Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 373823 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bo'yu yıpratmak için ellerinden geleni yapacaklar. Nasıl biz Arroyo için benzer bir senaryo düşünüyorsak onlar aynısını Bo için düşünecek. Üstelik bizim yedek gardımız olmadığını da düşününce bence serinin en kilit adamı durumunda Emir olacak. Onun özellikle Bo yerine oyunu yönlendirdiği zamanlarda göstereceği performans çok mühim.

Genel olarak seri Galatasaray'ın uzunları ile bizim forvetlerimiz arasında geçer. Onların boyalı bölgeden bulacağı sete set sayıları ile bizim hızlı hücumlarımız çarpışır. Koşacak mıyız, güreşecek mi? İş güreşmeye kalırsa bu aleyhimize olur. Ama hızlı oynamak için çok iyi bir ribaunt konsantrasyonu şart. Net ribaunt alıp ileri fırlamak lazım. Ne kadar dengesiz yakalarsak o kadar lehimize olur. Tabii Galatasaray uzunlarına indirilecek toplarda en az Karşıyaka serisi kadar mükemmel yardımlar getirmeliyiz. O seride olduğu gibi pick@roll savunması yapmalıyız.

Dış şut yüzdesi her iki taraf için çok kritik. Burada kim öne fırlarsa kendi istediği oyunu dikte şansı bulur.

Bir önemli husus da, her iki takım birbirini iyi tanıdığı ve esas silahlara yeterli önlem alacağı için kenardan gelecek ekstra katkılar. Mesela Galatasaray adına Göksenin'den gelecek bir üçlük bu seri özelinde üç adet üçlüğe değer. Aynı şekilde bizde Ömer'in savunması yanında vereceği skor katkısı altın değerinde... Bjelica bizim lehimize dengeleri değiştirecek bench oyuncusu olabilir.

Kısalardan gelecek her ekstra ribaunt, uzunlardan gelecek her ekstra asist, ne bileyim; beklenmedik isimlerden gelecek her şut, kısacası bonus sayılabilecek her şey bu seride altın değerinde. Bu noktada Ender ve Cenk gibi isimlere dikkat etmek gerek.

Oğuz ve Zoric'in erken faul problemleri sıkıntı olabilir. Ama sağlam durmaya bakmaları gerek. Yani hem gereksiz faullerden sakınıp, hem sert durmaya bakmalılar. Bo için aynısı kat be kat geçerli. Ne baskıdan ödün vermeli, ne ucuz fauller almalı. Çok uyanık olmalı. Arroyo bu faul konusunda kendisini çok iyi kontrol ediyor mesela.

Seri içinde çok enteresan hikayeler olabilir. Beklenmedik kahramanlar çıkabilir. Güvenilen dağlara kar yağabilir. Her ne olursa olsun, zihnen güçlü kalan kazanacaktır.

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
  • Yer: Tampa,FL
Eline saglik Utkan hocam harika bir analiz olmus.

Burda istatistik olarak sadece bizim takimin ve galatasarayin genel savunma ve hucum istatistikleri yaniltici olabilir gibi geldi bana. ozellikle play-off serisi boyunca bizim karsilastigimiz rakiplerle galatasarayin karsilastigi rakipler arasinda hem ilk turda hem ikinci turda bir kalite farki vardi ve hicbirisi galatasaray seviyesinde savunma yapamiyorlardi. bu final serisinde bizim takim olarak hucum istatistiklerimizde bir dusus olacaktir. bunu savunma yonumuzu artirip telafi etmeliyiz.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Biz ilk tur serilerindeki hücum performansımızı bence iyi savunmamıza borçluyuz. Hızlı oynadığımız için yediğimiz sayı göze batabilir ama aslında gayet normaldi.

Çevrimdışı Erdem2295

• Üye
Maça iyi başlayalım.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Bu gece ki Hissiyatım Melih 4 tane  Üçlük sokacak
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
bu arada bunu söylemek yersiz gelebilir ama böyle gergin bir seriye kenarda Mirsadla gitmek de ayrı bir stres kaynağı. Takımın en sakin olması gereken noktasında yer alan adam halen daha basketbolcu kafasından sıyrılabilmiş değil. Ortada fol yok yumurta yokken basit bir mevzu için Karşıyakalı oyuncuların üzerine yürüyordu. Obradovic de ayar oluyor bu triplerine ama bu sahnelere GS maçında yer yok. İnşallah bir mallık yapmaz
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Utkan aşmış kendini :))) bu adamı dünya tarih mirası listesine almalılar :))

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Erceg+ersin ve sinan mallarindan toplam 20 uzeri yemezsek is biter...Marko ve arroyo max 35 ancak atarlar..cenk-ender-furkan-bonsu ve hairston zaten 15 sayi anca bulur bu formlariyla..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Kemal Yılmaz

• Üye
  • Yer: Ankara
Utkan eline sağlık kardeşim.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Utkan'ı pamuklara sarıp sarmalamak, askerlik vakti gelince bedelini ödeyip muaf olmasını sağlamak lazım.

Utkana da helal olsun çok takdir ediyorum çok emek veriyor gerçekten :)

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Çok teşekkür ederim herkese bu seri için daha da fazla istatistik çıkartacaktım ama bilgisayar bir anda bozulunca anca bu kadarı oldu. Ama hakikaten çok teşekkür ederim..

İlerisi içinde her hangi bir şekilde burada olmayan bir istatistiği bilgi isterseniz bana ulaşırsanız eklemeye çalışırım :D

Seriye gelirsek her şeyi belirleyecek noktalardan biri ribaunt bence. Ne kadar net bir şekilde ribaunt alırsak o kadar tempo yaparız.. Tempo demekte kazanmak demek..

Zor bir maç olursa maçın son dakikalarında kazanırız diye düşünüyorum.

Bojan felaket bir maç çıkartabilir.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
84-71 içimden geçen, ama 100 atarsakta hayır demem bu yüzsüzlere  :)
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Murat_Bulut

• Üye
  • Yer: ELAZIĞ
Allahın izniyle vurup gececez ben dört bölümlük kısa bir dizi olacağını düşünüyorum ilk bölümü bu akşam olacak:-):-)yarın sınavım da var ama bu kaç kaçmaz sınavı bütte telafi ederim:-)
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Evimizde ilk mac oldugu icin Emir Bojan motive baslar diye dusunuyorum bu maca. Seyirci olunca guvende hissediyorlar. Umarim rehavete kapilmamislardir son KSK macindan sonra, o mac cok acayip isler yaptilar.

Seri ilerledikce Bjelica'ya cok is duser gibi hissediyorum. Deplasmanda onun buz adamligina ihtiyacimiz olacak. Keza Melih de baski altinda sakin kalan bir adam.

Linas ne yapar kestiremiyorum, onun ve Zoric'in performanslari Emir'e yine bagli olacaktir. Hucumda bir noktada kendilerini bulurlar seri icerisinde, ancak savunmada Zoric'in faul almadan efektif savunma yapmasi lazim.

Ozellikle Bjelica da oyunda degilken kisalarimizin Zoric ve Oguz'a ribauntlarda yardimci olmak hayati onem tasiyor. Net ribaunt cekemezsek herkesin dedigi gibi tempo yapamayiz, ayrica GS dusuk tempoda atana kadar oynama ve faul alma sansi bulur.

Bo ve Omer'den hic bahsetmedim, performanslarinda dusme olacagini sanmiyorum. Ozellikle kaptan sahamizdaki maclarda cok istekli baslayacaktir. Gecen bir demecinde "Yari finalde KSK ve finalde GS gelmesini cok istiyorduk" demis. Bu hirsi ona faul problemi olatak donmez umarim.

Ilk mac vurup gecemeyebiliriz. Yakin gidebilir. Ancak mac sonunda bir mesaj verirsek psikolojik olarak uste cikariz, 10-12-15 fark yapmaktan bahsediyorum ancak bunun son dakikalara girmeden olmayacagini dusunuyorum.

Karsi taraftan hic bahsetmedim, onlar dusunsun.
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2014, 19:04:33 Gönderen: Kutay »
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı vonyc

• Üye
  • Yer: Eskişehir
  • Andrew Goudelock !!!
Yahu şu Lig Tv yorumcularını da anlamıyorum.Tarafsız olacağız diye her şeyi karıştırıyorlar,bir kişi de çıkıp demedi Fenerbahçe serinin mutlak favorisi diye...
Sevdamıza kimse engel olamaz,
Bazen hüzün vardır,bazen mutluluk,
Fener sevgisinin adı konamaz,
Ne kupa büyüklüğü,ne şampiyonluk!!!