Yine sol kanat almadik
hayir dert ettigimden degil ama 3 senede 1 sol kanat gelmedi. Ama gobege yine transfer yapabildik 😄😄😄
Ve forveti ilk 4 hafta ovmesin kimse lutfen (ozellikle @smith)... hatta hep beraber elestirelim... bir samatta faciasi daha yasanmasin 🙂
Neyse ... transfer bitti simdi takim oyunu izlemeye devam etmek tek dilegimiz
Aslında ilk bakışta ortasaha tandaslı bu kadar oyuncu alınması biraz garip gibi gelse de, Vitor Hocam'ın geçen haftalarda basın toplantısında yaptığı açıklamalar, bunun nedenini açıklıyor. Üçlü oynarken savunmanın önündeki oyuncuyu da sistem içinde stoper gibi kullandığını söylemişti.
Gustavo'yu sadece savunmanın önündeki ortasaha olarak değil, gerektiğinde stoper olarak kullanabileceğini de biliyoruz. Rotasyon içinde bunu da yaptı. Crespo'nun da zaman zaman solda oynayabileceğine dair haberler var. Bu mantıkla bakıldığında alınan oyuncuları sadece tek bir pozisyonla değerlendirmek biraz yanlış olur. Vitor, çok yönlü kullanacak oyuncuları bu belli zaten.
Şunu da unutmamak lazım, önümüzdeki sezon kontratı bitecek ya da elden çıkartılacak oyuncular da olacak. Uzun vadeli bu tip transferler mantıklı. En azından hocanın tarzına ve sistemine de doğrudan adapte olacaklar, vakit kaybı olmayacak.
Vitor'un Mert Hakan'ı çok düşünmediği söyleniyor, ne kadar doğru bilemem, illa kullanacaktır ama ana rotasyonunda yer alır mı bilinmez. İrfan Can çok klas topçu tartışılmaz ama sakatlık sorunu olduğu da bir gerçek. Tüm sezon ona bel bağlanmasını ben de doğru bulmuyorum. Keza Mesut'un durumunu da biliyoruz. Mesut'a da tek başına güvenip yola çıkılmaz. Böyle bakınca yapılan transferlerin çok da absürt olmadığını söyleyebiliriz.
Hücum hattına yapılan takviyeler özellikle 2-1'e ve doğrudan 3'e çok uygun. Ben açıkçası uzun yıllar sonra ilk defa bir sistem üzerine transferler yaptığımızı düşünüyorum.