Gönderen Konu: Oyuncu Takip Platformu  (Okunma sayısı 19252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Oyuncu Takip Platformu
« : 29 Nisan 2014, 23:45:30 »
Avrupa ve Amerika'da bir çok bilinmeyen yetenekli oyuncu var.. Özellikle her yıl farklı farklı genç yeteneklerin isimlerini duyuyoruz.. Böyle genel bir takip yapalım istedim.. Özellikle transfer döneminin yaklaştığını düşünürsek herkes bilgisi olan yetenekler dahilinde önerilerini ve bilgilerini burada paylaşır..

Ilk örnek olarak Dario Saric'ı koyayım. Bundan sonra  Bogdan, Manny Harris gibi oyuncuları hazırlayacağım

Dario Saric

Herkesin bildiği bir Dario Saric gerçeği var.. 94 kuşağının en büyük yeteneği olan Dario Saric yavaş yavaş Avrupa'da kendini kanıtlamaya başladı.. Bu sene Zagreb'te yaptıkları inanılmaz.. Takımını tek başına Adriyatik Liginde şampiyon yaptı..  Tabii kendisi için en büyük sıkıntı ne zaman NBA'ye gideceği..  Genç oyuncu bu sezon draftta gireceğini resmen açıkladı.. Kendisi çok büyük ihtimal ilk 14 sıradan seçilecek. Ancak kendisi geçen yaptığı açıklamada Euroleague'de kendini kanıtladıktan sonra gidebileceğini söyledi.. Saric çok büyük bir yetenek belkide önümüzdeki 15 yıla damga vuracak bir yetenek ama hiç bir büyük Avrupa kulübü Saric Avrupa'da kalmayacağı için böyle bir hamle yapmak istemiyor..

Saric inanılmaz da iddialı bir oyuncu.. Hırvat yıldız, dün drafttaki hiç bir rakibinin kendisinin Zagreb'te başardıklarını yapamayacağını iddia etti.

DraftExpress tarafından 2014 Draftında 8. sırada seçileceği ön görüyor. http://www.draftexpress.com/nba-mock-draft/2014/
DraftExpress kendisinin şuanda draft edilmemiş en yetenekli 8. oyuncu olarak olarak görüyor. http://www.draftexpress.com/rankings/Top-100-Prospects/
Ve DraftExpress kendisinin Amerika dışındaki oyuncular arasında 1994 kuşağının en yeteneklisi olduğunu düşünüyor. http://www.draftexpress.com/rankings/International--94/

Saric'ın özelliklerine gelirsek;

Ülke: Hırvatistan
Doğum Tarihi: 8 Nisan 1994
Boy: 2.08
Kilo: 104 kg
Pozisyon: Uzun forvet (4 numara)
Takım: Cibona Zagreb

Bu sezon istatistikleri;

Adriyatik Liginde: 28 maçta ortalama 32.9 dakikada 16.7 sayı-9-7 ribaunt-3.2 asist-1.3 top çalma-3.4 top kaybı %55.1 2 sayılık yüzdesi / %34.5 üç sayılık yüzdesi..
Eurocup: 10 maçta ortalama 32.2 dakikada 12.9 sayı-8.3 ribaunt-2.7 asist-1.0 top çalma-3.1 top kaybı %51.1 iki sayılık yüzdesi / %30.8 üç sayılık yüzdesi..

Saric takımını Adriyatik Liginde şampiyonluğa ulaştırdığı Final-Four'da ise resmen çılgın attı.

Kızılyıldız: 37 dakikada 21 sayı-15 ribaunt-6 asist-5 top kaybı 4-7 ikilik / 3-7 üçlük / 4-8 faul atışı
Cedevita: 40 dakikada 23 sayı-11 ribaunt-7 asist-5 blok-5 top kaybı 2-8 ikilik / 5-9 üçlük / 4-4 faul atışı

DraftExpress Saric'ın Final-Four'daki performansında artıları ile eskileriyle bir klip hazırlamış. Şuradan izleye bilirsiniz..

http://player.ooyala.com/iframe.html#ec=Q2a2xtbTrgHWSYwToZ4az5AV-X1etOM5&pbid=23b69841d9454479a6f4fcf4a8514588&docUrl=http://www.sportando.com/en/cups/adriatic-league/118433/dario-saric-adriatic-league-final-four-video-analysis.html

Artıları-eksilerine gelirsek;

Artıları;

Sınırsız şutu: Saric'ın inanılmaz bir şut tehdidi var. Dışarıdan içeriden her türlü noktadan bitirebiliyor.. Bununla birlikte Hırvat oyuncu topla ile birlikte dribbling halindeyken de şut sokabiliyor, nokta şutör de olabiliyor.
 
Ofansif yönlülük: Ofansif olarak inanılmaz bir yetenek.. Çok çeşitli hücum silahları var. Şutu var, içeride oynayabiliyor. Transition hücumlarında topu getirebiliyor, Dripling yapabiliyor.. Topa hakimliği çok yüksek.. Çok çok iyi bir skorer..
 
İyi bir pasör: Saric bütün bu ofansif özelliklerinin yanında çok çok iyide bir pasör. Oyun görüşü ve pas kabiliyeti çok yüksek.. Yaratıcı da bir oyuncu..

İnanılmaz bir ribauntcı: Belkide Mirsad ve Fotsis'ten sonra Avrupa'nın görebileceği en ribauntcı oyuncu olacak.. Box-out fundamentalı ve ribaunt dikkatı çok yüksek.. Etrafındaki bütün ribauntları topluyor.

Ortalama bir savunmacı: Saric hücumsal yeteneklerinin yanında savunmada öyle kaytaran bir oyuncu değil.. Elinden geldiğince savunmada dikkatlı oynuyor.. Ayak hızı konusunda herhangi bir sıkıntısı yok. Savunma bilgisi de yüksek.Çok blokçu bir oyuncu değil ama mesela final maçında 5 blok yaptı.

İyi bir lider: Saric'ın liderlik özellikler çok yüksek.. Takımını adeta tek başına şampiyon yaptı. Ki alt yaş gruplarında fazlasıyla final oynamış bir oyuncu.. Bununla birlikte kendine çok güvenen bir oyuncu.

Eksileri

Top kayıpları: Topla haşır neşir olduğu için çok fazla top kaybı yapıyor.. Final-Four 5 top kaybı ortalamasıyla oynadı. Bunu biraz azaltmalı.

3 sayılık yüzdesi: Dış şutu var ama durdurulamaz olması için daha yüzdeli üçlük atmalı..

Ham: 20 yaşındaki bir yetenekten söz ediyoruz.. Hala oyununda gelişmesi gelen noktalar var..

Özetlersek Saric, önümüzdeki yılların süper star olmaya en yakın oyuncusu.. Bir aksilik olmazsa bütün Dünya bir 15 yıl Saric'i konuşacak.

Saric ile ilgili videolar;

Dario Saric '94 - KK Cibona Zagreb

Dario Saric highlights - 2012 U18 European championship (Champion & MVP)


İlgili siteler:

http://www.draftexpress.com/profile/Dario-Saric-5706/
http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003112
http://www.eurohopes.com/player/1123/dario-saric/
http://basketball.eurobasket.com/player/Dario_Saric/KK_Cibona_VIP_Zagreb/172734


DerinNba-Utkan
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 04:13:04 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2014, 06:45:48 »
NBA Oyuncu Pazarı

Malum Gherardini ile birlikte artık bir gözümüz NBA, NCAA ve D-League'nde olacak.

Ben de daha güzel, daha bilgili tartışmalar dönmesi için bir yazı dizisi yazmaya karar verdim. Önümüzdeki günlerde pozisyon pozisyon NBA'den bu yaz bize gelebilecek oyuncuları sıralayacağım. Tabii ki analizleriyle birlikte..

Böylece hem bir beyi fırtınası hem de çok istediğimiz oyuncular için sinerji oluşturabiliriz.

Not: Bir kaç gündür sürekli her yere bakıyorum ama elbette ki unutmuş olduğum oyuncular olabilir. DM'den bir mesaj çakarsanız onları da eklerim. 

Not-2: MD=Milyon dolar
 
Not-3: 2/10 ya da 7/10 diye yazdığım şeyler Avrupa'ya gelme olasılıkları..

İlk olarak point guardlar dan başlayacağım. Yazıyı daha rahat okunabilmesi için 2 parçaya ayırdım. İlk 15 oyuncuyu bir sonraki mesaja koyacağım.


Parkede Fener-Utkan

 
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 07:02:14 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Point Guard Pazarı (1)
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2014, 06:58:43 »
Point Guard Pazarı (1)

1- Aaron Brooks (29 Yaşında - 1.83 - 2007 Draftında 23. sıra seçimi - 11.1 sayı-3.4 asist - 1.02 MD - 2/10)

Brooks, bir dönem NBA'de yıldız olma noktasına gelmişti. 2009'da Rockets ile birlikte coşan Brooks o sezon 19.6 sayı-5.3 asist ortalama tutturdu. O sezon en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü de alan Brooks, ertesi sezon lokavt nedeniyle Çin Ligine gitti. Lokavt dönüşü ismi Fenerbahçe ile anılan Brooks, sonrasında NBA'ye geri döndü. NBA'den ayrılırken bir yıldız olan Brooks'un dönüşü aynı olmadı. Bir türlü ritmini bulamayan Brooks, sakatlıklarında etkisiyle iyice düştü. Giderek süreleri düşen Brooks, bu sezon Rockets'da hiç ilk beş başlamadı. Arkasından Denver'a giden Brooks ise burada biraz toparladı.

Brooks, gibi bir oyuncu NBA'de her türlü 10 günlük bile olsa kontrat bulur ancak 2010'da yıldız olan Brooks'u getirmek öyle eskisi gibi zor değil..

Artıları

Brooks, NBA standartlarına göre bile iyi bir skorerdir. Çok çok iyi bir delici, ortalama bir şutördur.. Bunun yanında klasik Amerikalı guardların aksine asist özelliği ve pas özelliği de iyidir.. Ayrıca winner bir oyuncudur.

Eksileri

Son 3 yıldır düşüşe geçen bir kariyeri var. Sakatlıklarda çabası.. Bunun dışında ne olursa olsun kafa olarak bir Amerikalı guard ve buraya nasıl adapte göstereceği muamma.. Ayrıca fiziki olarak da biraz küçük..

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/b/brookaa01.html

Video;
Aaron Brooks Highlights Mix


Şu da bu sezon 27 sayı-17 asist yaptığı bir maç;
Aaron Brooks 27 points 17 assists vs Pistons 19.03.2014





2- Steve Blake (34 yaşında - 1.91 - 2003 Draftında 38. sıra seçimi - 6.9 sayı-4.0 asist - 4.0 MD - 1/10)

Son yıllarda Lakers'ta hatırladığımız Steve Blake yıllardır yedek guard olarak bir çok takımda forma giydi. En son olarak sezon ortasında Lakers'dan Warriors'a takas olan Blake, Warriors'da pek bekleneni veremedi.

Bu liste de gelmesi en imkansız oyunculardan bir tanesi.. Blake, şu yaşına rağmen NBA'de rahat bir şekilde veteran kontrat bulur..

Artıları

Lakers'ta ki yıllarına rağmen iyi bir üçlükçüdür. Son yıllarda pas kalitesini iyice yukarı çekerken, takımı oynatma kabiliyeti de bulunur. Ayrıca iyi pnr de oynar.

Eksileri

Vasat bir skorerdir. Kariyeri boyunca sadece bir sezon çift haneli sayı ortalaması tutturabildi. Aynı zamanda vasat bir savunmacıdır.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/b/blakest01.html

Video;
Steve Blake Career Mix (HD)


16 asist yaptığı bir maç;
Steve Blake 16 Assists vs Detroit Pistons - Full Highlights 17/11/2013





3- Ramon Sessions (28 yaşında - 1.91 - 2007 Draftında 56. sıra seçimi - 11.7 sayı-4.7 asist-3.0 ribaunt - 5.0 MD - 0/10)

Lakers, Bucks ve Bobcats forması giyen Ramon Sessions, ligin underrated guardlarından biridir.

Öncelikle şunu söyleyim. Bu liste de gelme ihtimali en az olan oyuncudur. Ancak gelmesi durumunda bütün dengeleri de değiştirir.

Artıları

Çok çok iyi bir delicidir.. Aynı zamanda iyi bir organizatör ve iyi bir pasordur. Savunma konusunda da gayet iyidir. Ve çok iyi bir atletizme sahiptir. LeBron üzerinden smaç vuracak kadar.

Eksileri

Zaman zaman şut konusunda çok tereddüt yaşıyor. Vasat bir şutu var. Bir de fazla kritik an oynamadı.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/s/sessira01.html#all_totals

Video;
Ramon Sessions Full Highlights 2014.03.24 at Clippers - 28 Pts, 7 Assists


LeBron üzerinden vurduğu smaç;
Ramon Sessions Dunks on LeBron James!





4- Jordan Farmar (27 yaşında - 1.88 - 2006 Draftında 26. sıra seçimi - 7.9 sayı-3.0 asist - 1.1 MD - 6/10)

Daha önce Avrupa'da Maccabi ve Efes forması giyen Farmar, yazın serbest kalan oyunculardan bir tanesi. Geçtiğimiz yaz Lakers'dan teklif gelince hemen koşan Farmar isterse şu şartlar altında takımda kalabilir ancak 1 MD kazandığını düşünürsek bu oyuncuya istediği parayı verilmesi durumunda Avrupa'yı tekrardan tercih edebilir. (En son milli takımda 5 milyon dolar istedi.)

Artıları

Avrupa için gayet iyi bir skorerdir. Hem şut atabilir hem de penetre edebilir. Aynı zamanda iyi bir atlettir. ikili oyun oynayabilir, aynı zamanda belirli bir yere kadar takımı oynatır. Ortalama bir şutördür.

Eksileri

Oyundan kopabilir. Zaman zaman absürt denemelerde bulunabilir. Ayrıca lider özellikleri bulunan bir oyuncu değildir.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/f/farmajo01.html

Video
Jordan Farmar 2012-2013 BasketRadarHD


Bu sezon oynadığı bir maç;
Jordan Farmar Career High 30 Points/7 Assists/8 Threes Full Highlights (2/28/2014)





5- Beno Udrih (31 yaşında - 1.91 - 2004 Draftında 28. sıra seçimi - 8.8 sayı-3.4 asist - 1.2 MD - 7/10)

Slovenyalı Beno Udrih, oldukça kötü geçen sezonu çok iyi bitirdi. Knicks'de istediği fırsatı bulamayan Udrih, Grizzlies ile çok iyi bir play-off geçirdi.

Açıkçası sezon ortasında Udrih'ın Avrupa'ya dönmek istediği bir gerçek ancak son geçirdiği play-off sonrası ona teklifler olabilir.

Artıları

Öncelikle bence net bir şekilde Avrupa'da fark yaratacak bir oyuncu.. Bir kere iyi bir skorerdir. Çok çok iyi bir delici, standart bir şutör. Aynı zamanda çok iyi bir pasör. Pnr da iyi oynar.

Eksileri

Ayakları çok yavaşladı. Savunmada özellikle sıkıntı çekebiliyor. İstikrarsız.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/u/udrihbe01.html

Video;
Beno Udrih Highlights


Play-off ta Thunder a karşı oynadığı maç;
Beno Udrih 14 points vs Thunder 21.04.2014





6- Nick Calathes (25 yaşında - 1.98 - 2009 Draftında 45. sıra seçimi - 4.9 sayı-2.9 asist - 490.00 bin dolar - 6/10)

Geçtiğimiz sezon ailevi kararlar ile NBA'ın yolunu tutan Calathes, vasat bir sezon geçirdi. İlk başta NBA'de çok zorlanan Yunanlı oyuncu, sezonun devamında kendini kanıtladı ancak sezon sonunda aldığı doping cezası sebebiyle sezon sonunu oynayamadı.

Calathes, NBA'de tamamıyla ailevi kararlar sebebiyle oynuyor. Ne çok para alıyor ne de çok süre.. Uygun bir teklif gelirse Avrupa'ya geri dönme ihtimali yüksek.

Artıları

Takımını iyi yönetir. İyi ikili oyun oynar. İyi bir ribauntçıdır. Zaman zaman kritik skor katkısı verebilir. Winner ve tecrübeli bir oyuncudur.

Eksileri

Vasatın altında bir şutördür.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/c/calatni01.html

Video;
Nick Calathes Highlights of the 2013-2014 NBA season (Embedding disabled, limit reached)

Bu sezonki bir maçı;
Nick Calathes Full Highlights 2014.02.01 vs Bucks - 22 Pts, 3 Assists (Embedding disabled, limit reached)




7- Luke Ridnour (33 yaşında - 1.88 - 2003 Draftında 14. sıra seçimi - 9.6 sayı-4.6 asist - 4.3 MD - 3/10)

Minnesota ve Seattle'dan hatırladığımız Ridnour en son olarak bu sezon Bucks ve Bobcats forması giydi ve iki takımda da bekleneni veremedi.

Ridnour'un Avrupa'ya gelmesi zor bir ihtimal. 33 yaşında ve NBA'de hala rahat rahat veteran kontrat bulabilir ancak yüklü bir teklif gelirse burayı düşünebilir.

Artıları

Öncelikle yetenekli bir oyuncudur. Tarihin en iyi draftlarından 2003 Draftında 14. sıradan seçilecek kadar. İyi bir skorer ve iyi bir penetrecidir. İkili oyunu da çok iyi oynar.

Eksileri

Şutu son yıllarda çok dengesiz. Ayakları yavaşladı, savunmada yoklara oynuyor.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/r/ridnolu01.html

Video;
Luke Ridnour Timberwolves Mix - Fireflies (HD) (Embedding disabled, limit reached)

16 sayı-5 asist yaptığı bir maç;
Luke Ridnour 16 Points/5 Assists Full Highlights (1/11/2014) (Embedding disabled, limit reached)




8- Patty Mills (25 yaşında - 1.83 - 2009 Draftında 55. sıra seçimi - 7.3 sayı - 1.1 MD - 2/10)

Bir dönem ismi Fenerbahçe Ülker ile anılan Mills, son dönemde kendini kanıtladı. Popovich sisteminde parlayan Mills, bu sezon Parker'ı yedekleyen isim olurken, bu işi de gayet başarılı bir şekilde aldı.

Spurs organizasyonunda bir oyuncuyu almak çok zordur. Aynı zamanda şu durumda ki Mills ile bir çok NBA ekibi ilgilenir.

Artıları

Çok çok iyi bir skorerdir. 36 dakika süre alsa 18 sayı ortalama tutaracak kadar iyidir. İyi bir penetreci ve iyi bir şutördür. Önemli şutları kullanmaktan da çekinmez.

Eksileri

Bir guardtan çok skorer bir oyuncudur. Önceliği atmaktır. Oldukça küçük bir vücuda sahip.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/m/millspa02.html

Video;
Patty Mills Full Highlights 2014.04.10 at Mavericks - 26 Pts, 6 Assists (Embedding disabled, limit reached)




9- Nando De Colo (26 yaşında - 1.96 - 2009 Draftında 53. sıra seçimi - 3.8 sayı-1.7 asist - 1.4 MD - 8/10)

Fransız guard Nando De Colo, yıllardır NBA'de bench ısıtmak dışında bir şey yapmadı. Valencia'dan sonra Spurs'e giden ve 3 yıldır benchte oturuyor.. De Colo, bu sezon içerisinde Raptors'a takas olsa bile pek oynayamadı.

Nando De Colo'nun ben bu yaz geri döneceğini düşünüyorum. Pek NBA'de oynayabilecek gibi gözükmüyor. Muhtemelen bir Fransız ya da İspanyol takımına imza atar.

Artıları

Asist özelliği fazla olmasa da iyi bir saha görüşüne sahiptir. 1-2-3 numaralarda oynayabilir. Bir guardtan daha çok yardımcı guard olarak kullanılır. İyi bir delicidir. Ribauntları da katkı verir.

Eksileri

Bir kere bana göre son dönemin en abartılan oyuncularından bir tanesi kendisi.. Şutu hiç yok. Kritik dakikalar da genellikle saçmalar.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/d/decolna01.html

Video;
Nando De Colo Highlights 15 points and 5 assists HD (Embedding disabled, limit reached)




10- Toney Douglas (28 yaşında - 1.88 - 2009 Draftında 29. sıra seçimi - 7.8 sayı-2.2 ribaunt-2.2 asist - 1.6 MD - 5/10)

New York'ta parlayan ve bir ara ilk beş bile başlayan Douglas, sonrasında büyük bir düşüş yaşadı. 2-3 yıldır sürekli takas olan Douglas, bir türlü bir yer de tutunamadı.

Douglas gibi Amerikalı oyuncuları getirmek kolay değildir. Klasik NBA zihniyetindeki bir oyuncu çünkü.. Ancak yine de son yıllarda zor kontrat bulması sebebiyle bir ihtimal ikna edilebilir.

Artıları

Aklıyla değil, enerjisiyle oynayan bir arkadaşımız kendisi.. Sahaya tüm enerjisini yansıtır.. İyi bir atletizmi vardır.. Aynı zamanda iyi penetre eder. Ribaunt özelliği de bir guarda göre iyidir.  Ortalamanın üstünde bir savunmacıdır.

Eksileri

Dış şutu oldukça istikrarsız. Bir maçta 9 üçlükte sokabilir. Air ball da atabilir. Gerçi kendisi tümden istikrarsız. Yukarıda dediğim gibi aklıyla oynamıyor bu arkadaş. Asistleri de genellikle penetre üzerinden.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/d/douglto01.html

Video
Toney Douglas Knicks Highlights (Embedding disabled, limit reached)

Bu da bir sezon önceden;
Toney Douglas 19 Points/7 Assists Full Highlights (3/19/2013) (Embedding disabled, limit reached)


11- Brian Roberts (28 yaşında - 1.85 - draft edilmedi - 8.2 sayı-3.0 asist - 788 000 bin dolar 1/10)

Brose Baskets'ten hatırladığımız Brian Roberts, bu sezon Pelicans'ta sürpriz bir çıkış yakaladı. Holiday'ın sakatlığıyla bereaber ilk beşe yerleşen Roberts, iyi bir katkı verdi.

Roberts'ın kontratı korumalı, o yüzden büyük ihtimal kendisini seneye yine Pelicans'ta izleyeceğiz.

Artıları

Sistem içerisinde gayet iyi katkı veren bir parça.. Skorer yönü çok iyi olmasa da iyi bir sutördür. Asist özelliği de iyidir. Aynı zaman da NBA'ın en yüzdeli serbest atış kullanan oyuncusu.

Eksileri

Çok fazla yetenekli bir arkadaşımız değil. Dediğim gibi sistem oyuncusu..

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/r/roberbr01.html

Video;
Brian Roberts highlights (Embedding disabled, limit reached)




12- Kendall Marshall (22 yaşında - 1.93 - 2012 Draftında 13. sıra seçimi 5.6 sayı-6.1 asist - 547 000 bin dolar 4/10)

Kendall Marshall, 2010'lar da değil de 1980'ler de oynasaydı şuanda yıldız diye hatırlayacağımız bir oyuncu olacaktı. Son dönemde Amerikalı olan en iyi saha görüşü ve pasör özelliğine sahip oyuncu bana göre..

Bu sezon Lakers'da sakatlıklarında etkisiyle ilk beş başladı ancak belli başlı dezavantajlı yüzünden NBA'de yeniden yapılanma içerisinde olmayan bir takımda oynama şansı az. Avrupa'ya gelirse iyi bir sistem yıldız olabilir.

Artıları

Çok çok iyi bir saha görüşü ve birinci sınıf bir pas yeteniği var. Sezon içerisinde Lakers ile 15 asist yaptığı maçlar oldu. Sayı atmaktan çok, attırmayı seven bir oyuncu. Çok da iyi ikili oyun oynar.

Eksileri

Vasat bir dış şutu var. Vasat dışı şutu olması onu oyun içerisinde çok etkiliyor.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/m/marshke01.html

Video;
Kendall Marshall Full Highlights 2014.01.03 vs Jazz - 20 Pts, 15 Assists (Embedding disabled, limit reached)

2014.02.13 - Kendall Marshall Full Highlights vs Thunder - 14 Pts, 17 Assists (Embedding disabled, limit reached)




13- Ish Smith (25 yaşında - 1.75 - draft edilmedi - 3.7 sayı-2.6 asist - 985 000 bin dolar - 7/10)

Bu listede ki favori oyuncumdur kendisi. 10 santim daha uzun olsa bana göre NBA'de yıldız olabilecek bir adamdır. Draft edilmedi ancak yıllardır bir çok takımın benchinde yer alıyor.

Riskli bir hamle ancak ben Ish Smith'ın Avrupa'da fark yaratabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Parayı verirsen de koşa koşa gelir.

Artıları

Bir kere bir point guard ta olması gereken her şey var. Sayı atar, penetre eder, şut atar, asist yapar. Bütün bunların hepsine sahip bir oyuncu. Bunun yanında oyunda olduğunu enerjisiyle belli eder.. Savunmada elleri fazla çalışır.. Ayrıca NCAA'de winner performanslarıyla hala hatırlanır.

Eksileri

Fazla küçük. O boy da olup ta yıldız olabileni bırak lig de tutunabilen oyuncu sayısı çok. Vücudu savunmasını da etkiliyor.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/s/smithis01.html

Video;
Ishmael Smith Mix (Embedding disabled, limit reached)


14- Darius Morris (23 yaşında - 1.96 - 2011 Draftında 41. sıra seçimi - 3.7 sayı-1.5 asist - 104 000 bin dolar 7/10)

Bu liste de yer alan favori oyuncularımdan biri de Darius Morris. Lakers tarafından draft edilen Morris, yetenekleri olmasına rağmen bir türlü NBA'de süre bulamadı.

Son olarak Clippers benchinde yer alan Morris, ara sıra yol aldığı D-League'nde bu sezon bir maçta 51 sayı attı. Onun da aynı Goudelock gibi Avrupa'ya gelmesi ve burada etkili olması lazım. Ki potansiyel açısında Goudelock'tan daha bir oyuncu.

Artıları

Çok çok iyi bir skorer.. Avrupa'da filan durdurulma şansı yok bence.. Hem şutu hem de penetre özelliği var. Atletizmi ise Avrupalı guardların baş edemeyeceği bir düzeyde. Bir skorere göre asist yönü fena değil. Hali hazırda onu alan takımın shooting guard oynatması daha mantıklı olur.

Eksileri

Avrupa için oyun aklı biraz zayıf.. Ayrıca dengesiz bir arkadaşımız

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/m/morrida01.html

Video;
Darius morris mix (Embedding disabled, limit reached)

D-League'nde 51 sayı-18 asist yaptığı maç;
Darius Morris EXPLODES with 51 pts and 18 assists in Game 2 vs. Iowa Energy (Embedding disabled, limit reached)




15- Earl Watson (34 yaşında - 1.85 - 2001 Draftında 39. sıra seçimi - 6.4 sayı-4.4 asist - 1.3 MD - 4/10)

Kariyerinin sonlarına yaklaşan Watson, iyi bir guardır. 34 yaşındaki oyuncu bu sezon Blazers formasıyla pek şans bulamadı.

Watson'a 10 günlük kontrat teklif edenler olabilir ancak Avrupa'dan uygun teklif gelirse oyun aklı ve pasörlüğü ile fark yaratır.

Artıları

Her zaman asist yapma yönü, skor yapma yönünden daha üstün olmuştur. Gerçekten oyun zekası ve yetenekleri anlamında NBA'ın underrated guardlarından biridir. NBA'de 6.8 asist ortalama tutturduğu sezon bile var.

Eksileri

Şut yönü son yıllarda büyük bir düşüşte.. Hem ayakları hem de fiziği sebebiyle savunma yönü zayıf.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/w/watsoea01.html

Video;
Earl Watson's Showtime Assist (Embedding disabled, limit reached)


Parkede Fener&Derin Nba
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 07:00:14 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı AnılÇakar

  • Üye
  • Yaş: 28
  • Yer: BURSA
  • İleti: 71
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2014, 08:22:41 »
Müthiş bir çalışma olmuş eline,emeğine sağlık  :)

Çevrimdışı kuga

  • Üye
  • Yaş: 33
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 696
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2014, 11:28:09 »
büyüksün utkun  ;) muazzam çalışma ellerine kollarına sağlık..
Ne sevmek ne sevilmek,
ne de ağlayıp gülmek,
Senin hasretin bize ölüm demek!

Şereftir seni sevmek,
sana kanaryam demek,
bu sevdamız sonsuza dek sürecek!

Çevrimdışı carltonmyers

  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Bursa
  • İleti: 19
  • mehmet
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2014, 12:02:02 »
Çok güzel derleme, elinize sağlık. Gelecek sezonlarda bu liste uzar, böylece oyuncu havuzu olmuş olur. Oyuncuyu hakkıyla izleyen bilen insanların katkısı önemli.

Çevrimdışı burakelmas99

  • Üye
  • İleti: 1
  • Zaptettiğimiz statlara adını kazıyacağız Fenerbah
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2014, 14:51:55 »
Valla helal olsun bu kadar geniş bir oyuncu kadrosunu basit ama yerinde ayrıntılarla çok iyi yazmışsın..

Çevrimdışı prosoför

  • Üye
  • Yaş: 30
  • İleti: 24
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2014, 15:11:16 »
Çok güzel çalışma olmuş. Emeğine sağlık.

SM-N9000Q cihazımdan gönderildi


Çevrimdışı Murat_Bulut

  • Üye
  • Yaş: 36
  • Yer: ELAZIĞ
  • İleti: 671
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2014, 16:08:27 »
Utkan kardeşim ellerine sağlık kendin gibi kaliteli bir yazı olmuş:))
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

gurol1967

  • Ziyaretçi
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #9 : 24 Mayıs 2014, 16:10:56 »
Emeklerine sağlık abicim.Bu forumun ''nitelik'' işlevi konusunda
son derece güzel örneklerinden biri daha.

Çevrimdışı fb_balkay

  • Üye
  • Yaş: 32
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1244
  • Cinsiyet: Bay
    • twitter.com/paulgeorge__13
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #10 : 24 Mayıs 2014, 16:51:54 »
NBA Oyuncu Pazarı

Malum Gherardini ile birlikte artık bir gözümüz NBA, NCAA ve D-League'nde olacak.

Ben de daha güzel, daha bilgili tartışmalar dönmesi için bir yazı dizisi yazmaya karar verdim. Önümüzdeki günlerde pozisyon pozisyon NBA'den bu yaz bize gelebilecek oyuncuları sıralayacağım. Tabii ki analizleriyle birlikte..

Böylece hem bir beyi fırtınası hem de çok istediğimiz oyuncular için sinerji oluşturabiliriz.

Not: Bir kaç gündür sürekli her yere bakıyorum ama elbette ki unutmuş olduğum oyuncular olabilir. DM'den bir mesaj çakarsanız onları da eklerim. 

Not-2: MD=Milyon dolar
 
Not-3: 2/10 ya da 7/10 diye yazdığım şeyler Avrupa'ya gelme olasılıkları..

İlk olarak point guardlar dan başlayacağım. Yazıyı daha rahat okunabilmesi için 2 parçaya ayırdım. İlk 15 oyuncuyu bir sonraki mesaja koyacağım.


Parkede Fener-Utkan

 

kardeşim emeğine sağlık mükemmel olmuş.
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Ereng.

  • Üye
  • Yaş: 31
  • Yer: Kayseri
  • İleti: 937
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #11 : 24 Mayıs 2014, 16:58:33 »
Hayranlıkla ve takdir ederek takip etmeye devam ediyorum . Ellerinize sağlık :)

Çevrimdışı Del Piero

  • Üye
  • Yer: Milano
  • İleti: 530
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #12 : 24 Mayıs 2014, 18:37:56 »
saygı duyulacak bir çalışma olmuş.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Point Guard Pazarı (2)
« Yanıtla #13 : 24 Mayıs 2014, 21:04:54 »
Point Guard Pazarı(2)

Not: Bir kaç gündür sürekli her yere bakıyorum ama elbette ki unutmuş olduğum oyuncular olabilir. DM'den bir mesaj çakarsanız onları da eklerim. 

Not-2: MD=Milyon dolar
 
Not-3: 2/10 ya da 7/10 diye yazdığım şeyler Avrupa'ya gelme olasılıkları..

Bunla beraber point guardların sonuna geldik. Yarın shooting guardlar var. 

16- Troy Daniels  (22 yaşında - 1.93 - draft edilmedi - 8.4 sayı-1.0 asist - 158 000 bin dolar - 3/10)

Rockets'ın play-off larına damga vuran Daniels aslında sezonun büyük bir kısmını D-Leagunde geçirdi.

Daniels, play-off ta maç kazandırarak kahraman olsa da şuan için tutunması o kadar garanti değil. Bu sezon muhtemelen kontrat bulacaktır ancak ne kadar süre alacağı çok muamma.

Artıları

Çok iyi bir şutör. Özellikle üç sayı çizgisi arkasından durdurulması zor bir oyuncu. NCAA'de üçlük yarışması kazanmış bir oyuncu. Kritik anlarda sorumluluk almaktan da asla çekinmiyor. Ribauntlara da katkı verir.

Eksileri

Bir guardtan daha çok şutör. Pek asist yapmaz. Pek de penetre etmez. Net bir şutör kendisi.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/d/danietr01.html

Video;
Troy Daniels 17 Points Full Highlights (4/27/2014) (Embedding disabled, limit reached)

Maç kazandırdığı şutu;
Troy Daniels Drains the Game-Winning 3-Pointer to Win Game 3! (Embedding disabled, limit reached)




17- AJ Price (27 yaşında - 1.88 - 2009 Draftında 52. sıra seçimi - 5.9 sayı-2.2 asist - 947 bin dolar - 5/10)

Wizards'ta çok iyi bir sezon geçirdikten sonra Wolves'a gelen Price burada ise hiç katkı veremedi.

Bu sezon sadece 27 maç oynayan Price, bir çok kere oynamak istediğine dair açıklama yaptı.

Artıları

İyi bir şutördür. Sayılarının büyük bir çoğunluğunu şut üzerinden buluyor. Onun dışında size olarak güçlü bir guard. Genelde çok fazla süre bulmadığı için ortalamaları yüksek değil ancak yakaladığı ortalamaları 36 dakika vurduğumuz zaman 13.9 sayı-5.2 asist-3.4 ribaunt gibi gayet güzel istatistikler ortaya çıkıyor

Eksileri

Savunma olarak vasat.. Ayrıca öyle çok oynatan bir guard değil.

Sezon istatistikleri;
www.basketball-reference.com/players/p/priceaj01.html

Video;
AJ Price 23 Points/5 Threes Full Highlights (4/10/2013) (Embedding disabled, limit reached)

AJ Price - Priceless MIX by MISIEK (Embedding disabled, limit reached)




18- Isaiah Canaan (23 yaşında - 1.83 - 2013 Draftında 34. sıra seçimi - 4.6 sayı-1.1 ribaunt-1.0 asist - 570.00 bin dolar - 4/10)

Houston tarafından draft edilen Canaan sezonun büyük bir kısmını D-League'nde geçirdi.

Canaan'ın, Houston ile daha 2 yıllık kontratı var ancak hem kontrat bedelleri düşük hem de Rockets şuan için pek bu oyuncuyu kadro da düşünmüyor.

Artıları

Canaan, bir kere çok güçlü bir guard. Şöyle ifade edeyim. Bu arkadaşa atış halinde yapılan faullerin büyük bir kısmı basket faul ile bitiyor. Bunun yanında orta seviye de bir atletizmle beraber iyi bir penetreci haline geliyor. Aynı zamanda iyi de bir şutör.. Mesefa tanımaksızın üçlük atabiliyor. Penetre üzerinde de şut atabiliyor. İş sayı atmak olduğunda gerçekten çok iyi. Winner da bir oyuncu

Eksileri

Top sürme ile pas kabiliyeti o kadar üst düzey değil hatta vasat. Savunmayı da çoğu zaman dinlenme modunda geçiriyor.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/c/canaais01.html

Video;
Isaiah Canaan Houston Rockets 2013 NBA Draft Workout - Murray State - Excel Basketball (Embedding disabled, limit reached)

Isaiah Canaan puts up 43 points to win over Santa Cruz Warriors (Embedding disabled, limit reached)




19- Dwight Buycks (25 yaşında - 1.91 - draft edilmedi - 3.1 sayı-0.6 asist - 700 000 bin dolar - 7/10)

Daha önce Avrupa'da Belçika ve Fransa'da forma giyen Buycks, 2 yıldır Raptors benchinde.

Bu sezon sadece 14 maçta oynayan Buycks, genel D-League'nde süre aldı.

Fransa Liginde daha önce MVP oldu.

Artıları

Avrupa için çok çok iyi bir skorer. Özellikle bire bir de bir çok kez sayıyı buluyor. Ayrıca Avrupa basketbolu konusunda gayette tecrübeli. Ribauntlara da iyi katkı verir. Winner bir oyuncudur.

Eksikleri

Fazla sayı atmaya odaklı.. Sayı atamazsa oyundan düşüyor. Asist pek önceliği değil.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/b/buyckdw01.html

Video;
Mix Dwight Buycks - Highlights of season 2012-2013 with the BCM Gravelines (Embedding disabled, limit reached)




20- Maalik Wayns (23 yaşında - 1.88 - draft edilmedi - 2.7 sayı-1.0 asist - 320 00 bin dolar 6/10)

Aynı Morris gibi Wayns'da bu sezonu Clippers benchinde geçirdi.

NBA için bile oldukça hızlı olan Wayns, fazla para kazanmak için Avrupa'yı tercih edebilir.

Artıları

Bir kere çok hızlı ve güçlü bir oyuncu. Aynı zamanda savunması da iyi. İyi bir delici.. Pas özelliği ve top hakimiyeti de oldukça yeterli. Skor anlamında Avrupa için gayet yeterli.

Eksileri

Atletizm ve size olarak eksik kalıyor. Liderlik özeliği ve doğru tercih verme özelliği zayıf. Dış şutu da zayıf.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/w/waynsma01.html

Video;
Maalik Wayns 2012 NBA Draft Workout - Impact Basketball - Villanova (Embedding disabled, limit reached)




21- Phil Pressey (23 yaşında - 1.80 - draft edilmedi - 2.8 sayı-3.2 asist - 490 00 bin dolar - 4/10)

Pressey bu sezon Rondo'nun olmadığı maçlarda Celtics'de oldukça iyi işler çıkardı.

Pressey büyük ihtimal seneye de Celtics'de kalacak ama böyle oyunculara biraz para olarak yüksek bir teklifte bulunursanız gelirler.

Artıları

Skorer bir oyuncu olması da şutu riski edilecek bir oyuncu değil. Pas kabileyeti ve top sürme kabiliyeti üst düzey. Uygun adamı hep buluyor. Çok çabuk hızlanan bir oyuncu.

Eksileri

Savunması vasat. Skorer yönü de biraz zayıf. Kendi atmayı pek tercih etmiyor.

Sezon istatitikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/p/pressph01.html

Video;
Phil Pressey MIX - Rookie season 2013/2014 - Boston Celtics - [HD] (Embedding disabled, limit reached)




22- Jorge Guiterez (25 yaşında - 1.93 - draft edilmedi - 4.1 sayı-2.0 asist - 121 00 bin dolar - 4/10)

Draft edilmeyen ve sezona D-Leagunde başlayan Guiterez, daha sonrasında kapağı Nets'e attı ve orada başarılı oldu.

Artıları

Asist özelliği çok iyi. Aynı zamanda iyi bir skorer. İyi bir penetreci. Savunma konusunda standart. Dribling üzerinden şut sokabiliyor. Enerjisini sahaya yansıtan bir oyuncu..

Eksileri

3 sayı çizgsinde sıkıntı çekiyor. Aklıyla değil ruhuyla oynuyor.

Video
Jorge Gutierrez vs Hawks - 11 Pts 4 Assist 2 Steals (Embedding disabled, limit reached)

NCAA'de 34 sayı-6 asistle oynadığı bir maç;
Jorge Gutierrez 34 points, 6 assists, 3 steals, 3 rebounds, 2 charges, 1 block vs UCLA 2011 (Embedding disabled, limit reached)




23- Jannero Pargo (34 yaşında - 1.85 - seçilmedi - 6.4 sayı-2.0 asist - 1.3 MD - 6/10)

Avrupa'da daha önce Olympiakos ve Dinamo Moskova forması giyen Pargo, sezonu Bobcats benchinde geçirdi.

Artıları

İyi bir skorerdir. Asist yapmaktan daha çok skor yapmaya odaklıdır.

Eksileri

İstikrarsız. Ayrıca yaşının verdiği savunma zaafları var.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/p/pargoja01.html

Video;
Jannero Pargo 18 Points/5 Assists Full Highlights (3/16/2013) (Embedding disabled, limit reached)




24- Peyton Siva (23 yaşında - 1.83 - 2013 Draftında 56. sıra seçimi - 2.3 sayı-1.4 asist - 490 00 bin dolar - 4/10)

Detroit tarafından son sıralardan draft edilen Siva, sezon başında Avrupa'da bir çok kulübe teklif edilmişti.

Artıları

İyi bir atletizme ve çabukluğa sahip.. Top hakimiyeti çok iyi. Dribling üzerinden sayı bulabiliyor. Liderlik özellikleri en azından NCAA için yeterliydi.

Eksileri

Size olarak biraz küçük. Pas kalitesini yükseltmesi lazım. Çok güvenilir bir şutu yok.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/s/sivape01.html

Video;
Peyton Siva vs. Bulls: 12 points, 4-7 FG%, 2-5 3P%, 17 minutes (Embedding disabled, limit reached)




25- Seth Curry (23 yaşında - 1.85 - draft edilmedi - 2.0 sayı - 490 00 bin dolar 6/10)

NBA'de bu sezon bir çok ekipten kontrat alan Curry sadece 2 maç oynadı.

Stephen Curry'nın kardeşi olan Seth'e geçtiğimiz sezon başında Avrupa'dan teklif gelmişti.

Artıları

Aynı abisi gibi hatta abisinden bile iyi bir şutu var Eli ısındı mı makineli tüfek gibi sokuyor. Pas ve topa hakimiyeti de fena değil.

Eksileri

O atletizm ve o vücutla o çocuk NBA'de oynayamaz. Avrupa'ya gidip önemli bir parça olmalı.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/c/curryse01.html

Video;
Seth Curry - Duke Highlights (2012-13) (Embedding disabled, limit reached)




26- Nemanja Nedovic (22 yaşında - 1.91 - 2013 Draftında 30. sıra seçimi - 1.1 sayı-0.5 asist - 1.1 MD - 5/10)

Genç yaşında NBA'e gitmeyi tercih eden Nedovic, sezonun çoğunluğunu D-League'nde geçirdi. 24 maçta ortalama 5 dakika alan Nedovic o sürelerin çoğunluğunu da maçın önemsiz dakikalarında aldı.

Sezon ortasında Avrupa'ya geri dönebileceği konuşulan Nedovic'ın hala Warriors ile kontratı bulunuyor.

Artıları

Kendi pozisyonunda Avrupa'nın en atlet guardlarından birisi. Ayrıca çok daha iyi savunması var. İyi ikili oyun oynayabiliyor. İyi top hakimiyetiyle birlikte açık alanda da iyi karar verebiliyor.

Eksileri

Şut konusunda özellikle dribling üzerinden şutunu geliştirmesi gerek. Oyun kurma yeteneğini de geliştirmesi gerek.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/n/nedovne01.html

Video;
Nemanja Nedovic - Highlights of 2013-14 NBA D-League Season (Embedding disabled, limit reached)





27- Diante Garrett (25 yaşınlda - 1.93 - draft edilmedi - 3.2 sayı-1.7 asist - 719 000 bin dolar - 5/10)

Daha önce Zagreb ve Nanterre forması giyen Garrett ise Jazz'da bu sezon önemli süreler aldı.

71 maçta oynayan Garrett ortalama 14 dakika da saha da kaldı.

Artıları

Bir guarda göre oldukça iyi bir size var. Diğer guardlara bu konuda üstünlük sağlıyor. Ayrıca çok iyi savunma yapıyor. İyi bir şekilde ikili oyun oynuyor. Sahada her zaman boş arkadaşını buluyor. Liderlik özelliği de iyi.

Eksileri

Skorer yönü biraz zayıf. Net bir şutu yok. Kendi şutunu yaratabilen bir oyuncu değil.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/g/garredi02.html

Video;
Diante Garrett Career High 15 Points/3 Threes Full Highlights (2/26/2014) (Embedding disabled, limit reached)

28- Casper Ware (24 yaşında - 1.78 - draft edilmedi - 5.3 sayı-1.1 asist - 69 000 bin dolar - 9/10)

Daha önce Avrupa'da Bologna forması giyen Ware, sezon sonunu Sixers'da tamamladı.

Ware'nın o fizik ile NBA'de tutunma şansı yok, kariyeri büyük ihtimal Avrupa'da devam edecek.

Artıları

Çok atlet ve hızlı bir oyuncu. Hem penetre hem de şut üzerinden sayı bulabiliyor. Liderlik ve asist özellikleri de fena değil.

Eksileri

Size olarak çok küçük ve savunmada bunun yarattığı eksiklikleri yaşıyor.

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/w/wareca01.html

Video;
Casper Ware Show vs Brescia (17/02/2013) (Embedding disabled, limit reached)




29- Josh Akognon (28 yaşında - 1.84 - draft edilmedi - 15.7 sayı-3.9 asist (D-League) - ? - 7/10)

Daha önce Avrupa'da oynayan Akognon, bir sezon da NBA'de oynadı.

Son yıllarda D-Leagunde oynayan Akognon, Baltık Liginde en skorer oyuncu ödülünü almıştı.

Artıları

İnanılmaz bir skorer ve iyi bir delicidir. Oldukça hızlıdır. Özellikle ilk adımıyla bir çok oyuncuyu geçebilir. Bunların yanında gayet yeterli bir şutu da var. Kritik anlarda sorumluluk alabilir.

Eksileri

Çok kötü bir savunması var. Size olarak mecburen PG olarak oynuyor ancak aslında bir SG kendisi. Pas yönü de zayıf.

Sezon istatistikleri;
http://www.nbadraft.net/players/josh-akognon

Video;
Josh Akognon rains 32 points in loss to Erie BayHawks (Embedding disabled, limit reached)

30- Daniel Gibson (28 yaşında - 1.88 - 2006 Draftında 42. sıra seçimi - 7.8 sayı-2.0 asist - 4.4 MD - 1/10)

Cleveland'tan hatırladığımız Gibson, son olarak yine Cleveland tarafından serbest bırakıldı ve 1 yıldır profesyonel olarak forma giymiyor.

Artıları

İnanılmaz bir sutördür kendisi. Hakikaten bir sokmaya başladı mı asla durmayan oyunculardan.. Aynı zaman da clutch timelerin winner oyuncusudur kendisi..

Eksileri

Sadece şut sokabiliyor

Sezon istatistikleri;
http://www.basketball-reference.com/players/g/gibsoda01.html

Video;
Daniel Gibson Mix- "Imma Star" (Embedding disabled, limit reached)


Parkede Fener-Derin Nba
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 21:15:15 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: NBA Oyuncu Pazarı
« Yanıtla #14 : 24 Mayıs 2014, 21:06:25 »
Öncelikle gerçekten de çok teşekkür ederim..

Umarım 4-5 gün de hepsi bitecek ve güzel bir çalışma ortaya çıkacak.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.