Gönderen Konu: Fenerbahçe Kadın Basketbol Ligi (2013 - 2014 )  (Okunma sayısı 122688 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
Ynt: 08.12.2013 17.00 (FB Tv) Homend Antakya Belediyesi-Fenerbahçe
« Yanıtla #45 : 08 Aralık 2013, 18:32:20 »
81-46 kazandık. Bu sezon ilk defa bu kadar rahat maç izledim.

konak maçı da ilk periyodun ilk 5 dakikası hariç boyleydi.

O maç Banvit maçıyla aynı anda olunca sadece skor takibi yapıyordum televizyondan ilk çeyrek kafa kafaya oynamıştık.
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı erik2929

• Üye
« Yanıtla #46 : 08 Aralık 2013, 18:32:49 »
Mukemmel hucum organizasyonlari vardi yenilen asistlere de yazik oldu. Bu arada Tugce gercekten bu seviyenin oyuncusu degil genel olarak yedeklerimiz sureyi yakmak disinda pek bir ise yaramayacak gibi. Tek umut vaad eden Olcay var sonradan girenlerde. Cappiesiz !!! Angelsiz Matosuz iyi gidiyoruz, form tuttuk gibi ama bu takim Ummcyle bas edemez bu kadar kısir yedek kulubesi El kazanamaz hele hele Ekaterinburg da.
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
« Yanıtla #47 : 08 Aralık 2013, 18:33:59 »
Mukemmel hucum organizasyonlari vardi yenilen asistlere de yazik oldu. Bu arada Tugce gercekten bu seviyenin oyuncusu degil genel olarak yedeklerimiz sureyi yakmak disinda pek bir ise yaramayacak gibi. Tek umut vaad eden Olcay var sonradan girenlerde. Cappiesiz !!! Angelsiz Matosuz iyi gidiyoruz, form tuttuk gibi ama bu takim Ummcyle bas edemez bu kadar kısir yedek kulubesi El kazanamaz hele hele Ekaterinburg da.

cappiesiz derken bugun cappie oynadı. Q oynamadı. karıştı herhalde :)
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #48 : 08 Aralık 2013, 18:36:19 »
Ben Tuğçe'nin bu maçta ışık verdiğini düşünüyorum. Aldığı hücum ribauntlarından sonra dönerek bulduğu şut üzerinden yazdığı sayılar önemliydi. İki pasına da yazık ettiler. İkincisini kurban eden Esmeral.

Çevrimdışı erik2929

• Üye
« Yanıtla #49 : 08 Aralık 2013, 18:36:54 »
Yok orada bir ayrıntı var, tabii ki Cappie fiziksel olarak sahada ama iste sadece vücut burada ::)
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Beklediğimizden çok daha rahat bir galibiyet oldu. Son periyodu ikinci beşimizle oynadık. Hatta ikinci beşe giremeyen oyuncular vardı. Tuğçe - Nevin Nevlin pota altını taşırken, Olcay bu beşe liderlik etti. Biba son çeyreğin ilk bölümünde sahadaydı, yerini Esmeral'e bıraktı. Onlar sahadayken bile ikinci beşin lideri olarak bakınca gördüğüm Olcay'dı; tercihleri o belirliyor, insiyatif alıyor, öncülük ediyordu. Hatalarını, kaybettiği basit topları görmezden geliyorum; bunlar süre aldıkça aşılacak konular.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
« Yanıtla #51 : 08 Aralık 2013, 18:42:31 »
Maç 2.5 çeyrekte bitti.
Biz Angel yok diye rakipten çekiniyorduk.
Kendi derdimize yanarken rakipte -bizi çok seven- Maltsi'nin yokluğunu gözden kaçırmışız.
Beklenilenden kolay geçen, yedeklerin ne durumda olduğunu gördüğümüz güzel bir maç oldu.
Özellikle Olcay'ın süre bulduğu her dakikayı seyretmek büyük keyif(hatalarıyla doğrularıyla).
Alt yapıları benden daha iyi takip eden dostlar mutlaka daha iyi biliyordur, alt kategorilerde Olcay'ın skor katkısının çoğu fiziksel avantajının yardımıyla attığı turnikelerdi.
O yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki Olcay'ın şut konusunda kaydettiği aşama inanılmaz.
Bunları çekinmeden atmaya devam etmeli.

Tuğçe'nin çok kötü geçen Mersin maçı sonrası aldığı sürede olumlu katkısı bizim adımıza güzel(özellikle ikinci yarı).
Nevlin içinse birşeyler söylemek için erken.
Sanırım ilk kez süre bulduğu maçta bir anda patlama yapmasını beklemek hayalcilik olurdu.
...

Çevrimdışı Yabgu

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #52 : 08 Aralık 2013, 18:42:54 »
Açıkçası bu sezon rahat maç kazanmakta zorluk çektiğimizi düşünürek Antakya deplasmanıda sıkıntılı geçer diye bekliyordum. Fakat Tkbl'nin sayı lideri Maltsi'nin yokluğu rakibin hücum gücünü baya etkilemiş.Birsel'in son maçlardaki çıkışıyla birlikte  Angel'in yokluğunda yedekteki bütün oyuncuları kullandığımız ve hepsinin skor ürettiği bir mücadeleyi kazanarak dönüyoruz.

Çevrimdışı erik2929

• Üye
Cappie eskiden saglam penetre ederdi ne oldu ne bitti Ummc maçından sonra özgüven yerlerde, uzaktan sallayıp duryor bu şekilde devam ederse işimiz zor. Hele hele kıta dışı gibi değerli bir kontenjandan bunu yapınca insanın içine oturuyor.

Olcay artık kesin kararlar verebiliyor, eskiden boşluk buldu mu içeriye gireyim mi girmeyeyim mi, şut atayım mı atmayayim mi diye düşünürken 5 dk gecerdi artık bunları aşmış. Ustune de şutorlugu gelişmiş koç da sagolsun iyi süreler veriyor.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2013, 18:47:42 Gönderen: erik2929 »

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Fenerbahçe Farka Koştu
« Yanıtla #54 : 08 Aralık 2013, 18:54:26 »
Fenerbahçe Farka Koştu

Angel'siz çıktığımız Antakya deplasmanından beklediğimizden de kolay bir galibiyet elde ettik.

Baştan sona önde götürdüğümüz maçta Homend Antakya Belediyesini deplasmanda 35 sayı farkla 81-46 mağlup etti.

Bizde Anastasiya Verameyenka 12 sayı-7 ribaunt yaparken, Olcay Çakır 10 sayı-4 ribaunt, Agniezka Biba 10 sayı-4 ribaunt-3 asist, Esmeral Tunçluer 10 sayı-4 asist, Cappy Pondexter 9 sayı, Birsel Vardarlı 8 sayı-7 asist-4 ribaunt, Tuğçe Canıtez 8 sayı-8 ribaunt, Nevin Nevlin 6 sayı-3 ribaunt, Isabelle Yacoubu 5 sayı-6 ribaunt ve Kübra Siyahdemir 3 sayı-3 ribaunt yaptı.

Angel bu maçta hafif sakatlığı yüzünden oynatılmadı.

Antakya Belediyesinde ise Gintere Petronyte 16 sayı-5 ribaunt, Anna Kay Henry 11 sayı-10 ribaunt, Nicole Turner 11 sayı-3 asist-3 ribaunt ve Aslı İnceer 3 sayı-4 asist yaptı.

Bu sonuçla biz 8-2 ile 3. sıraya yerleşirken, Antakya 6-4 ile 5. sırada yer aldı.

Ribaunt: 26-46
Hücüm Ribauntu: 9-16
Asist: 10-23
Blok: 1-4
Top Çalma: 4-7
Top Kaybı: 17-16
Faul Yüzdeleri: %88.8 - %83.8
İki Sayılık Atış Yüzdeleri: %27 - %53
Üç Sayılık Atış Yüzdeleri: %33.3 - %47

Parkede Fener
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
İşin esası böylesine bir fark ile kazanacağımızı düşünmüyordum.Tebrikler.Hakan abi'nin özellikle bayan basketbolu konusundaki bilgi ve hakimiyetine şapka çıkarmak gerekir.Hakan abi'ye sormak istediğim soru; Yacoubou mu Matovic mi?Bence Matovic tam olarak kendisine gelince Yacoubou yerine Matovic'e lisans çıkartmalıyız.Bu konuda görüşü nedir?

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #56 : 08 Aralık 2013, 19:02:18 »
Nevlin içinse birşeyler söylemek için erken.
Sanırım ilk kez süre bulduğu maçta bir anda patlama yapmasını beklemek hayalcilik olurdu.

Nevin şut ritmini kaybetmiş ama bu kadar zamandır unutulan bir oyuncudan daha fazlasını beklemeye hakkımız var mı? İşini ciddiyetle yapıp, kendisini paralaması bile yeter. Boş vermemiş. Sahaya girip umursamazca dolaşabilirdi de...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
İşin esası böylesine bir fark ile kazanacağımızı düşünmüyordum.Tebrikler.Hakan abi'nin özellikle bayan basketbolu konusundaki bilgi ve hakimiyetine şapka çıkarmak gerekir.Hakan abi'ye sormak istediğim soru; Yacoubou mu Matovic mi?Bence Matovic tam olarak kendisine gelince Yacoubou yerine Matovic'e lisans çıkartmalıyız.Bu konuda görüşü nedir?

Kadın basketbolunu sizin sandığınız gibi ıcığı cıcığına takip eden birisi değilim. Bunu baştan belirteyim. NBA dışında ıcığı cıcığına takip ettiğim bir lig yok.

Yacouobu - Matovic konusuna dönersek... Bütün dünya, NBA, Euroelague, hepsi ama hepsi hantal ve tek düze (sadece boyalı bölgede, doğru yerde top alırsa bitirebilen) pivotlardan vaz geçip, yüzü dönük şut da atabilen uzunlara dönüyor. Oyun hızlanıyor, pozisyonlar bir numara yukarıya kaydırılıyor. Hal böyleyken, bizim elimizde modern basketbolun pivot tanımına bire bir uyan, hatta çoğu erkek basketbolcudan daha fazla uyan Ivana Matovic gibi bir silah var ve biz bu gidişin yönünü değiştiriyor, el gider Mersine, biz gider tersine durumu yaşıyoruz. Ivana'yı, Yacoubou'nun gerisine atmak, Nowitzki veya Pau Gasol'den vazgeçip Sofoklis Schortsanitis'i tercih etmek kadar anlamsız ve saçma...

Yine Fenerbahçe kadın basketbol takımının son 10 senesi incelenirse görülecektir ki, biz başardığımız hiç bir şeyi bu tip uzunlarla başarmadık. Ona en çok benzeyen Hoffman bile kendi çapında şutu olan bir uzundu. Dünya basketbolu nereye gidiyor, biz nereye? Yükselen tirend Matovic tarzı uzunlarken ve şutu olmayan hantal pivotlar tarihe karışırken bizim yaptığımıza bak?

Zorlu Avrupa maratonu için böyle farklı bir alternatife sahip olmak şüphesiz bazı maçların bazı bölümlerinde rakibin ezberini bozacak ve kadromuza zenginlik katacak mühim bir olaydır. Asla Yacoubou transferine burun kıvırmıyorum. Beni rahatsız eden Ivana'nın önüne geçebilmesi... Yahu bu tür uzunlarla olsaydı kaç senedir Galatasaray Sylvia Fowles'lı kadrosuyla bir şey olurdu. Kaldı ki, Fowles, Yacoubou'dan daha klas ve atletik bir uzun... Onunla onlar başaramamışken...

İşin daha tuhafı şu: Kadro ne kadar farklı oyunculardan kurulursa, elin o kadar güçlü olur. Oysa koç Ivana ve Nevin'in ikisini birden trübüne gönderip, Yacoubou ile Quanitra'nın ikisini birden tercih ederek kendi eliyle bu zenginliğe kurşun sıkmıştır. Eğer bu ikili hücumda benzer oyuncular değilse niye ikisini aynı anda sahaya sürmüyor? Madem ki, Yacoubou senin için Ivana Matovic'in önüne geçecek kadar mühim, öyleyse devşirme kontenjanından Nevin Nevlin'i kullan... Tabii bence bu da yanlış olur ama en azından mantıklı olur. Yanlışlığı şudur ki, Nevin'in senelerdir süren istikrarsızlığı onu Quanitra'nın önüne geçirirse ayıp olur. Öyleyse Ivana - Yacoubou arasında seçimini Ivana'dan yana kullanacaksın ki, farklı türde iki uzunu kullanabilecek zengin bir elin olsun kenarda.

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye

Kadın basketbolunu sizin sandığınız gibi ıcığı cıcığına takip eden birisi değilim. Bunu baştan belirteyim. NBA dışında ıcığı cıcığına takip ettiğim bir lig yok.

Yacouobu - Matovic konusuna dönersek... Bütün dünya, NBA, Euroelague, hepsi ama hepsi hantal ve tek düze (sadece boyalı bölgede, doğru yerde top alırsa bitirebilen) pivotlardan vaz geçip, yüzü dönük şut da atabilen uzunlara dönüyor. Oyun hızlanıyor, pozisyonlar bir numara yukarıya kaydırılıyor. Hal böyleyken, bizim elimizde modern basketbolun pivot tanımına bire bir uyan, hatta çoğu erkek basketbolcudan daha fazla uyan Ivana Matovic gibi bir silah var ve biz bu gidişin yönünü değiştiriyor, el gider Mersine, biz gider tersine durumu yaşıyoruz. Ivana'yı, Yacoubou'nun gerisine atmak, Nowitzki veya Pau Gasol'den vazgeçip Sofoklis Schortsanitis'i tercih etmek kadar anlamsız ve saçma...

Yine Fenerbahçe kadın basketbol takımının son 10 senesi incelenirse görülecektir ki, biz başardığımız hiç bir şeyi bu tip uzunlarla başarmadık. Ona en çok benzeyen Hoffman bile kendi çapında şutu olan bir uzundu. Dünya basketbolu nereye gidiyor, biz nereye? Yükselen tirend Matovic tarzı uzunlarken ve şutu olmayan hantal pivotlar tarihe karışırken bizim yaptığımıza bak?

Zorlu Avrupa maratonu için böyle farklı bir alternatife sahip olmak şüphesiz bazı maçların bazı bölümlerinde rakibin ezberini bozacak ve kadromuza zenginlik katacak mühim bir olaydır. Asla Yacoubou transferine burun kıvırmıyorum. Beni rahatsız eden Ivana'nın önüne geçebilmesi... Yahu bu tür uzunlarla olsaydı kaç senedir Galatasaray Sylvia Fowles'lı kadrosuyla bir şey olurdu. Kaldı ki, Fowles, Yacoubou'dan daha klas ve atletik bir uzun... Onunla onlar başaramamışken...

İşin daha tuhafı şu: Kadro ne kadar farklı oyunculardan kurulursa, elin o kadar güçlü olur. Oysa koç Ivana ve Nevin'in ikisini birden trübüne gönderip, Yacoubou ile Quanitra'nın ikisini birden tercih ederek kendi eliyle bu zenginliğe kurşun sıkmıştır. Eğer bu ikili hücumda benzer oyuncular değilse niye ikisini aynı anda sahaya sürmüyor? Madem ki, Yacoubou senin için Ivana Matovic'in önüne geçecek kadar mühim, öyleyse devşirme kontenjanından Nevin Nevlin'i kullan... Tabii bence bu da yanlış olur ama en azından mantıklı olur. Yanlışlığı şudur ki, Nevin'in senelerdir süren istikrarsızlığı onu Quanitra'nın önüne geçirirse ayıp olur. Öyleyse Ivana - Yacoubou arasında seçimini Ivana'dan yana kullanacaksın ki, farklı türde iki uzunu kullanabilecek zengin bir elin olsun kenarda.
Ben matovic tercihinde işin teknik boyutunun 2. Planda kaldıgını düşünüyorum. ki böyle olsa bu durumu Matovic de kabullenmezdi bana göre.. Geçirdiği ameliyat sonrası belli bir süre bu tercih yapılmıstır diye düşünüyorum,Avrupa'da da her maç 30 dk üzeri oynamaya basladı ve formunu gün geçtikçe buluyor. Diğer türlü tercih de yapılabilirdi ama bu risk olurdu bence .. İkinci yarıda Matovic'in kadroya dahil edilecegini düşünüyorum..
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Bende Matovic'in tercih edilmesi  gerektiğini düşünüyorum,düşüncelerim sizinle birebir uyuşuyorçBen ligin 2.yarısı başlayınca Matovic'e lisans çıkartılacağını düşünüyorum.