Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 520419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #795 : 21 Aralık 2013, 11:15:30 »

1.Hafta 2-3 Ocak
Olympiacos Piraeus-Fenerbahçe Ülker

2. Hafta 9-10 Ocak
Fenerbahçe Ülker-Barcelona

3.Hafta 16-17 Ocak
Unicaja Malaga-Fenerbahçe Ülker

4.Hafta 23-24 Ocak
Fenerbahçe Ülker-Panathinaikos

5.Hafta 30-31 Ocak
EA7 Emporio Armani Milan-Fenerbahçe Ülker

6.Hafta 13-14 Şubat
Fenerbahçe Ülker-Laboral Kutxa Vitoria

7.Hafta 20-21 Şubat
Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker

8.Hafta 27-28 şubat
Fenerbahçe Ülker-Olympiacos Piraeus

9.Hafta 6-7 Mart
FC Barcelona-Fenerbahçe Ülker

10.Hafta 13-14 Mart
Fenerbahçe Ülker-Unicaja Malaga

11.Hafta 20-21 Mart
Panathinaikos-Fenerbahçe Ülker

12.Hafta 27-28 Mart
Fenerbahçe Ülker-EA7 Emporio Armani Milan

13.Hafta 3-4 Nisan
Laboral Kutxa Vitoria-Fenerbahçe Ülker

14.Hafta 10-11-Nisan
Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes

Umarım grubu ilk 2 de bitirip F8 de de saha avantajını elde ederiz.

FENERBAHÇE

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #796 : 21 Aralık 2013, 11:24:17 »
vay be şu takvime baktım ve önümüzde koskoca bir 3.5 ay olduğunu gördüm...

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #797 : 21 Aralık 2013, 11:40:11 »
Fikstür sıkıntılı. Fikstürü görmeden önce şöyle düşünüyordum:

-"2 Yunan deplasmanından 1 galibiyet çıkarıp, iç sahada maç kaybetmemeye bakacağız. Barcelona deplasmanından ayrı 2 mağlubiyet kredimiz daha olur. 7 iç saha maçını da alırsak 3 deplasman galibiyeti bize yeter. İçeride Pana'yı kesin yenip, Barca ve Olympiakos'tan birisine olası bir mağlubiyet durumunda da grubu ilk ikide bitirebiliriz. 9 veya 10 galibiyet alırsak çeyrek finalde şanslı bir eşleşme bizi bekler.

Ama dediğim gibi iç sahayı bir kaleye çevirmek şart. Hele ve hele alt sıra takımlarından birisine karşı içeride sürpriz bir mağlubiyete asla yer vermemek şart. Efes, Milan ve Laboral'e ikide iki yapmalıyız
."

Fikstürü görünce küçük bir şok yaşadım. Yeni gördüm fikstürü.  Olympiakos deplasmanı, ardından içeride Barca, sonra Malaga deplasmanı... Benim kafamda mağlubiyet hanesine yazdığım üç maçtı bunlar. Yunan deplasmanlarından birisi ve ayrıca Malaga deplasmanı diyordum. Barca'ya da içeride dışarıda yenilmek sürpriz olmaz diyordum. Fakat fikstürde mağlubiyet kredisi verdiğim üç maçın da ard arda ilk 3 maçımız olması işin rengini değiştirdi. Çok değiştirdi.

İki deplasmandan ne yapıp edip bir galibiyet çıkarmak, içeride de Barca maçını kazanmak lazım. Ama hani dile kolay denir ya... Dile bile zor. Fakat olur da üçte ikiyle başlarsak, zor fikstür aleyhimize değil, lehimize çevrilir. Birden bire aydınlık ve geniş bir kapı açılır önümüzde.

Üç mağlubiyetle başlamak psikolojik bir yıkım olur. Güven ve kazanma alışkanlığı en mühim şeyler.

Galibiyet ve mağlubiyetlerin takımın morali üzerinde kuşkusuz büyük etkisi olur, o açıdan 0/3 ile başlamak sıkıntı yaratabilir.
Fakat ilk yarı fikstürü 5/7 galibiyet almaya müsait gibi geldi bana.
İçerde Panathinaikos ve Laboral Kutxa'yı, deplasmanda da Efes'i yeneriz.
Milano ve Unicaja deplasmanlarından en kötü 1 galibiyet çıkaracağımızı düşünüyorum, etti 4...
İçerdeki Barcelona maçını ne olursa olsun kazanmak zorundayız. O maçın telafisi sadece ve sadece deplasmanda Barcelona'yı yenmektir çünkü, zor iş.

Fikstürü bir kenara bırakırsak, ilk 2 için en az 10 galibiyet almamız şart,
Bunun da anahtarı içerde maç kaybetmemek, ki Olympiacos ve Barcelona dışında kaybedeceğimiz takım bence yok,
Panathinaikos, Unicaja, Milano ve Efes, Laboral deplasmanlarından da 3-4 galibiyet alabilmek.

Grubu ilk 2'de bitireceğimizi düşünüyorum ama kısa takviyesi yapmazsak ilk 2 şansımız yok, ilk 4'e girme şansımız Panathinaikos ve ile eşit derim...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #798 : 21 Aralık 2013, 12:50:31 »
Fixtür önemli değil..Önemli olan bizim ne yapacağımız..Biz eğer inanırsak kazanırız..Birde sanırım Yunanistan da seyircisiz oynanacak maç öyle değilmi_
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı bödöfff

• Üye
  • Yer: mersin
    • @bodofff
« Yanıtla #799 : 21 Aralık 2013, 12:54:02 »
fikstüre kötü başlasak da iyi bitiriyoruz. ben sıralamaların;

e grubu: 1- oly 2- barca 3- fener 4- laboral/pana
f grubu: 1- real 2- cska 3- maccabi 4- zalgiris

çaprazların

oly-zalgiris(oly), barca - maccabi(barca), fener-cska(fener), real-laboral(rael)

f4'ün: oly - barca - real - fener

olacağını düşünüyorum. yalnız bir guard takviyesi ile. kimler alınabilir? fikri olan?
en kötü gün bugünse, bugün de fenerbahçe.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #800 : 21 Aralık 2013, 13:26:54 »
Fixtür önemli değil..Önemli olan bizim ne yapacağımız..Biz eğer inanırsak kazanırız..Birde sanırım Yunanistan da seyircisiz oynanacak maç öyle değilmi_

Hangi maç muratim Olimpiacos maçı mi ?

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • tolgagumus_
« Yanıtla #801 : 21 Aralık 2013, 14:07:11 »

Yok maç seyircili olacak. Bahsettiğiniz konu şöyle; Olympiacos'un futbol takımı UEFA'dan ceza aldı. Basketbol takımına böyle bir ceza verilmedi.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
« Yanıtla #802 : 21 Aralık 2013, 14:29:55 »
Grup kötü, fikstür görece kötü. Hakan Abi'nin bahsettiği üçte iki olayını yapabilirsek çok çok büyük bir iş yapmış oluruz. Yolumuz bayağı açılır hatta. Aksi durumda, bizim ilk ciddi psikolojik sınavımız ortaya çıkmış olacak.

En çok merak ettiğim nokta takımın bu seviyeye nasıl bir tepki vereceği. Ciddi manada ve hedeflerinin farkında olarak belki de ilk kez buradayız. Öncekileri saymak istemiyorum. İlk kez işin tam olarak içinde olmaya çalışacağız. Takımın pes etmediğini görmek, düşüp tekrardan ayaklandığını görmek benim için güzel olacak. Şuraların tozunu bir güzel yutmak lazım.

Ciddi uzun bir yol var ve genel olarak -olumsuzluk abidelerimiz olsa da- çok heyecanlıyız. Şu günleri görmek cidden büyük keyif. Umarım çok fazla debelenmeden çıkarız bu işin içinden.

Ek olarak, üç ispanyol olması bizim avantajımıza olabilir. Galatasaray'ın gelmesini istememe düşüncemle aynı nedenlere dayanıyor..
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2013, 14:32:04 Gönderen: Eto »

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
« Yanıtla #803 : 21 Aralık 2013, 15:03:36 »
Oly ve barça deplasmanlarından galibiyet olasılığı çıkarma ihtimali göz önüne alındığında oly nispeten daha kolay.İlk maçımızı daha ısınmayan kolay gruptan 10da 10la çıkıp gelen oly ile deplasmanda oynayacağız ki bu çok iyi.2.maçımız ise yine tam form tutmamış problemleri olan barçayla.Kısa oyuncu takviyesi yapacaklar diye duymuştum ama olesondan iyi katkı gelince rafa kalktı gibi.Barçayla 2.hafta deplasmanda oynasak formsuzda olsalar işimiz zordu ama ilk maç evimizdeyken hazır barçada tam formda değilken galibiyeti çalıp ordan sıyrılmak lazım ha deplasmandaki maçıda alırsak süper olur ama zor.

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #804 : 21 Aralık 2013, 15:11:18 »
Ben de 4'te 2 yeterli diyorum. Tabii diğer 3 maçı direk kazandığımızı varsayarak :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #805 : 21 Aralık 2013, 15:38:48 »
iscilveger; Ellerine sağlık. Bütün değerlendirmelerini tamamla da, bunları tek bir yazı olarak paylaşalım. Gerekirse köşe yazıları diye ayrı bir bölüm açarız. Arkadaşlar da uygun görürse...

Çevrimdışı tecessus

• Üye
« Yanıtla #806 : 21 Aralık 2013, 20:37:04 »
Bizim grup hem parası olan, hem de kültürü olan takımlardan oluşmuş bir grup. Bu açıdan riskli bir grup.

Karşı gruptan Real ve CSKA'nın ilk 2 sırayı alacağını düşünürsek, grupta ilk 2 ye girmek hayati öneme sahip.
Her ne kadar bir seride CSKA yı eleyeceğimizi düşünsem de; gerek risk almamak gerek de CSKA kesin final four'a kalacak tahminimin doğru çıkabilmesı için karşılaşmamamız daha iyi  :)

Genel kanının aksine Olympiacos gözümü çok korkutan bir takım değil. Oly'e ters gelebilecek ve yenecek her tür özelliğe sahibiz.
Sürprizler daha riskli. Barca birşeyleri eksik bir takım olsa bile (ayrıca vasat koç) bize ters bir takım ve yenilebiliriz.
Efes maçları bizim açımızdan o kadar kolay geçmeyebilir (rakipler için daha kolay geçebilir)
Bu grupta biraz futbol mantığı ile diğer maçlarda minimum kayıp vermek önemli.
İlk 2'ye girebilirsek (gayet mümkün) final four neden olmasın
Fenerbahçe

Çevrimdışı iscilveger

• Üye
« Yanıtla #807 : 23 Aralık 2013, 00:55:40 »
iscilveger; Ellerine sağlık. Bütün değerlendirmelerini tamamla da, bunları tek bir yazı olarak paylaşalım. Gerekirse köşe yazıları diye ayrı bir bölüm açarız. Arkadaşlar da uygun görürse...
Rica ederim efendim ne demek . 8 yılın istatistikleri elimde mevcut.Bu tarzda yüzlerce takım analizi ve oyuncu analizi yaptım. İstediğiniz şekilde yardımcı olmaya da hazırım

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #808 : 23 Aralık 2013, 01:56:39 »
Rica ederim efendim ne demek . 8 yılın istatistikleri elimde mevcut.Bu tarzda yüzlerce takım analizi ve oyuncu analizi yaptım. İstediğiniz şekilde yardımcı olmaya da hazırım
Hocam 1999 yılı istatistikleri mevcut mu?McRae,İbo,Milic,Tabak'lı kadro:)))

Çevrimdışı iscilveger

• Üye
« Yanıtla #809 : 23 Aralık 2013, 02:04:29 »
Hocam 1999 yılı istatistikleri mevcut mu?McRae,İbo,Milic,Tabak'lı kadro:)))
Yok , o kadarına çok da yaşım yetmiyor :)
2005 yılından itibaren Euroleague , 2006 yılından itibaren de BBL istatistikleri mevcut.
Ama o efsane kadronun istatistikleri de arşivlenmeli ;)