Olaya biraz optimist bakmak istiyorum. Dixon transferi kimseyi pek tatmin etmedi, ben de çok sevinemedim doğrusu. Ama geçen yılla kıyaslamakta fayda var. Geçen yıl 1 numarada Hickman'la başladık sezona, adam bocaladı tabi, Zisis'ten sonra kendine geldi, epey de iyi maçlar çıkardı malum. Hickman ekim gibi dönecek deniyor, hadi biraz da biz koyalım üstüne, top 16'da dönsün. Zisis gitti Sloukas geliyor büyük ihtimalle, buradan + aldık. Gönül Calathes isterdi ama Huertas da olabilirdi o açıdan bakmak lazım. Sloukas-Hickman epey iyi bir ikili olur. Buna bir de Dixon eklendi. Ben özellikle tbl için yapılmış bir transfer olarak görüyorum. Hickman'ın yokluğunda ilk tur EL'de de sırıtmaz bana kalırsa. Sonrası biraz meçhul EL açısından en azından.
Hatırlıyorum geçen yıl Bogdan-Gou'dan birisi fazla şeklinde eleştiriler vardı, 3 numara sıkıntısından bahsediliyordu, haklı yönleri olsa da Gou öyle bir oynadı ki işler değişti. Doğru yanlış neyse Gou ayrıldı, ki bence yanlış, 3 numara transferi daha dengeli bir kadro sağlayabilir. Bütçeyi Weems veya o ayarda nba'de bulunabilecek skorer bir isme ayırmak lazım. Kalinic falan sıkıntı olur, yetersiz kalır. Özetle kısa rotasyonunda gelecek 3 numaraya da bağlı olarak geçen yılın gerisinde olacağımızı düşünmüyorum.
Kritik diğer nokta Bjelica olayı. Daha iyisi olmadığına göre giderse 4 numarada her türlü geride kalırız. Datome deniyor, yanına Hidayetle birlikte fena olmaz. Skor açısından elimiz çok rahatlar. 5 numaraya Zoric'ten kötüsünü de bulamayacağımıza göre orada da geçen yıldan iyiyiz. Enseyi çok da karartmayalım ama iyi bir 3 numara şart oldu.