Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)  (Okunma sayısı 177217 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: ŞL 2. Maç Fenerbahçe Grundig - Azeryol Bakü 26.11.2014 [19.00]
« Yanıtla #195 : 28 Kasım 2014, 17:39:21 »
Tabii ki, sadece defansif bir smaçörle çözülebilecek bir sorun değil kesinlikle. Takımın sisteminde sorun var, kim hangi alanda nerede duracak belli değil. Bu da bir antrenör sorunu. Benim yukarıda yazdıklarımın nedeni şu. Sadece hücum gücü yüksek oyunculardan kurulu bir takım kurarsanız her zaman başarılı olamazsınız. Bunun en büyük örneği de Küba olmuştur hep. Göze inanılmaz keyifli gelen bir hücum güçleri var ama servislerin daha etkili olmaya başlamasıyla birlikte (aşağı yukarı 2000'li yıllar) manşet ve savunma yeterli olmayınca Rusya gibi Brezilya gibi İtalya gibi takımlar onlara göre daha başarılı oldular. Yani Kim ve Kosheleva'yı aynı takımda düşünemiyorum, gerçekten inanılmaz bir hücum gücü olurdu ama yanlarında yine Logan gibi, Sokolova gibi, Garay gibi, Werblinska vs. gibi biri olmadıkça beklenen sonucu vereceğine inanmıyorum. Mutlaka blok üstü vurabilen ve hücum gücü çok yüksek en az bir smaçör kadroda olmalı tabii çünkü sadece takım oyunuyla da olmuyor (bknz. İtalyan takımları). Bu yüzden kadro mühendisliği önemli, akıllı hamlelerle dengeli bir kadro kurmak gerek.

Kuba'nin altin jenerasyonu emekli olunca dusus kacinilmaz oldu.  Orada degisen oyundan ziyade Kuba'nin sirasiyla Mireya Luis ve Regla Torres gibi efsane oyuncularin sahneden cekilmesi etkili oldu.  Eger yanlisim yoksa, Olimpiyat Sampiyonu olan kadrodan ilk Mireya Luis emekli oldu ve hemen dususe gectiler.  Sonra Torres de gidince, hepten dibe dogru yol aldilar.  Bunlar cok ozel oyunculardi.  Kosheleva'nin oyle goze batan bir savunma zaafiyeti yok.  Aksine bizi her sekliyle bir seviye uste tasir.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #196 : 28 Kasım 2014, 19:11:56 »
Besim, Küba'nın efsane oyuncularıyla ilgili tespitine kesinlikle katılıyorum. Aynı yetenekte jenerasyon yakalayamayınca aynı başarıları yakalamak zor. Ama 90'ların sonundan beri voleybol izliyorum, oyunun geneli günümüzde kadar çok değişti. Kosheleva da kesinlikle çok özel bir oyuncu ve şu anda girdiği her takıma seviye atlatır. Türkiye'de kanlı canlı, sarı laci içinde izlemeyi de çok isterim. Ama yanında kim olduğu önemli. Kim'le Kosheleva'yı birlikte oynatmanın yolları elbette ki vardır ama bunun için de mutlaka o sistemi kurabilecek iyi bir antrenör gerek.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #197 : 28 Kasım 2014, 19:47:24 »
Besim, Küba'nın efsane oyuncularıyla ilgili tespitine kesinlikle katılıyorum. Aynı yetenekte jenerasyon yakalayamayınca aynı başarıları yakalamak zor. Ama 90'ların sonundan beri voleybol izliyorum, oyunun geneli günümüzde kadar çok değişti. Kosheleva da kesinlikle çok özel bir oyuncu ve şu anda girdiği her takıma seviye atlatır. Türkiye'de kanlı canlı, sarı laci içinde izlemeyi de çok isterim. Ama yanında kim olduğu önemli. Kim'le Kosheleva'yı birlikte oynatmanın yolları elbette ki vardır ama bunun için de mutlaka o sistemi kurabilecek iyi bir antrenör gerek.

Valla takiminda Kim ve Kosheleva olduktan sonra, pasorun Violet Duca, hocan da Burcu Hakyemez olabilir :) Yine de sikinti olmaz bence. 

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #198 : 28 Kasım 2014, 19:54:50 »
Kosheleva müthiş bir smaçör ama en son Dünya Şampiyonası'nda servis karşılamasını gördük. Kim ve Merve de servis karşılamada iyi grafik çizmiyor. Bu sene gelseymiş facia olurmuş manşetler :D

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #199 : 28 Kasım 2014, 21:00:45 »
Kosheleva müthiş bir smaçör ama en son Dünya Şampiyonası'nda servis karşılamasını gördük. Kim ve Merve de servis karşılamada iyi grafik çizmiyor. Bu sene gelseymiş facia olurmuş manşetler :D

Dünya şampiyonasında Kosheleva'nın yanına Gonca'yı manşete almak gibi garabet bir karar vermişti Rusya antrenörü. O nedenle ölçü değil bence o maçlar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #200 : 28 Kasım 2014, 22:49:34 »

Hucum gucunden biraz feragat ederim ama muazzam servis karsilama isterim dersen, Hill'i alacaksin o zaman.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #201 : 28 Kasım 2014, 23:29:48 »
Valla takiminda Kim ve Kosheleva olduktan sonra, pasorun Violet Duca, hocan da Burcu Hakyemez olabilir :) Yine de sikinti olmaz bence. 

Ben öyle düşünmüyorum, anlaşamadık diye kabullenelim en iyisi :) Zaten Kosheleva gelse mıy mıy yapmam hiç, yokken olasılığı eleştirmek daha kolay :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #202 : 28 Kasım 2014, 23:41:51 »
Ben öyle düşünmüyorum, anlaşamadık diye kabullenelim en iyisi :) Zaten Kosheleva gelse mıy mıy yapmam hiç, yokken olasılığı eleştirmek daha kolay :)

Bosetti gelmeden once de ben o transferi cok elestirmistim ama benimki biraz da "neden Larson olmadi?" tarzinda bir elestiri idi.  Sonradan gelince, full destege cevirdim onu.  Kim derdi ki sakatlanacak?  :(

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #203 : 29 Kasım 2014, 00:24:35 »
Sezonu kapatmadığı sürece Bosetti'nin kesinlikle kalması gerekiyor bence,çünkü onun yerine o tarzda ve o kalitede bir oyuncu bulmak imkansıza yakın şu dönemde.Eğer sezonu kapattıysa da Bosetti tarzı birini almamız gerekiyor,olmaz ama Zhu Ting'i aldık diyelim,dünya şampiyonasında bazı maçlarını izlemiştim.Olağanüstü bir hücumcu,iyi de blok yapıyor,servisleri de etkili ama iyi servislere karşı çok büyük sıkıntı yaşıyor bazen.Zhu Ting ve Kosheleva Bosetti'den daha iyi oyuncu ama bizim ihtiyacımız olan isim Bosetti veya onun tarzında oyuncular.Liberoda Gülden veya çok iyi servis karşılayan bir libero olsa belki olabilirdi ama Merve varken bu 2 transfer çok sağlıklı olmaz bana göre.İlla birisini alacaksak da ben olsam Kosheleva'yı alırım,servis karşılaması çok daha iyi Zhu Ting'den.Ama tabi bu 2 oyuncu da Bosetti'nin yarısı kadar savunma yapamazlar,bizim de savunma sorunumuz ortada.

İnşallah Bosetti sezonu kapatmamıştır,kapattıysa çok üzülürüm,özellikle şu takımı izleyince pis işleri yapan bir oyuncuya çok ihtiyacımız olduğu görülüyor.Sağlıklı bir Bosetti çok büyük katkı sağlayacaktı bu konuda.
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2014, 00:28:50 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Ynt: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)
« Yanıtla #204 : 29 Kasım 2014, 13:55:35 »
Manşet te iyi olan birisi lazım bize
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı fırat80

• Üye
  • Yer: osmaniye
  • TEK BÜYÜK FENERBAHÇE
Ynt: ŞL 3. Maç Nantes VB - Fenerbahçe Grundig 09.12.2014 [21.00]
« Yanıtla #205 : 08 Aralık 2014, 18:57:55 »
Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Takımımız, Kadınlar CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü hafta maçında Fransa'nın Nantes VB takımını konuk edecek. 9 Aralık Salı günü Mangin Beaulieu Spor Salonu’nda oynanacak maç TSİ 21.00’da başlayacak ve NTV Spor kanalından ekranlara gelecek. 
Fransa'nın Nantes VB takımını konuk edecek. 9 Aralık Salı günü Mangin Beaulieu Spor Salonu’nda oynanacak maç

resmi sitenin haberi gecende bayan basket maçı için içerde oynadıgımız bir maçta bilmem ney deplesmanına konuk olacak takımımız metro enerji solununda karşılaşacak diyordu bir hatadır olmuş diyordum bugünde böyle bir haber demekki hiç dikkat etmiyorlar yazdıklarına
(   FENERBAHÇE  )

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #206 : 09 Aralık 2014, 00:25:38 »
Set vermeyiz herhalde.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #207 : 09 Aralık 2014, 11:26:46 »
umarım 1 setten fazla vermeyiz...
bosetti gelene kadar her mac 1 set verme riskimiz var...ozellikle 20 li sayılara basabas girilen her sette manset hatası riskimiz oldugundan guvenemiyorum takıma..

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #208 : 09 Aralık 2014, 13:05:37 »
Azeryol'dan deplasmanda iki set alan Nantes'in bizden en az bir set almasi surpriz olmaz.

Çevrimdışı magi

• Üye
  • gastronomy and culinary art
« Yanıtla #209 : 09 Aralık 2014, 16:25:27 »
Nantes, Cannes maçından 3-2 galip ayrılmış.Bu maçta Sherri Williams(orta oyuncu) 20 sayı, Angie Bland (orta oyuncu) 19 sayı, Ariel Turner 19 sayı almış.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2014, 16:25:47 Gönderen: magi »