bizim takımın bu kadar berbat hücum etmesinin birincil nedeni bu seneye kadar matoviç temelli hücum düzeninin bu yıl yakubu temelli hücuma dönüşmesi. matoviç geçen yıla kadar muazzam bir bitirici olduğu ayrıca hem şut hem pas fundementali çok iyi olduğu için boş kanalları ya buluyor ya da kendisi bitiriyordu, oysa bu yıl yakubu'ya 10 tane top indirsek 2 tane basketi zar zor atıyor diğer hareketleri saçma sapan şeyler oluyor çoğu zaman.
onun için yakubu'ya topu post up pozisyonunda verip bir kaç hareketten sonra atış yapmasındansa potaya yüzü dönük şut atacağı pozisyonu ya potanın dibinde tek hamlelik bir aksiyonla sayı bulabileceği pozisyonu kovalamak lazım. q'nun oynamaması büyük handikap oluyor takım için umarım sancho'nun sakatlığı da oynamasını engeller de bu açığı kompanse edebiliriz. koç savunmada takımı belli bir seviyeye getirdi ama bu maçı sadece iyi savunma yaparak kazanamayız.
cappie'nin iyi bir maç çıkaracağını düşünüyorum keza angel'in de özellikle savunma da torrens'e kolay sayı buldurmayacağını düşünüyorum. kısalardan standart katkıyı bir şekilde alırız ama uzun rotasyonu bugün ki gibi felaket oynarsa işimiz epey zorlaşır. maça iyi başlamak bence galibiyetin yarısı.
kaybettiğimiz gs maçlarına bakarsak sürekli bir geriye düşüp sonra toparlanmak ve son toplarda kaybetmek gibi bir klasikle karşılaşıyoruz. biz farklı geriye düşsek de bir şekilde maça dönüyoruz son türkiye kupasında da gruptaki son maçta da aynısı oldu. oysa onlar bizim iyi başladığımız bir maça kolay kolay dönemezler. bu yıl ki c.başkanlığı maçını hatırlayalım 13-0 la başladık ve dönüp arkamıza bile bakmadık bir daha. yine ilk yarıda kazandığımız maçta da devrede 10 sayı öndeydik ve maç 20 ye gitti
Edit : FAtih çok güzel yazmışsın o yüzden editledim biraz daha rahat okunur hale getirdim yazıkların heba olmasın diye

cem ...