Ben isterim ki radikal kararlar alıp sistemin tekerine çomak sokalım ama böyle bir şey olacağını düşünmüyorum; bence şu an verilen tepkiler bir satranç oyununun hamleleri sadece. Bizi atmaya çalıştıkları çukur ligden çekilmemiz falan olamaz çünkü hiçbir sistem oyuncunun sistem dışı kalmasını istemez, öyle olursa oyuncuyu kontrol edemez istediğini yaptıramazsın. Dolayısıyla istedikleri şey çok açık şekilde bizi köşeye sıkıştırıp ne istiyorlarsa yaptırmak ki bu sadece bizle ilgili değil aslında, Türkiye'nin yeniden dizaynının bir parçası, büyük resmi görmek lazım. Üstelik bazen bu resmi görmek zor olabilir ama geldiğimiz noktada resim fotoğraf netliğinde herkesin gözü önünde duruyor yani görmek için özel analizlere, bu işlerden anlamaya, çok akıllı olmaya falan da gerek yok. Bu tip durumda yapılacak genel olarak iki seçenek vardır, ya sistemin içinde kalamaya devam edip mücadele edersin ya da sistemi terk edip mücadele edersin. Sistemi terk etmek çok zor bir şeydir, ağır bedelleri vardır ve dolayısıyla tercih edilmez/yapılmaz/yapılamaz, yapıldığında adına devrim diyorlar zaten. Dolayısıyla mücadele genelde sistem içinde sürer gider, bizim de sistem içinde kalmaya devam edeceğimizi öngörüyorum lakin bunun bize hiçbir yararının olmayacağı gibi bu iğrenç düzenenin teknesine su taşımaya da devam etmiş olacağız. Radikal karar deyince de hemen ligden çekilmek anlaşılmasın (ki ben onu da sonuna kadar destekliyorum), oraya gelinceye kadar tekere çomak sokacak bir sürü hamle var, en basiti yayın havuzundan çıkmak veya taraftarlara açık çağrı yaparak yayıncı kuruluşu boykot etmek, ligde şampiyonluğa oynamayacağımızı ilan etmek ve genç takımla oynayacağımızı duyurmak falan gibi. Bazı arkadaşlar yayıncı kuruluşun ne günahı var gibisinden şeyler söylüyorlar. Yayıncı kuruluş bu sistemin en önemli saç ayağıdır ve orası olmazsa tüm kulüpler etkilenir ve kimse olaya seyirci kalamaz, bu grev yapmaya benzer; işçiler örneğin THY çalışanları sistemle tek başlarına başa çıkmadıklarında sistemi aksatmak ve buradan güç alarak haklarını savunma yoluna giderek greve başvururlar. Benim bir yolcu olarak burada THY çalışanlarının haklarının verilmemesinde dahlim olmamasına rağmen ben yolcu olarak bu sistemin temel unsuru olduğum için beni sistemden yaralanamaz kılmaları gerekir aksi takdirde hiçbir şey elde edemezler. Toparlarsak radikal bir takım kararlar almadan bu düzen içinde kavga ederek bir yere varmak mümkün görünmüyor çünkü karşında çok büyük bir güç var, sen ancak bu gücün beslendiği noktalara kendine de zarar vermek pahasına saldırırsan mücadele şansın olur yoksa geçmiş ola... Dediğim gibi bu noktalara saldırmanın bize de zarar vereceği kesindir ve bedeli ağır olur ama artık kaçacak yer yoksa köşeye sıkıştırılmışsan ve canını istiyorlarsa artık ölümden nasıl kaçınırımı hesap etmenin bir anlamı kalmamıştır, yapılacak tek şey ölümüne mücadeledir...
Inan ilk dusuncem buydu .... ama tahminen onlarinda bizi atmaya calistiklari cukur bu ... Puan silinirse silinsin diyip kendi bildigimizi uygulamak bence en dogru hareket.
Belki sampiyonluk olmaz ama durusumuz, sahada guclu bir takimimiz ve mucadelemiz olur....