Gönderen Konu: 2026 Dünya Kupası  (Okunma sayısı 3184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
2026 Dünya Kupası
« : 26 Mart 2026, 18:58:26 »
romanyayla içerde oynuyoruz kazanırsak slovakya-kosova galibiyle final. şu rakiplere karşı elde arda ve kenan varken 24 yıllık hasrete son vermek şart.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
Ynt: 2026 Dünya Kupası
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2026, 23:47:53 »
24 yıl sonra yeniden dünya kupasındayız. şükür kavuşturana.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2026, 01:18:57 »
Sabahın 7'sinde ya da 5'inde maç mı olur. Sokayım Amerikasına.

Bu arada İtalya üst üste 3.kez dünya kupasına gidemezken kardeş Bosna dünya kupasına katıldı İtalya'yı eleyerek:)

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2026, 08:59:01 »
Tamamen tesadüflerlerle katılınılan bir şampiyona.2-3 oyuncu için az memnun oldum.Yie siyasi şova dönüştürecekler işi.Attığımız gollerde balık.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2026, 12:48:11 »
Brezilya milli takımına Chelsea'li Pedro yerine Neymar'ın seçilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben, kötü yönetilen sadece Fenerbahçe futbolu değil diye teselli buluyorum.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 19 Mayıs 2026, 13:10:19 »
Brezilya lobisi yedi resmen, neymarı bir önceki hazırlık maçlarında kadroya alınmamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Böyle turnuvalarda tahmin zor ama Brezilya’dan bir şey olmaz zaten hoca kovulabilir.

Bizim kadroda sıkıntılı Çağlar, Salih Ö, Kaan Ayhan süre almıyorlar doğru düzgün milli takımın geniş kadrosuna çağırıldılar
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2026, 13:14:08 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2026, 15:59:29 »
Brezilya milli takımına Chelsea'li Pedro yerine Neymar'ın seçilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben, kötü yönetilen sadece Fenerbahçe futbolu değil diye teselli buluyorum.
Dünya Kupası'nın palyaço kontenjanından sebep diye düşünüyorum.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2026, 01:49:18 »
her şey tamamlandığına göre yavaştan buraya doğru geçmek lazım :)

benim favorim ispanya, plasem portekiz.
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2026, 01:50:09 Gönderen: efeovic »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2026, 10:07:27 »
Bu turnuvanın tek bir karesine bile bakmam.Rezillik.48 takımlı kupa mı olur.Stadları Kanadada korkunç.Sosyal medyada gördüm.

Olimpiyatlar hariç çoklu ülke olmaz olmamalı.Olimpiyat apayrı ruh.
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2026, 10:09:46 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 31 Mayıs 2026, 13:16:34 »
Ben de Fransa’nın alacağını düşünüyorum turnuvayı

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
« Yanıtla #10 : 31 Mayıs 2026, 18:49:50 »
Bence kupa Avrupa dışında bir kıtaya yâr olmaz.

Direkt favori İspanya ve Fransa.

Bu ikilinin arkasından İngiltere ve Portekiz gelir.

Bu 4'lü dışına çıkması ciddi bir sürpriz olur. Almanya, Hollanda, Arjantin ve Brezilya sürpriz adayları.

Her turnuvada yarı finale çıkan beklenmedik bir takım olur illâ. Belçika, Türkiye, Norveç, Fas, Uruguay ve FİFA'nın itelemesiyle ABD yarı finaldeki sürpriz aday takım grubu.

Bir de illâ peri masalı yazan takım çıkar, gönüllere girer falan. Japonya ve Senegal buna uygun takımlar.

Her turnuvada Türkiye dışında devlerden Hollanda'yı desteklerim. Emanuel Emegha ve Xavi Simons'un sakatlıkları nedeniyle olmayacak olması Hollanda'nın hücum gücünü çok etkiler. Savunma ve orta saha ne kadar iyiyse, hücum hattı o kadar zayıf Hollanda'nın. Çeyrek final normal sonuç gibi duruyor, olur da yarı finale kalırsa büyük başarı olur Hollanda için.

Türkiyemiz için de çeyrek final iyi bir başarı olacaktır, ötesini çok zor görüyorum.

Gönül ve kan bağımız olan ülkelerden Özbekistan zorlu bir grupta, ne yazık ki çıkamaz gibi duruyor. Bosna Hersek kolay bir grupta yer alıyor. 2.olarak gruptan çıkar ama 2.turda elenir.

Fikstüre hiç bakmadım, yolları kesişmezse İspanya-Fransa finali izleriz bence. Fikstür çok önemli.

Bir de 2022'de Messi kupa alsın diye türlü rezilliklerle kupa Arjantin'de verilmişti. Messi ve Ronaldo'ya yine hakem kiyaklari olacak ve canlar yanacaktır. Bu ikisi futbolu bırakıp siktir olup gitse de kurtulsak.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #11 : 31 Mayıs 2026, 18:59:52 »
2022 tarihin en buyuk rezilligidir. Futboldan iyice nefret ettigim senedir. Messi hazretlerini Maradona seviyesine cikarmak icin tezgahlanmis bir senaryo izledik. Futbol, basketbol farketmez sporun her alaninda kurgulanan rezillikler insani spordan da herseyden sogutuyor..

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 31 Mayıs 2026, 19:19:57 »
Bence kupa Avrupa dışında bir kıtaya yâr olmaz.

Direkt favori İspanya ve Fransa.

Bu ikilinin arkasından İngiltere ve Portekiz gelir.

Bu 4'lü dışına çıkması ciddi bir sürpriz olur. Almanya, Hollanda, Arjantin ve Brezilya sürpriz adayları.

Her turnuvada yarı finale çıkan beklenmedik bir takım olur illâ. Belçika, Türkiye, Norveç, Fas, Uruguay ve FİFA'nın itelemesiyle ABD yarı finaldeki sürpriz aday takım grubu.

Bir de illâ peri masalı yazan takım çıkar, gönüllere girer falan. Japonya ve Senegal buna uygun takımlar.

Her turnuvada Türkiye dışında devlerden Hollanda'yı desteklerim. Emanuel Emegha ve Xavi Simons'un sakatlıkları nedeniyle olmayacak olması Hollanda'nın hücum gücünü çok etkiler. Savunma ve orta saha ne kadar iyiyse, hücum hattı o kadar zayıf Hollanda'nın. Çeyrek final normal sonuç gibi duruyor, olur da yarı finale kalırsa büyük başarı olur Hollanda için.

Türkiyemiz için de çeyrek final iyi bir başarı olacaktır, ötesini çok zor görüyorum.

Gönül ve kan bağımız olan ülkelerden Özbekistan zorlu bir grupta, ne yazık ki çıkamaz gibi duruyor. Bosna Hersek kolay bir grupta yer alıyor. 2.olarak gruptan çıkar ama 2.turda elenir.

Fikstüre hiç bakmadım, yolları kesişmezse İspanya-Fransa finali izleriz bence. Fikstür çok önemli.

Bir de 2022'de Messi kupa alsın diye türlü rezilliklerle kupa Arjantin'de verilmişti. Messi ve Ronaldo'ya yine hakem kiyaklari olacak ve canlar yanacaktır. Bu ikisi futbolu bırakıp siktir olup gitse de kurtulsak.
Yarı final yapabilecek sürpriz takıma Kolombiya'yı da ekleyebilir miyiz?

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #13 : 31 Mayıs 2026, 19:20:35 »
bu tarz turnuvalarda çok iyi bi orta saha tandemi yakalamak büyük nimet. hırvatlar modric-brozovic-kovacic-rakitic dörtlüsüyle bir final bir yarı final oynadı. arjantin 2022’de enzo, paredes, de paul ve mac allister gibi üst düzey bi orta sahaya sahipti, 2018’de de ha keza fransa pogba-kante-griezmann ile kupaya gitti.

tabi bu rotasyonlarda birbirini tamamlama da önemli. pas kalitesi ve teknik, savunma, ikili mücadele hepsi lazım. fransa’da bu turnuva öncesi bende soru işareti yaratan kısım rabiot-tchouameni ikilisi. geride bekleyip geçiş oynama dışında pek bir şey vadetmiyor. önceki turnuvalarda 10 numara griezmann’ın oynaması orta sahaya çok şey katıyordu bu sefer o da yok. hücum hattı inanılmaz, nerdeyse 3 tane ballon dor adayı var ve orta sahada dünyadaki en sıradan oyuncular bile oynasa şampiyon yapabilirler. ama dediğim gibi sanki merkezde bir şeyler eksik.

ispanya ve portekiz de tam da bahsettiğim orta sahalara sahip. bir tarafta pedri, rodri, fabian ruiz ve olmo diğer tarafta vitinha, joao neves, bruno ve bernardo. topu istediği kadar ayağında tutup araya bi gol sıkıştırarak her maçı kazanabilecek takımlar.

ingiltere’den de hem genel kadroyu hem de tuchel’in taktisyenliğini düşününce bir şeyler beklenebilir. duran toplarda ve geçişte çok keskin, bunların yanında da çok iyi savunma yapan bir takım olmalarını bekliyorum ama kapalı savunmalara karşı soru işareti çok fazla.

ispanya ve portekiz her oyunu oynayabilir ve bence bu büyük avantaj. fransa ve ingiltere ise önceki turnuvalarda olduğu gibi daha çok denge oyununda öne çıkacaktır. arjantin, hollanda, brezilya, almanya gibi takımlar da dünya kupası konu olunca muhakkak lafı geçmesi gereken takımlar, onları da sahada görünce konuşuruz.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
« Yanıtla #14 : 01 Haziran 2026, 17:37:15 »
Yarı final yapabilecek sürpriz takıma Kolombiya'yı da ekleyebilir miyiz?

Luis Diaz gibi büyük bir yıldızı ve çevresinde 4-5 tâne de çok iyi oyuncusu var Kolombiya'nın ama hemen her ülkenin var yıldızı.

Bu tip 1 aylık turnuvalarda ekstra motivasyon, ekstra mücadele, ekstra tutku ve cesaret gerekiyor. Meselâ İtalya herkesin gözünde artık dünya devi değil, normal bir millî takım çünkü son 3 dünya kupasına katılamadı adamlar, kötü de oynadılar. Oysa hepimiz unutuyoruz, bu adamlar 2020 Avrupa şampiyonasında 3-5-2 ile müthiş oynayıp kupayı kazanmıştı. Spinazzola sağ ayağıyla sol kanatta herkesin içinden geçmişti hatırlayın. İtalya tutkusuyla şampiyon olmuştu.

1998'i kazanan Fransa, 2002'de daha güçlü ve olgun kadrosuyla gruptan çıkamamıştı berbat oynayıp.

Yâni Kolombiya'nın durumu bunun gibi. Ne kadar tutkulu, istekli oynarsa o kadar başarılı olur. Ama zor bence, bizim için Çeyrek Final ne kadar iyiyse, onlar için de o kadar iyi. Ötesine geçeceklerine inanmıyorum.