Demek istediğim hocanın geniş rotasyonla oynadığı değil. Yedeklere, gençlere süre vermesi güzel bir şey ancak tümüne aynı anda süre vermesi kendi gelişimleri açısında çok da olumlu değil. Mesela Olcay'ın kübra, tuğba, tuğçe, ndour ile oynaması kendi açısından nasıl bir gelişim sağlar? Yedekteki oyuncular as takımın içine birer ikişer değişimli olarak, oyunun gidişatına göre girerek oyuna dahil olabilirler. Dün ikinci çeyreğe başlayan beş hücumda tamamen kilit bir beşti. Sadece Biba'nın eline bakıyorlardı. Nitekim daha çembere top gönderemeden üst üste top kayıpları yaptılar. Geçen hafta Torun maçında ikinci çeyreğin başında 20 olan fark 5 oyuncu birden değişince tek hanelere geriledi. İkinci yarının başında tekrar 20lere çıktı, sonra tekrar yedeklerin tamamını soktu, yine tek hanelere indi. Maçın son dakikalarında da baktı maç riske girdi Angel,Tina hepsini oyuna aldı yine
Bu şekilde komple rotasyon yaparak seyircisinden, oyuncularına rakip takımı oyunun içine sokuyor hoca. Sonra oyuna giren as oyuncular da ekstra efor sarfediyor. Bizim aslarla yedekler arasında bir kaç gömlek fark varken biraz daha dengeli bir şekilde, maçın içinde birer ikişer oyuncu değiştirerek yapmalı rotasyonu. Hani fark 30 olur brno maçı gibi, rakip zayıftır yaparsın, hadi kendi evindesin yine yaptın diyelim ama deplasmanda en zor rakip ve atmosferde ikinci çeyreğin başında yapılacak şey değil.
Maçın kaybedilmesini tamamen buna da bağlıyor değilim, analize girmeye gerek yok şimdi zira oyuncu ve pozisyon bazında da sıkıntılarımız mevcut fakat koçun bu uygulamasını doğru bulmuyorum ben. Yazmak için de bir kaç maç sabrettim acaba maçlık bir şey mi diye ama her maç aynısını yapıyor.