Ne yapacak da gelmiyor kıymetli kardeşim. Ali koç daha bu sene ortası demedi mi artık Ferdi gidecektir sene sonu diye. Tayyip de fikrini beyan etmiş, istikbali için gitmek isterse mani olmamak lazım demiş.
Bu adam hiçbir şey hakkında fikir beyan edemez mi anlamıyorum. İlle bir şey söylediğinde, bu böyle olmazsa ben yapacağımı bilirim mi demek oluyor.
Ferdinin gidip gitmemesi Erdoğan'ın şu kadar umurunda bir şeyse sokağa çıkar eşekler gibi anırırım. Bu kadar da açık söylüyorum.
Sorun ne biliyor musun?
RTE önce ''yabancı sayısının çok olmasına karşı olduğunu, Türk oyuncu sayısının artması gerektiğini'' söyleyerek yönlendirme yapıyor. RTE'nin her imâsını bile durumdan vazife çıkararak uygulamaya geçiren yalaka bir kitle var. Yabancı sayısının artmasını bekliyorduk, bu artık imkânsız.
RTE yetmezmiş gibi Fenerbahçe'nin Türk oyuncusu Ferdi'nin gönderilmesi gerektiğini belirtiyor. Tabii bunu böyle demiyor da Ferdi'nin önü açılmalı diyerek belirtiyor. Sanki kafasına silah dayadık çocuğun. gitmek isteyeni zâten tutamazsın, temsil Arda Güler.
Düşük yabancı sayısı kuralı varken Ferdi'yi satmak şampiyonluğu satmak olur.
Aynı RTE ne hikmetse Barış Alper Yılmaz için benzeri bir söz kullanmıyor. Ne şirin değil mi.
Yabancı sayısının düşürülmesi demek büyük kulüplerin borç batağına saplanması demek. Mecburen Türk oyuncu almak zorundasın, bu yüzden Tarık Çamdal'a 7, Alper Potuk'a 8 veriyorsun. Oysa bu tipler 1 milyon € zor eder. Şimdi maksimum 3-4 milyon € edecek Oğuz Aydın mı neydi, 10 milyon € fiyatla satışa konulacak.
Diyeceğim şu ki; RTE futboldan, endüstriyel futbol ekonomisinden bir dirhem anlamıyor ama onun her fikrini emir telakki edenler yabancı sayısını düşürmeye devam ettikçe olan büyüklere olacak. Bir de üstüne Ferdi mevzusunu kaşıyarak Ali Koç yönetiminin ne kadar düşmanı olduğunu ortaya koymuş oldu bir kez daha.
Hep diyorum; Türk futbolu içindeki fetö uzantıları bir yandan, AKP diğer yandan ölümüne Fenerbahçe düşmanı şu an. AKP ve FETÖ'yü bir araya getiren tek unsur Fenerbahçe'dir.
Şunu da ekleyeyim, spora siyaseti karıştırmayın diyerek bize uyarı veren RTE, Trabzon'un şampiyonluk yolunda her hafta stadında hop oturup hop kalkan bakanları, milletvekilleri, Bld.başkanlarını uyarmayıp ses çıkarmayan yine aynı RTE.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu derler adama.