Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 519448 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cmbhdr

• Üye
  • Yer: Sivas
    • cembahadiracar
Emir'i izlemekten gerçekten büyük zevk almaya başladım.8 asist ile oynadı bu akşam oyunu çok iyi yönetti.Nazar değmemesi dileği ile.
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe!

Çevrimdışı Yabgu

• Üye
  • Yer: Ankara
Maçın başından beri istediğimiz mücadeleyi 3. çeyreğin başı hariç verdik. Gasper Vidmar'ın savunmada gösterdiği enerji nefisti, hücumda Bojan-Linas A.Ş.nin katkısıyla Cska Moskova'yı deplasmanda yenebilen bir takımımız oldu. :)
Bu arada Teodosic'e maç sonu için en derin sevgilerimi sunuyorum ;D

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye
Helal olsundan başka bir şey diyemiyorum bu takıma. Mesajı net verdik..
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Fenerbahçe'den Bir Zafer Daha
« Yanıtla #198 : 06 Aralık 2013, 20:00:43 »
Fenerbahçe'den Bir Zafer Daha

Turkish Airlines Euroleague'de bu sezon çok iyi giden Fenerbahçe Ülker, Avrupa'nın en güçlü takımlarından CSKA Moskova'yı deplasmanda 78-74 mağlup etti.

Maçın ilk yarısını 41-35 önde kapatan Fenerbahçe, 3. çeyrekte geriye de düşse 4. periyotta tekrardan öne geçti ve maçı zorda olsa 78-74 kazandı. Fenerbahçe böylece Moskova'da kazanan ilk Türk takımı oldu.

Fenerbahçe bu galibiyetle grup liderliği adına çok önemli bir avantaj yakalarken grupta 7-1 oldu. CSKA ise 5-3'e geriledi.

Fenerbahçe'de Bojan Bogdanovic 18 sayı-5 ribaunt yaparken, Linas Kleiza 13 sayı-4 ribaunt, Emir Preldzic 5 sayı-8 asist-6 ribaunt, Nemanja Bjelica 10 sayı-4 ribauntBo McCaleb 8 sayı-3 ribaunt, Luka Zoric 8 sayı, Gasper Vidmar 7 sayı-3 ribaunt, Kenan Sipahi 7 sayı ve Melih Mahmutoğlu 3 sayı yaptı.

CSKA'da ise Sonny Weems 20 sayı-4 ribaunt yaparken, Jeremy Pargo 15 sayı-3 ribaunt, Milos Teodosic 14 sayı-4 asist-4 ribaunt, Kyle Hines 9 sayı-5 ribaunt ve Vladimir Micov 5 sayı yaptı.

1. Periyot: 17-19
2. Periyot: 18-22 (35-41)
3. Periyot: 24-15 (59-56)
4. Periyot: 15-22 (74-78)

Parkede Fener
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

gurol1967

• Ziyaretçi
Maçın İstatistikleri
CSKA

Fenerbahçe Ülker

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
İlk yarı hucumda yakaladığımız muazzam akışıklıktan sonra 2.yarı Emire önlem aldılar ve tıkandık çok kötü bir 3.çeyrek geçirdik.Bo iyi güzel hucumda boş 3lükleri atıyor falan ama bu onun penetrelerini geri planda bıraktı bu maç ne zaman penetre etse top kaybetti.Kesinlikle 1-2 oynayan biri şart.Galibiyet ise MÜKEMMEL! Birde gs maçını alırsak önemli bir süreci daha az kayıpla atlatırız

Çevrimdışı tecessus

• Üye
  • Yer: İstanbul
Büyük bir galibiyetti
CSKA yı Moskova'da yenmek, Messina'yı deplasmanda yenmek, 26 sayılık farkın rövanşında yine yenmek.

Bu takım geri adım atmıyor, çok sert takım değil ama yetenekli olduğu kadar yürekli de.

Maç için konuşursak
negatif olarak
Emir dışında oyunu açan yaratıcı oyuncu sıkıntısı çekiyoruz. Biraz Bojan, biraz Bjelica bu konuda destek veriyorlar ama yine de bu noktada sıkıntı var. Kenan henüz oyunu çekip çevirecek seviyede değil, Bo zaten bu tarz bir oyuncu değil
Bu yüzden bazen Emir mental olarak yıpranıp yanlış seçimler de yapıyor.
Zoric'in dinlenmeye ihtiyacı var. İlkan bir an önce rotasyona girmeli

Pozitif olarak,
yetenekli ve zeki oyunculardan kuruluyuz ve bir şekilde skor üretiyoruz, egosu fazla yüksek oyuncumuz yok, paylaşımcı ve yürekli bir takımız. Şapkadan tavşan çıkarma potansiyeli en yüksek takımlardanız

Fenerbahçe

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Kleiza iyi oynadı,derbide tribüne çıkması için çoğu kişinin adayı idi.Şimdi kim çıkacak tribüne.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Barcelona maçının ilk bölümünde 10 sayı geri düştüğümüzde durumdan gayet memnun olmuştum.
Bundan sonra ya savaşır geri geliriz, ya fark 20'yi aşar demiştim.
Geri gelemedik, fark 20 sayıyı gördü ilk çeyrekte.
Sonra karakter koyduk ve geri gelmeyi başardık...

Bugün 3. çeyrekte tutukluk oldu ama toparladık.
Son çeyrek başında 3 tane üçlük yedik üst üste, 6 sayı geri düştük, ama yine toparlayıp kazandık.

Anlatmak istediğim şey şu;
Hedefim var diyen takımın, oyuncu kalitesinden önce mental kalitesi yüksek olmalıdır.
Kırılgan takımın, kolay dağılan takımın, büyük hedeflere ulaşma şansı yoktur.

İşin doğrusu 2 maçtır saha içinde mümkün olduğunca zor durumlara düşmeyi istiyordum.
Takımın reaksiyonu, hedeflerin ne derece gerçekçi olduğuna dair en önemli referans olacaktı çünkü.
Hem Barcelona deplasmanında, hem bugün yeterince zor duruma düştük ama hepsinde geri gelmeyi bildik.

Senelerdir söylediğim bir şey var, sistem elbette önemlidir ama yıldızlar daha önemlidir.
Büyük maçlarda sistem işlemez olur, düzen dışına çıkarsınız çünkü.
Takımın dağıldığı, hücumda bir şeyler üretilemeyen anlarda yıldızların çıkıp sizi oyunun içinde tutmasını beklersiniz.
Mental olarak üst seviye takımların, mental olarak üst düzey oyuncuları yapabilir bunu sadece.
Gerek Barcelona maçında, gerek bügün; işlerin kötü gittiği anlarda hep farklı biri sorumluluğu aldı,
Her seferinde bir başkası takımın oyunda kalmasını sağladı.
Galibiyetler ve grup liderliğinden daha önemli olan nokta burası...

Bizim takımın mental açıdan her türlü hedefe oynayacak kadar güçlü olduğuna fazlasıyla ikna oldum son 2 maçta...
Helal olsun hocaya, karakterini kısa sürede takıma ve oyunculara yansıttı yine...

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Ynt: 06.12.2013 18.00 | Ntvspor Smart CSKA Moskova-Fenerbahçe Ülker
« Yanıtla #204 : 06 Aralık 2013, 20:11:47 »
Az kalsın Bojan'ın iki pozisyon perde yardımı bile istemeden bire beş hücum etme fantazisinin kurbanı oluyorduk.

Bir de Vidmar kenara bir pozisyon önce gelmeliydi. Nitekim maçın bitimine bir buçuk dakika kala top onun eline gelir gelmez faul yaptılar ve çizgiden ikide sıfır attı. İkinci serbest atış sonrası aldıkları ribauntla potamızda bittiler ve kötü oldu. Tabii koç hemen müdahale edip Vidmar'ı kenara aldı.

Neyse, kazanmak çok güzel.

Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.

yine Bojan'a haksızlık yapmaya başlamıssın abi :)
Fenerbahçe

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Haksızlık değil be Hüseyin. Sol turnikesi kötü, bunu her maç görüyoruz. Perde yardımı bile istemedi, gelen uzunu geri gönderdi, ilkinde çok sert bıraktı yukarıdan, ikincisinde yine kalabalığa tosladı. Nitekim bir sonraki pozisyon Emir topu ona vermedi ve daha organize bir hücum oldu. Son 4 dakikayı yeniden izlersen bana hak vereceksin.

Ama hakkını yemiyeyim, 3 sayı gerideyken cehennemin dibinden attığı bir üçlük maçın kırılma noktasıydı. Serbest atışlarda da hiç eli titremedi, bir Hırvat'a göre standartın üstünde güçlü mental anlamda.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Pozisyonlar yanlış olabilir Hakan abiye katılıyorum ama o iki pozisyonda da faul vardı. Hadi ilki çalınmaya bilirdi ama 2. kesinlikle fauldü. Bojan üstünde adam kalınca da faul aldırmaya gitti ama dediğim gibi fauller çalınmadı.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Haksızlık değil be Hüseyin. Sol turnikesi kötü, bunu her maç görüyoruz. Perde yardımı bile istemedi, gelen uzunu geri gönderdi, ilkinde çok sert bıraktı yukarıdan, ikincisinde yine kalabalığa tosladı. Nitekim bir sonraki pozisyon Emir topu ona vermedi ve daha organize bir hücum oldu. Son 4 dakikayı yeniden izlersen bana hak vereceksin.

Ama hakkını yemiyeyim, 3 sayı gerideyken cehennemin dibinden attığı bir üçlük maçın kırılma noktasıydı. Serbest atışlarda da hiç eli titremedi, bir Hırvat'a göre standartın üstünde güçlü mental anlamda.

Cappie 0/10 attığı bir maçta aynı şeyleri yapsa sorumluluk alıyor derdin, adam Hırvat diye yapmadığınızı bırakmıyorsunuz :)
Bojan bu sene penetre üzerinden turnike konusunda hayli ilerledi ve maçın o anlarında sıcak oyuncuydu. ayrıca bir pozisyonda saniye az kaldığı için mecbur kaldı
Alternatif hücum tabi ki olabilirdi ama bir fantezi yoktu ortada. aynı anlarda yaptığı blok'u da unutmayalım

Aslında Bojan'ın şut stili yüzünden baskı altında ya da el üzerinden şut atma kaçırma gibi bir durumu pek yok. Girecekse bakmadan atsa da giriyor, kaçıracakca bomboşken de kaçırıyor.

bu arada maçın sonlarında rebound'lardaki katkısı ile gizli kahraman Vidmar'a da tebrikler

Fenerbahçe

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
mesaj verilmiştir hemde en sağlamından
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Pozisyonlar yanlış olabilir Hakan abiye katılıyorum ama o iki pozisyonda da faul vardı. Hadi ilki çalınmaya bilirdi ama 2. kesinlikle fauldü. Bojan üstünde adam kalınca da faul aldırmaya gitti ama dediğim gibi fauller çalınmadı.

Birine faul aldırmak için gidiyorsa ve aslında pozisyonlar (en azından bir tanesi) kesinlikle faulse, o zaman tercih hatası yoktur demektir.

Tercihler %100 doğrudur demiyorum, sadece fantezi (ego) değildi ve bir alternatifti diyorum

Aslında niye bu konuyu uzatıyorum, Türkiye de Murat Murathanoğlu'nun gazı ile başta Bojan olmak üzere bazı oyunculara abartılı haksızlık yapılıyor; bazılarına abartılı övgü düzülüyor (ör: arroyo) . Bu noktayı eleştiriyorum, adil olmak lazım diyorum.
Pozisyonlar bahane :)
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 20:28:54 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe