Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 373788 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
seriye devam ...
2-0 yapacağız. 17.00 çok güzel bir saat . salon yine dolu olsun ...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Karşıyaka için tamam ya da devam maçı... Efes serisini de geriden gelip çevirmelerinin motivasyonuyla sahaya çıkacaklar. Kolay maç olacağını sanmıyorum; gevşememek lazım. Bu maçın sonucu ne olur bilmiyorum ama seri sonunda da, sezon sonunda da gülen biz olacağız.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Yenisi gelmiyor değil aslında abi geliyor ama NBA, Avrupa basketbolunu bitiriyor..

Dediğin noktaya katılıyorum. Bojan bugün dünyasında Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarasıdır. Ancak kendisi 2000'lerin başında sıradanın biraz üstünde bir konum da olacaktı..

NBA, Avrupa basketbolunu bitiriyor lafımı biraz daha açıyım.

Parker, Ginobili, Nowitzki, Hidayet, Stojakovic, Divac vs gibi oyunculardan önce NBA için Avrupa bir pazar değildi. Ancak ne zaman buradan gelen oyuncular gelip, NBA de ligin kaderiyle oynamaya başladı. Bir pazar haline geldi.

Pazar haline gelince noldu haddinden fazla bir şekilde Avrupalı oyuncu NBA e geldi. (Daha geçtiğimiz günlerde bir GM, haddinden fazla Avrupa lı NBA geldi ve ligin kalitesi bozuldu dedi)  Bir çok yetenekli oyuncunun da 1 numaralı hayali oldu. Otomatikman Avrupa nın cazibesi kalmadı..

Eskiden Güney Amerikalı bir çok oyuncu İspanya ya geliyordu artık onlar bile ilk NBA peşinde..

Böyle olunca biraz yetenekli herkes NBA gitmeye başladı.  Mesela Saric diye bir çok çocuk var. İddia ediyorum. Etrafına takım kurulsa Avrupa'daki her takımı şampiyonluğa taşır.. Ancak çocuk bu sene NBA e gidiyor. Saric gibi bir çok örnek var.

Mesela 21 yaşındaki Gentile 2-3 yıla kalmadan NBA yapacak.. Ya da en kötü Bojan abi.. Koçumuz Obradovic olmasa bu sene gitmişti.

Toparlarsam Hakan abi dediği jenarasyonun sonuna gelinmesi, eldeki genç yeteneklerin NBA akmasıyla birlikte Avrupa basketbolu yetenek anlamında büyük bir çıkmaza girmek üzere..

NBA, hızlı bir şekilde Avrupa basketbolunun yeteneklerini sömürüyor..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Karşıyaka için tamam ya da devam maçı... Efes serisini de geriden gelip çevirmelerinin motivasyonuyla sahaya çıkacaklar. Kolay maç olacağını sanmıyorum; gevşememek lazım. Bu maçın sonucu ne olur bilmiyorum ama seri sonunda da, sezon sonunda da gülen biz olacağız.

Biz tempoyu yükselttiğimiz sürece KSK'nin şansı azalır...Zaten dün de Obra takımı sürekli çabuk ve hızlı oynamaları için uyardı...KSK'nin hakkını vermek lazım o kadro ile gayet iyi oynuyorlar ama play-off temposunu kaldırmaları zor

Çevrimdışı erhanay

• Üye
  • Yer: ünye
    • erhanaydd
Yok sana demedim abi dribbling muhabetini.. Genel olarak öyle bir düşünce var.

Bojan bugün bana göre Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarısıdır.. Atletizm, ayak hızı, ayak hareketleri, bitiriciliği gibi çok üst düzey özellikleri var..

Bir kere gerçekten bir Avrupalı ya göre çok atlet..

Geçen Cem Abi ile de konuşuyorduk. Uşak serisinin 2. maçında vurduğu bir smaç var ki NBA aynısı yapılsa bütün herkes paylaşır..

Bojan bugün kaybetmemiz gereken bir oyuncudur bana göre.. En azından Avrupa içerisinde..

Pianigini kısmın da fazlasıyla katılıyorum. Boja iki yılda oyununda gösterdiği gelişim muazzam. Ancak şut ritmini bulmak zorunda..

Mental olarak bile Obradovic ile birlikte daha yukarı seviyeye çıktı.

Hatırlayalım sene başındaki Bojan'i kötü şut attığı hücum da verimsiz olduğu bir maçta kaybolup giderdi ve vasat bir savunma yapardı.

Dün ise savunmayla maça tutundu.. Dixon'a iyi savunma yaptı, devamında oyun ona geldiğinde gereken şutları soktu..

Ben de dribbling yapmasın diyenlerdenim. Tepeden ikili oynarken az top kaybetmedi bu sene. Evet Emir'den başka gerçek manada  ikili oyun oynayabilen oyuncumuz yok ama kritik maçlarda çok canımızı yok avrupada. Top elinde patladı kaç kez. Koç kendini geliştirsin diye zorluyor olabilir ama bence şuta dayalı oyun ve ikili oyun yerine içeri penetre ve post-up onun için en ideali. Hata yapınca çabuk demoralize oluyor sonra.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
O "ağır" mesajı aldım ancak benim için sadece Cappie değil Fenerbahçe Kadın basketbol şubesinini tamamı HÜVE'L BAKİ hükmündedir. Toprakları bol olsun.

Hani trafikte bir yanlış bütün doğruları götürür ya... Hatalı sollama yaptılar. Kamyon altında kaldılar. Defnettim hepsini. Gömdüm sonsuza kadar. Arkalarından bir Fatiha dahi okumayı da düşünmüyorum. :D

Sorma, o travmayı ben de zor atlattım. Hadi ligde şampiyon olsalar ateşe biraz toprak olacaktı, bir Fatiha'yı hak ederlerdi, iyice tüy diktiler. Tüy dikmek olayının tarihsel sürecini düşününce, yani tam olarak öyle oldu :)
Fenerbahçe

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Utkan, lafım senin tespitini eleştirmek için değil. Sakın yanlış anlama... "Bojan bugün Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarasıdır" tespitinden bahsediyorum. kaldı ki sezon içinde 24 EL takımının genel menajeri de çoğunlukla bu yönde kanaat belirtti. Yani bu tespitinin doğruluk payı hem yüksek, hem kabul görmüş bir yanı var.

Lafı nereye getireceğim. 2001 NBA finallerinde senin 76'ers ile Shaqullie O'Neal'ın Lakers'ı karşılaşıyordu. Shaq yine tozu dumana kattığı bir maçtan sonra o sene yılın savunmacısı seçilen 76'ers pivotu Dikembe Mutombo'yu kastederek basın toplantısında şöyle demişti: "NBA'in en iyi savunmacısı buysa NBA'de savunma bitmiştir."

Diyeceğim; Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarası Bojan'sa; Avrupa basketbolunun sonu vahim. Maalesef vahim. Yeni bir Peja, Kirilenko, Hidayet, Mehmet, Dirk, Pau, Saras, Papaloukas, Diamantidis, Navarro, Mirsad, Spanoulis yok ufukta... 2000'lere damgasını vuran 90'ların genç jenerasyonu bitti bitiyor. Ardından da yenisi gelmiyor.

Abi Nasreddin Hoca gibi olacak ama bana göre sen de haklısın, Utkan da :)

Potansiyel tanımının büyük kısmı yetenek, ve bu yeteneklerin zirveye ulaşma ihtimali üzerine kuruludur. Yani bu açıdan Bojan, Teodosic gibi avrupa tarihinde kendine yer edinecek yeteneklere sahip.

Ama öte yandan potansiyelin realiteye dönüşmesi ihtimali de biraz "olacak, olmuştan belli olur" özlü sözü gereği tahmin edilebilir. Bu açıdan Bojan asla potansiyeli nispetinde bir oyuncu olacakmış gibi durmuyor, üzülerek söylüyorum  :(

Ayrıca yetenekler 22-23 yaşına, en fazla 25 yaşına kadar kendisine potansiyel sağlar. Sonrasında hep açılmamış gonca gül olarak kalma durumu olabilir. Yani bizde kalırsa önümüzdeki sezon Bojan'ın son şansı olabilir

Öte yandan Bojan'ı bilgisayar oyununda oynarsanız MVP yaparsınız
Fenerbahçe

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Yenisi gelmiyor değil aslında abi geliyor ama NBA, Avrupa basketbolunu bitiriyor..

Dediğin noktaya katılıyorum. Bojan bugün dünyasında Avrupa'nın en potansiyelli 3 numarasıdır. Ancak kendisi 2000'lerin başında sıradanın biraz üstünde bir konum da olacaktı..

NBA, Avrupa basketbolunu bitiriyor lafımı biraz daha açıyım.

Parker, Ginobili, Nowitzki, Hidayet, Stojakovic, Divac vs gibi oyunculardan önce NBA için Avrupa bir pazar değildi. Ancak ne zaman buradan gelen oyuncular gelip, NBA de ligin kaderiyle oynamaya başladı. Bir pazar haline geldi.

Pazar haline gelince noldu haddinden fazla bir şekilde Avrupalı oyuncu NBA e geldi. (Daha geçtiğimiz günlerde bir GM, haddinden fazla Avrupa lı NBA geldi ve ligin kalitesi bozuldu dedi)  Bir çok yetenekli oyuncunun da 1 numaralı hayali oldu. Otomatikman Avrupa nın cazibesi kalmadı..

Eskiden Güney Amerikalı bir çok oyuncu İspanya ya geliyordu artık onlar bile ilk NBA peşinde..

Böyle olunca biraz yetenekli herkes NBA gitmeye başladı.  Mesela Saric diye bir çok çocuk var. İddia ediyorum. Etrafına takım kurulsa Avrupa'daki her takımı şampiyonluğa taşır.. Ancak çocuk bu sene NBA e gidiyor. Saric gibi bir çok örnek var.

Mesela 21 yaşındaki Gentile 2-3 yıla kalmadan NBA yapacak.. Ya da en kötü Bojan abi.. Koçumuz Obradovic olmasa bu sene gitmişti.

Toparlarsam Hakan abi dediği jenarasyonun sonuna gelinmesi, eldeki genç yeteneklerin NBA akmasıyla birlikte Avrupa basketbolu yetenek anlamında büyük bir çıkmaza girmek üzere..

NBA, hızlı bir şekilde Avrupa basketbolunun yeteneklerini sömürüyor..

Bir basketbolsever olarak yürek dağlayan bir konuya parmak bastın. Bahsettiğin durum hem NBA'i, hem avrupa basketbolunu aşağıya çekiyor.

NBAin 90'lı yılları zirve yıllarını hariç tutarsak, hep avrupa basketbolunu sevmişimdir. Taktiklerin, stratejilerin uygulandığı ve bunları görebildiğiniz ve en önemlisi basketbolun spor olarak düşünüldüğü ve kuralları ile oynandığı yer avrupa.

Ama vasatı geçen (bazen geçemeyen) her oyuncunun NBA'e kapak attığı ortamda avrupa da dişe dokunur oyuncu fazla kalmadı.
Ne kadar taktik teknik kural vs önemli olsa da, neticede bu oyun sahada iyi oyuncularla güzel olan bir spor.
İşte bu stratejilerin, birinci opsiyonu yıldız ratingi olmayan bir ortamda, kaliteli avrupalı ve araya serpiştirilen iyi amerikalı oyuncularla sergilendiğini görseydik fena mı olurdu
Fenerbahçe

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Ben de dribbling yapmasın diyenlerdenim. Tepeden ikili oynarken az top kaybetmedi bu sene. Evet Emir'den başka gerçek manada  ikili oyun oynayabilen oyuncumuz yok ama kritik maçlarda çok canımızı yok avrupada. Top elinde patladı kaç kez. Koç kendini geliştirsin diye zorluyor olabilir ama bence şuta dayalı oyun ve ikili oyun yerine içeri penetre ve post-up onun için en ideali. Hata yapınca çabuk demoralize oluyor sonra.

Bu seneye özel buna zorundaydı abi..

Yoksa bizim gördüğümüzün koçta farkında.. Ama mecburiyetten pnr Bojan'dan oynamak zorunda kaldı.. Evet Bojan oynarken hata yaptı ama bence o yaptı hatalar yine şut ritmini kaybetmesiyle alakalıydı.. Top-16 başında şut olarak düştüğü duruma düşmese bu kadar hata yapmaya bilirdi..

Seneye kurulacak takımda dediğin gibi daha çok şut atan bir Bojan izleyebiliriz.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Bu seneye özel buna zorundaydı abi..

Yoksa bizim gördüğümüzün koçta farkında.. Ama mecburiyetten pnr Bojan'dan oynamak zorunda kaldı.. Evet Bojan oynarken hata yaptı ama bence o yaptı hatalar yine şut ritmini kaybetmesiyle alakalıydı.. Top-16 başında şut olarak düştüğü duruma düşmese bu kadar hata yapmaya bilirdi..

Seneye kurulacak takımda dediğin gibi daha çok şut atan bir Bojan izleyebiliriz.

top16 daki Barca maçında o son saniye üçlüğünü kaçırmasa idi bu kadar dağılmayacaktı. Oly maçında fena değildi zira. O kaçırdığı şuttan sonra kendine gelemedi şutu, ne şutmuş o da
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2014, 14:21:44 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Maçın tekrarı fb tv'de başladı

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
top16 daki Barca maçında o son saniye üçlüğünü kaçırmasa idi bu kadar dağılmayacaktı. Oly maçında fena değildi zira. O kaçırdığı şuttan sonra kendine gelemedi şutu, ne şutmuş o da
o şut ve o maç bizim top 16 kaderimizi belirledi :(

Çevrimdışı Erdem2295

• Üye
Öncelikle takımımızı tebrik ediyorum.Ben ne kadar ''burası play-off, normal sezon ya da Türkiye Kupası değil'' diye kendime moral vermeye çalışsam da adamların her maç attıkları can sıkıcı 3'lükler veya Ufuk Sarıca'nın şovmen hareketleri aklıma geldikçe sinirim bozuluyordu.
Kaybedeceğimiz duygusunu en net skor 28-34 iken yaşadım ama Bo McCalebb sağ olsun anında 36-34'e getirdi.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: 2014 BBL ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ÜLKER
« Yanıtla #478 : 23 Mayıs 2014, 21:01:38 »
Final serisine dair bir anket açtık. Gerçi yarı finaller henüz neticelenmedi ama biz elimizi çabuk tutalım dedik. Her geçen gün sabırsızlanıyoruz.

Katılımlarınızı bekliyoruz anketimize. Mümkünse yorumlarınızla. :)

http://parkedefener.com/forum/index.php?topic=551.msg48571;topicseen#msg48571
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2014, 21:02:16 Gönderen: Hakan Yaman »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
bir aksilik olmazsa maçtayız..