Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 392160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selçuk

• Üye
Ben Bjelica'nin cok yetenekli oldugunu dusunur ve bu yetenegi sahaya koymada, istikrar sorunlari oldugunu soylerim her zaman ama dedigin gibi Bjelica'ya cok subjektif yaklasan arkadaslar var.  Sanki deus ex machina gibi gokten inerek, sorunlari cozecekmis gibi lanse ediliyor.  Cok saglikli bulmuyorum bu yaklasimi.
Biz her oyuncumuzu takımın bir parçası olarak gormedikce bize kim gelirse gelsin beğenilmez...

Tapatalk

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
geçiş süreci biraz sancılı geçiyor ne yazık ki
Allah ın izni ile bi ligi alsak da önümüze daha rahat baksak

Obradoviç'e laf sokmanın dayanılmaz hafifliğini yaşamak isteyen çok fazla insan var.

ben koruyorum hocayı kendimce , yanlış gördüğüm kendimce hatalı dediğim birçok mevzu var tabiki ama sonuçta bu adam özel ve çok başarılı bir adam onunla güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum
haa Obradoviç'in de bana bize ihtiyacı yok zaten bunu 100 kere yazdım yine yazıyorum..
bakalım cuma sabahına nasıl uyanacağız 3 gece kaldı..inancım sonsuz..

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
Beyler, ben gecen Emir ile Bodiroga lafini ayni cumlede kullandim ve carpildim.  Su anda yari koturum halde geziyorum.  Siz de ayni hataya dusmeyin.
hahahaahaah
kapattım abi mevzuyu

Çevrimdışı Selçuk

• Üye
Beyler, ben gecen Emir ile Bodiroga lafini ayni cumlede kullandim ve carpildim.  Su anda yari koturum halde geziyorum.  Siz de ayni hataya dusmeyin.
Bence bizim hatamız emire bodiroga muamelesi yapmak. Yoksa emirin öyle bir iddiası olduğunu düşünmüyorum. Beklentimiz hep yüksekti emirden. Ben kendi beklentilerime göre başarılı buluyorum emiri.Çok iyi bir takımın çok önemli bir parçası olabilirdi ama biz hep takımın lideri olsun istedik iyi oyuncu olsada liderlik karakteri yok maalesef...

Tapatalk

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Takimda lider yok.  Pozisyon onemli degil.  Herhangi bir pozisyonda, mac cikmaza girince yaptigi hareketle takimi atesleyen, krizden cikaran adam lazim.

besim şu an Avrupa basketbolunda bu vasıfta çok adam yok zaten. O vasfa evrilmesi beklenen adamlar var ama o tip oyuncu membaı olan litvanya, yugoslavya gibi ülkeler bile şu an buna çare arıyor
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Selçuk

• Üye
Cok sukur, ben hayatimin hicbir asamasinda Emir'e Bodiroga muamelesi yapmadim; hayatimin geri kalaninda da yapacagimi sanmiyorum :)
Bende yapmadım ama yapanlar var. Serhat i istiyor çoğunluk mesela, bence serhat in vereceği katkıdan her zaman fazlasını verecektir. Mevzu takıma katkı olsun ama liderlik olmasın.Bir lider Türk oyuncu yetistiremedik arkadaş ya.

Tapatalk

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
arkadaşlar bir maçtan yola çıkarak bir şubenin son dönemdeki yanlış yapılanmalarından kaynaklanan tüm sorunlarını çözmemiz olası değil. Eldeki oyuncu kadrosu Bjelica,Zoric, Kleiza ve Melih hariç son 2 sezonda play-off maçı kazanamayan kadronun bir üyesi

zaten eldeki oyuncu kadrosunun mental olarak durumu ortada. Takım oyuncu tipi içine kapanık ve duygusal adamlardan müteşekkil. Böyle bir kadrodan mental anlamda çok acayip bir atılım yapmasını beklemek hayalcilik olur.

Çok fazla konuşulacak şey var ama önce şampiyonluk
önce şampiyonluk
önce şampiyonluk
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı kalamarina

• Üye
  • Yer: Uşak/Maslak
En basitinden bonservis verip alınabilecek isimlerden aklıma gelenler Lampe ve Dubljevic.Daha bu işin Hines'ı Shawn James'i falanda var ama koç bu tarz bir oyuncu istemeyeceği skor üretebilen bir 5 numara istediği için onları yazmıyorum.
Obradovicin Sekulic,Blattın Zizic seçiminede katılmıyorum.Bizim takımda Zoric gibi skor opsiyonları fazla olan bir 5 numara vardı.Sakatlanan isim savunmacı Vidmardı.Zoric varken birde gidip aynı tarz Sekulici almak hata.Varnado ismi çok geçti mesela Varnado bizde olsa şuan Bonsu bu kadar fark yaratabilir miydi ? Bu kadar hucum ribaundu sıkıntısı çekilir miydi ? Yada pota altı bu kadar kolay işlenebilir miydi bu kadar kolay turnike yenir miydi ? Hiç sanmıyorum
Blatta aynı şekilde kadrosunda Shawn James ve Alex Tyus gibi isimler yeterli sayıda olduğu için James sakatlanınca o tarz bir isim almadı.Tyusun rolünü arttırıp oraya farklı tarzdaki Zizici aldı.Yani sadece oyuncu kalitesi yada istatistikleri değil önemli olan.Takımı bir puzzle gibi düşünürsek bu puzzleyi tamamlayacak doğru parçaları bulmaktı mesele ama olmadı.Ayrıca transfer yapılmayacak denipte sonradan TOP16 başlayınca karar değiştirmekte bize aldığımız 2 oyuncuyu ilk 7 maç oynatmaktan mahrum bıraktı.O süreçte çok kritik mağlubiyetler aldık
Hackett konusunda ise Obradovic büyük ihtimalle bu sene Teodosice yer açmak için Hackett gibi önemli bir ismi almak istemedi fakat sonu kötü oldu malesef.Ki bence ne olursa olsun alınmalıydı.Teodosic-Hacketta gayet uyumlu ve sağlam bir 2li olurdu

Yanlış hatırlamıyorsam Hines ve Lasme'nin transferleri hoca gelmeden belliydi.Lampe konusu gene tercih meselesi ama ben Zoric varken Lampe'yi tercih etmem ki o da felaket bir sezon geçirdi.Dubljevic-Zoric ikilisinde de ben net şekilde Zoric'i seçerim,Zoric 2 senedir çok önemli işler yapıyordu.Hoca zaten imkan olsa bence Vidmar'ı yollayıp oraya daha net birini alacaktı.

Sakatlıklar olmasa bence TOP 16'da hamle yapılmayacaktı,yapılması lazım mıydı bana sorarsan lazımdı ama işte hoca uzun vadeli düşündüğünden istemiyordu sakatlıklar olunca mecbur kaldı.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Bizim bir numarali eksikligimiz, mevcut oyuncularin cok kirilgan olmasi.  Mac ici inis cikislar cok fazla: Buyuk Sahra Colu'ndeki gece ile gunduz arasindaki fark gibi…  Lider ve atesleyici vasifli bir oyuncunun yoklugunda bu kadronun bu sekilde is yapmasi imkansiz.  Su anda Avrupa Basketbolu'nde bu vasifta adam olup olmadigina emin degilim zira basketbolu o kadar detayli eskisi gibi izlemiyorum.  "Var mi yok mu"dan ziyade, mevcut kadronun yetenekleri dahilinde oyunumuzun ancak ne sekilde ilerleyebilecegine iliskin bir elestiri idi.  Gelecek sene, farkli kadro ve yapilanma ile ortaya konan oyun farkli olursa, o zaman bu ihtiyac da ortadan kalkabilir takim oyunu ile.

Biz mental gelişimi çok hafife alıyoruz bence
Farklı bir örnekle anlatmaya çalışayım: Tenisciler, hele ki ATP Top 50 Pro tenisciler, entellektüel seviye açısından dünyanın belki de en ileri spor dalıdır. Hepsi muhakkak bir iki yabancı dili çok iyi bilir, çoğu üniversite mezunudur, çok fazla maç oynarlar ve oyunun temeli bireysel karar ve hata dengesidir. Yani bir vuruşa karar verir ve yaparlar, başarılı olurlarsa sayıyı alırlar. Bugün bu sporu en üst düzeyde yapan Nadal, Djoko, Federer, Murray gibi isimler bile halen daha mental anlamda kırılganlıklarını tamamen çözmüş değillerdir.

hal böyle iken bahsettiğimiz mental gelişimi, sosyal hayatlarının sınırları belli olan, keza eğitim düzeyi de vasat veya altında olan 20-28 yaş arası adamlarda görmek ciddi bir beklentidir. Bu mental gelişimi saplantı haline getirmiş Vujosevi(veya benzeri) gibi bir adamla böyle bir yapılanma yapabilirsin ama mevcut düzende bu tip adamlara ekmek yok. Gene de bu kombinasyonun en başarılı olduğu isimlerden biri Obradovic'tir. Melih'teki gelişim bile bunun ispatıdır.

Özetle bizim "böyle olmalı" diyerek kesbettiğimiz meselede sandığımız gibibir müdahele ile düzelme yok. Eldeki yerli çekirdeğini o noktaya çekmedikçe her transfer dönemi aynı şeyleri tartışır dururuz
A.Y.

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Serideki deplasman maçlarının hiçbirini izleyemedim.

Bu takımın deplasmanda 0/3 yapması çok koydu gerçekten bana. Bir maç koparabilmeliydik. Eksikler, yanlışlar elbette takımın oyunuyla direk ilgisi olan herkeste vardır. Kimseye karışmak haddime değil ama tüm sezonu değerlendirecek zaman şuan değil. Tek atımlık kurşunu doğru kullanalım. İlerisi çok daha güzel olacak inşallah.

Çevrimdışı Cnbaz

• Üye
    • @Mhsinusta
Herkes doğru olarak mental sorunumuzun olduğunu söylüyor. Yüzde yüz bende katılıyorum. Yani kötümse olmak istemem ama bu takım böyle önemli bir finalin üstünde kalkabilir mi o zaman ?

Çok zor işimiz. Yazıklar olsun cidden. Takımda mental olarak bir tek Bjelica var o da istikrarsız olduğundan temkinli yaklaşıyoruz.

Kısacası Allah yardımcımız olsun. İnşallah Fenerbahçe olarak diğer maçı kazanırız.

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
Çok çok zor bir maç. Sezonun mental olarak en güçlü olmamız gereken maçı. Mental yön en büyük eksiğimiz zaten. Bu açıdan büyük korku var içimde.
Ama işin Obradovic kısmı aklıma gelince bir rahatlama geliyor. Koç vermez bu maçı inanıyorum.

Bu kadro bize şampiyonluğu borçlu ve ödeyecekler bu borcu. Gülen biz olacağız ve bu gülme uzun süren kahkahaların başlangıcı olacak inşallah.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
en az 15 fark yapacağımızı bir tek ben düşünüyorum herhalde ..

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Herkes doğru olarak mental sorunumuzun olduğunu söylüyor. Yüzde yüz bende katılıyorum. Yani kötümse olmak istemem ama bu takım böyle önemli bir finalin üstünde kalkabilir mi o zaman ?

Çok zor işimiz. Yazıklar olsun cidden. Takımda mental olarak bir tek Bjelica var o da istikrarsız olduğundan temkinli yaklaşıyoruz.

Kısacası Allah yardımcımız olsun. İnşallah Fenerbahçe olarak diğer maçı kazanırız.

biz mental olarak zaaflara sahibiz de karşı taraf bizden üstün değil

çok iddialı çok methedilen Ergin Ataman bir kaç ay önce oyuncularına küsen, hakkında olumsuz bir tezahürat duyduğu anda dudaklarını kemirmeye başlayan, ağlamamak için zor duran bir adam

GS bu sezon ELde Top8 yaptı ama CSKA,Maccabi,Real, Olympiakos, Barcelona ile yaptığı toplam 11 maçta 11 mağlubiyet aldı

Bizim derdimiz İpekçi'de vurup geçememek. Onlar bize bu sezon iki kez 8 sayıdan maç verdi

yani mental açıdan vaziet burada çizdiğimiz kadar kötü değil.

Özetle şampiyon olacağız
A.Y.

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
biz mental olarak zaaflara sahibiz de karşı taraf bizden üstün değil

çok iddialı çok methedilen Ergin Ataman bir kaç ay önce oyuncularına küsen, hakkında olumsuz bir tezahürat duyduğu anda dudaklarını kemirmeye başlayan, ağlamamak için zor duran bir adam

GS bu sezon ELde Top8 yaptı ama CSKA,Maccabi,Real, Olympiakos, Barcelona ile yaptığı toplam 11 maçta 11 mağlubiyet aldı

Bizim derdimiz İpekçi'de vurup geçememek. Onlar bize bu sezon iki kez 8 sayıdan maç verdi

yani mental açıdan vaziet burada çizdiğimiz kadar kötü değil.

Özetle şampiyon olacağız

Bilmiyorum bunları yazmak doğru olur mu? Dillendirmesek daha mı iyi?
Bu sene gerçekten hedef olan maçları kazandılar abi. Kuban, Bayern, Zalgiris gibi. Elbette biz bu takımlardan daha üst seviyedeyiz ama insan düşünmüyor değil. Hele ki camia olarak hedef maçlarda zorlandığımızı da düşünürsek insan hafif karamsarlığı düşmüyor değil.

Neyse ben de özet geçeyim ; şampiyon olacağız.