Gönderen Konu: Ricky Hickman  (Okunma sayısı 23113 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ricky Hickman
« : 01 Temmuz 2014, 23:52:31 »
Odise ve Ithaka’sı…

By Nikos Varlas/ varlas@eurohoops.net

Euroleague... sezon boyunca herşeyin mümkün olduğu ve en beklenmedik şekilde tarihin yazıldığı bir yarış. Koç Blatt'ın Maccabi Tel Aviv'inin şampiyon olacağını Ekim ayında kim düşünebilirdi ki?
Ve Maccabi'nin point gardı Ricky "Odise" Hickman'ın inanılmaz hikayesine kim inanabilirdi ki?UNC Greensboro'daki kolej kariyeri sonrası 29 yaşındaki bir gardın, 2007 yılında aynı anda Amerikan posta servisinde çalışıp sadece profesyonel olarak oynayabilmek için bir şans ararken Avrupa'nın zirvesine tırmanacağını kim beklerdi?
Yedi yıl önce Romanya'da, CS Otopeni oyuncusuyken oturduğu dairede suyu bile yoktu. Şimdiyse mutluluk şampanyasını yudumlarken Avrupa basketbolunun gördüğü en çılgın hikayelerden birisini paylaşmaktan zevk duyuyor!

Duş? Ancak salonda...

“Romanya deneyimim tam anlamıyla delilikti. İki Amerikalı oyuncuyla beraber çok küçük bir apartman dairesinde yaşıyordum. Sezonun son 3 ayına kadar dairede suyumuz yoktu. Yıkanmak ve duş alabilmek için salona gitmek zorundaydık. Çok az bir ücret karşılığı oynuyordum. Takımın imkanları ve salon berbattı. Bazen pencereden dışarı bakmak bile sıkıntı verici oluyordu. Baktığınız her yer varoş gibi görünüyordu. Halen mevcut mu orası bilemiyorum. Batmış gitmiş olmalı. İyi bir yıl geçirmiş olmama rağmen halen iyi bir noktaya gelebilmeme yetmeyeceğini biliyordum.”. Sonraki sezon gelir çatar...

Olası en kötü kombinasyon

Sonraki durak Almanya ve Giessen 46ers! “Almanya'ya gidince mutlu oldum çünkü Amerikan restoranları vardı ve dairem güzeldi fakat orada oynarken mutlu değildim... Takım iyi değildi ve istediğim sürelerde oynama şansı bulamıyordum. Olası en kötü kombinasyondu durumum için. Almanya sonrası daha ufak rolde bir şans bulacağımı biliyordum fakat gene de oynayabileceğim bir yere ulaşmaya ihtiyacım vardı.”

En soğuk yer!

“Böylelikle kendimi Finlandiya'da buldum. Muhtemelen hayatımda gördüğüm en soğuk yerdi ancak basketbol açısından bakarsak orayı sevmiştim. Tüm oyun boyunca top elimdeydi (gülüyor) ve bana "Her topu kullan ve takımı yönet" diyorlardı. Böylelikle ligin sayı ve asist lideri oldum ve sonrasında Marco Crespi'nin çağrısı geldi. Kendisi şu an Siena'nın koçu fakat o dönemde İtalya 2. liginde Casele'ye koçluk yapmaktaydı.”

İtalya, 2010-11

“Finlandiya'daki sezon sonrası Crespi beni en azından bir sigorta olarak oraya getirdi. Dolayısıyla oynama şansım olmadı. Gerçekte onunla antrenman yapmak ve sonraki sezona hazırlanmak için oradaydım. Kendime gelmemi sağladı ve şampiyon olduk. O sezonun MVP'si oldum.”

Patlama!

İtalya 2. ligindeki dominasyonu onu Scavolini Pesaro'ya taşıdı ve bir "tam" sezon daha oynadıktan sonra 2012 yazında büyük çıkış gerçekleşti: Maccabi Tel Aviv! "Sonrası tarih!" diyor halen Euroleague şampiyonu olduğu gerçeğini idrak etmeye çalışır ve son kalan sorunu çözmesi gerektiğini düşünürken.

“İlk başta rüya gibi bir şeydi ancak şu an idrak etmeye başladım ki gerçekten Euroleague şampiyonuyum. Söylemem gerekir ki bunu gerçekten hakettik çünkü en iyi ve en kalpten oynayan takım bizdik. Bu altın çağın başlangıcı mıdır? Gerçekten bilmiyorum. Fakat şunu biliyorum ki şu anki takımımız gelecek sezon da şampiyonluk için mücadele edebilecek durumda fakat göreceğiz... Tarih yazdık ve herkes ödülü haketti. Gelecek benim için ne gösterir bilmiyorum, aynen hayatımı nasıl kazanacağımı bilemediğim o geçmiş yıllardaki gibi. Küçük şehirlerde ve alt liglerde oynadığım zamanlar sevdiğim şayi yapmak içindi: Basketbol oynamak. Şimdi İsrail lig finalini düşünmeye başladım. Halen daha geçen sezonki başarısızlığın peşimi bırakmadığını hissediyorum.”…

En çılgın hikaye

Greensboro yıllarından beridir Ricky'nin iyi arkadaşı olan önceki Euroleague şampiyonlarından Kyle Hines geçtiğimiz haftasonu Milano'da çok zor zamanlar geçirdi. Gene de eski dostu adına epeyce mutluydu.

"Ricky bunu haketti! Bence hikayesi Euroleague şampiyonlukları içerisinde en çılgın olanı. Son dört yılda oynayabilmek için Avrupa boyunca oradan oraya gezerken çok fazla düşünüyordu. Farkedilmekten fazlasını hakediyor. Bana göre yapabileceğine olan inancı ve sıkı çalışmasıyla adanmışlığın ve örnek olmanın tanımıdır. Tüm o yıllar boyunca ona yakın olma şansını buldum ve çok mutluyum. Aferin Ricky!”!

İlyada ve Odise destanında Odise İthaka'daki evine dönebilmek için Ege Denizi çevresinde 10 yıl harcamıştı. Eski kıtanın basketbolunda dipten, kendi “İthaka”sı gibi görünen zirveye ulaşabilmek içinse Ricky Marciano Hickman 7 seneye ihtiyaç duydu..

Hiçbir şey ona uğraşsız sunulmadı. Hiçbir şey... Hatta ilk Avrupa sezonunda, su bile....
İşin sırrı yoktur. Her gün, elden geldiğince sıkı çalışmak zorundasın. Sıkı çalış ve inancını yitirme.

Ve Euroleague şampiyonluğunu Ricky Hickman'dan fazla hakeden olamaz. Bu hayatının sezonu için sana teşekkür etmek zorundayız. Ve bu resme her baktığında o ödüle ulaşabilmek için neleri aşman gerektiğini hatırlaman dileğiyle..

Orjinal röportajın linki: http://www.eurohoops.net/2014/05/one-on-one/49381
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2015, 10:35:57 Gönderen: Hakan Yaman »
Kara deryalarda bir FENERsin!

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2014, 00:47:36 »
Umut eline sağlık

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2014, 00:55:21 »
Abicim eline sağlık. Sabah çevirmeyi düşündüm ama üşendim. Farkını yine ortaya koymuşsun :)

Yalnız cidden inanılmaz bir başarı hikayesi. Bu tarz adamlardan kimseye zarar gelmez ve asla pes etmezler. Çok dirençli ve mental olarak aşırı kuvvetli bir adamımız var artık.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2014, 00:57:10 »
Eline sağlık hocam çevirmek istiyordum erken davranmışsın. Hayırlı olsun takıma, sağlam karakter gerçekten.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı maliboz

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2014, 02:01:19 »
ellerinize sağlık

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2014, 07:26:52 »
Büyük emek var gerçekten, ellerinize sağlık abi.

Çevrimdışı vonyc

• Üye
  • Yer: Eskişehir
  • Andrew Goudelock !!!
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2014, 12:30:41 »
elinize sağlık abi
Sevdamıza kimse engel olamaz,
Bazen hüzün vardır,bazen mutluluk,
Fener sevgisinin adı konamaz,
Ne kupa büyüklüğü,ne şampiyonluk!!!

Çevrimdışı Umut

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2014, 13:13:03 »
Birşey değil. Gerçekten güzel bir oyuncu almışız.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2014, 12:52:44 »
Abi bu tercüme için eline sağlık. 0'dan başlayıp kariyer adımlarını teker teker tırmanan adamlar her alanda başarılı olmuştur. Öncelikle çok karakterli ve çalışmayı, kendisini geliştirmeyi seven bir oyuncu aldığımızı görüyorum. Obradovic gibi eğitim ustası bir koçun elinde Maccabi'deki seviyesini de aşıp çok daha farklı bir Ricky izleyebiliriz. Bir kez daha hoş geldi bu büyük aileye...
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2014, 14:12:38 »
Emeğinize sağlık. Güzel bir çalışma olmuş.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı maliboz

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2014, 16:09:51 »
umarım gellen ve kalan oyuncuların yanlarında sürekli kazanma hırslarıda olur.olmayanda kenarda duran Koç ve Mirsad'a(kenarda olacakmı bilmiyorum)sarılırlar belki bulaşıcıdır o kazanma hırsı.ve bence bizim en büyük eksiğimiz kazanma hırsına sahip olmayan oyunculardı.Kırık ayakla oynayan ve maç tamamlayan Turner,çenesine maç içinde dikiş atılan Dallas,ribaund için burnu 2-3 kere kırılan İbo,forması kan içinde kalan Mirsad v.s....Bunlar bazen maç kazandırmaz ama sizdeki inancı perçinleyip herşeylerini ortaya koydukları gerçeğini değiştirmez.
belki bu sene konuşulan Ülker Arenanın eksikliğinin sebebide budur.bazen sadece bir oyuncunun yumruğunu sıkıp taraftara hadi demesi bile o salonu rakibin üstüne yıkabilir.ama dediğim gibi ilk önce oyuncu sonra ona inanan taraftar.(salondaki yerleşimle ilgili olan şeyleri daha iyi analiz edebilecekler mutlaka vardır.)
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2014, 16:10:40 Gönderen: maliboz »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ricky Hickman
« Yanıtla #11 : 24 Nisan 2015, 22:44:23 »
tadına doyamadan sakatlanması çok üzücü oldu.
takım içinde çok sevilen bir oyuncu ..
sezon başı yeni takım yeni şehir yeni hoca derken adapte olması zor oldu. seyirci ile arasında sürtüşme vs oldu.
ama top 16 başındaki sakatlığı atlattıktan sonra 1.5 ay çok ama çok iyi oynadı. savunmada çok etkiliydi dinamizm katıyordu.
Malaga maçında çok şansız şekilde aşil tendonu kopardı. sanırım önümüzdeki sezon basketbola dönmesi zor olur.
hayılırısı olsun bi an önce sağlığına kavuşsun
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2015, 12:13:06 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimiçi ertugrul_solomon

• Üye
Ynt: Ricky '' Şanssız ''Hickman
« Yanıtla #12 : 24 Nisan 2015, 23:04:13 »
Sene başında çok etkisizdi, takıma tam adapte oldu derken talihsiz bir şekilde sakatlandı . İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur.

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
Ynt: Ricky '' Şanssız ''Hickman
« Yanıtla #13 : 25 Nisan 2015, 02:01:37 »
Muhtemelen sakatlığından dolayı önümüzdeki yıl yollar ayrılır kendisiyle, ama son dönemdeki performansıyla hep iyi hatırlanacaktır.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
Ynt: Ricky ''Şanssız'' Hickman
« Yanıtla #14 : 25 Nisan 2015, 08:52:23 »
batisteli andersenli kadromuz zamanında maccabi ile hem içerdeki hem de deplasmandakı maçda belamız olmuştu hickman , deplasmandakı maçı fark 15 sayı oldukdan sonra izleyememişdim.
keşke hickman bizde olsa demişdim o zamanlar , mükemmel oynamıştı 2 maçda da.
geçen sene milano ile top8 düellosunu tekbaşına almıştı hickman , o zaman da birkez daha keşke bizde olsa demiştim.
bence kendi türü pg'lerin en iyisi , hala en iyisi..her takımda hickman tarzı atletik penetreci şutu da olan combo guard lazım , hickman giderse ki gidecek muhtemelen , yerini doldurmak zor olacak , o tarz pg'ler arasında en iyisi hickman çünkü.  aaron jackson , rice , granger , nelson, gordon falan hepsi hickman'dan bir seviye düşük oyuncular.