Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 523248 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
Epey oldu foruma yazamayalı. Kazanmamız gereken bir maçı kaybettik bu grupta ilk kez. Kaybettiğimiz maçların çoğunda maça kötü başlayıp genelde 80-90 civarı sayı yiyoruz. Savunmamız oturmadı bu çok net. İkili oyun savunmamız geçen seneden hallice.

Zoric için birsey diyemiyorum ama emir ve bojan her maç takımı sırtlamak zorundalar mı ? Navarro ilk turda 1 maç belki kasmıştır kendini bizimkilerin dilleri dışarda tamamladılar her maçı neredeyse. Rotasyonumuz çok dar. Sene başı hangimiz tahmin ederdik oğuz ve ilkanın bu kadar kayıp olacağını. Haftaya pao maçı çok kritik bir şekilde kazanıp güven tazelemek lazım. Siena geçen sene 6-6 ile başlayıp 0-8 ile bitirmişti galiba. Şuan ki 2.adayları milano ve malaga grubu son 2 bitirirseler şaşırmam.

Ama görüntümüz hiç iyi değil yoksa obradoviç varken bu takım her türlü geri döner. Haftaya 1 galibiyet çok şey demektir.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
sırtlamasınlar cenk ama katkı versinler veya zarar vermesiler
top 16 da hatalar kolay telafi edilmiyor

ya aklımdan çıkmıyor , bir takımın pivotu 6 top kaybı nasıl yapar arkadaş, ulan top ile oynama süren belli zaten oyun kurucu veya forvetin yapsa hadi bir nebze anlayacağım ama aklım almıyor yahu

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
    • ErdenayGuler
Abiler bizim rotasyon dar falan ama Partizan 7 topçuyla CSKA'yı aşağı alıyor. Diğer maçları nasıl oynadıklarını da biliyoruz. Yaş ortalamaları da 22-23.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
Kaliteli bir takım isek eğer ilk turu sayı krallığında ve verimlilik sıralamalarında başı çeken oyuncularımızı kötü günlerinin de tolere edebilmeliyiz. Melih , bo ve kleiza nın gayet istekli oynadıkları bir maçta 89 sayı yiyerek kaybediyorsak sorun emir ve bojanın hucüm katkıları olmadığı çok açık. Rakibi savunmada durduramıyoruz. Bizde çoşan olimpiyakos milano da nasıl 51 sayıda kalıyor bunları sorgulamak lazım. Biz attık onlar attı tam vurup geçicez saçma sapan hatalar top kayıpları yani mental ve fiziksel yorgunluğa bağlamak istiyorum bu durumu.

Esas sıkıntımız kısa savunmamız , pota altı savunmamız , ikili oyun savunmamız kısacası savunma yapamıyoruz. İstediğim kadar atalım buralar yemeden kazanılan maçlar.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
Abiler bizim rotasyon dar falan ama Partizan 7 topçuyla CSKA'yı aşağı alıyor. Diğer maçları nasıl oynadıklarını da biliyoruz. Yaş ortalamaları da 22-23.

Partizan cska ve ayarıyla 10 maç yapsa en fazla 3 kazanır heralde, dar rotasyonumuzla bizde cska ve barcayı dize getirdik ama süreklilik söz konusu olunca sıkıntılar artmaya başladı.

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Koçun yanlış adamlara yanlış anlamlar yüklemesinin sancılarını yaşıyoruz ne yazık ki...

Oyunun kontrolünü tamamen Bo'ya teslim etmek bu maç özelinde doğru değildi, bu kadar yüksek tempoda oynanan bi maçta evlerinde herkesi yenebilecek bi takım çünkü malaga.Ha haftaya aynı tempoda oyna 20'ye bile bağlayabilirsin Pana'yı ama Malaga'yı deplasmanda yenmek için olabildiğnce oyunu sete yıkman lazım.

İki haftadır alınan mağlubiyetleri Bojana yıkmak yanlış onun sokamadığı şutları sokan birini buluyoruz zaten iki haftadır.Ana sıkıntımız Bojan değil.

Buradan bi şekilde ayağa kalkmamız lazım ama bu takım bu guard savunmasıyla deplasmanda nasıl maç kazanır hiç bilmiyorum.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2014, 02:05:04 Gönderen: ErdemFB »
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Tam tersi, macı bonun elinden alıp emir ve bojana teslim ettigimizde kaybettik.
Ayrıca ben Bo'nun daha cok topla oynaması gerektigini düşünüyorum genel anlamda

adamı bildigin kinsey gibi kullanır olduk, ilginc
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2014, 02:02:18 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Kaliteli bir takım isek eğer ilk turu sayı krallığında ve verimlilik sıralamalarında başı çeken oyuncularımızı kötü günlerinin de tolere edebilmeliyiz. Melih , bo ve kleiza nın gayet istekli oynadıkları bir maçta 89 sayı yiyerek kaybediyorsak sorun emir ve bojanın hucüm katkıları olmadığı çok açık. Rakibi savunmada durduramıyoruz. Bizde çoşan olimpiyakos milano da nasıl 51 sayıda kalıyor bunları sorgulamak lazım. Biz attık onlar attı tam vurup geçicez saçma sapan hatalar top kayıpları yani mental ve fiziksel yorgunluğa bağlamak istiyorum bu durumu.

Esas sıkıntımız kısa savunmamız , pota altı savunmamız , ikili oyun savunmamız kısacası savunma yapamıyoruz. İstediğim kadar atalım buralar yemeden kazanılan maçlar.

Sorun bu ıkısının atamaması degıl tutamadıkları adamlar zaten...

Çevrimdışı sensiblex

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Üsküdar
  • Fenerbahçe Tribün Lojistik Destek
Saha avantajı nasıl bir şeymiş; onu da gördük. Sanki biz 40 dakika marşlar, şarkılar söylenmesini istiyoruz. İlgisi yok. Maçı yaşamak, takımla bir bütün olmak nasılmış; bugün Malaga seyircisi gösterdi. Bizde olsa doğum günü kutlamaları vs gibi seramonilerle baskı kuracak seyircinin de sesi kısılırdı. "Otur yerine, rahatsız oluyoruz, bağırmayın kulağımın dibinde" fırçaları da cabası.

Geçen hafta maçta halkla ilişkiler sorumlusu Defne hanım önümde oturuyordu, sohbet ederek bu salondaki organizasyonel yanlışları kendi bakış açımıza göre anlatmaya çalıştım. Ama boşuna dert ediyoruz herhalde, koskoca Amerikan işletmesinden iyi mi bilecez 😊

Gruptaki İspanya deplasmanlarından mağlubiyet almak bana şaşırtıcı gelmiyor. Fazla aktif gözükmezler ama damarları kabardı mı yediden yetmişe saydırmaya başlarlar. Vasquez'in sakatlandığı pozisyon sonrası üç kere hücuma yeltenerek onları fazla doldurduk, son periyotta da bize acımadılar.
Aslında bugün salon yarım yamalak bir kalabalıktaydı, zira İspanya'da bir maç için saat 7 çok erken bir saat. Üstüne aynı akşam dokuzda iç sahada Valencia ile futbol maçları da vardı.
Her ne kadar salon stad arası 8-10 km falan olsa da erken saatteki basket maçına gitmeyenler olmuştur.

Neyse artık bu zayıf ortamı değerlendiremedik, bizde hafta boyu ülker laviva çikolatalarını tüketelim de belki maçları da ayakta dolu dolu yaşamaya başlarız  ::)
Düştük yine yollarına, sevdamızı haykırmaya...
http://www.youtube.com/user/sensibleturk

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Maçı bir kenara bırakırsak ola ki gruptan çıkamadık(bence çıkarız) başarısız diye Obradovic'i göndermelerinden çekiniyorum.Biz basketbolda adımızdan söz ettireceksek Obradovic ile söz ettireceğiz.Ne de olsa kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi bir huyumuz var

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
Sorun bu ıkısının atamaması degıl tutamadıkları adamlar zaten...

Bunu yazmak için aşağılara iniyordum gerek kalmamış yazmama :)

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Tam tersi, macı bonun elinden alıp emir ve bojana teslim ettigimizde kaybettik.
Ayrıca ben Bo'nun daha cok topla oynaması gerektigini düşünüyorum genel anlamda

adamı bildigin kinsey gibi kullanır olduk, ilginc
Bo'nun set hücumundan bu kadar soyutlanması benim de hoşuma gitmiyo orada hemfikiriz
bu maçı kazanmanın yolu düşük tempoydu diyorum sadece.
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Bo'nun set hücumundan bu kadar soyutlanması benim de hoşuma gitmiyo orada hemfikiriz
bu maçı kazanmanın yolu düşük tempoydu diyorum sadece.

bu takımın yapısı sete sete uygun degil bence
Yapabildigimiz kadar tempo yapmalıyız.

bunun icin en önemli sey ribaund ama biz bir ribaund alana kadar deveye hendek atlatıyoruz her pozisyonda.
Söyle net bir ribaund cekip hücuma kalkabildigimiz kac pozisyon oluyor macta ?

Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı ardglr

• Üye
    • ardaguler
Set hücumda etkili olabilmek için Emir ve Bojan'ın formda olması şart, aksi takdirde Bo'dan sette bir şeyler beklemek saçma olur. Bo tempo oyuncusu, ve bu işi onun kadar iyi yapabilen oyuncu pek az. Kazandığımız maçlara bakınca da sadece tempoyla değil, sete sette de belki çok ekstra şeyler değil ama bir şeyler üreterek kazandık. Şimdi işin o kısmı aksamaya başladı ve işler sadece Bo ve onun temposuna kaldı. Yukarıda da söylenmiş, ribaund alamadıktan sonra bunu başarmak da mümkün değil. Özetle Emir ve Bojan kendilerine gelmedikçe maç kazanmak bizim için zorlaşıyor. Özellikle de Emir'in acilen toparlanması ve onu yedekleyebilecek bir transfer yapılması şart bence.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Malagadan deplasmanda 14 sayı fark yiyen bir takım, F4 ı bırak F8 bile yapamaz. Rüyadan geç uyandık, bu senede birşey olmayacak anlaşılan
Önce ki sayfalarda yazmıştım.Obradovic varken ense karartmaya gerek yok.Geçen TOP16'da aynı grupta yer aldığımız Maccabi 3/1 ile başlamıştı,ilk galibiyetini bize karşı almıştı,bizim geçen sene ki halimizi anlatmaya gerek yok.Maccabi bizi mağlup ettikten sonra Khimki'ya kaybetmişti ve 4/1 olmuştu,gelecek hafta Pana'yı mağlup edersek geçen sezon ki Maccabi ile aynı konuma geleceğiz.Maccabi geçen sene grubumuzda TOP8 yapan takımlardan bir tanesiydi.Üzücü olan nokta son 2 maçı aynı oyuncuların yani Emir-Bojan-Zoric'in saçma sapan hataları ile kaybetmek.Beni endişelendiren tek nokta olası gruptan çıkamama sonucunda kalkıp Obradovic' göndermeleri.