600 milyon Euro'luk borcu 450 milyon Euro'ya indirmek için gönderdik. Kulübü bankaların, faktöring firmalarının elinde oyuncak olmasın diye gönderdik abi. Bu kulübün 5 sene içerisinde bankalar birliğine ödemesi gereken 2milyar TL borcu var. Şampiyonluk kesin değil, artık ş.ligi de yok şampiyon olana. Bu cendereden sağ çıkmanın tek yolu ucuza-bedavaya alıp parlatıp satmak, yapabilirsen başarılı olmak. Önceki sene şampiyon olan , ş.ligi gelirini de alan Beşiktaş'ın da bizim de mali görselimizi de koyacağım buraya. Meselenin bu yönü hiç konuşulmadan, tekdüze eleştiriyi kabul edemiyorum. Ali Koç da Aziz de o da bu da umrumda değil. Kimse de yanlış anlamasın , Enver Abi'ye saygısızlık gibi amacım da yok. Derdimi anlatmak istedim .

Bu yazdıklarına katılıyorum sevgili dostum/kardeşim. Ali Koç başlığında da hakkını vermişimdir başkanın, gereken yerde, gerektiği ölçüde.
Sportif noktada benim eleştirilerim… Sportif anlamda çok başarısız ne yazık ki. Ve bence bu kadar başarısız bir başkanın gitmesi gerek.
Fenerbahçe kişilere muhtaç olmamalı. Yaptıkları zaten normal bir başkanın yapması gerekenlerdi, maddi anlamda. Aziz Başkan fütursuz davrandı gerçekten, içeriye girip çıktıktan sonra özellikle. Ali Koç mali anlamda iyi işler yaptı evet, ama mesela tüm sponsorlukları kendine bağlaması gibi kulübü kendine bağımlı hale getirmesi de bir sorun bence.
Kulüplerin şu andaki yapısal durumunda (dernek statüsü, AŞ vb) hem kulübe sahip gibi davranıp, hem de sportif anlamda yeteri kadar başarılı olamaması görmezden gelmememiz gereken bir sorun.
Şöyle düşünün; Ali Koç FB’yi satın alsaydı (buna TR’de kulüplerin yapısı izin verseydi tabii) ve finansal olarak kar/zararı üstlenseydi, sportif anlamda bu başarısızlıkları kendisi de kabul etmezdi. Adım günü eminim buna… Şampiyonluk için ne yapılması gerekiyorsa onu yapardı. Çünkü o durumda Koç Holding’e baktığı gibi bakardı FB’ye… Şu anda ise bir hobi gibi bakıyor. Fenerbahçe’yi oyuncağı gibi kullandığını hissediyorum bazen. Aziz Başkan’ın “çocuklar spor yapıyor işte çok da şeyetmeyin” yaklaşımından farkı yok bence Ali Koç’un bu yaklaşımının.
Kişiler değil FB önemlidir. FB başkanı sportif başarı için yapılması ne gerekliyse onu yapmalıdır. Bir şeyi eksik bırakıyorsa (ki Aziz Başkan da, Ali Koç da son 13-14 yıldır mutlaka bir şeyleri eksik bırakmıştır) başkanlık makamında kalmamalıdır.
Biz Ali’nin, Aziz’in, Ahmet’in, Mehmet’in keyfini bekleyemeyiz. Biz Fenerbahçe’liyiz ve burası Fenerbahçe ise bu işi an layıkıyla yapacak kişiye o görevi vermeliyiz.