Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 373788 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
ikinci yarıyı çok iyi oynadık gerçekten.

umarım devamı gelsin.

bakalım diğer taraftaki seride neler olacak bugün.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Yalnız Kleiza'ya çaldığı teknik faul bence doğruydu. Son adam kuralını uyguladı.

Beni rahatsız eden şu veya bu düdüğün yanlışlığı değil. Çifte standart. Aynı teması Karşıyaka oyuncuları yapınca ikinci darbe gelmeden düdük çalmıyorlar; bizim oyuncular değer değmez faul geliyor. Ya iki tarafa da temas izni vermeyin, ya iki tarafı da serbest bırakın. Hem 3. ve hem 4. periyodun son bir kaç dakikasına kadar Karşıyaka'nın o periyoda ait faul sayısı sıfırdı ve biz hakkımızı daha periyot başlarında doldurmuştuk.

Çevrimdışı erhanay

• Üye
  • Yer: ünye
    • erhanaydd
Maç bir çok şeyi görme açısından önmeliydi. Koç oyuncularla uzun süreli antreman yapmaya başladı. Bunun etkisi net olarak belli oldu. Roller daha iyi dağıldı ve herkes sorumluluğunu bilerek oynadı. Koç ipleri daha sıkı tuttu.

Oyuncuların performansı giderek artıyor. Kleiza, Bo, Oğuz hatta Emir. Oyuncular kendilerine dikkat etmeye oyuna kendilerini vermeye başladılar. Bence yeni sezon kadrosu için sezon sonu performansları da önemli olacak.

Gün geçtikçe bir şey daha net belli oluyor ki Bojan topla fazla temas etmemeli. Bu takıma zarar veriyor. Şuta dayalı oynamalı yada tek dirpling üzeri turnike yapmalı. Hem top kaybına zorluyor hem de takımın balansını bozuyor. Ama bugun savunmada gayet iyiydi.

Karşıyaka iyi takım ama yenilmeyi sonuna kadar hakediyorlar. Hele Ufuk Sarıca. Çok itici gelmeye başladı bana. Bizim salonda oynanan lig maçında yaptıkları hala gözümün önünde.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
  • Yer: İstanbul
Benim kastettiğim o serileri Bojan yüzünden kaybettik değil ki. Benim kastettiğim defalarca kaçırsa bile şut kullanma kredisi için takım içinde olması gereken ağırlığı ve bunun nasıl sağlanacağı... Navarro ne kadar kaçırırsa kaçırsın; Barcelona'da ona kimsenin "yeter artık" diyecek cesareti olmaz. Aynı şekilde Spanoulis'e şut konusunda takım içi bir muhalefet gelirse alnını karışlarlar. Kimse bunlara bu krediyi durduk yere vermedi. Ortada bir realite var. Şu şartlar altında Bojan dilediği kadar şut özgürlüğüne sahip olsun anlayışı bu takıma zarar veriyor. Elbette şutu geldiğinde, top ona uygun pozisyonda indiğinde kaç tane kaçırırsa kaçırsın, eli titremeden atmalı. Bu sadece onun için değil, diğer oyuncular için de böyle. Şutun en doğru seçim olduğu bir uygunlukta kaçırdıklarına takılmasınlar. Bunda hemfikirim. Koç bu krediyi herkese veriyor. Ama biz oyunu ne kadar kaçırırsa kaçırsın birisine şut hazırlama üzerine yıkarsak ve o da kafayı şut sokmaya takarsa yanarız. Bizim takım içinde Kleiza dahil bu krediye sahip olacak ağırlıkta bir oyuncu yok. Mrsic'ten sonra bu ağırlıkta birisi de olmadı. Dolayısıyla oyuncu o gün neyi iyi yapıyorsa ona odaklanmalı. Yönlendirilmeli. Koçun da dün akşam yaptığı buydu.

Bizim ana hücum silahımız Bojan'a şut pozisyonu hazırlamak mı olacak; iş sete set oyununa kalmadan rakibi dengesiz yakalamak mı?

Hakan Abi demek istediğimi yanlış anlamışsın. Demek istediğim, Bojan'ın kendisi 1.skor opsiyonu olarak hareketli şut atmayı tercih etmeli. Buna yapacak ayak hareketlerine de, atletizme de, fiziğe de, şut becerisine de sahip.
İlk geldiği seneye göre driplingini bayağı geliştirdi, sırtı dönük silahı da var ama 1.opsiyonu hareketli şutu olmalı. Bunu kullanmıyor, cins cins işler yapıyor, kendisine kızıyorum. Adamı ilk adımda geçip stop jump atmalı, fake +ayak hareketi ile kendini geriye/yana çekip orta mesafe denemeli, ilkinde kaçırdı ise ikincisinde de atmalı, baktı o gün soğuk, sonra bırakmalı, bu iyi bir silah, bunu mesela Melih yapıyor. Kleiza için de geçerli aynı durum.
Bu oyuncular 1.silahlarını birkaç kere denemeliler.
Takımın oyun düzeninin Bojan'a şut hazırlamak olsun/olmasını tartışmıyorum.

Kenisini sevsem de (yumuşak skorerleri severim), Kendini geliştirmesine, fiziksel meziyetleri yeterli olmasına, büyük potansiyel taşımasına rağmen Bojan'ın en tepedeki oyunculardan biri olacağını düşünmüyorum.
Sinmesinin yanında bence en büyük problemi, bir çok silahı olmasına rağmen, bir pozisyona başlarken kafasında hangi hareket varsa onunla sınırlı kalması, pozisyon içinde alternatif üretememesi, yani flair özelliğinin yeterince yüksek olmaması
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2014, 12:32:35 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Şunu da söyleyeyim.. Bizim iyi oyunumuzun yanında 4. çeyrekte Ufuk Sarıca'nın yanlış rotasyonda ısrar etmesi de bize yardımcı oldu..

Ufuk Sarıca çok iyi bir motivatör ama hala vasat bir koç.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Hakan Abi demek istediğimi yanlış anlamışsın. Demek istediğim, Bojan'ın kendisi 1.skor opsiyonu olarak hareketli şut atmayı tercih etmeli. Buna yapacak ayak hareketlerine de, atletizme de, fiziğe de, şut becerisine de sahip.
İlk geldiği seneye göre driplingini bayağı geliştirdi, sırtı dönük silahı da var ama 1.opsiyonu hareketli şutu olmalı. Bunu kullanmıyor, cins cins işler yapıyor, kendisine kızıyorum. Adamı ilk adımda geçip stop jump atmalı, fake +ayak hareketi ile kendini geriye/yana çekip orta mesafe denemeli, ilkinde kaçırdı ise ikincisinde de atmalı, baktı o gün soğuk, sonra bırakmalı, bu iyi bir silah, bunu mesela Melih yapıyor. Kleiza için de geçerli aynı durum.
Bu oyuncular 1.silahlarını birkaç kere denemeliler.
Takımın oyun düzeninin Bojan'a şut hazırlamak olsun/olmasını tartışmıyorum.

Araya giriyorum abi ama haklısın dediklerine katılıyorum ancak Bojan'ın şutuna bir güvensizliği var. Öyle ya da böyle Top-16 şut ritmini bozdu. O zamandan beri bir güvensizlikle atıyor bu da oyununa etki ediyor.. Bojan dribling yapmasın filan denmişte ona asla katılmıyorum.. Bojan geçen sene pnr oynamayı bilmezdi artık biliyor.. Bunları öğrenmekte öyle hemen kolay olmuyor..

Bojan'ın sene başına göre bile oyununda büyük gelişimler var. Özellikle pas kalitesini çok artırdı.

Ancak dediğin gibi şut ile skor üretmeyi hatırlaması lazım.. O zaman bu diğer özellikle işe yarar..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Şunu da söyleyeyim.. Bizim iyi oyunumuzun yanında 4. çeyrekte Ufuk Sarıca'nın yanlış rotasyonda ısrar etmesi de bize yardımcı oldu..

Ufuk Sarıca çok iyi bir motivatör ama hala vasat bir koç.

Kendisi antipatik bir adam ama efes zamanlarına göre kendisini geliştirdi bayağı. Oyun içine aktif müdahele yapabiliyor artık, oyun oynanırken oyuncuların hareketlerini yön veriyor.
Yalnız şu futboldaki trabzon un yaptığına benzer, biz istanbul takımlarına karşı onur mücadelesi veriyoruz bilinçaltı yaklaşımı mide bulandırıcı
Fenerbahçe

• Üye
  • Andrew Goudelock
O onur mücadelesi veriyoruz muhabeti biraz Karşıyaka taraftarının hoşuna gittiği için kullandığı bir tavır..

Böylece taraftarı iyice kendini bağladı..

Ancak seneye büyük olasılıkla ayrılacak. Karşıyaka dan yıllık 1 milyon dolar istedi. Bu parayı ne Karşıyaka'nın ne de Yaşar'ın verme olasılığı yok.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Araya giriyorum abi ama haklısın dediklerine katılıyorum ancak Bojan'ın şutuna bir güvensizliği var. Öyle ya da böyle Top-16 şut ritmini bozdu. O zamandan beri bir güvensizlikle atıyor bu da oyununa etki ediyor.. Bojan dribling yapmasın filan denmişte ona asla katılmıyorum.. Bojan geçen sene pnr oynamayı bilmezdi artık biliyor.. Bunları öğrenmekte öyle hemen kolay olmuyor..

Bojan'ın sene başına göre bile oyununda büyük gelişimler var. Özellikle pas kalitesini çok artırdı.

Ancak dediğin gibi şut ile skor üretmeyi hatırlaması lazım.. O zaman bu diğer özellikle işe yarar..

Dribling yapmasın demedim, 1.opsiyonu hareketli şut olmalı dedim. Güvensizliğini aşmak onun sorunu, iyi olacaksa aşacak psikolojik sıkıntıları. Bunu yaptığında, dripbling opsiyonu daha çok işe yaramaya başlayacak. Artık Bojan'ın topu eline alıp harekete geçtiği ilk saniyede, devamında ne yapabileceğini anlıyorum. Tahmin edilebilir şeyler yapmaması, şaşırtması lazım.
Yoksa kendini geliştirme konusunda saygıyı hak ediyor. Pianigiani'nin ona kattığı şey de birebirin gelişmesi ve biraz daha fazla stop jump shut atması idi. İlk geldiği sene dümdüz potaya gidiyor ve devamlı blok yiyordu.

Bu forumda Bojan'ı belki de en çok seven benimdir, hatta Hakan Abi sık sık takılır. Cibona zamanından takip edip bize gelmesini istediğim bir oyuncuydu. Böyle yumuşak skorerler az yetişiyor artık.
Ama seviyoruz diye torpil geçecek değiliz (ağır mesaj içerir :) )
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2014, 12:40:50 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Oğuz un zayıf hali insanı inanılmaz mutlu ediyor.
sakatlık sonrası anca toparladı son 1 aydır oldukça iyi durumdaydı .
Hakan abi ile telefonda konuştuk Oğuz hem fiziki hemde mental olarak geri kesinlikle düşmedi..
böyle bir oğuz'un tadından yenmez kesinlikle. o hantallığını bi nebzede  atmış olması güzel bir olay.. yerden yere atlayan hata yaptıktan sonra kafasını öne eğmeyen- 3 tane güzel asist yapan oğuz  ciddi anlamda katkı verir.
dünkü maçta hem Zoriç hemde oğuz çok faydalı oynadılar.

Melih'in geçen seneki hali ile bu seneki halini görüyorum ... inanılmaz değişti , biraz daha savunmasını artırabilirse çok acayip bir 2 numara olacak

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
...seviyoruz diye torpil geçecek değiliz (ağır mesaj içerir :) )

O "ağır" mesajı aldım ancak benim için sadece Cappie değil Fenerbahçe Kadın basketbol şubesinini tamamı HÜVE'L BAKİ hükmündedir. Toprakları bol olsun.

Hani trafikte bir yanlış bütün doğruları götürür ya... Hatalı sollama yaptılar. Kamyon altında kaldılar. Defnettim hepsini. Gömdüm sonsuza kadar. Arkalarından bir Fatiha dahi okumayı da düşünmüyorum. :D

• Üye
  • Andrew Goudelock
Yok sana demedim abi dribbling muhabetini.. Genel olarak öyle bir düşünce var.

Bojan bugün bana göre Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarısıdır.. Atletizm, ayak hızı, ayak hareketleri, bitiriciliği gibi çok üst düzey özellikleri var..

Bir kere gerçekten bir Avrupalı ya göre çok atlet..

Geçen Cem Abi ile de konuşuyorduk. Uşak serisinin 2. maçında vurduğu bir smaç var ki NBA aynısı yapılsa bütün herkes paylaşır..

Bojan bugün kaybetmemiz gereken bir oyuncudur bana göre.. En azından Avrupa içerisinde..

Pianigini kısmın da fazlasıyla katılıyorum. Boja iki yılda oyununda gösterdiği gelişim muazzam. Ancak şut ritmini bulmak zorunda..

Mental olarak bile Obradovic ile birlikte daha yukarı seviyeye çıktı.

Hatırlayalım sene başındaki Bojan'i kötü şut attığı hücum da verimsiz olduğu bir maçta kaybolup giderdi ve vasat bir savunma yapardı.

Dün ise savunmayla maça tutundu.. Dixon'a iyi savunma yaptı, devamında oyun ona geldiğinde gereken şutları soktu..

• Üye
  • Andrew Goudelock
Bi de şu var niye Bojan dribbling yapıyor diye sorgulayanlar oluyor..

Buna mecburuz biraz. Takımda kısalarda pnr oynayabilen bir adam var.. O da Emir.. Emir paşa gönlüne göre takıldığı için koç.. Elindeki oyuncuları geliştirmek zorunda kaldı..

Melih bile geçen sene kaç tane ikili oyun oynadı, bu sene kaç tane ikili oyun oynadı..

Bojan yetenek anlamında buraya kayabilecek bir oyuncu..

Hatalarından bahsederken, iyi yanların görmez isek yanlı bir tutumda bulunuruz.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Şu maçı da alalım İzmir'e rahat rahat gidelim..

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Utkan, lafım senin tespitini eleştirmek için değil. Sakın yanlış anlama... "Bojan bugün Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarasıdır" tespitinden bahsediyorum. kaldı ki sezon içinde 24 EL takımının genel menajeri de çoğunlukla bu yönde kanaat belirtti. Yani bu tespitinin doğruluk payı hem yüksek, hem kabul görmüş bir yanı var.

Lafı nereye getireceğim. 2001 NBA finallerinde senin 76'ers ile Shaqullie O'Neal'ın Lakers'ı karşılaşıyordu. Shaq yine tozu dumana kattığı bir maçtan sonra o sene yılın savunmacısı seçilen 76'ers pivotu Dikembe Mutombo'yu kastederek basın toplantısında şöyle demişti: "NBA'in en iyi savunmacısı buysa NBA'de savunma bitmiştir."

Diyeceğim; Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarası Bojan'sa; Avrupa basketbolunun sonu vahim. Maalesef vahim. Yeni bir Peja, Kirilenko, Hidayet, Mehmet, Dirk, Pau, Saras, Papaloukas, Diamantidis, Navarro, Mirsad, Spanoulis yok ufukta... 2000'lere damgasını vuran 90'ların genç jenerasyonu bitti bitiyor. Ardından da yenisi gelmiyor.