Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)  (Okunma sayısı 177215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
biz tur atladık ama dimi

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Resmen deneme tahtasibyapti abandonzza bugün takimi...sayesinde tur gidiyordu..ama sube de yönetici yokki sunu kenara çekip ne yapıyorsun diyecek....
Bu hovardalikla şampiyonluk falan hikaye olur...

Çevrimdışı hatai

• Üye
Mücadele etmeden turu geçtik. Onlar bizden daha fazla sevindiler çünkü mücadele ettiler zevk aldılar. Bu takım bu sene şampiyon olsa da içime sinmeyecek. Bazı değişiklikler olmadan bu takım düzelmez. Hoca mutlaka değişmeli, iyi bir libero alınmalı ( nereden , nasıl artık kendileri bilir) , Elif ve Bauere teşekkür edilip gönderilmeli. Fabiana'yı getirebiliyorsak hemen alalım. Tabi yerli ve yabancı iyi bir smaçörü unutmayalım.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Hep dedim, yine demeye devam edecegim.  Bu takimin en buyuk sikintisi savunma, savunma, savunma...  Savunma olmadigi surece ne mucadele olur ne de hirs.  En kotu rakip dahi, smaclari bloksuz vuruyor.  Arka plan savunmasi ne plase ne de smaclara el bile degemiyor.  Elif filan diyoruz ama mesele Elif'in filan cok otesinde.  En iyi hucum her zaman savunma ile baslar ve maalesef biz neredeyse orta oyuncusuz ve liberosuz oynuyoruz.  Eda ve Bauer cok kotuler.  Merve desen zaten rakibin tek bir servisini bile adam gibi pasore geciremedi. 

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
“I am not happy with our performance tonight,” Abbondanza commented. “We definitely have to improve because we have a couple of tough matches coming up in the Playoffs 6.”

demiş abondanza.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Kafama takildi, maci tekrar izliyorum.  Su yapilan savunmayi izah edecek bir kelime dahi bulamiyorum.  Bu takimin Final Four'a kalmasi dahi buyuk basari olur.  Sene basindan beri, oyuncular bloga cikmayi beceremiyorlar ve de arka alanda nerede duracaklari ile ilgili herhangi bir fikirleri yok. Kisacasi, ciddi bir savunma pozisyonu alma sikintisi var.  Dikkat edin, rakip hucum ettikten sonra, kaza bela topu yumusatabilmis isek, bizim alanda ciddi bir kaos var.  Bosetti'nin sinirli bicimde kotardigi savunma disinda, neredeyse sifiriz.  Tamamen, Kim ve Montano gibi iki tane olagandisi isme dayali bir oyun oynuyoruz.  Bunlar da maalesef bizim sistem takimi olamadigimizin emareleri.  Yani hucum ve savunma arasinda ciddi bir kopukluk var.  O yuzden, meseleyi sadece Elif veya Polen'e indirgememek lazim. 

Benim deplasmandaki Dresdner macindaki yorumlarim da hayli pesimist idi.  Ancak, toplu oynadigimiz zaman, bir sekilde bunun ustesinden gelecegimizi dusunuyordum.  Bugun Montano yoktu ve takimda rahatsiz oyuncular vardi ama beni hayalkirikligina ugratan husus Abbondanza'nin yaptigi tercihlerin isabetsizligi oldu.  Sene basindan beri savunma anlaminda da takimi hic ama hic bir sey katamamis. 

Peki bunu nasil duzeltebiliriz?  Bauer'den umudu kestim.  Inanilmaz derecede yavas, koselere blok icin yetismesi imkansiz.  Denk gelirse, ortada rakibi yakalayabiliyor.  Sezgileri cok gucsuz.  Nerede, ne zaman olmasi gerektigi ile ilgili hicbir fikri yok.  Ayrica yirtici degil; bu yumusak yapisi ile mental olarak zorlu maclarda fazla bir sey beklememek lazim.  Bu yuzden, Eda ve Dicle'nin performanslari cok kritik.  Eda bu sekilde devam ederse zaten herhangi bir basariyi unutun.  Dicle, bu ana kadar bekleneni verdi.  Yasina ve takimdaki konumuna gore ust duzey bir oyun oynadi.  Bunu devam ettirmesi onemli olacak.  Neden bilmiyorum ama Kim'in bloklarinda da ciddi bir dusus var gibi hissediyorum.  Eskiden o da ciddi bir blok tehdidi arz ediyordu.  Keza, Bosetti de ilk bir iki macta bu yonden cok iyiyken, onda da bir dusus seziyorum. 

Rakip hucumunu yapti ve yukarida bahsettigimiz dusuk performansli file ustu savunmasi nedeniyle top arka alana gecti...  Burada da cok kotu bir tablo ile karsilasiyoruz.  Ben daha Merve'nin Dresdner'in fazla teknik olmayan plaselerini yakaladigini gormedim.  Hatta arka arkaya plase yedik ve Merve nedense hala uykudaydi.  Keza smaclarda da Merve top ile alakasiz durumlarda da.  Bloklarimiz genelde smac vurulurken hala daha yerde veya yeni bloga kalkmis oldugu icin, rakip smacorler arka alanin onune indirme sansi buluyorlar.  Arka alandaki smacor veya Merve de, top kisa kalinca ekstra bir sey yapamiyorlar.  Nasil yapsin ki?  Merve maalesef bizim gibi bir takimda as oynayabilecek bir libero degil. 

Vakifbank'a karsi sansimiz var mi?  Kagit uzerinde harika bir takimiz ama kabul etmek lazim ki Abbondanza bu kadroyu bir sistem haline getiremedi.  Onceki yorumlarimda da dedigim gibi, savunmasi cok guclu olan bir takimin hucumu cok guclu olan bir takima karsi bir adim onde oldugunu dusunuyorum.  Muthis bir hucum gucumuz var ama Vakifbank file ustunde topu mutlaka blokluyor veya yumusatiyor.  Eger muvaffak olamadiysa da sorun degil zira arkada bekleyen smacorleri veya liberosu mutlaka topa mudahale ediyor.  Zaten topu bir sekilde cikardiktan sonra adamakilli hucum etmelerine de gerek yok: bugun Dresdner gibi ortalama bir takimin bile nasil bloksuz vurdugunu gorduk. 

Bugun maci izleyen @murat kaya @iloturo ne diyorsunuz bu hususlar hakkinda? 
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2015, 02:41:05 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Besim

• Üye
Bu arada sunu da soyleyeyim, bu seviyedeki bir Hoca nasil olur da Lo Bianco yerine Elif'i oynatir?  Inanilmaz...  Kazanan her zaman haklidir: Abbodanza bu sene buyuk basarilara imza atarsa, tebrik ederim ama bana artik guven veren bir Hoca olmaktan uzak. 

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Hele şükür dedirtti bu maç. Bu sette biraz kıpırdanma olunca seti aldık. Ama liberomuz çok kötü. Ben kendini yere atan, uçan , kendini paspas yapan bir libero istiyorum. Niye bizde yok? Bizim kadromuzu hazırlayanlar niye böyle oyuncular bulamıyor?

Vakıftan Gizemi almak lazım

Çevrimdışı hatai

• Üye
Eğer Vakıftan gizemli alabiliyorsak hiç durmayalım. Ama bunu yapacak bir yönetici var mı bizde acaba?

Bir de Besim arkadaşın söyledikleri çok doğru.Bütün söylediklerine katılıyorum.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Rahat bir galibiyet bekliyordum ama sonuç benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı fenerli20

• Üye
fb ne edip yapip Gizem Örge, gs dan koparabilirse Gamze yi Bauer i gönderip yerine Fürst veya Fabiana yi alması şart .
olursada Garay bu takima çok katkisi olur
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2015, 12:08:31 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Besim

• Üye
Gamze kim? Gizem orge ve gs ??

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rufat sanirim, Gizem ORge'yi ve GS'den Gamze'yi almaliyiz demis (pasor icin).

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
@besim
Dediklerine katılıyorum. Bizim takımın zaten Ze Roberto'nun ikinci yılını saymazsak (Tom farkı) en büyük sorunu her zaman savunmada yaşandı. Geri alan savunmasını bir türlü oturtamadık. Abondanza İtalyan bir antrenör olmasına rağmen o da iki yıl boyunca hiç bir gelişme kaydedemedi. Servis ağırlıklı ve köşe smaçörlerinin kişisel yeteneklerine bağlı bir oyun oynuyoruz.
Dikkat edersen bu yıl Eczacı neden iki maçta da yendi Vakıf'ı? Onlar da vakıfı vakıfın sistemini ile vurdular.  Arkada Gülden ve Larson gibi iki savunmacı var. Aynı vakıftaki Gizem ve Gözde gibi. Bizde bu görevi Merve ve Bosetti (richards) görüyor. Kaldı ki Bosetti de şu ana kadar beklenenin uzağında kaldı bence. Tom, garay, larson gibi oyuncuların farkı burada ortaya çıkıyor işte.
Orta oyunculara gelirsek esasında Türkiye'nin en iyi yerli orta oyuncusu bizde. Eda. Fakat Naz ile birlikte oynayan Eda'ya bir bak. Bir de Naz sonrası Eda'ya. Şimdi yine Naz'a gelecek konu ama gerçek bu :)
Elif, Nilay, Glass hatta Lo Bianco ile bir türlü uyumu yakalayamadı Eda. Sakatlık vs hikaye bence. Bauer ise hiç bir zaman first class bir orta olmadı. Bu sene alınabilme durumu varken Rasiç ile upgrade edilmemesi çok çok büyük bir hataydı. Ben de senin gibi en çok Diclenur'u beğeniyorum ama onun da ayakları yavaş. Köşelere geç kalıyor. İkili bloğa yetişemediği için aradan çok net blok yediğimiz zamanlar oluyor. Genç ve hırslı, enerjik bir oyuncu. Daha iyi olacaktır Dicle.
Ben daha önceleri söylediklerimi yinelemek istiyorum. Bizim bu amatör diye nitelenen salon sporlarında yıllardır başarılı olma nedenimiz yerli oyuncularımızın kalitesi ve farkındandı. Erkek voleybolda Arslan, Emre. bayan basketbolda Birsel, Nevriye, Esmeral, bayan voleybolda Eda, Seda, Naz. Bizi yenemeyen rakipler çareyi bizi bozmakta buldular ve yerli oyuncularımız dağıldı. Biz de dağıldık. İleri de biz de aynısını yapamazsak Merve, Serkan gibi liberolarla, elif gibi pasörlerle bu kadar oynarız. Yabancı kalitemizle başarıyı hedeflemeye devam ederiz. Tek çare gizem, çağla, kübra gibi oyuncuları uzun vadeli olarak takıma kazandırmakta.

Çevrimdışı Besim

• Üye
@besim
Dediklerine katılıyorum. Bizim takımın zaten Ze Roberto'nun ikinci yılını saymazsak (Tom farkı) en büyük sorunu her zaman savunmada yaşandı. Geri alan savunmasını bir türlü oturtamadık. Abondanza İtalyan bir antrenör olmasına rağmen o da iki yıl boyunca hiç bir gelişme kaydedemedi. Servis ağırlıklı ve köşe smaçörlerinin kişisel yeteneklerine bağlı bir oyun oynuyoruz.
Dikkat edersen bu yıl Eczacı neden iki maçta da yendi Vakıf'ı? Onlar da vakıfı vakıfın sistemini ile vurdular.  Arkada Gülden ve Larson gibi iki savunmacı var. Aynı vakıftaki Gizem ve Gözde gibi. Bizde bu görevi Merve ve Bosetti (richards) görüyor. Kaldı ki Bosetti de şu ana kadar beklenenin uzağında kaldı bence. Tom, garay, larson gibi oyuncuların farkı burada ortaya çıkıyor işte.
Orta oyunculara gelirsek esasında Türkiye'nin en iyi yerli orta oyuncusu bizde. Eda. Fakat Naz ile birlikte oynayan Eda'ya bir bak. Bir de Naz sonrası Eda'ya. Şimdi yine Naz'a gelecek konu ama gerçek bu :)
Elif, Nilay, Glass hatta Lo Bianco ile bir türlü uyumu yakalayamadı Eda. Sakatlık vs hikaye bence. Bauer ise hiç bir zaman first class bir orta olmadı. Bu sene alınabilme durumu varken Rasiç ile upgrade edilmemesi çok çok büyük bir hataydı. Ben de senin gibi en çok Diclenur'u beğeniyorum ama onun da ayakları yavaş. Köşelere geç kalıyor. İkili bloğa yetişemediği için aradan çok net blok yediğimiz zamanlar oluyor. Genç ve hırslı, enerjik bir oyuncu. Daha iyi olacaktır Dicle.
Ben daha önceleri söylediklerimi yinelemek istiyorum. Bizim bu amatör diye nitelenen salon sporlarında yıllardır başarılı olma nedenimiz yerli oyuncularımızın kalitesi ve farkındandı. Erkek voleybolda Arslan, Emre. bayan basketbolda Birsel, Nevriye, Esmeral, bayan voleybolda Eda, Seda, Naz. Bizi yenemeyen rakipler çareyi bizi bozmakta buldular ve yerli oyuncularımız dağıldı. Biz de dağıldık. İleri de biz de aynısını yapamazsak Merve, Serkan gibi liberolarla, elif gibi pasörlerle bu kadar oynarız. Yabancı kalitemizle başarıyı hedeflemeye devam ederiz. Tek çare gizem, çağla, kübra gibi oyuncuları uzun vadeli olarak takıma kazandırmakta.

Abicim, Eda ile Naz'in ne ilgisi var? :)  Eda'yi bizden once izlemis miydin?  Izlediysen, bu cumleyi nasil kurabilirsin? :)  Eda'nin bence en buyuk sikintisi sakatliklar oldu.  Naz gittikten sonra yasadigi muzmin sakatliklardan bir turlu forma giremedi.  Eda blokta da yok.  Ben zaten Eda derken, Eda'nin hucum unsuru olmasini gectim.  Derdim o degil zira bir sekidle sayi aliyoruz.  Eda, blokta da karavanaya cikiyor :)