Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 373790 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Bize tokat attılar balyozla kafalarına vurduk.Bu mental direnç çok önemli
Güzel bir benzetme olmuş :D
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Tafmann abi; İlk maçta da yazdım. Karşıyaka bizim karşımızda sergilediği şu iki maçlık performansla, Cuma akşamı oynayan Galatasaray'ı da, Banvit'i de çift haneli farklarla yenerdi. Karşımızda Karşıyaka var diyorsun ama unutma ki, bu Karşıyaka bizi bu sezon üç defa yenmiş ve geçen sene de play-offta elemişti. Oysa biz mesela bu sezon Galatasaray'la oynadığımız üç maçın ikisini kazandık.
x

İnşallah böyle gider; kazanalım da ben Gargamellik yapmaya devam edeyim

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Cem karşında KSK var... Aynı performansı 11-12 kişi oynayan GS'ye karşı ne kadar göstereceğiz bakalım...

abim maçları kendi içine göre değerlendirmek lazım ama '' görüntü iyi değil '' dediğin maçta ( sen heyecanlı adamsın yenik duruma düşünce Sigorta atıyor sende :) Gürol abinin tayfa hep bu şekilde :) ajajajaja )  ) skor ortada asist sayımız ortada bence ıskalanılan nokta 2 sayılık yüzdemizde. % 62 ile hücum etmişiz. ve 94 sayının 60 sayısını bu şekilde bulmuşuz - bana göre çok doğru basketbol oynuyoruz
haa eksikler hatalarımız var mı tabiki var  ama mevcut kadro itibari ile iyi işler yapıyoruz fiziki ve mental olarak da iyi durumdayız.
ne olursa olsun ksk bize ters geliyor bunun psikolojik baskısı kesinlikle var bunu aşmak lazım
izmir deki maçı aynı ciddiyetle oynayıp 3-0 yaparak finale kalmalıyız.
rakibimize göre dersimize çalışmaya devam ederiz.
Can - bu sene iyi oynuyor hakkını yemiyelim - ama bu kadar 3 lük ne zaman atar - yine de şutunu riske etmemek lazımdı. Bo sallamadı maçın başında ve el bile kaldırmadı .. hem o kariyer maçı oynadı bizde biraz teşvik ettik...
ikili oyun savunmamız çok iyiydi , birçok kişi buna değinmiş.
adım adım maç maç gidiyoruz

edit :
yanlış bilgi için özür dilerim.
14 3 sayılık atış  var
21 tane 2 sayılık atış var
10 tane serbest atış var.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 20:40:28 Gönderen: Cem Ağrak »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic, Pınar Karşıyaka galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında şu şekilde konuştu:
“Play-Off her zaman zordur ve eğer 48 saatten daha kısa bir sürede ikinci maçı oynuyorsanız, oyuncuları hazırlamak ve motivasyonlarını toparlamak zor olur. Her play-off maçı farklı oluyor. 48 saat içerisinde aynı takımı yenmek kolay değil. Çok zor bir maç olacağını biliyorduk.”

Maçın özellikle ikinci yarısında Fenerbahçe Ülker açısından önemli bir değişim gösterdiğini de dile getiren Zeljko Obradovic, “Karşıyaka iyi bir takım ve bütün sezon boyunca büyük mücadele verdiler. Maçın başında aktif değildik ve onlara avantajı verdik. Ama maç 40 dakika oynanıyor. Biz de ikinci çeyrekte toparlanarak maça dönme şansı bulduk. Bugün birçok oyuncumuz iyi oynadı. Hem salonda, hem de televizyon başında olanlar eminim ki iyi bir karşılaşma izledi. Hem kendi oyuncularımı, hem de Karşıyaka oyuncularını tebrik ediyorum. İkinci yarıda hücumda ve savunmada olumlu değişim gösterdik” dedi.

Son olarak taraftara da teşekkür eden Obradovic, serinin 3. maçını düşünmeye başlayacaklarını da söyleyerek, “Şimdi İzmir’de zorlu bir maçımız var. Ona odaklanmamız gerekiyor. Yine taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Hem kendi taraftarlarımıza, hem de Karşıyaka taraftarına. Güzel bir atmosfer yarattılar. Taraftarlar olmadan basketbolun hiçbir anlamı yok” açıklamasında bulundu.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Maç tekrarı 21:00 da

Maçı salonda izledim. Takım zaman zaman tıkansa da Kleiza dahil motive ve enerjik

Top 16daki halimiz yok Allaha şükür

Şu an Playoff da en iyi basketi biz oynuyoruz.

Şampiyon olacağız bundan şüphem yok
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Kenan konusunda Arif Abi Salondan bilgi vermiş ;

''Arif K. ‏@equalizer07  60 sn.
12 kişilik kadroda yok ama maçtan önce Kenan Sipahi topla çalışma yaptı ''

aman erken oynayıp falan sakata gelmesin

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
abim maçları kendi içine göre değerlendirmek lazım ama '' görüntü iyi değil '' dediğin maçta ( sen heyecanlı adamsın yenik duruma düşünce Sigorta atıyor sende :) Gürol abinin tayfa hep bu şekilde :) ajajajaja )  ) skor ortada asist sayımız ortada bence ıskalanılan nokta 2 sayılık yüzdemizde. % 62 ile hücum etmişiz. ve 94 sayının 60 sayısını bu şekilde bulmuşuz - bana göre çok doğru basketbol oynuyoruz
haa eksikler hatalarımız var mı tabiki var  ama mevcut kadro itibari ile iyi işler yapıyoruz fiziki ve mental olarak da iyi durumdayız.
ne olursa olsun ksk bize ters geliyor bunun psikolojik baskısı kesinlikle var bunu aşmak lazım
izmir deki maçı aynı ciddiyetle oynayıp 3-0 yaparak finale kalmalıyız.
rakibimize göre dersimize çalışmaya devam ederiz.
Can - bu sene iyi oynuyor hakkını yemiyelim - ama bu kadar 3 lük ne zaman atar - yine de şutunu riske etmemek lazımdı. Bo sallamadı maçın başında ve el bile kaldırmadı .. hem o kariyer maçı oynadı bizde biraz teşvik ettik...
ikili oyun savunmamız çok iyiydi , birçok kişi buna değinmiş.
adım adım maç maç gidiyoruz

edit :
yanlış bilgi için özür dilerim.
14 3 sayılık atış  var
21 tane 2 sayılık atış var
10 tane serbest atış var.

Evet ikili oyunları iyi savunduk....neyse iş yüzünden de çok konsantre olamadım maça....Siz iyi diyorsanız iyidir.... 
Ayrıyeten biz de böyle genç...Fenerbahçe geri düşmez düşemez...Düşerse bıçaklar çekilir....:-)))))))))))))))))))))
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 21:01:12 Gönderen: tafmann »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Her play-off serisi ayrı bir savaş ve her maç bu savaş içinde ayrı bir muharebe... Bazen tıkanacağız, hatta bazen kaybedeceğimiz muharebeler olacak. Önemli olan son sözü söyleyebilmek... Yani olur da bir maç kötü oynadık, yahut kaybettik diye enseler kararmasın; takım iyi yolda, oyuncular çok motive ve hepsinden önemlisi kenarda MUHTEŞEM BİR BEYİN var ve adeta maçı yönetmiyor; bilgisayar oyunu oynuyor.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Foruma ziyaretçi olarak gelen Galatasaraylı basketbolseverler varsa kusura bakmasın; morallerini bozmak istemem ama şu fotoğraftaki adam var ya... ŞIRINGAYLA KAN ALIR. Bizden söylemesi, sonra uyarmadı demesinler. Bu kan alma işinin nasıl olduğunun teferruatı da Gemide filminin bir sahnesinden öğrenilebilir.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Ilk periyodu seyredemedim ama sert savunma ve yüksek ikilik yüzdesi olduğu müddetçe kaybetme ihtimalimiz düşük olur.
Bu maçta can boş üçlük çok buldu ama iki maçtır diebler da, dixon da üçlük bulsalar da zor şutlar üzerinden buldular.

Maçı yurtdışında olduğumdan digiturk internet üzerinden seyrettim, fakat biraz farklı şekilde oluyormuş.

Yurtdışında seyretmek için digiturkplay yeterli olmuyormuş, digiturk yurtdışı play indirmek ve ayrıca üye olmak gerekiyormuş (yurtdışı play için digiturk abonesi olmak gerekmiyormuş) Sonra maç maç satın alabiliyorsunuz. Bu maçın fiyatı 5.9$ gibi bir şeydi.
Normalde digiturkplay sezon üyeliğim vardı ama burda işe yaramadı. Yurtdışı ayarlarını yapıncaya kadar ilk periyot gitti
Fenerbahçe

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye
Maçı salonda seyrettik . Cem Abi'nin yerini de öğrendik yanına gitmeyi düşündüm ama bugün gelmemiş görüşsek iyi olacaktı :)  Takımı böyle sahada savaşırken görmek herkesi mutlu ediyor ,sezon başından beri göremediğimiz savunma direncini görüyoruz.Diğer oyuncuları zaten değerlendirmişsiniz.Benim en çok sevindiğim uzunlarımızdan da katkı alıyoruz savunma ve hucumda . Oğuz'un dönmesi çok çok iyi oldu. Hoca elinde yerli uzun olmayınca oyunu çok değiştiremiyordu şimdi çok rahat oyuncu değişiklikleri çok fayda sağlıyor takıma .Tribün olarak da fena değildi. Maçın başında pota arkası bölümü boştu ve Karşıyakalıları dinliyorduk bağırmak istesen bile başlatacak grup yoktu .. Eyvah bütün maç bunları mı dinleyeceğiz derken bir anda pota arkası bölümü doldu ve salon hareketlenmeye başladı. Evet belki maçın gidişatına göre hareket etmiyorlar ,alakasız besteler giriyorlar ama onlar olmasa sıkıntıdan kendimi parçalayabilirdim salonda . İlaç gibi geldiler .. Güzel galibiyet oldu 2-0 istediğimiz gibi İzmir'e gidiyoruz insallah 3-0 yapıp bitireceğiz seriyi. .:)
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Uzatmadan bitirmek lazım. 

Final ve şampiyonluk bizi bekler..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
seyircisiz olması bir avantaj.
ksk maça sert ve baskılı başlayacaktır.
sakin kalıp kararlı bir şekilde maça asılırsak rahat kazanırız.
final bizi bekliyor utkan'ın dediği gibi

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Bojan böyle sene başındaki gibi oynadığı müddetçe ligde bizi yenebilecek takım yok.

Top 16 döneminde Bojan'a ben de çok laf ettim. Ancak şimdi haksız olduğumu düşünüyorum. Bojan hakikaten bir gelişim sürecindeydi ve hem psikolojik sebepler hem de kalınlaşacağım derken şut ritmini kaybetmişti.

Şimdi o şut ritmini yeniden yakaladı ve geliştirdiği birçok yönü var. Utkan aylardır bas bas bağırıyordu Bojan gelişiyor diye. :D  Savunması ve pasörlüğü sene başına göre daha iyi. Ribaundlara hala daha az giriyor ama bence o konuda da ilerleme kaydetti.

Takımdan ayrılırsa hakikaten üzülürüm ki kalacağı söyleniyor. İleride Obradovic sayesinde neden Rudy Fernandez'imiz olmasın?

Maça gelirsek ilk periyot dışında sert savunma yaptık ve hücumda çok üretkendik. Takım fizik olarak maç sonlarında oyundan düşmüyor. Bu konuda Obradovic'i tebrik etmek lazım.

Twitter'da üçlük savunmamızın hala kötü olduğunu yazanları gördüm. Ben eskiye nazaran çok daha iyi yaptığımızı düşünüyorum. Pınar Karşıyaka çok fazla dış atış üzerinden oynayan bir takım... Bu yüzden bu kadar üçlük atmaları normal.

Batista'yı savunurken doğal olarak yardımı Diebler ve Dixon'ın adamından değil de Can Altıntığ'ın adamından getirdik. Bu sebeple Can ilk periyotta kaymaların da doğru yapılamamasıyla birlikte çok boş kaldı. O da kendisinden beklenmeyecek şekilde (genelde gücüyle ve kuvvetli penetre etmesiyle tanırız kendisini) yüzdeli soktu. Kariyer maçını oynadı. :D

Williams, Barış Hersek ve özellikle Diebler dış şutla oynayan oyuncular ve bu oyunculara (Barış Hersek'e iki pozisyon hariç) dış şut imkanı vermedik. Dixon'ın attığı çoğu şut da sürekli kullandığı el üstü şutlar ve her takıma karşı atabileceği şutlardı. 1-2 tanesi hariç savunma bence iyiydi.

Bo, Kleiza, Zoric, Ömer ve diğer oyunculardan bahsetmeye gerek yok zaten herkes yeteri kadar bahsetmiş. İyi yoldayız ve şampiyon olacağız. Zaten takım da koç da şampiyonluğa çok önem veriyor.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2014, 19:32:44 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Fakat maçın seyircisiz olması Karşıyaka kadar bizim takımın da konsantrasyonunu bozabilir. En azından baskı altında çalınmış eyyam düdükleri olmayacak; zaten benim atmosferi gergin deplasmanlarda en çekindiğim şeylerin başında bu gelir. Diğer yandan... Bakalım; boş salona kim daha çabuk adapte olur?