidden bilmiyorum. Basketbolu sevdiğim güne lanet olsun gerçekten. F4'e kalırsak oradaki maçlarda bizim ilk yarı kafadan 25-30 sayı fark koymamız gerek, belli oldu o. Yeni atanan euroleague CEO'sunun da Real Madrid ile bağları varmış zaten...

Yani şunu ben cidden anlayamıyorum, biz yenilsek bugün ciddi ciddi utanmadan sevinecek mi Barcelona seyircisi? Yani bu kadar mı yoksunlar ahlaktan, adaletten? Şöyle maç kazansak utanırım ben... Brizuela tam Fernandez ekolü, oyundan atılması lazımdı bugün.

Öte taraftan bir gün Vesely'ye sövceğim aklıma gelmezdi. Utanmadan sportmenlik dışı faul istedi Birch'ün aldığı ribauntta.

Normalde 1 bitirmek istemezdim ama lider bitirip eşleşmemek lazım play offta Yunan ve İspanyol takımlarıyla. Kırsınlar birbirlerini. Muhtemelen 8'den Kızılyıldız gibi bir takım gelecek. Lider bitirip eşleşmek lazım. 8'den İspanyol ya da Yunan takımı gelirse ona da yapacak bir şey yok.

RM, Hapoel, Monaco ve Olympiakos'un yenildiği bir haftada aldığımız bu galibiyet fikstür takvim anlamında sıkışınca büyük kredi sağlayacak bize.

THT euroleague'in gerçek yüzüyle tanıştı bu akşam. Dinlendi, Paris'te sazı alsın eline artık...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
Sakin kafayla yazayım. Barcelona maçının en büyük kazanımı, THT merkezli hücumun play off ve F4 dahilindeki maçlarda ortaya çıkacak defolarını şimdiden göstermiş olmasıdır. Belli ki Barcelona çok iyi hazırlanmış THT sortilerine. F4 adayı diğer takımlar da bu kozu kullanacaktır. Sadece hissiyat, Saras biraz da bununla yüzleşsin diye ısrar etti gibime geliyor bu akşam THT'de.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Maçı kaybetseydik ve kural hatası itirazımızda haklı bulunsaydık ne olurdu?
Maç baştan mı oynanırdı yoksa itiraz noktasından itibaren mi tekrarlanırdı?

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
https://ftpserver.euroleague.net/general/2025_26_EuroLeague_Bylaws.pdf?_gl=1*g1cqcu*_gcl_au*NTc0NDQwMTIxLjE3NzAxODM2Mzk.

Bu linkte 25-26 sezonu kuralları yazılmış.

Biraz inceledim, açık ve net tanımlı değil sanırım. Ancak, kurala itiraz hakkının olduğu ve bu durumu saha komiserine bildirdikten 48 saat sonra sonucun açıklanması gerektiği yazıyor. Skor kağıdına açık bir ihlal olması durumu ile itiraz ediliyormuş. Hakemler daha sonra maçın kaldığı yerden mi devam edecek yoksa iptal edilim 20-0 skor ile tescil mi edilecek karar verilir diyor.

Benim anladığım saha komiseri-hakem denkleminde yoruma dayalı karar veriliyor. Bu da kimin lobisi güçlüyseye gidiyor.
« Son Düzenleme: Bugün, 09:31:41 Gönderen: friend-chip »
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Daha önceki maçların aksine bu sefer maça iyi başlayan taraf olduk. Hücumda resmen aktık. 11 de 8 üçlük ile maça başlamak büyük konfor oldu.

Bugün herkes elinden geleni yaptı ama Tarık'ın maça çok iyi girmesi, sonradan giren Baldwin'in de inanılmaz katkı vermesi ile maçı elimizde tutmayı başardık. Bir diğer etken de Birch ve Melli oldu. Müthiş savunma yaparken faul problemine girmeden oynamaları elimizi rahatlattı.

Maç içerisinde hakemlere çoğu pozisyonda kızdık ama maç sonu istatistiklerine baktığımda onların 16 faul kullanmasına karşılık bizim 25 faul kullandığımızı görünce şaşırdım.

Maçtan önce dikkat etmemiz gereken oyuncuları Shengelia, Punter ve Clyburn olarak söylemiştim. Clyburn inanılmaz kötü oynarken, Shengelia hiç sorun çıkarmadı. Sadece Punter inanılmaz basketlerle Barça'yı oyunda tutarken en kritik anda 3 de 1 serbest atışı ile kendisini affettirdi!

Bacot'a hiç ihtiyaç duymadan oynamış olmamız dün akşam için avantajdı. Tek dileğim Chris Silva biran önce dönsün. Şayet o da döner ve F4 e kadar takıma adapte olursa güzel bir hikaye daha yazarız gibi görünüyor.

İlave: Bu arada yaptığımız itirazı sonradan çekebiliyor muyuz? Şimdi maç bitmiş, itiraz devreye girip de tekrar o andan sonrasını oynatmasınlar ?
« Son Düzenleme: Bugün, 12:09:05 Gönderen: Semazen »
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye

Euroleague'in merkez binası Barcelona'da. Çok bir şey değişmezdi diye düşünüyorum. Sadece gözler önünde sergilenen bir rezaleti resmiyete de dökmüş olduk.

Burada üzerine tartışılması gereken konu şu ki seni mağlup ettirmek için nasıl bir akıl tutulması yaşıyor ise artık Lottermoser hakemlik kariyerine RESMİ bir kara leke bulaştırmayı dahi göze alıyor. Euroleague'i takip eden herkes farkında son çeyrekte bizim her hücumumuzda en az 2-3 faulün çalınmadığının ve Barcelona hücumlarında en ufak müdahalede faul kararlarının çıktığının. Şu durumun euroleague normali olması tartışılmalı. Bizim gibi taraf olmayan spor aşığı entelektüel tipler bile ev sahibi HAKEM AVANTAJININ var olduğunu söylemekten imtina etmiyorlar.

BİR SORU: Dün akşam yenilseydik şu şartlarda Barcelona koçu ve oyuncuları soyunma odasına, seyircisi ise evlerine mutlu mutlu gideceklerdi sportif bir başarı elde etmişler gibi. Şahsen ben bu tür bir maç kazansa Fenerbahçe sevinemem, içime sindiremem. Sizler ne hissedersiniz, maçları böyle kazanıp şampiyon olsak mutlu olabilir misiniz?

Yıllardır takip ediyorum euroleague'i, topu topu 2 maç hatırlıyorum önem derecesi yüksek olup lehimize karar çıkan. Biri 2016 F4 yarı finalinin uzatmasında süre bitmiş olmasına rağmen geçerli saydıkları Udoh'un basketi, diğeri de İstanbul'da normal sezon bir Real Madrid maçı. Maçın bitmesine 1 saniye kala faul çalmışlardı lehimize ve Nunnaly'nin faul atışları ile almıştık maçı.
« Son Düzenleme: Bugün, 12:17:42 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Euroleague'in merkez binası Barcelona'da. Çok bir şey değişmezdi diye düşünüyorum. Sadece gözler önünde sergilenen bir rezaleti resmiyete de dökmüş olduk.

Burada üzerine tartışılması gereken konu şu ki seni mağlup ettirmek için nasıl bir akıl tutulması yaşıyor ise artık Lottermoser hakemlik kariyerine RESMİ bir kara leke bulaştırmayı dahi göze alıyor. Euroleague'i takip eden herkes farkında son çeyrekte bizim her hücumumuzda en az 2-3 faulün çalınmadığının ve Barcelona hücumlarında en ufak müdahalede faul kararlarının çıktığının. Şu durumun euroleague normali olması tartışılmalı. Bizim gibi taraf olmayan spor aşığı entelektüel tipler bile ev sahibi HAKEM AVANTAJININ var olduğunu söylemekten imtina etmiyorlar.

BİR SORU: Dün akşam yenilseydik şu şartlarda Barcelona koçu ve oyuncuları soyunma odasına, seyircisi ise evlerine mutlu mutlu gideceklerdi sportif bir başarı elde etmişler gibi. Şahsen ben bu tür bir maç kazansa Fenerbahçe sevinemem, içime sindiremem. Sizler ne hissedersiniz, maçları böyle kazanıp şampiyon olsak mutlu olabilir misiniz?

Yıllardır takip ediyorum euroleague'i, topu topu 2 maç hatırlıyorum önem derecesi yüksek olup lehimize karar çıkan. Biri 2016 F4 yarı finalinin uzatmasında süre bitmiş olmasına rağmen geçerli saydıkları Udoh'un basketi, diğeri de İstanbul'da normal sezon bir Real Madrid maçı. Maçın bitmesine 1 saniye kala faul çalmışlardı lehimize ve Nunnaly'nin faul atışları ile almıştık maçı.

Abi tabi ki sevinecek adamlar ya. Lütfen şu arabesk düşünceleri bırakın. Cska finalde stepsten sayıyı bulup şampiyon olunca sevinmedi mi? Gs denizli maçından sonra şampiyon olup sevinmedi mi? Maradona'nın eliyle attığı golden sonra Arjantin sevinmedi mi? Binlerce örnek çıkar böyle. Hem de epik bir galibiyet almışçasına sevineceklerdi. 20 sayıdan döndük diyeceklerdi.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
Abi tabi ki sevinecek adamlar ya. Lütfen şu arabesk düşünceleri bırakın. Cska finalde stepsten sayıyı bulup şampiyon olunca sevinmedi mi? Gs denizli maçından sonra şampiyon olup sevinmedi mi? Maradona'nın eliyle attığı golden sonra Arjantin sevinmedi mi? Binlerce örnek çıkar böyle. Hem de epik bir galibiyet almışçasına sevineceklerdi. 20 sayıdan döndük diyeceklerdi.

Maradona - Arjantin işini farklı tutuyorum, ayrı bir bağlamı var.
GS sevinir, açıklama olarak bunu koymasan önüme iyiydi.
Sorum yazdıklarına yönelik değildi.