Benim kastettiğim o serileri Bojan yüzünden kaybettik değil ki. Benim kastettiğim defalarca kaçırsa bile şut kullanma kredisi için takım içinde olması gereken ağırlığı ve bunun nasıl sağlanacağı... Navarro ne kadar kaçırırsa kaçırsın; Barcelona'da ona kimsenin "yeter artık" diyecek cesareti olmaz. Aynı şekilde Spanoulis'e şut konusunda takım içi bir muhalefet gelirse alnını karışlarlar. Kimse bunlara bu krediyi durduk yere vermedi. Ortada bir realite var. Şu şartlar altında Bojan dilediği kadar şut özgürlüğüne sahip olsun anlayışı bu takıma zarar veriyor. Elbette şutu geldiğinde, top ona uygun pozisyonda indiğinde kaç tane kaçırırsa kaçırsın, eli titremeden atmalı. Bu sadece onun için değil, diğer oyuncular için de böyle. Şutun en doğru seçim olduğu bir uygunlukta kaçırdıklarına takılmasınlar. Bunda hemfikirim. Koç bu krediyi herkese veriyor. Ama biz oyunu ne kadar kaçırırsa kaçırsın birisine şut hazırlama üzerine yıkarsak ve o da kafayı şut sokmaya takarsa yanarız. Bizim takım içinde Kleiza dahil bu krediye sahip olacak ağırlıkta bir oyuncu yok. Mrsic'ten sonra bu ağırlıkta birisi de olmadı. Dolayısıyla oyuncu o gün neyi iyi yapıyorsa ona odaklanmalı. Yönlendirilmeli. Koçun da dün akşam yaptığı buydu.
Bizim ana hücum silahımız Bojan'a şut pozisyonu hazırlamak mı olacak; iş sete set oyununa kalmadan rakibi dengesiz yakalamak mı?
Hakan Abi demek istediğimi yanlış anlamışsın. Demek istediğim, Bojan'ın kendisi 1.skor opsiyonu olarak hareketli şut atmayı tercih etmeli. Buna yapacak ayak hareketlerine de, atletizme de, fiziğe de, şut becerisine de sahip.
İlk geldiği seneye göre driplingini bayağı geliştirdi, sırtı dönük silahı da var ama 1.opsiyonu hareketli şutu olmalı. Bunu kullanmıyor, cins cins işler yapıyor, kendisine kızıyorum. Adamı ilk adımda geçip stop jump atmalı, fake +ayak hareketi ile kendini geriye/yana çekip orta mesafe denemeli, ilkinde kaçırdı ise ikincisinde de atmalı, baktı o gün soğuk, sonra bırakmalı, bu iyi bir silah, bunu mesela Melih yapıyor. Kleiza için de geçerli aynı durum.
Bu oyuncular 1.silahlarını birkaç kere denemeliler.
Takımın oyun düzeninin Bojan'a şut hazırlamak olsun/olmasını tartışmıyorum.
Kenisini sevsem de (yumuşak skorerleri severim), Kendini geliştirmesine, fiziksel meziyetleri yeterli olmasına, büyük potansiyel taşımasına rağmen Bojan'ın en tepedeki oyunculardan biri olacağını düşünmüyorum.
Sinmesinin yanında bence en büyük problemi, bir çok silahı olmasına rağmen, bir pozisyona başlarken kafasında hangi hareket varsa onunla sınırlı kalması, pozisyon içinde alternatif üretememesi, yani flair özelliğinin yeterince yüksek olmaması