Kafama takildi, maci tekrar izliyorum. Su yapilan savunmayi izah edecek bir kelime dahi bulamiyorum. Bu takimin Final Four'a kalmasi dahi buyuk basari olur. Sene basindan beri, oyuncular bloga cikmayi beceremiyorlar ve de arka alanda nerede duracaklari ile ilgili herhangi bir fikirleri yok. Kisacasi, ciddi bir savunma pozisyonu alma sikintisi var. Dikkat edin, rakip hucum ettikten sonra, kaza bela topu yumusatabilmis isek, bizim alanda ciddi bir kaos var. Bosetti'nin sinirli bicimde kotardigi savunma disinda, neredeyse sifiriz. Tamamen, Kim ve Montano gibi iki tane olagandisi isme dayali bir oyun oynuyoruz. Bunlar da maalesef bizim sistem takimi olamadigimizin emareleri. Yani hucum ve savunma arasinda ciddi bir kopukluk var. O yuzden, meseleyi sadece Elif veya Polen'e indirgememek lazim.
Benim deplasmandaki Dresdner macindaki yorumlarim da hayli pesimist idi. Ancak, toplu oynadigimiz zaman, bir sekilde bunun ustesinden gelecegimizi dusunuyordum. Bugun Montano yoktu ve takimda rahatsiz oyuncular vardi ama beni hayalkirikligina ugratan husus Abbondanza'nin yaptigi tercihlerin isabetsizligi oldu. Sene basindan beri savunma anlaminda da takimi hic ama hic bir sey katamamis.
Peki bunu nasil duzeltebiliriz? Bauer'den umudu kestim. Inanilmaz derecede yavas, koselere blok icin yetismesi imkansiz. Denk gelirse, ortada rakibi yakalayabiliyor. Sezgileri cok gucsuz. Nerede, ne zaman olmasi gerektigi ile ilgili hicbir fikri yok. Ayrica yirtici degil; bu yumusak yapisi ile mental olarak zorlu maclarda fazla bir sey beklememek lazim. Bu yuzden, Eda ve Dicle'nin performanslari cok kritik. Eda bu sekilde devam ederse zaten herhangi bir basariyi unutun. Dicle, bu ana kadar bekleneni verdi. Yasina ve takimdaki konumuna gore ust duzey bir oyun oynadi. Bunu devam ettirmesi onemli olacak. Neden bilmiyorum ama Kim'in bloklarinda da ciddi bir dusus var gibi hissediyorum. Eskiden o da ciddi bir blok tehdidi arz ediyordu. Keza, Bosetti de ilk bir iki macta bu yonden cok iyiyken, onda da bir dusus seziyorum.
Rakip hucumunu yapti ve yukarida bahsettigimiz dusuk performansli file ustu savunmasi nedeniyle top arka alana gecti... Burada da cok kotu bir tablo ile karsilasiyoruz. Ben daha Merve'nin Dresdner'in fazla teknik olmayan plaselerini yakaladigini gormedim. Hatta arka arkaya plase yedik ve Merve nedense hala uykudaydi. Keza smaclarda da Merve top ile alakasiz durumlarda da. Bloklarimiz genelde smac vurulurken hala daha yerde veya yeni bloga kalkmis oldugu icin, rakip smacorler arka alanin onune indirme sansi buluyorlar. Arka alandaki smacor veya Merve de, top kisa kalinca ekstra bir sey yapamiyorlar. Nasil yapsin ki? Merve maalesef bizim gibi bir takimda as oynayabilecek bir libero degil.
Vakifbank'a karsi sansimiz var mi? Kagit uzerinde harika bir takimiz ama kabul etmek lazim ki Abbondanza bu kadroyu bir sistem haline getiremedi. Onceki yorumlarimda da dedigim gibi, savunmasi cok guclu olan bir takimin hucumu cok guclu olan bir takima karsi bir adim onde oldugunu dusunuyorum. Muthis bir hucum gucumuz var ama Vakifbank file ustunde topu mutlaka blokluyor veya yumusatiyor. Eger muvaffak olamadiysa da sorun degil zira arkada bekleyen smacorleri veya liberosu mutlaka topa mudahale ediyor. Zaten topu bir sekilde cikardiktan sonra adamakilli hucum etmelerine de gerek yok: bugun Dresdner gibi ortalama bir takimin bile nasil bloksuz vurdugunu gorduk.
Bugun maci izleyen
@murat kaya @iloturo ne diyorsunuz bu hususlar hakkinda?