Savunması kuvvetli 2-3 mü yoksa oyun kurucu 2 numara mı gerektiği konusunda kararsızdım.
Emir ve Bojan'ı yedekleyecek 2-3 almak daha mantıklı geliyordu ama combo guard ihtiyacı da net.
Teodosic isteniyor, yazın ben de çok istiyordum, lakin şu anda bomba olur, elimizde patlama ihtimali çok yüksek olanından.
Takımda rolleri değiştirmeyi gerektirecek eklentiye karşıyım.
Şu ana kadar kim nasıl oynamaya alıştıysa, bundan sonra da herkes aynı şekilde oynamaya devam etmeli.
Gelen oyuncu Emir, Bo ve Bojan'ı başka türlü oynamaya mecbur bırakmamalı.
Kısaca transferde 3 ana kriterim: savunmacı olması, topu elinde çok fazla istememesi ve rol tanımlarında değişiklik ihtiyacı doğurmadan eksik parçayı tamamlaması.
Uzun lafın kısası, her yol Hackett'a çıkıyor gibi...
Ayrıca Barcelona maçına dek uzun lazım diyenlere pek iyi gözle bakmıyordum.
Barcelona maçı, Kleiza ve Zoric ile olmayacağını çok net gösterdi kanımca.
Zoric transferini çok doğru buluyordum vakti zamanında, lakin 2 yıl Malaga'da izlediğim Zoric ile alakası yok bizdekinin.
Orada en iyi yaptığı şey pota altında savaşmaktı ve penetre durdurmada Avrupa'nın en iyi uzunlarındandı.
Bizde de mücadele etmediğini söyleyemem, elinden gelen her şeyi yapıyor ama kapasitesinin bu kadar olduğuna kanaat getirdim.
Orta seviye takımda yıldız olmak ile en üst seviye takımda önemli oyuncu olmak farklıdır.
Zoric bir üst seviyede takıma gelince kapasitesi yetmedi gibi duruyor...
1 milyon Euro bonservis ve 3 yıl için 4.5 milyon Euro verdiğimizi düşünürsek, değiştirmek pek mümkün olmayacak gibi.
Zoric'i 7. yabancı yapıp, Vidmar ile yolları ayırmak suretiyle 5 numara takviyesi en mantıklı seçenek sanki...
Kleiza için durum farklı...
Maç seçen oyuncuyu sevmem, hiç bir branşta da Fenerbahçe formasıyla görmek istemem...
Roberto Carlos için, Deivid için, Cristian için, Batiste için ne düşündüysem, Kleiza için de aynısını düşünüyorum.
Kendisine güvenen hocaya, maaşını ödeyen yöneticilere, sahada emek veren takım arkadaşlarına ve milyonlarca taraftara saygısı olmayan adamlar bu formayı hiç bir şekilde hak etmiyor gözümde...