Artık rahat rahat konuşabiliriz, mutlu mutlu...
Öncelikle hangi futbolcular gidecek-kalacak muhabbetine geçmeden Ersun Hoca'nın durumunun netleşmesi lazım. Bu kulüpte çok acayip işler gördüğümüz için emin olamıyoruz ancak şu şartlarda beklenmesinin sebebi başkanlık makamının durumuyla alakalıdır diye umuyorum. Ve kim gelirse gelsin kendisiyle devam edilecektir. Geçen sene ideal yabancı hocayı bile getirsek bundan daha iyisini yapamazdı. Kimsenin şikayetinin olmadığı yerli bir hoca, ben ilk kez görüyorum ve çok memnunum.
Transfere gelirsek, bu hususta yıldız peşinde koşmayıp kendisi kimi getirmek ve kimi göndermek istiyorsa itimat edilmeli ve uyulmalı. Bunu belirttikten sonra kendi fikrimizi de yazalım tabii ki.
İlk etapta işlevsiz yabancılardan kurtulmak lazım. Bu bağlamda en kolay göndereceğimiz oyuncu Yobo olacaktır. Kadlec'in Almanya'da piyasası var ve gitmesi istenirse yollanabilir. Holmen de STSL'de talibi olacak oyuncu. Stoch makul bir ücretle gönderilebilir, yaşı genç. Raul eğer ki gitme niyetinde değilse ve son haftalardaki gibi oynayacaksa kalabilir zira kendisinden daha iyisini almak zor. Bana göre Alves bir sene daha kalmalı. Yanında oynayacak yerli için Egemen'i yedekleyecek, kadroyu zorlayacak yerli bir alternatif lazım. Baroni kuvvetle muhtemel kalacaktır. Biraz daha temposunu yükseltip istikrar sağlarsa bence sakıncası yok. Gelelim forvet hattına. Webo, daha iyisi ve genci bulunamayacaksa kalmalı. Yaşı ne olursa olsun ortaya koyduğuna bakmak lazım. Aynı şekilde Kuyt da kalmalı ki kendisine alternatif aranacağını da düşünmüyorum. Sow ciddi para teklifi gelmemesi durumunda mutlaka tutulmalı. Emenike ise 10m veren varsa hemen gönderilmeli. Ya kafa yapısını değiştirecek ve o fiziğinin hakkını verecek ya da takıma zarar vermeye başlayacak. Benim gördüğüm bu.
Yerliler açısından bakarsak gitmemesi gerekenler az çok malum. Kale aynen devam kadro olarak. Defansta Egemen kalmalı ve iki tane genç alternatif bulunmalı. Orta sahada Alper banko olacaktır ama onu da sakatlık gibi durumlarda yedekleyecek ve zorlayacak en az iki yerli şart. Forveteyse yabancıların durumuna göre hem genç hem de alternatif olabilecek iki oyuncu gerek.
Bakalım ersun hoca nasıl bir planlama yapacak?