langfordu coşturmamak önemli dış adam savunması için ömer kullanılacaktır ben bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum
gruptan çıkma mevzusuna gelince kesin çıkarız ama kaçıncı çıkacağımız çok önemli
2.sınıf takım olduğumuz fikrine hiç mi hiç katılmıyorum eksikleri olan birinci sınıf daha uygun bir tanımlama olacaktır
Bu yoruma katılamıyorum
Çünkü 1.sınıf olmak sadece kadro kalitesi ile alakalı bir durum değil. sizin bütün organizasyonunuz bu değerlendirme dahilinde. Artı o seviyeye gelmek kadar orada ne kadar kalabildiğiniz de önemli.
Aşağıda 2000 yılından bugüne Final 4 oynamış takımların listesi var
2001–02
Greece Panathinaikos Italy Kinder Bologna Italy Benetton Treviso Israel Maccabi Tel Aviv
2002–03
Spain FC Barcelona Italy Benetton Treviso Italy Montepaschi Siena Russia CSKA Moscow
2003–04
Israel Maccabi Tel Aviv Italy Skipper Bologna Russia CSKA Moscow Italy Montepaschi Siena
2004–05
Israel Maccabi Tel Aviv Spain Tau Cerámica Greece Panathinaikos Russia CSKA Moscow
2005–06
Russia CSKA Moscow Israel Maccabi Tel Aviv Spain Tau Cerámica Spain FC Barcelona
2006–07
Greece Panathinaikos Russia CSKA Moscow Spain Unicaja Málaga Spain Tau Cerámica
2007–08
Russia CSKA Moscow Israel Maccabi Tel Aviv Italy Montepaschi Siena Spain Tau Cerámica
2008–09
Greece Panathinaikos Russia CSKA Moscow Spain FC Barcelona Greece Olympiacos
2009–10
Spain FC Barcelona Greece Olympiacos Russia CSKA Moscow Serbia Partizan
2010–11
Greece Panathinaikos Israel Maccabi Tel Aviv Italy Montepaschi Siena Spain Real Madrid
2011–12
Greece Olympiacos Russia CSKA Moscow Spain FC Barcelona Greece Panathinaikos
2012–13
Greece Olympiacos Spain Real Madrid Russia CSKA Moscow Spain FC Barcelona
52 farklı takımın katılma şansı olan bir yerde toplam kaç farklı takım katılmış biliyor musunuz? 11
Bunlardan Partizan sadece 1 kere başardı, Treviso ve Bologna basketbol sahnesinden çekildi(gibi)
Kaldı 8
Pana,MAccabi,Siena,CSKA,Tau(Laboral yani), Malaga,Olympiakos,Barcelona
Bu takımların herbiri de en az 2 defa Final 4 yapmış takımlar.
Hal böyle iken daha hiçbirşey başarmadan, hatta ve hatta daha Türkiye'de bile adam akıllı bir başarı kazanmamışken, kusura bakmayın Fenerbahçe Ülker 1.sınıf bir takımdır tezine ben ancak gülüyorum. Her zaman dediğim gibi, o dediğinizin olması için evvela salonla stadın farkını bilen ve başa-baş giden maçın son 1.dakikasında pınarbaşı burma burma baağırmayacak taraftar profili, dünya basketbolunu tanıyan bilen ağırlığını bilen menajer/idareci/yönetici kadrosu ve nihayetinde büyük hedefleri olan lider ruhlu oyuncular (bkz. Diamantidis, Spanoulis, Navarro, Khryapa, Jasikivecius)gerekir.
Bence bizim daha oralara bayağı bir yolumuz var -bu sene EL şampiyonu olsak bile!-
Sevgiler
Okan