Hafızam çok iyi değil. Obradovic'in geçen sefer sözleşmesi hangi ayda yenilenmişti ?
O döneme kadar takımın durumu nasıldı ?
Ben düşünülenin aksine takımdaki kötü gidişin esas nedeninin sözleşme ile alakası olduğunu düşünmüyorum?
Takımda eski arkadaşlık ruhunun kaybolması ,doymuşluk (ki çok saçma sadece 1 el şampiyonluğumuz var),
rakiplerin artık bizi iyi analiz etmesi ve ekstra motivasyonla oynaması, zaten kırılgan bir dönemdeyken zorlu fikstürün
özgüvenimizi silmesi gibi sebepler daha öncelikli nedenmiş gibi geliyor.
Kaldı ki Obradovic karakterinde biri ; "Beni burda istemiyorlar o zaman takımı kötü çalıştırayım,yüzde yüzümü
sahaya vermeyeyim diyecek biri değildir. Böyle düşünerek hocaya hakaret ediyoruz bence.
Bu arada ben de ana geminin futbol olduğunu ve tüm konsatrasyonun bu seneki alınacak şampiyonluğa
odaklanmasını doğru buluyorum.Basketbol üzerinden doğacak bir ayrışmayı inanılmaz saçma buluyorum.
Bunun üzerinden Ali Koç'a saldırmak ,basketbol şubesine her fırsatta laf etmeye kalkan kesimin ekmeğine yağ sürer sadece
Hatta bana kalırsa futbolda 2 sene üst üste şampiyonlar ligine katılıp
ekonomik olarak rahatlayana kadar basketbol bütçesinin kombineler+sponsporluklar kadar olmasını savunuyorum.
Ama bunun yolu iddia edildiği gibi belli yöneticiler üzerinden Obradovic gibi bir değere mobbing yapılması olmamalı.
Alex'e yapılan vefasızlıktan sonra ikinci utanç kaynağımız olur tarihimizdeki.