Gönderen Konu: Fenerbahçe Kadın Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 160100 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ctunc

• Üye
Biba olsa daha iyi olurdu ama Olcay Bojovic kadar oynar mıydı soru işareti.
Neyse Tebrikler kızlar :)

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
6 ay önce tarihinin kupasını vereceksin
üzerine ligi de vereceksin
sonra bu kupayı alınca kutlama yapacaksın
Allah bana Fenerbahçe Bayan basketbol şubesi yüzsüzlüğü vermesin
Amin

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Angel lütfen sadece Stop Jump shot at..Lütfen eline alıp saçmalama..Eğer bunu yaparsan çok değerlisin..Bugun 18 sayı attı ama savrukluğu ile bir o kadar da takımı yordu..Sakin kalamıyor..Anlamıyorum ne zoru var!
Aynen katılıyorum. Bunun yanında Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen takımın guardı Bojoviç olamamalı. Şutu yok ve kritik yerlerde extra top kayıpları yapıyor. Q hala bomboş çemberaltı sayıları yapamıyor, yerli statüsünde sayılmasa 1 dk. bile takımda tutmam. Q yerine Sanders çok daha verimli olabilirdi.
Yabancı transferi yapılacağını sanmıyorum ama Cansu'da sakatlanmışken (geçmiş olsun diyoruz) şutuna en güvenilir yerli olan Şaziye'yi mutlaka almamız gerek.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Şahsen bize şaziye lazim degil su aşamada..ve sanki hicbir türk oyuncu bu isi yapamaz..ciddi anlamda bize penny yada cappy kalitesinde olmasa bile (zaten o kalite düştü) en azindan zellous tarzında sakin kalabilen guard lazim...kitadisi hakkimiz olmadigindan bu isi avrupadan çözmek lazim..ama öyle oyuncu sayisi gerçekten az ve kontratli..

• Üye
bu arada bu kupanın soyle bir onemi vardı bence...istatistik manyagı olunca yazıyor insan...

5 ana bransta lig, kupa, super (ck) ve ayrıca avrupa/dunyada kazanılan kupalar ele alındıgında gs'nin ve bizim resmi olarak toplam 96'sar kupası vardı...bu kupa ile 97-96 one gectik...

tsyd ve basbakanlık gibi su an olmayan kupaları saymıyoruz..3 ana kupa ve avrupa/dunya kupaları...yani 5 brans* 4 kulvar:20 çesit kupa toplamı....

futbol------fb----gs
lig---------19----19
kupa--------6----15
ck(super)---9----13
avrupa------0-----2

e.basketbol---fb----gs
lig--------------6-----5
kupa-----------4-----3
ck(super)------5-----2
avrupa---------0-----0

k.basketbol----fb----gs
lig------------11-----12
kupa-----------9-----11
ck(super)-----10------8
avrupa---------0-------2

e.voleybol----fb----gs
lig-------------4----4
kupa----------2-----0
ck(super)-----2-----0
avrupa--------1-----0

k.voleybol----fb----gs
lig-------------3-----0
kupa----------1-----0
ck(super)-----2-----0
avr-dunya-- --3-----0

-----------------------

toplam------fb---gs
lig-----------43---40
kupa--------22---29
ck(super)---28---23
avr-dunya----4----4

--------------97---96

saygılar sevgiler...

« Son Düzenleme: 28 Ekim 2014, 11:48:22 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı valance

• Üye
geçen sene euroleague'i aldılar ve bu branşın olayı bitti malesef

Çevrimdışı 789

• Üye
  • Yer: ankara
geçen sene euroleague'i aldılar ve bu branşın olayı bitti malesef

Uzun süredir buraları takip ediyorum, okuyorum. Fazla yazma ihtiyacı duymamıştım.
Şimdi tartıma çıksın diye yazmıyorum ancak bu yaklaşımı gerçekten anlayamıyorum.
Görüyorum ki sizin gibi düşünen çok fazla kişi var.

Sporda olay sadece ezeli rakibini yenmek midir? İlla şampiyon olmak mıdır? Önemli olan sadece sonuç mudur? Kazanmak kadar kaybetmek de yok mudur?
Evet sen onca sene uğraşıp didinip o kupayı alamamışken, finalde ezeli rakibinle karşılaşıp o kupayı onlara kaptırmak hiç kolay kabul edilebilir bir şey değil. Ama bunun bir spor olduğunu, önemli olanın sadece netice olmadığını, kıyasıya geçen bir maçı son saniye basketiyle kaybederken bile aslında o maçı izlerken ne kadar zevk aldığımızı, heyecanlandığımızı unutmamız gerek bence. :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Uzun süredir buraları takip ediyorum, okuyorum. Fazla yazma ihtiyacı duymamıştım.
Şimdi tartıma çıksın diye yazmıyorum ancak bu yaklaşımı gerçekten anlayamıyorum.
Görüyorum ki sizin gibi düşünen çok fazla kişi var.

Sporda olay sadece ezeli rakibini yenmek midir? İlla şampiyon olmak mıdır? Önemli olan sadece sonuç mudur? Kazanmak kadar kaybetmek de yok mudur?
Evet sen onca sene uğraşıp didinip o kupayı alamamışken, finalde ezeli rakibinle karşılaşıp o kupayı onlara kaptırmak hiç kolay kabul edilebilir bir şey değil. Ama bunun bir spor olduğunu, önemli olanın sadece netice olmadığını, kıyasıya geçen bir maçı son saniye basketiyle kaybederken bile aslında o maçı izlerken ne kadar zevk aldığımızı, heyecanlandığımızı unutmamız gerek bence. :)

Sanirim, buradaki herkes bahsettiginiz faktorlerin farkinda.  Soylediginiz gibi, sporda yenmek de yenilmek de var.  Ama nisbeten daha buyuk bir butce ile, daha iyi bir kadroya sahip oldugunuzda bazi asgari beklentiler olusur. Hadi onlar da bir yana, mucadele adina bir sey goremeyince, insanlarin bundan sogumasi normaldir.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Besim yazdıklarına ilaveten

100 yıllık tarihinde bir defa olan birşeyi, üstelik de ezeli rakibine karşı  ciddiye almayıp 20 sayı farklarda gezinirsen küfürü de yersin hakareti de işitirsin
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı ctunc

• Üye
bu arada bu kupanın soyle bir onemi vardı bence...istatistik manyagı olunca yazıyor insan...

5 ana bransta lig, kupa, super (ck) ve ayrıca avrupa/dunyada kazanılan kupalar ele alındıgında gs'nin ve bizim resmi olarak toplam 96'sar kupası vardı...bu kupa ile 97-96 one gectik...

tsyd ve basbakanlık gibi su an olmayan kupaları saymıyoruz..3 ana kupa ve avrupa/dunya kupaları...yani 5 brans* 4 kulvar:20 çesit kupa toplamı....

futbol------fb----gs
lig---------19----19
kupa--------6----15
ck(super)---9----13
avrupa------0-----2

e.basketbol---fb----gs
lig--------------6-----5
kupa-----------4-----3
ck(super)------5-----2
avrupa---------0-----0

k.basketbol----fb----gs
lig------------11-----12
kupa-----------9-----11
ck(super)-----10------8
avrupa---------0-------2

e.voleybol----fb----gs
lig-------------4----4
kupa----------2-----0
ck(super)-----2-----0
avrupa--------1-----0

k.voleybol----fb----gs
lig-------------3-----0
kupa----------1-----0
ck(super)-----2-----0
avr-dunya-- --3-----0

-----------------------

toplam------fb---gs
lig-----------43---40
kupa--------22---29
ck(super)---28---23
avr-dunya----4----4

--------------97---96

saygılar sevgiler...

kardes selam.
Ben fb resmi sitesindeki uluslararası basarilarimiz bölümünü hazirlamıştım.
kupa aldikca eklemeleri icin destek olmaya calisiyorum kendimcr mehmet catay beyi bilgilendirerek.
çalisman guzel ama Avrupada kazanılan ilk kupa olan Balkan Kupamızı neden saymadın?

• Üye
kardes selam.
Ben fb resmi sitesindeki uluslararası basarilarimiz bölümünü hazirlamıştım.
kupa aldikca eklemeleri icin destek olmaya calisiyorum kendimcr mehmet catay beyi bilgilendirerek.
çalisman guzel ama Avrupada kazanılan ilk kupa olan Balkan Kupamızı neden saymadın?
Balkan kupalari çok bölgesel diye yazmadim...yoksa futbolda 1; voleybolda 2 tane daha var balkan kupasi..

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
İst.Üniv.BGD,  gelecek vaadeden iki genç oyuncuyu kadrosuna katmış bu sezon::

- San Antonio Stars'dan Guard olarak 90 doğumlu  Shenise Johnson. Eurolig ortalamaları güzel. 2012'de yendiğimiz iki maçta bize toplam 44 sayı atmış.

- Artemis Spanou: 1993 doğumlu, Yunan Milli takım forması ile 13,7 sayı ve 7,9 ribaunt ortalaması var. 2013-2014 sezonunda ABD Robert   Morris College’de ise 31 maçda 16 sayı 10 ribount ortalamasına sahip.

Aşağıya 12 dakikalık bir videosunu ekledim, elbette seçilmiş sahneler ama kızda üçlük var, el üstü orta mesafe şutu var, penetreyle potaya gidip 3 kişiyi ekarte edip sayı atması var, Sırtı dönük oyun var, Blok var, pas arası - top çalma var, asist var, Osmanlı pası var..
Böyle devam ederse çok üst düzey bir oyuncu olur, videoyu izleyince hayran oldum, keşke biz alsaymışız demekten kendimi alamadım.
Bravo İ.Ü.BGD'ne, adamlar araştırıp bulup almışlar.

Ayrıca geçen sezonun sayı kraliçesi Litvanya'lı milli Kamile Nacickaite'yi TED Kolejlilerden, Hırvat milli guard Anda Jelavic'i Konak Belediyespor’dan almışlar. Daha geride Şaziye, Nevlin, Paris, Gülşah filan var.
Kadroyu kaynaştırabilirlerse bu sene ciddi rakiplerden biri olabilirler.

Bu gün elbette kızlarımızın sezona galibiyetle başlamasını bekliyorum.

Artemis Spanou, 15 sırt numaralı; Çok mu abarttım acaba :)

Artemis Spanou Highlight Tape

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
Astou Ndour hakkında tesadüfen aşağıdaki videoyu bulunca iç dünyasını biraz anladım gibi:

Senegal asıllı İspanyol bu kızımızın ülkemize bir an önce adapte olması için yardıma ihtiyacı olacak görünüyor. Kısa özgeçmişini anlattığı aşağıdaki videoda görüleceği gibi,

"Fenerbahçe'ye gittiğimde en çok Senegal'den ailemi özleyeceğim, onlar bana çok destek oluyorlardı"
" İspanya'ya ait her şeyi özleyeceğim - Klüp, insanlar, ortam ve İklim."

Elbette henüz genç ve geleceğe ait hedefleri var ama yukardaki iki cümle insanı tedirgin ediyor.

Tamam, 2014 Fibaeurope U20'de 15.8 sayı ortalaması ile oynayıp final görmüş ama 2014 WNBA Çaylağı olarak 8 maç - 4.4 ortalama süre - 2.1 ortalama sayı.

Umarım takımımızdaki Amerika'lı ablaları ona yardımcı olur ve çabuk toparlanır, her bir oyuncuya olduğu gibi ona da ihtiyacımız var.

Bu arada Cansu kardeşimize acil şifalar dilerim, umarım kırığı yoktur.

Astou Ndour, Röportaj:

Astou Ndour - Shooting Stars - 2014 U20 European Championship Women

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
19-20 yaşında birisi değil ülke, il bile değiştirdiğinde sıkıntı yaşar.
Kızın başlıca sıkıntısı ömrü hayatında gördüğü görebileceği en agresif tribünleri ilk resmi maçında görmüş olması.
Çok özel bir oyuncu, sakatlık vb.sıkıntıları yaşamazsa toparlayacaktır.
Muhtemelen kısa olan kontratı bitiminde Ummc gibi paraya elinin kiri muamelesi gösteren takımlar(aslında çoğul ekine gerek yok ya neyse) salça olmazsa ne ülke ne de takımdan ayrılmak istemeyecektir.

-------------

Yorumun Ndour bölümüne odaklandığımdan diğer bölümü unuttum.
Oyuncunun açıklamasına göre Cansu'da kırık yokmuş.
Sanırım iki haftalık bir rehabilitasyon sürecinin ardından takıma katılacakmış.
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2014, 05:06:26 Gönderen: Bülent »
...

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Maç FBTV den canlı yayınlanacak.

FENERBAHÇE