Gönderen Konu: Fenerbahçe | Futbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 1539492 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe / Futbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2985 : 01 Eylül 2018, 19:08:01 »
Valla Cem ortaya bir laf attın herkes sevgi pıtırcığı oldu. Çok mübarek adamsın. Şu vasat takımı bile sevdirdin herkese :D :D

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2986 : 01 Eylül 2018, 21:37:31 »
Aykut Kocaman'la 3 temmuz döneminden kalma bir gönül bağı olabilir onu onore etmek için yerli hoca olursa sadece Aykut Kocaman olur demiş te olabilir ama Ersun Yanal değişikliği aklı başında bir yönetimin yapacağı en önemli iş olur.

Ayrıca geçen sezon Ozan için kötü geçti hatalıdır hepsine tamam ama 23 yaşındaki bu kadar büyük maddi yatırım yapılmış bir oyuncuya bir şans daha verilmeliydi takımda ondan daha kötü birçok yerli ve yabancı oyuncu varken

Çevrimdışı fbismail

• Üye
« Yanıtla #2987 : 02 Eylül 2018, 03:58:09 »
Bu takım küme düşse de Aykut’un gelmesini istemem. Aykut’un bu takıma verdiği zararı kimse veremez. Takım o ve onun sonrasındaki 8 senede resmen hücumu unuttu. (8 yılın 4’ü ona ait). Transferleri resmen ekonomik olarak batışımızı hızlandırdı. Aykut kocaman dönemleri transferleri;

2010-2011: Caner Erkin (2) + Mamadou Niang (9) + Miroslav Stoch (5,5) + Issiar Dia (6,5) = 23

2011-2012: Orhan Şam (3,5) + Henri Bienvenu (4) + Moussa Sow (10) + Sezer Öztürk (2,75) + Serdar Kesimal (4,75) = 25

2011-2012: Dirk Kuyt (1) + Salih Uçan (1,5) + Hasan Ali Kaldırım (3,75) + Mehmet Topal (4,5) + Raul Meireles (10) + Milos Krasic (7) + Joseph Yobo (2,5) = 30,25

2011-2012 (Ersun Yanal geldi ama transferler Aykut’un istediği oyunculardı. Basında yazan buydu.): Alper Potuk (7,25) + Bruno Alves (5,5) + Michal Kadlec (4,5) + Emmanuel Emenike (13) = 30,25

Zaten sonrasında Fenerbahçe’de deniz bitmişti. Bir daha bu kulüp transfer yapamadı. İsmail Kartal’a sadece Diego Ribas alınmıştı. Ertesi sene Vitor Pereira’ya bir sürü transfer yapıldı ama bu transferler Ülker ile yapılan isim hakkından gelen para ile yapıldı. (10 yılın parası olan 90 milyon doları 2 ayda bitirdiler.) Ertesi sene Vitor’a 6 milyona Skertel alındı.

2017-2018 (Tekrar Aykut); Giuliano (7) + Soldado (5) + Dirar (3,5) + Janssen (2,5) + Valbuena (1,5) = 19,5
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2018, 03:58:38 Gönderen: fbismail »

Çevrimdışı fbismail

• Üye
« Yanıtla #2988 : 02 Eylül 2018, 03:59:48 »
Aziz Yıldırım dönemi yabancı transferlerini iki döneme ayırabiliriz. 2007 öncesi ve sonrası. 2007 öncesi çok iyi oyuncuları uygun fiyatlarda ve mantıklı yaşlarda aldılar.

Revivo (28), Rapaiç (27), Ortega (28), Alex (27), Anelka (25), Appiah (25), Lugano (27), Edu Dracena (27), Deivid de Souza (28). Bu oyunculardan Revivo, Rapaiç, Appiah ve Ortega geldiği zaman milli takımlarının 10 numaralı oyuncularıydı. Alex konfederasyon kupası kadrosunun 10 numarasıydı. Bu oyuncuları şu an avrupanın büyük takımları almaya kalksa dehşet bonservis ücretleri konuşulur.

Bu oyuncular alınırken tabii ki yanlış ve tutmayan transferler de oldu. Gereksiz transferler de yapıldı. Mesela Ortega geldiği zaman takımdaki 10 numaralar; Revivo, Rapaiç, Ceyhun, Yusuf ve Ortega idi. Bir takımda beş tane aynı bölgenin adamı.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2989 : 02 Eylül 2018, 12:33:28 »
Hala Aykut geri gelsin diyen var. Sinirden kendimi...  Yemin ederim bizim taraftar kadar balık hafızalı başka bir insan grubu yok.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #2990 : 02 Eylül 2018, 12:46:25 »
Hala Aykut geri gelsin diyen var. Sinirden kendimi...  Yemin ederim bizim taraftar kadar balık hafızalı başka bir insan grubu yok.
Bunlar Aykut'u Fatih Terim zannediyor abi. Galatasaray'ın şansı Fatih Terim.. Süper taktisyen vs değil ama kanser takıma hep acil durum reçetesi oluyor ve takım da tedaviye karşılık veriyor. Götleri sıkışınca getiriyorlar Fatih'i Abdurrahim'i öyle yada böyle şampiyon da oluyorlar. Aykut böyle bir Adam değil bunu anlamıyorlar. O kadar hocalık yapan eski futbolcumuzdan da bir tane böyle adam çıkartamamaları da ayrıca sıkıntı. Yılmaz Vural'a koşarım ama Aykut'a adım atmam ben

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2991 : 03 Eylül 2018, 16:40:48 »
Bunlar Aykut'u Fatih Terim zannediyor abi. Galatasaray'ın şansı Fatih Terim.. Süper taktisyen vs değil ama kanser takıma hep acil durum reçetesi oluyor ve takım da tedaviye karşılık veriyor. Götleri sıkışınca getiriyorlar Fatih'i Abdurrahim'i öyle yada böyle şampiyon da oluyorlar. Aykut böyle bir Adam değil bunu anlamıyorlar. O kadar hocalık yapan eski futbolcumuzdan da bir tane böyle adam çıkartamamaları da ayrıca sıkıntı. Yılmaz Vural'a koşarım ama Aykut'a adım atmam ben

Zannetme filan değil. İnşallah aramızda yoktur böyle biri. Eğer öyle ise sözüm meclisten dışarı ama ciddi bir ruh hastalığı söz konusu olabilir. Yoksa geldiğinde küfredilen, gitsin diye ağıtlar ykaılan, gittiğinde de ikinci haftada geri çağırmanın ben başka mantıklı açıklamasını bulamıyorum.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #2992 : 04 Eylül 2018, 13:11:11 »
Üç büyüklerden altın gümüş ve bronz karması yapalım o zaman bakalım kimler bizden listeye girecek, forumdaki her üye yapsın eğer vakti varsa, fikirleri merak ediyorum. Her oyuncunun formda halini düşünerek yapalım bunu.Bizde soru işareti çok oyuncu olduğu için yani bilmediğimiz, o yüzden biraz zor olacak yerleştirme yapmak.
ALTIN
Muslera
Mariano
Pepe
Skrtel
Caner
Fernando
N'Diaye
Ljajic
Rodrigues
Quaresma
Slimani
GÜMÜŞ
Karius
Isla
Vida
Reyes
Adriano
Medel
Oğuzhan yada Tolgay
Emre Akbaba
Ayew
Onyekuru
Negredo
BRONZ
Harun
Gökhan
Serdar Aziz
Maicon
Nagatomo
Jailson
Ekici
Valbuena
Barış Alıcı
Babel
Frey

« Son Düzenleme: 04 Eylül 2018, 13:12:51 Gönderen: smith jr »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #2993 : 04 Eylül 2018, 13:59:28 »
Üç büyüklerden altın gümüş ve bronz karması yapalım o zaman bakalım kimler bizden listeye girecek, forumdaki her üye yapsın eğer vakti varsa, fikirleri merak ediyorum. Her oyuncunun formda halini düşünerek yapalım bunu.Bizde soru işareti çok oyuncu olduğu için yani bilmediğimiz, o yüzden biraz zor olacak yerleştirme yapmak.
ALTIN
Muslera
Mariano
Pepe
Skrtel (Bence en iyi gümüş olur)
Caner
Fernando
N'Diaye
Ljajic  (daha görmedik kendisini)
Rodrigues
Quaresma
Slimani
GÜMÜŞ
Karius
Isla (listeye girecek bir performansını göremedim henüz)
Vida
Reyes (daha görmedik kendisini)
Adriano
Medel
Oğuzhan yada Tolgay
Emre Akbaba
Ayew (listeye girecek bir performansını göremedim henüz)
Onyekuru
Negredo
BRONZ
Harun
Gökhan
Serdar Aziz
Maicon
Nagatomo
Jailson (daha görmedik kendisini)
Ekici
Valbuena
Barış Alıcı
Babel
Frey (daha görmedik kendisini)

1-2 ismin yanına fikirlerimi yazdım..

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #2994 : 04 Eylül 2018, 14:00:37 »
Forumda bilmiyorum ama benim çevremde hâlâ ''aykut geri gelsin'' diyenler var.

Aykut bu takıma kimsenin vermediği kadar zarar vermiştir, aklı karışanlar bunu unutmasın asla. Kurduğu kadronun bokluğunu temizlemekle uğraşıyor yönetim. Ayrıca ben Alex'e yapılanları da unutmuş değilim.

Şu âna dönersek enseyi bu kadar karartacak bir tablo olduğunu düşünmüyorum. Cocu giden-gelen oyuncu popülasyonundan mütevellit ideal bir ilk 11 oluşturamadı. Yeni ülke, takıma oturtulmaya çalışılan yeni sistem, son gün bile giden ve gelen oyuncular derken henüz ne ilk 11 ne de oynadığımız oyun belli olmadı. Mecburiyetler yüzünden ben Cocu'ya tek laf etmem. Ayrıca ters bir fikstürle başladığımız da unutulmamalı. Bu haftaki Konya deplasmanı ve peşinden BJK maçını da düşünürsek hele.

Başını Turkuvaz Medya Grubunun (aspor, fotomaç, sabah) çektiği Fenerbahçe düşmanı tayfa kaostan beslendiği için hemen ''Aykut geri dönmeli'' diye bilinçaltlara oynamaya başladı. Cocu'ya büyük bir ayıptır bu. Adam daha sudan çıkmış balık gibi, en azından devre arasına kadar süreyi hak ediyor.

Sabretmeliyiz ve sonuna kadar destek vermeliyiz. 5 sezondur şampiyon olamıyoruz, varsın bu sene de şampiyon olmasın takım. Ben Cocu'nun özellikle önümüzdeki sezondan itibaren çok büyük işler yapacağını ve seri şampiyonluklar kazandıracağını düşünüyorum ama işte bu yamyam basından Cocu'yu nasıl koruruz onu bilemiyorum.

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #2995 : 04 Eylül 2018, 14:15:51 »
ALTIN
Muslera
Mariano
Pepe
Skrtel
Caner
Fernando
N'Diaye
Ljajic
Rodrigues
Quaresma
Slimani
GÜMÜŞ
Karius
Isla
Vida
Reyes
Adriano
Medel
Oğuzhan yada Tolgay
Emre Akbaba
Ayew
Onyekuru
Negredo
BRONZ
Harun
Gökhan
Serdar Aziz
Maicon
Nagatomo
Jailson
Ekici
Valbuena
Barış Alıcı
Babel
Frey

Genel kariyerlerine de dikkat etmişsin sanırım. O zaman Soldado daha mantıklı, Frey'in bu seviyelere çıkabileceğini sanmıyorum. Bir de Ekici veya Jailson'un yerine Tolgay girer bence. İsla da fazla eleştiriliyor belki ama şu an Gökhan'dan geride olduğu da belli.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #2996 : 04 Eylül 2018, 14:49:46 »
Abi bunu sadece TR performanslarına göre değil de daha çok oyuncu kumaşına kalitesine inanmama göre yaptım. Yani şöyle düşünelim bu oyuncuların hepsi mesela X bir Avrupa Liginde farklı takımlarda oynuyorlarmış ta bi lig karması yapmışım gibi düşün

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #2997 : 04 Eylül 2018, 14:54:30 »
İster istemez kendi oyuncularımıza da iltimas geçtim mesela biraz  ;D Ayew, İsla iyi bildiğim için çok inandığım oyuncular(Doğru kurgu ve iyi oyuncularla) Skrtel'i altına yazma sebebim iyi partnerle seviye atlayan oyuncu oluşu ve şişirilen Vida hariç Serdar Maicon vs bunları hiç beğenmemem. İzlemediğimiz bizim oyunculardan da kısıtlı araştırmam sonrası bişeyler vereceğine biraz olsun inanabileceklerimi koydum. Zaten ilk yarı bitsin ligde bunu tekrar yapıcam umarım listeler siyah beyaza sarı kırmızıya boğulmaz da yeni transferlerden gümüş ve altınlisteleri zorlayanlar olur bizden

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #2998 : 04 Eylül 2018, 15:01:08 »
Genel kariyerlerine de dikkat etmişsin sanırım. O zaman Soldado daha mantıklı, Frey'in bu seviyelere çıkabileceğini sanmıyorum. Bir de Ekici veya Jailson'un yerine Tolgay girer bence. İsla da fazla eleştiriliyor belki ama şu an Gökhan'dan geride olduğu da belli.
Tabi oyuncu kaliteleri ve kumaşlarına daha çok dikkat ettim TR performansına nazaran. Soldado tarzı forvetleri çok beğenmiyorum o yüzden yazmadım bana fazla güçsüz kırılgan geliyor. Frey zaten tutmazsa sıçtık iyice seneye 1 değil 2 santrafor ararız yana döne, Slimani tekrar kiralayamazsak. Ekici bence sağlam ve formda olabilse 2 tane Tolgay eder de o günleri sanmıyorum pek görebileceğimizi ;D Jailson da Brezilya kontenjanından  ;D Isla yerine bence Gökhan bizde olsa Gökhan yerine de Isla onlarda olsa yanlarındaki oyuncuların etkisiyle Gökhan düşerken Isla da bir o kadar yükselir. Adamın ben ileri çıkışlarına hastayım ya bilmiyorum ayrı bir sempatim var galiba kendisine..
Ligin ilk devresi bitince tekrar bir Altın Gümüş Bronz listesi yapacağım TR performanslarına göre, umarım Altın ve gümüş kadroda en az 7 8 oyuncumuz olabilir :/

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #2999 : 04 Eylül 2018, 15:38:17 »
Tabi oyuncu kaliteleri ve kumaşlarına daha çok dikkat ettim TR performansına nazaran. Soldado tarzı forvetleri çok beğenmiyorum o yüzden yazmadım bana fazla güçsüz kırılgan geliyor. Frey zaten tutmazsa sıçtık iyice seneye 1 değil 2 santrafor ararız yana döne, Slimani tekrar kiralayamazsak. Ekici bence sağlam ve formda olabilse 2 tane Tolgay eder de o günleri sanmıyorum pek görebileceğimizi ;D Jailson da Brezilya kontenjanından  ;D Isla yerine bence Gökhan bizde olsa Gökhan yerine de Isla onlarda olsa yanlarındaki oyuncuların etkisiyle Gökhan düşerken Isla da bir o kadar yükselir. Adamın ben ileri çıkışlarına hastayım ya bilmiyorum ayrı bir sempatim var galiba kendisine..
Ligin ilk devresi bitince tekrar bir Altın Gümüş Bronz listesi yapacağım TR performanslarına göre, umarım Altın ve gümüş kadroda en az 7 8 oyuncumuz olabilir :/

İzlemeden kesin bir karar veremeyiz tabi ama Frey'in geçmişi pek parlak değil. Tabi kendini göstermek istemesi ve hırslı oluşu biraz umut veriyor, beklentinin altında kalsa bile 3. forvet olarak kalır. Slimani bile çırpınmasına rağmen 2 kafa golü kaçırdı diye eleştirilirken Frey'i düşünemiyorum. Zaten elde Cavani bile olsa 2-3 kişiyle hücum ettiğimiz müddetçe çok iyi performans vermesi zor.

İsla'nın düşüşünde Aykut'un payı var ama bu sezon daha istekli ve diri olmasını beklerdim. Benfica maçlarında fena değildi ama ilk maçta gokde rakibi izlemesi, ikincide pozisyon ona gelmişken kontrol etmeye çalışıp batırması falan ona yakışmadı, Şener veya Dirar'dan beklenecek şeyler bunlar.

Ekici gerçekten yetenekli ama sakatlıkları yüzünden maalesef o devamlılığı sağlayamacak gibi gözüküyor. Umarım milli ara sonrası Jailson, Eljif ve Benzia orta sahasını izlemeye başlarız, son çare bu üçlü. Tutmazsa bu sezon da gider.