Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 519998 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emre ÖVEY

• Üye
  • Yer: İzmir
Maçı kaydetmiş ya da elinde link olan var mı?
Shame on you, shame on you! - Z.Obradovic

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Ben daha zor bir maç bekliyordum ( Hakan abi gibi ) rakibin fizikli olması bize ters gelir diye düşünmüştm
ama özellikle hücumda inanılmaz akıllı ve sakin oynadık , topu daha çok ve daha iyi dolaştırıyoruz.
zaten sakin ve setlerimize bağlı kaldığımız zaman hep istediğimizi elde ettik

Bence de beklediğimden kolay bir maç oldu. Bence Nanterre çok abartı bir savunma yapmadı, daha çok hücuma odaklanmışlardı ama biz hem daha akıllı hücum ettik hem de daha iyi hücum silahlarımız olduğundan güzel bir galibiyet oldu.

Oyuncu performanslarını ele alacak olursak en fazla süreyi 26dk ile Zoric almış, süre dağılımı gayet iyi bence oyuncuların fazla yorulmaması Karşıyaka maçı açısından iyi oldu.

Bo 18dk'da 14 sayı bulurken 2/2 üçlük atması ve son maçlarda da başarılı üçlükler kullanması Bo'nun bu sene artan performansının daha da ileriye gitmesini sağlıyor, EL de toplamda 12/23 üçlük atarak %52.2'lik bir üçlük isabeti kaydetmiş bence çok iyi bir durum.

Ömer Onan maça ilk 5 başladı fakat koç oyun genelinde 13dk süre vermiş çok fazla etkili olamadı, Vidmar ilk çeyrekte 2 faul alınca koç onu kenara almıştı, döndükten hemen sonra da hücum faul yapınca tekrar kenara geldi toplamda 7dk süre aldı o da etkisizdi.

Kleiza diğer maçlara göre daha istekli gözüktü 11 sayı attı umarım bu yolda devam eder. Bjelica'nın performansını beğenmeyenler olmuş ama bence yine her zamanki gibi çıkıp görevini yaptı, sadece çok ekstra hamleleri olmadı bu maç o kadar.

Zoric bu maç bitiriciliğini iyi kullandı 6/7 iki sayılık ve 2/2 serbest atışla 14 sayı buldu, iyi günündeydi. Bojan üstünde çok fazla baskı olmayınca rahatlıkla 20 sayıyı buldu, sayı krallığını devam ettirdi. Emir yaptığı 5 asistle yine takımın yaratıcı gücü olduğunu gösterdi.

Kenan 21dk süre almış 3 sayı 2 asist 2 top kaybıyla oynadı, 4'de faulü var. Grup aşamasında en çok sahada kaldığı maç olmuş, ama etkinlik açısından aynını söylemek zor, kendi adıma ondan oyunu daha iyi yönlendirmesini daha çok asist yapmasını bekliyorum, maç içerisinde bir kaç tercih hatası/kötü pas girişimi oldu bence, Obradovic uyardı. Şu görüntüyle bu sene çok ciddi katkı alabileceğimiz bir oyuncu haline gelmesi zor gözüküyor. EL'nin ilerleyen aşamalarında rotasyona girebilir mi bilemiyorum.

Son olarak Melih'e değinelim 16dk süre alan Melih 9 sayı bulurken 2 asist ve 1 top çalması var, ayrıca 1 hücum olmak üzere de 4 ribaund toplamış. 16 index rating ile EL'de şu ana kadarki en iyi maçını çıkarmış. Bence hücumda istikrarlı şekilde sayı bulmaya başlarsa daha çok süre alabilecek bir oyuncumuz, bence biraz daha özgüvenli oynaması lazım.

Son olarak da grup aşamasını beklentilerin çok ötesinde lider olarak kapatan oyuncularımıza ve Obradovic'e teşekkür etmek gerekiyor sanırım :)

Kısmen katıldığım kısmen de katılmadığım noktalar olduğu için bu mesajı alıntılayarak yazmak istedim.

Sondan başlayalım,bu maçın en büyük kazancı Melih'in performansıdır. Melih sezona iyi başlamıştı, sonra bir düşüşü oldu, kimi dostlar bunu yüklemelere bağladı. ama bu maçta Melih, fiziksel olarak kendinden daha kuvvetli ve atletik oyuncuların karşısında dahi savunmada ayakta durdu. Bence attığı sayıdan/indexten daha önemlisi Melih'in savunma performansıydı.

Kenan konusundaki eleştirilere katıldığımı söyleyemem, bence şu anda Obradovic'in elini en çok kuvvetlendirmiş oyuncudur kendisi. EL ilk etapta çok çok iyi maçlar çıkardı (misal Partizan deplasman). Kenan rotasyonda süresi artar, azalmaz. Sadece daha iyi bir ceza atıcısı ve serbest atışcı olmasına ihtiyacı var. Sezon başında Kenan, her maç 5-10 dakika aarası oynayacak desek herkes normal karşılardı. Ortalama 16.29 dakika oynuyor şu anda ki o dakikaların Bo McCalebb'in de performansını arttırdığını göze almak lazım.

Bjelica: 20 yıldır basketbol izliyorum(evet 10 yaşındayken de izliyordum) Bugün efsane olarak gördüğümüz her basketbolcumuzu hemen hemen canlı izledim.Henry Turner, Conrad, DAllas,İbo, Mrsic, Solomon, Marko Miliç, hatta Sefolosha dahil, Bjelica Fenerbahçe basket takımının gelmiş  geçmiş en komple basketbolcusudur Hiçbir alt kategoride en iyi sıfatını belki alamaz. Ama aynı anda oyunun her yönüne ortalama üstü katkı veren böylesi bir basketciyi ben görmedim. Uzun yıllar bizde kalmasını temenni ediyorum. Bu kadar akıllı basketbol oynayan bir adamın özel seyircisi olmalı.

Maçın artıları:

+Melih
+Preldzic, Bo ve Bojanın nispeten dinlenmesi
+İçeriden bulduğumuz sayının çokluğu (sadece 14 denemede 5 üçlük isabetimiz var. 24 serbest atış sayısı, 28 tane de iki sayılık isabetimiz olmuş)

Maçın eksileri

-16 top kaybı

Sevgiler
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Maçı kaydetmiş ya da elinde link olan var mı?

Saat 11'de Fenerbahçe Tv'nin yayın akışında bant yayını görünüyor.

Sanırım kaydı gün içinden önce düşmez.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Fenerbahçe Tv'de maçın tekrarı yayınlanıyor. Şimdi başladı. İzlemeyi düşünen olursa...

http://www.fbtvonline.com/

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #739 : 20 Aralık 2013, 13:22:10 »
Acun Adriana Lima'yı Türkiye'ye getirirken Marko Jaric'in de ücretini karşılayıp transferde destek çıkarsa ben hayır demem :D Ancak Obradovic'in böyle bir transfere izin vereceğini zannetmiyorum. Jaric neredeyse 3 sezondur basketbol oynamıyor.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #740 : 20 Aralık 2013, 13:27:36 »
Sonuçtan , skordan ve vereceği katkıdan bağımsız transfer edilmeli. ;D

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
Bu takıma karşı kim saldırgan ve ısırmadan başlar, ben kendi oyunumu oynar düzen içinde yavaş yavaş yolumu bulur der ise o takıma çok fazla sorun çıkarıyor hatta yenip geçiyoruz. 2 tane CSKA maçı ve saçmalanan Barcelona ilk çeyreği haricinde 2 tane Barcelona maçları gibi..
Şuanda Real Madrir ve Maccabi hariç hiç bir takımdan çekinmemize gerek yok çünkü artık bazı şeyleri o kadar doğru oynuyoruzki, bunların başında seçilen doğru tercihler.. Girer girmez o , o günün performansına bağlı .. Obradovic bu takıma öncelikle Doğru tercihler yapmayı ve Mental olarak asla yıkılmamayı öğretti diğer teknik-taktik işleri bir kenara bırakırsak..

Abi bence Maccabi'den hiç çekinmene gerek yok :) Play-off için istediğim ilk takımlardan Maccabi. Olası eşleşme durumunda 3-0'lık seri tahmini de yapayım.. :D Ben Maccabi'den ziyade Olympiakos'tan çekiniyorum. Keza Barca ve Real Madrid'den de..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #742 : 20 Aralık 2013, 16:31:12 »

jariç mi yoksa Lima mı ? :)

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
    • twitter.com/paulgeorge__13
« Yanıtla #743 : 20 Aralık 2013, 16:54:30 »

gelmesin adriana uzaktan daha güzel hahahaha hem yenge durumuna düşüyo ayıp olur euroleague her maçımız haftanun maçı seçilir asdldkasdasdasd
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #744 : 20 Aralık 2013, 17:56:43 »
ne jaric'i ya ahahaha oldu olacak jr holden'da gelsin pota altında tomasevic falan..

bu transferin önünde 3 yıl oynamamasından daha büyük bi engel var hem 2005 avrupa şampiyonasında takımı rakocevic ile birlikte sabote etmişlerdi Oradovic'te turnuvadan sonra "Allah belanızı versin!"minvalinde bişeyler söylemişti hatta...

hem adriana'yı uzaktan sevmek aşkların en güzeli...karısı çok güzel diye transfer mi yapılır ayrıca...
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #745 : 20 Aralık 2013, 18:38:39 »

Bence Lima takıma daha çok katkı sağlar. Gerek salondaki doluluk oranı , gerek kulübün tanıtımı.. (ciddiyim)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #746 : 20 Aralık 2013, 18:44:29 »

Bence Lima takıma daha çok katkı sağlar. Gerek salondaki doluluk oranı , gerek kulübün tanıtımı.. (ciddiyim)
aman kardeşim hazır Emir ve Bojan çok formda iken böyle bir hamle kendimizi bombalamak olabilir :) :)

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #747 : 20 Aralık 2013, 18:58:31 »

aman kardeşim hazır Emir ve Bojan çok formda iken böyle bir hamle kendimizi bombalamak olabilir :) :)

ahahahhaha :D abi o zaman Jaric'i de getirmek lazım :D

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #748 : 20 Aralık 2013, 23:22:05 »
Fenerbahçe
Barcelona
Olimpiacos
Panatinaikos
Laboral
Malaga
Milano
Efes

top 16 grubumuz belli oldu
hayırlısı olsun..
ben sıralamayı rastgele yaptım böyle biterse bu grup ALlah derim :)

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #749 : 20 Aralık 2013, 23:23:43 »
Her açıdan mükemmel bir grup. 2 Kez PAO-Olympiacos derbisi var. Olympiakos ve Panathinaikos'u İstanbul'da ağırlamak var. Doping Pilsen'e 2 acı mağlubiyet var. Her şeyiyle muazzam :) Sonucu da öyle olur inşallah.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2013, 23:29:21 Gönderen: Kalathi kai faul »