Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5428989 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #17970 : 20 Temmuz 2015, 12:09:54 »
böyle bir mantık yok abi ... haa şu önemli 3ncü yıla giriyoruz ve bir isketeltimiz yok neden yok bak bu tartşılsın ve hocadan istensin sorulsun

ama geçen sene final oynayan Olimpiakos takımında giden adamları sayıyorum sana

slokas
darden
lafayette
dunston
petway

5 tana rotasyon adamı kaybetti adamlar demek ki çok büyük hata yapmışlar...

Zoc semihe süre vermiyor , süre vermediği adamı tutmasının ne anlamı var ki abi ?
cidden soruyorum - yok işte ilgde 8 10 dakika ya oynuyor ya oynamıyor -
Farklı birşey sormuyoruz ki...ayni kulağı sen başka turlu ben başka turlu gosteriyorim..yerliler takımın iskeleti sayılmıyor mu...bu yerliler iskeleti olustursin diye alindi..ama tutmadı demek isi basite indirgemek..
Ben semihin hala daha iskeletin bir parçası olabileceğini düşünüyorum..ama ne yazık ki koç çok on yargili..ksk serisinde belli etti..
Üstelik Semih f4 de çok çok iyi oynamasına rağmen..
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2015, 12:13:34 Gönderen: Vanguards of FB »

• Üye
« Yanıtla #17971 : 20 Temmuz 2015, 12:15:23 »
Emirin 9. Yabanci olarak düşünmek 8. Yabancı olarak dusunmekden daha az tutarlı..çünkü emir t.c vatandaşı olduğundan 8/ yabancı olduğunda oynama şansı var..yani lige bildirilen 7 nin dışında olabilecek.22.4 maddesinden anladığım bu benim.

« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2015, 12:15:43 Gönderen: Vanguards of FB »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17972 : 20 Temmuz 2015, 12:18:08 »
Abi bence bu sene Fenerbahçe ligi neden kaybetti sorusunun cevabı herhangi bir rakibin performansından bağımsız olarak oyuncuların f4 sonrası yaşadığı konsantrasyon kaybı, sezon içinde gösterilen karakterin play off döneminde gösterilememesi vs. Ki birçoğumuzun anlam veremediği bu radikal değişikliklerin temel sebebini de bu oluşturdu bence. Ama bu Karşıyaka'nın yaptığı işi küçültmez. Öyle ya da böyle iki euroleague takımını hemen hemen her maçın her anında üstünlük kurarak elediler. Üstelik çok da modern ve keyif veren bir performans ortaya koyarak yaptılar bunu.

Dixon'a gelirsek, her transfer belli bir risk barındırır. Dixon üst seviyede test edilmemesi itibariyle biraz daha fazla barındırıyor belki. Yine de yıllardır atan guard sıkıntısı çeken bizim için, üstelik yerli ve formdayken alınabilecek bir riskti. Eğer tutarsa çok da fazla ekmeğini yeriz Dixon'ın.

ilk parağrafa katılıyorum bizimde hatta hakemlerin de bunda çok katkısı var - ama sonuçta 3-*1 ile elendik ,
bu başta hoca olmak üzere oyunculara da yazar ama seninde belirttiğin gibi Ksk 'nin yaptığı işi küçümsemeye gerek yok onu demek istiyorum sadece. öyle veya böyle herifler 8 maçlık bir seride bizi 3*1 Efesi 4-1 ile geçtiler. EFesi daha acı geçtiler. 16 sayı fark ile geriden 2ni maç olsun 3ncü maç olsun çok büyük karakter koydular.

Obradoviç ksk elendikten sonra basın toplantısında '' normal sezonu 1nci bitiren bir takımın yarı finalde kaybetmesinin başlıca sorumlusu hocadır demişti '' kadronun baştan aşağı yenilenmesinin türklerden çıkılmasının ana sebebi bu olduğunu düşünüyorum ..

dixon da diğer her bir trasnfer gibi risktir. ben aksini iddia etmiyorum zaten. tutmama ihtimali tabiki var.
ama benzer örneklerde hep olumlu taraflar konuşurken , kendi transfer ettiğin ligin MVP sini itin götüne sokulmasına sinir oluyorum..

ya datome yi savunmasından dolayı vuran insanlar twitterda Maccabinin saldığı RAndle a yürüdüler. daha bundan büyük komedi olurmu ,

ya misal Pero Antic - kendisini sevmiyorıum hiç kıvırmayayım. tipi köt estetik bir adam değil .NBa e gittiği içindeNBa e çok küfür etmiştim. yalan değil alındığı zamanda sevinmedim .
ama şöyle de bir gerçek var.
bu adamın 18 ve 16 dak ortalama ile oynadığı NBa kariyeri hepimizin dilendiği FReeland dden kat kat daha iyi.

sevmiyorum net söyleyim ama leş muamelesi yapılıyor herife çok ilginç...

bu adam zenci olaydı birde sakalları olsaydı şu anda kendisi hakkında çok farklı yorumlar yapılıyordu.
zaten bizlerde zenci fantezisi var.
fazla ebony izlenmekten sebep olsa gerek

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #17973 : 20 Temmuz 2015, 12:19:12 »
Gecen sene de, bu sene de bir derdimiz var ... belki kambaladan bu yana....

Fundamental i iyi, iri, yapili, rebound ozellikli ve savunmada fark yaratan bir yapan PIVOT...

gecen seneki takimdan kimse gitmese bile buna ihtiyacimiz vardi .... Dixon yada Emir yada su bu tartismasi bu nedenle gereksizdir bence. Bu takviye yapilmazsa oraya kim gelse bos.

Hala soyluyorum iyi bir pivot ile cok sey degisir, tek korkum zaten oguz ve zoric gitti (begensekte begenmesek te cok az macta da olsa; iyi isler yaptilar)... Birde Semih giderse cok zorlaniriz rotasyonlarda.....

onun disinda:

1-eger kalinic de gelecekse (gerci k-pap yada taylor hamlesi olursa yeniden degerlendirmek gerek) dis alanda rotasyonumuz tamamdir.

2- Emiri tutamayacak gibi gozukuyoruz, ki bu bence sadece yabanci sinirindan kaynakli. Yoksa her takim Emir'i ister, rotasyonda cok is yapiyor, sonucta herkes yildiz olmak zorunda degil. Bu durumda Serhat kaliyor ki; bana kalsa asil onu tutmam takimda .... Belki top 16 da Hido ile takviyeye mecbur kalabiliriz. Yada arada oraya 2 den ve 4 den adam kaydirmamiz gerekir.....

3-Semih giderse .... iste ona alternatif turk bulamiyorum kafamda (en azindan bosta ve bize gelebilecek). Olmayacak dua ama ... Furkan gelse aslinda bu rotasyonda cok is yapar....

Butun bunlarin yani sira nasil oldu bu durum? nasil bastan kuruldu takim ? neden bu kadar transfer ve rotasyon var? bence bir gazetecinin Obra ya sormasi lazim. Bu hesap sormak icin degil onun tarafinda hayatin nasil seyrettigi, ve onun gozunden bu durumu anlamak icin. Cunki bence o da memnun degildir bu durumdan. Sezon basinda takiminana rotasyonundaki oyuncularin 3 te biri degisti, ilk 5 takiminin oyuncusu 3 oyuncusu (bjelica,zizis,gou) gitti .... belki onune gecemedi, belki mecbur kaldi. Belki planliydi. Belki de bu hocalik degil yonetimlik (menajer dahil, kontratlar dahil) bir konu.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17974 : 20 Temmuz 2015, 12:19:32 »
Farklı birşey sormuyoruz ki...ayni kulağı sen başka turlu ben başka turlu gosteriyorim..yerliler takımın iskeleti sayılmıyor mu...bu yerliler iskeleti olustursin diye alindi..ama tutmadı demek isi basite indirgemek..
Ben semihin hala daha iskeletin bir parçası olabileceğini düşünüyorum..ama ne yazık ki koç çok on yargili..ksk serisinde belli etti..
Üstelik Semih f4 de çok çok iyi oynamasına rağmen..

semih mi F4 de çok iyi oynadı.
real maçında ağzımıza sıçtı abi emir Bjelica ile beraber , gözümüzün önünde oldu

haa adam Semih i sevmiyor önyargılı ise kadroda tutmasının bi anlamı yok bende onu diyorum zaten

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17975 : 20 Temmuz 2015, 12:20:51 »
Emirin 9. Yabanci olarak düşünmek 8. Yabancı olarak dusunmekden daha az tutarlı..çünkü emir t.c vatandaşı olduğundan 8/ yabancı olduğunda oynama şansı var..yani lige bildirilen 7 nin dışında olabilecek.22.4 maddesinden anladığım bu benim.

dixon ile aynı anda kadroda olamaz abi . mantıken 9ncu yabancı gibi işte. lisans hakkını yemez ama kadroda türkiye de oynatamazsın

• Üye
« Yanıtla #17976 : 20 Temmuz 2015, 12:23:02 »
22.4 u oku istersen yönergenin ..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17977 : 20 Temmuz 2015, 12:26:45 »
geçen sene uzun rotasyonu sözde 5 ama gerçekte 2 kişiydi
tüm yük Bjelica ve VEsely üzerindeydi. yabancı tercihimiz olan Zoriç ( uymadı olmadı tutmadı ) 10 dak ya süre alıyor yada almıyordu. şimdi oraya alacağın 5 numara ile ( antic harici ) ligde zaten sorun yaşamayacaksın ki , neyin korkusu - BArış da 4 numaradan bi 10 15 dakika süre alıp -oğuz ve semih kadar katkı yapmayacak yani aynı onlar gibi olacak daha ucuz olacak - bu kadar basit yahu mevzu.
Barış *DAtome
VEysel - xxxx burdaki x 20 dakika süre aldığı sürece sorun yok katkı da verecek tabiki - onun yanında ha semih olmuş ha Ömer olmuş . tutmak istiyorsa Semihi koç tutsun , olması da olmamasıda çok fark ettirmeyecektir.
yeterki yabancı tercihinden 20 dakika verim alıp katkı almak...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17978 : 20 Temmuz 2015, 12:32:03 »
22.4 u oku istersen yönergenin ..

abi istediğini okuyalım
Dixon ve EMir aynı anda kadroda olamaz.
türkiye ligi için diyorum

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #17979 : 20 Temmuz 2015, 12:32:23 »
Bence 5 konusunda haksizsin ....

Macabi serisini bize getiren Semih ti.... Cok ozel birsey yapmadi ama pota altini iyi savundu.

Bu sene de gecen seneki Maccabi macindaki gibi rakipler ve oyuncular olacak. Oyunu degistirecek fark yaratacak iri adam olmali ....

Antic Baris Datome Vesely .... evet yine butun yuku bu adamlar alsin. Ama o gereken zamanda Safo tarzi oyuncuyu tutacak, yada farkli oyun duzeni saglayabilecek oyucu olmali takimda....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #17980 : 20 Temmuz 2015, 12:38:19 »
Semih'in hala kalması isteyenleri şok geçirerek izliyorum Adam'ı o leş efes performansından sonra turne bile almazdı biz gittik güvendik 600 bin dolar verdik hala sene sonu utanmadan trip atan naz yapan o Semih Galatasaray'a gitsin layığını bulmuş olur

• Üye
« Yanıtla #17981 : 20 Temmuz 2015, 12:44:46 »
abi istediğini okuyalım
Dixon ve EMir aynı anda kadroda olamaz.
türkiye ligi için diyorum
Emir yabancı olarak sayilacaksa neden olmasın abi..adamın saf yabancı bile olarak oynamasına engel olacak bir kanun;yönetmelik vb. Olamaz..insan haklarına aykırı...

Çevrimdışı dr_tylerr

• Üye
  • Yer: Ankara
  • Kaptan orta kapı
« Yanıtla #17982 : 20 Temmuz 2015, 12:48:23 »
Ben NBA'de yaz ligi oynayacam diyip kendi kafasına gore kulupten ayrılan ama yaptığı artistliğe rağmen Amerika'ya vize almayı unuttugu için yaz ligine gidemeyen bi adamın kalmasını istemek hakkaten inanılmaz.Kendi adıma Gou haric kimsenin gidişini sorgulamam.Cunku ya faydaları olmadı yada kendileri gitmek istedi.
Yapılan hamlelerde ise Sloukas'ın yada Dixon'ın tartışılmasını da cok anlamıyorum.Calathes ısrarla gelmek istemedi.Teo'yu Cska bırakmadı.Yapılabilecek en iyi hamle yapıldı.Kafasını verdiğinde alt model Tyus Edney etkisi yaratan yerli bi Dixon'ın transferini aşağılamak da mantığımla örtüşmüyor.
Koç yada Gherardini'yi eleştirebileceğim tek konu duzen dışına cıkıp kendi skorunu yaratabilen bi oyuncuyu kadroda bulundurmayışları olabilir.Belki Hickman'a belki Bogi'ye cok guveniliyor ama nereden bakarsan bak büyük kumar oynanıyor o konuda.
Tüm bunların yanında hala 3numara ve pivot ekleyeceğiz takıma.Yapılan hamlelere göre gecen senenin cok daha üstüne cımka ihtimalimiz de var.Enseyi şimdiden karartmaya gerek yok.

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #17983 : 20 Temmuz 2015, 13:16:06 »
Burada surekli umutsuzluk ve karamasarlik pompalayan surekli dedikodular uzerinden yazan arkadaslar var.Elestri yapin bu normal ama dedikodular uzerinden kriz cikacak gibi tahminler ve  ongorulerden vazgecin. Kadroyu transferleri begenmemek elestirmek olabilir bende baris transferine ayar oldum.Bu isin detaylaeini bizim 10 katimiz dusunen biri var orada.
Obra gitmez 2 yil daha burada.

tamamen aynı şekilde düşünüyorumm..evet doğrudur emir katkı vermiştir ama bu adam yıllık 1.6 milyon euro alıyorr..200-300 bin euroluk katkkı tabi ki vermiştir..

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #17984 : 20 Temmuz 2015, 13:23:39 »
bu arada kombine satışlarının nasıl gittiğinden haberi olan var mı?